X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasola1234 wrote:
    Przepraszam ale jeśli jeszcze ciąża jest niepotwierdziona biciem serduszka to ja bym się wstrzymała z badaniami ... zdążysz jeszcze je zrobić a na tym etapie to bez sensu .

Noe zgadzam się, zależy jakie badania i zależy od stanu zdrowia. Ja Np mam niedoczynnosc tarczycy i zaraz po pozytywnym teście poleciałam na betę i tarczycowe, bo już mi poleciało i mocno zwiększyła mi dawkę, to ma wpływ na ciąże, bez tego mogłoby być później złe. Tak samo morfologia na świeżo jest ważna, ale powtarzam, zależy od sytuacji, jak ktoś jest generalnie zdrowy i w miarę świeżo badany to nie ma problemu.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, cZemu od razu nie dała heparyny? Największe ryzyko jest do 12 tc
    Ja tez na clexane.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878, no właśnie ona na takiej zasadzie, że jak zacznie rosnąć waga i w ogóle i jak zacznę więcej czasu spędzać w domu że względu na ewentualne zwolnienie za miesiąc dwa. Ja byłam trochę w szoku, że mi to zaproponowała i po prostu przytaknęłam. Ale mam z nią stały kontakt i właśnie jak nie spałam pół nocy to wymyśliłam, że zadzwonię to niej we wtorek i odbiorę sobie przez mamę receptę, powiem że wyszedł mi żylak to od razu przepiszę :)
    Na razie biorę acard i wyniki aptt miałam w górnej granicy.

A Tobie dlaczego przepisał lekarz?
    Alis, zgadzam się, często lekarze przepisują po poronieniach. Bo parametry krwi ponoć zmieniają się w trakcie ciąży i nie zawsze krew kobiety potrafi dostosować się do tych zmian, przez co odrzuca jajo płodowe.

Ja miałam taki plan na styczen, żeby robić te mutacje, ale zaskoczyło. Więc starałam się myśleć pozytywnie i się nie nakręcać ta heparyną.

alis132 lubi tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • alis132 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie że powinnam dziś sprawdzić bete i prog? Boli mnie ten brzusio wczoraj lekko plamilam ...jak myślicie?

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • alis132 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze mam straszne sny :((

7a819b979390c103fc0c3a675af9e29c.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis, kochana, ja wiem, że to łatwo się mówi, ale trudniej to przeżywać, ale nie dokładaj siebie stresów! Każdy powie ci, że nie mierzy się temperatury po pozytywnym teście. Możesz być po prostu osłabiona, teraz masz tyle stresu, że organizm mógł tak zareagować. Tobie jak odchodzi jeno zmartwienie to od razu szukasz kolejnego. Ciesz się dzisiaj, że nie ma plamień! I tego się trzymaj. Na tym progesteronie się nie znam, ale może masz.cos zaburzone i nie wytworzylo się ciałko żółte, a jajniki same potrafią tylko trochę progesteronu wytworzyć. Więc teraz cała robotę robi duphaston. Za 6 tygodni wytworzy się łożysko i przejmie produkcję progesteronu.
    Pomyśl trochę w jasnych barwach - byłaś u kilku lekarzy, konsultowałaś jeszcze z innym telefonicznie sytuację, wszyscy powiedzieli ci, że takie dawki leków są maksymalne, robią wszystko co mogą i że teraz trzeba czekać.
    Wiesz dobrze, że inny lekarz spojrzałby na wyniki i powiedział, że czekamy bez leków aż samo się rozwiąże i ciąża nie miałaby szans. Przykład naszej Sasanki z różu.

Więc szukaj pozytywów, a ty jak się pojawiają to je wypierasz i nadal szukasz złych rzeczy. Zmień nastawienie. Ciesz się każdym dniem, masz taki arsenał leków, że nic więcej nikt by nie wymyślił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 07:53

kark, pola0909, speakyourmind93 lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się witam w 6tc :D

Alis, Lami ma rację. Co ci da to zbadanie proga? Jak prog wyjdzie dramat to i tak nic nie zrobisz, bo bierzesz maksymalne dawki.

Kurcze, chcieliśmy wszystkim powiedzieć po wizycie, ale wczoraj nas olśniło, że mój szef poznał moich rodziców i jak ich gdzieś spotka pomiędzy moją wizytą a moją rozmową z nim to napewno im pogratuluje i będzie zonk... Także chyba powiemy wcześniej :)

Mamadwojki lubi tę wiadomość

• Lami Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, Kark no ciężko jest z konspiracją :D Moja pani doktor już wczoraj z takim zniecierpliwieniem, że kiedy powiemy, mówi: pani Jola (moja mama) tak się martwi, już się dopytywała co robić więcej, żeby wam pomóc, jakie badania,a ja tak uciekałam szybko do gabinetu, bo nie potrafię kłamać.
    Haha :D

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • speakyourmind93 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alis132 wrote:
    A myślicie że powinnam dziś sprawdzić bete i prog? Boli mnie ten brzusio wczoraj lekko plamilam ...jak myślicie?

Nic nie sprawdzaj Alis.

eikts65gz0i70ci6.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej przelecialam to co napislyscie :)
    Wspolczuje pustego jaja :( moze jeszcze ukaze sie <3
    MOJE spokojnie jak blizniaki beda rosly wolniej :*
    U nas ciezka nocka. Malemu ida zeby i marudzil spal z nami pol nocy ehh.
    Ja za 7 dni wizyta. Zaczynam sie martwic czy tam wszystko ok. Czy fasolka rosnie. Czy bije serduszko. Nie wiem nawet czy beta przyrosla prawidlowo.. Staram sie myslec pozytywbie ale jakies mam mysli od wczoraj czarne :(
    Pamietajcie zeby zalozyc karte ciazy przed 10 tc bo to potrzebne do becikowwgo.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A są jakieś warunki finansowe do becikowego? Ile to wychodzi?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Becikowe możesz dostać jak dochód na osobę w Twojej rodzinie nie przekracza 1922zł netto na osobę.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    A są jakieś warunki finansowe do becikowego? Ile to wychodzi?
    Kryterium dochodowe 1922 zl/osoba

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już liczy się dzidzia do podziału? Czy tylko dorośli?

Szczęśliwa siódemka ❤️
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:

O, ciekawe pytanie. Myślę że już się liczy, w końcu to też juz członek rodziny :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Liczy się już nowy członek rodziny :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Ewela1234 Koleżanka

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was jest tez chora meczy mnie kaszel czy to nie zaszkodzi dziecku?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, u mnie to wogólę przesrane, bo właśnie moi jakiś czas temu poznali szefa mojego na imprezie jakiejś i się sobie "spodobali" plus...
    Moja ginka od sierpnia jest teściową mojego brata XD

• k878 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami, ja mam niedobór białka s, badałam cały pakiet krzepliwości po poronieniu. Poczytaj o wskazaniach do refundacji, bo to tanie nie jest :/

Ja clexane biorę tez poza ciąża w niektórych okolicznościach Np dłuższa podróż. Masakra :/

M0nika, wizytę mam o 17:45 we wtorek, sądny dzień...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 09:33

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lami Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedziała ginekolog, że mam się nie martwić ceną, bo będę miała refundowane, więc nie wyjdą gigantyczne koszty. Myślę, że chyba będzie miała wskazanie, żeby wypisać receptę nie 100% tylko z R, skoro tak powiedziała?

Szczęśliwa siódemka ❤️
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ