Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przy pierwszej ciąży miałam dwie małe torby jedna dla mnie druga dla młodej, wpakowalam je pod łóżko i nikomu nie przeszkadzały
nie wiadomo jaka pogoda będzie we wrześniu ale zawsze dobrze mieć jakis pajacyk polarowy
co do lekarza, koleżanka chodziła do giną który tam ma dyżury więc nie wiem, no ja tylko liczę na to że na wzgląd że tam pracowałam będę mieć jakimś cudem miejsce... Najwyżej kupię sale 1osobowa
-
Hej
też się długo zastanawiałam co na wyjście, ale mam jednego pajacyk z długim rękawem ewentualnie body że spodenkami i kaftanikiem. Myślę że jak będzie chłodniej to kocykiem przykryjemy i do auta dojdziemy
ja wczoraj na zakupach kupiłam dla siebie majtki wielorazowe i podpaski. Zastanawiam się czy jedno opakowanie tych majtek wystarczy tam są chyba dwie pary
-
amorek wrote:magda.g85 super pomysł z wypełnieniem rożka 😉 też tak zrobię, chociaż torba już spakowana też tak dla własnego spokoju. Powiedz mi jeszcze jakie ubrania pakujesz dla dziecka w szpitalu? A co na wyjście? Jakiś kombinezon polarowy?
amorek mi też się spodobał bardzo pomysł położnej z rożkiem
dla dziecka w szpitalu głównie body+ pajac lub body+ śpiochy. u nas w szpitalu zalecają max do 3 kompletów na pobyt w szpitalu.
na wyjście pewnie jakieś body i pajac i do tego kombinezon podszyty polarem no chyba, że będzie ciepło to wtedy jakiś pajacyk+ body na krótki rękaw może i jakiś kocyk na wierzch i pieluszka na twarz- to też zaleciła nam położna aby pieluszkę przygotować aby osłonić twarz podczas pierwszego wyjścia na powietrze
nie mam doświadczenia, bo to moje pierwsze dziecko więc dziewczyny jakby co to prostujcie mnie w moich pomysłach
są takie fajne polary letnio-jesienne na allegro i tak się właśnie nad nim zastanawiam: https://allegro.pl/oferta/kombinezon-wiosna-lato-jesien-100-bawelna-62-6715352022
-
Ja termin mam na pocz wrzesnia z OM na 9 ale cc bedzie pewnie kolo 30 sierpnis. Ja torbe chce spakowac na koniec lipca. Pogoda sie popsula i nie moge duzo prac.
-
Kupiłam "dzidziuś" płyn do prania i w tym prałam na 40stopni plus suszenie w słoneczny dzień i prasowanie.
Lovele też mam,będzie na pozniej, bo ma gorszy skład, ale moja pierworodna miała rumień w szpitalu pomimo, że będąc z nią w ciąży prałam jej ubranka w płatkach mydlanych!
Do tej pory prasuje jej wszystkie ubranka, ale używam normalnych proszkow.
Fajny pomysł z tą drugą torba w samochodzie.
Na wyjście mam dresowy kombinezon, taki troszkę ocieplony wewnątrz.
Podpaski te różowe Bella warto mieć 2paczki,to nie kosztuje dużo, jeszcze koleżanka mi przypomniała o tantum rosa, więc muszę domowic.andziaxs lubi tę wiadomość
-
Co do ubioru myśle ze przygotuje body z długim rękawem i spodenki. Ja mam termin na sam początek września wiec nie będę szaleć z opłatkami ani kombinezonami, weźmiemy w razie czego cieplejszy kocyk i będzie ok.
Mi właśnie przyszło zamówienie z apteki gemini i tam tez zamówiłam kapsułki i płyn Lovela.
W ogole się wkurzylam bo kurier z dpd w mojej okolicy jest strasznie leniwy i drugi raz w ciągu tygodnia wydają niby paczkę do doręczenia, a później dostaje powiadomienie ze do odbioru w punkcie. Wkurzylam się i zrobiłam lekka aferę w dpd i przed chwila mi to dostarczył grzecznie. Zamówienie 7kg a ja będę po to jechać do punktu, nosić do auta a potem na drugie piętro. Porypało go 🙄
Ale w sumie oprócz koszul do szpitala mam chyba wszystko 👏🏼👏🏼👏🏼
Ja zamiast tych wielkich podkładów belli zamówiłam bardzo polecane wkładki urologiczne które się super sprawdzają jako podkłady poporodowe i mamy sobie je bardzo chwała i nie latają bo maja mocowanie i anatomiczny kształt. Pamietam jak te wielkie Belle mnie drażniły 🙈 a tu wzięłam dwa rozmiary, tantum rosa tez wzięłam już w tych atomizerach no i podkłady z seni równieżWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 12:03
-
Ja białe prałam w 60 stopni, resztę 40 a delikatne 30
do tego prasowanie
Kupilam proszek i plyn do płukania JELPWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 12:07
andziaxs lubi tę wiadomość
-
andziaxs wrote:Okej, a jakie to podkłady masz do polecenia bo jestem przed zakupem i zastanawiam się nad tymi z canpol czy warte są uwagi
Ja kupiłam te:
https://www.aptekagemini.pl/wkladki-urologiczne-seni-lady-extra-plus-15-sztuk.html
I na późniejszy czas mniejszy rozmiar:
https://www.aptekagemini.pl/wkladki-urologiczne-seni-lady-comfort-normal-10-sztuk.html
Możesz o nich min tu przeczytać:
http://wyprawkabobasa.blogspot.com/2013/01/jakie-podkady-poporodowe-kupic.html?m=1
Majtki poporodowe takie wzięłam:
https://www.aptekagemini.pl/majtki-siat-seni-fix-plus-medium-5szt.html
Pasujące do tych wcześniejszych wkładek
andziaxs lubi tę wiadomość
-
O super dziękuję, ja mam jakieś takie fioletowe, siateczkowe majtki, ale chyba ich nie użyje 😀 wgl nwm co kupić jeszcze z apteczynych rzeczy które się przydadzą napewno, a nie które kupię i będą leżały i się kurzyly, możecie pisać swoje must have to będę wdzięczna 😊
-
1 Tantum Rosa 1mg/ml, 5 butelek po 140ml
2 Wkładki urologiczne SENI LADY Extra Plus, 15 sztuk
3 Wkładki urologiczne SENI LADY Comfort Normal, 10 sztuk
4 Majtki SENI, siatkowe Fix Plus, M, 5 sztuk
5 Podkłady higieniczne, SENI SOFT SUPER, 90cmx60cm, 5 sztuk
6 LOVELA, kapsułki do prania do bieli i kolorów, 12 sztuk
7 Gaziki do dezynfekcji, ApteoCare, 10 sztuk
8 CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
9 MUSTELA Bebe Enfant, serum fizjologiczne, ampułki, 20x5ml
10 LANSINOH, wkładki laktacyjne, Nursing pads, 60 sztuk
11 YOPE, Travel size, żel naturalny pod prysznic, 40ml
12 CLEANIC, chusteczki do demakijażu, oczyszcznie i nawilżanie, skóra normalna i mieszana, 10 sztuk
13 Bepanthen Baby, maść ochronna, od urodzenia, 100g
Oto moja lista która teraz miałam andziaxs
Pojedynczymi rzeczami się nie przejmuje bo je moNa w każdej chwili dokupić
andziaxs, marchev lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a co myślicie o żelu położniczym GYNOTAL? W opisie ma przyspieszyć i ułatwić chociaż trochę poród. Czy któraś może go już kiedyś używała?
https://www.aptekagemini.pl/gynotal-zel-polozniczy-36ml-w-3-strzyk.html
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g