X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi wrote:
    Dziewczyny, a co myślicie o żelu położniczym GYNOTAL? W opisie ma przyspieszyć i ułatwić chociaż trochę poród. Czy któraś może go już kiedyś używała?

https://www.aptekagemini.pl/gynotal-zel-polozniczy-36ml-w-3-strzyk.html

Podarowalabym sobie, nikt nie będzie miał głowy i czasu żeby w trakcie porodu pamiętać żeby Ci tam coś wstrzykiwać:p nie wiem jak może nie być poślizgu tam skoro oprócz krwi leci wydzielina i inne :p

Leksi lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to większośc mam oprócz tych podkładów. Dzięki Mama_Zuzia już składam zamówienie 😄

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zakupiłam podkłady poporodowe Canpol. Wydają się mniejsze od Bella 😁
    Ciuszki prałam w płynie lovela w temp. Zgodnie z inf. Na metkach więc 30 i 40 stopni

zem3i09k945lhtw9.png
  • Aster4n Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie się przypomniał Octenisept.

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Właśnie, co na wyjście ze szpitala we wrześniu? Kombinezon polarowy, jakiś inny? Bo ja na razie to mam same ciuszki " do domu", nie myślałam jeszcze że trzeba będzie wyjść z tymi małymi na dwór :D

Ja w swojej głowie widzę małego w bawełnianym dresiku, plus jeśli chłodniej będzie otulacz do fotelika:) a rzeczywista pogoda zweryfikuje moje wyobrazenia😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 13:22

• klopsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w szkole rodzenia polecają jeszcze czystą lanolinę:
    www.aptekagemini.pl/lansinoh-lanolina-10ml.html
    i że można już zacząć smarować sutki miesiąc przed porodem, co ma łagodzić ewentualne późniejsze problemy.

andziaxs lubi tę wiadomość

• animka899 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj w H&M widziała super taki dresik polarowy z półśpiochami. Chyba coś takiego kupię w razie co.

Ubranka będe wszystkie prać na 60stopni a pieluchy na 90. Mam płyn Lovela, uwielbiam jego zapach.

201512131765.png

201909081765.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Ja bella mama okropnie wspominam.. Duże i nie przyklejane. Widziałam że canpol są przyklejane. Poszukam tych albo te wkładki.

Gratulacje wczorajszych wizyt.
    Andziaxs oszczędzaj się :)

Kciuki za resztę wizyt! :) ja ciuszki będę prac w 40 stopniach w płynie lovela. Prasowanie dodatkowo.

Ja też myślę o 2 torbach. A do wyjścia mam w razie czego cieplejszy taki welurowy pajacyk że smyka. Ale może się okazać że nie będzie zimno

Sorki, że nie odnoszę się do wszystkich

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 13:44

andziaxs lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka zastanów się nad praniem w 60 i 90 stopniach. Ja wyprałam pieluchy tetrowe i muślinowe w 60 i robią się szmatki ! Cieszyłam się, że nie wrzuciłam ubranek. Potem prałam w temp tak jak na metce, a wszystkie ciuszki nowe ze smyka h&m i fido. Więc uważaj na tak wysokie temperatury ;):)

magda.g85 lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- dobre tetry mam jak nowe mimo że wielokrotnie prane przy pierwszej córce zawsze na 90. Kilka miałam z pepco i faktycznie zrobiły się szmaty dlatego więcej pieluch tam nie kupię;) A ubranka też wszystkie prałam na 60 i nic się nie stało także mam wypróbowane. Dla mnie 30 stopni to żadne pranie dla noworodka. POtem już spoko, ale ten pierwszy raz nie ma opcji. Nie jestem jakąś histeryczką i maniaczką czystości ale jednak ta skóra noworodka jest bardzo wrażliwa a warunki w jakich te ubrania są produkowane to wiele pozostawia do życzenia.

pola0909 lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian przyszła od Ciebie paczka.
    Jestem ogromnie wdzięczna. Tyle tego od Was, że się w życiu nie spodziewałam.
    Jak ja się odwdzięczę... Nawet nie mam pomysłu.

Tyle próbek i kremów i pampersów, wszystko się przyda na pewno. Wkładek laktacyjny Ch to mam już tyle, że mi wystarczy ☺️ dziękuję ogromnie.

Ogólnie to już dużo rzeczy się uzbierało. Zrobiłam sobie listę i brakuje mi jeszcze
    Półśpiochy 56 - 3sztuki(mam tylko 2)
    Półśpiochy 62-tak myślę 5 sztuk bo nie mam ani jednego.

Pajacyki 56-2sztuki(bo 3 sztuki mam a tak choć po 5 sztuk wszystkiego powinnam mieć minimum, najwyżej będę prac na bieżąco)

Pajacyki 62-mam tylko 2 sztuki od Ani :) jeszcze 3 brakuje.

Śpioszków nie mam ani jednych ani 56 ani 62.

Skarpetek mam już bardzo dużo, niedrapek też mam kilka, czapeczki mam 3 te cieniutkie.
    Jakoś pomału się uzbiera :)
    Dziękuję ogromnie. I dziękować będę po stokroć.

VianEthel2 lubi tę wiadomość

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja właśnie sprawdziłam gdzie paczka co wysłałam i od wczoraj jest w Szczecinie, mam nadzieję, że dziś dojdzie już :) myślę, że zapasy ubranek będą zapełnione :)

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :)
    Wasze listy rzeczy potrzebnych są super, dzięki nim dziś zrobiłam zamówienie w gemini.
    Rzeczy typowo połogowe, majtki, aspiratorki, termometry będę zamawiała na stronie producenta matopat. Ceny mają baaardzo korzystne.

Mój ojciec został już umówiony do profesor w łodzi, tam będziemy go leczyć. Tak wypadło ponieważ w łodzi mam siostrę i dzięki jej znajomościom udało się tatę umówić na 17 lipca już na konsultację u profesor. wierzymy, że będzie dobrze.

Moja niuńcia okropnie szaleje w brzuchu.
    Wczoraj nie dała zasnąć tak naparzała po całym brzuchu, dzisiaj też to czkawka, to się kręci, to biega, to się kitłasi :) serio, czasem nie wiem czy to normalne że tak szaleje :) ale będzie córka burzy :D

Ula_Lbn, manda21 lubią tę wiadomość

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen- to trzymam kciuki za Tatę! Musicie myśleć pozytywnie, moja mama lekarz zawsze podkreśla że nastawienie pacjenta bardzo wiele daje!

Moja też szaleje niemożliwie. Dzisiaj mi stope wypycha ciągle z jednej strony. Taka słodka mała kuleczka co chwile się pojawia. Jak pogłaskam to przesuwa i za chwile znów:)

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen- super ze udało Wam się umówić wizytę już na 17 lipca! Trzymam ogromne kciuki za Tatę. W przypadku tak ciężkich chorób bardzo ważna jest psychika i wola walki, wiec skoro Tata chce walczyć to na pewno będzie dobrze!

Ja już pod gabinetem, zobaczymy czy Zbysława coś mi tam poroniła, czy tylko matce dokucza 😱🤪🤔

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-zuzia bedzie dobrze czekamy na wieści ! Kumen kciuki za tatę i tylko dobre myśli w głowach ! Animka to w porządku , nie skojarzylam że ty już doświadczona mama :) po prostu miałam taki przypadek więc pisze :) A gdzie kupowałaś takie dobre pieluchy tetrowe ? Bo jak pisałam moje tetry że smyka po praniu w 60 stopniach to tylko na szmatki kuchenne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 15:43

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie.

Kumen ciesze sie, ze Twoj tata szybko sie dostanie do lekarza i oby rownie szybko (i skutecznie!) wdrozono odpowiedni plan dzialania.

Mama_Zuzia powodzenia! Oby Ci wizyta pomogla sie uspokoic.

Moja mala wczesniej byla delikatna a ruchy czulam w okreslonych, zawsze tych samych porach. Od dwoch tygodni szaleje jak dzika. Wierci sie i kreci dzien i noc. Nie pamietam czegos takiego z poprzednimi corkami.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kumen- super ze udało Wam się umówić wizytę już na 17 lipca! Trzymam ogromne kciuki za Tatę. W przypadku tak ciężkich chorób bardzo ważna jest psychika i wola walki, wiec skoro Tata chce walczyć to na pewno będzie dobrze!

Ja już pod gabinetem, zobaczymy czy Zbysława coś mi tam poroniła, czy tylko matce dokucza 😱🤪🤔

Właśnie najgorsze jest to, że mój ojciec to myśli, że za trzy tygodnie to już będzie na drugim świecie...on nie ma żadnej woli do walki, wie jedynie, że nie chce sie leczyć w naszym szpitalu bo każdy kogo znamy z nowotworem leczony w białej już nie żyje...

Jak powiedziałam o tej zbysławie mojemu mężowi to padł ze śmiechu :) i odparł, żebym tak samo straszyła naszą córkę, tylko imieniem dżesika :D ( bez urazy dla osób lubiących to imię ) :)

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja a ja sobie pomyslalam, zebys moze zrobila liste wyprawkowa rzeczy, ktorych faktycznie Ci brak np. na Allegro i dala link. Mysle, ze w ten sposob byloby latwiej pomoc z konkretnymi, potrzebnymi Ci rzeczami - tez ilosciowo. Co myslisz? Co reszta na to?

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca 2019, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Komunikacja a ja sobie pomyslalam, zebys moze zrobila liste wyprawkowa rzeczy, ktorych faktycznie Ci brak np. na Allegro i dala link. Mysle, ze w ten sposob byloby latwiej pomoc z konkretnymi, potrzebnymi Ci rzeczami - tez ilosciowo. Co myslisz? Co reszta na to?

Ja niestety nie jestem w stanie pomóc bo tak jak pisałam wcześniej nie pracuję i mąż musi mi na wszystko dać. na nasze dziecko żydzi jak nie wiem co, wszystko mu nie potrzebne, to aż boję się co by powiedział, jakbym zamawiała coś nie dla siebie. Bardzo mi przykro, że jestem tak nisko w dochodach, ale widzę, że dziewczyny dają z siebie wszystko by Tobie Komunikacjo pomóc.
    Od siebie mogę pokierować jedynie dobre myśli do Ciebie, abyś sobie poradziła w życiu!

ojxeqps6tlwyp5f8.png
‹‹ 839 840 841 842 843 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ