Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czy tylko my jesteśmy w lesie z wyprawką? 🙈 Ani manatków, ani prania... Zaczynam odczuwać lekki niepokój, gdy tak was czytam 🙈
Za to dzisiaj ogarnęłam szkołę rodzenia 💪 Zaczynamy w sierpniu cykl 4tygodniowy, wiec akurat na miesiąc przed porodem będziemy już wyedukowani.
Kumen, niestety zdrowie mojego taty również nieco podupadło. Ogólnie jest po udarze (miał go mając tyle lat, co ja teraz) i przez wiele lat było względnie dobrze. W ostatnich tygodniach jednak zaczęło się coś niedobrego dziać i jutro idzie do szpitala. On zachowuje się, jakby miała być to podróż w jedną stronę. Moja mama jednak jest mistrzynią wpędzania ludzi w poczucie winy i wierci tacie dziurę w brzuchu, że co, jak co, ale dla wnuczki musi się ogarnąć. Jakieś to skutki daje, bo w ogóle zgodził się na ten szpital a jest to człowiek nie do przegadania.
W ciężkiej chorobie leczenie ciała, to nie wszystko. Ważne jest również wsparcie psychiczne i czasami bez pomocy psychologa się nie obejdzie. Wiele rzeczy siedzi po prostu w głowie.
-
kumen wrote:Ja niestety nie jestem w stanie pomóc bo tak jak pisałam wcześniej nie pracuję i mąż musi mi na wszystko dać. na nasze dziecko żydzi jak nie wiem co, wszystko mu nie potrzebne, to aż boję się co by powiedział, jakbym zamawiała coś nie dla siebie. Bardzo mi przykro, że jestem tak nisko w dochodach, ale widzę, że dziewczyny dają z siebie wszystko by Tobie Komunikacjo pomóc.
Od siebie mogę pokierować jedynie dobre myśli do Ciebie, abyś sobie poradziła w życiu!
Ja jak nikt rozumiem to najbardziej. Z dnia na dzień zostałam bez pieniędzy. Gdyby nie mama i alimenty na starszego w kwocie 400 mama i 400 on to bym nie miała co dzieciom dać jeść. A gdzie rachunki? A gdzie coś kupić do wyprawki?
Ja już praktycznie mam większość.
Brakuje głównie to, co napisałam wyżej. Chcę mieć po 5 sztuk wszystkiego, wydaje mi się, że to takie niezbędne minimum, będę musiała prać na bieżąco i tyle.
Nie mam jeszcze tych podkładów na łóżko i jakichś dla mnie dużych podpasek poporodowych.
Nie mam jeszcze koszuli do porodu i potem w szpitalu do karmienia. To tak na teraz. Ale muszę jeszcze zrobić dokładną listę.
Wiem, że w moim szpitalu trzeba mieć wszystko swoje, niestety nic nie zapewniają tylko te próbki darmowe od sponsorów.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 16:50
-
kumen wrote:Ja niestety nie jestem w stanie pomóc bo tak jak pisałam wcześniej nie pracuję i mąż musi mi na wszystko dać. na nasze dziecko żydzi jak nie wiem co, wszystko mu nie potrzebne, to aż boję się co by powiedział, jakbym zamawiała coś nie dla siebie. Bardzo mi przykro, że jestem tak nisko w dochodach, ale widzę, że dziewczyny dają z siebie wszystko by Tobie Komunikacjo pomóc.
Od siebie mogę pokierować jedynie dobre myśli do Ciebie, abyś sobie poradziła w życiu!
Kumen ja doskonale rozumiem. Nam sie wcale nie przelewa. Ja akurat mam taka sytuacje, ze z kazdym wydatkiem sie licze. Ale to nie o to przeciez chodzi. Wiadomo, ze jak sie nie da to nie da, ale Ci co moga, to pomoga. Zreszta w ten sposob moze latwiej by sie dalo rozlozyc te pomoc materialna na mniejsze jednorazowe zakupy.Komunikacja24 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Melduje się po wizycie 💁🏼♀️
Zbyslawa jest po prostu prawdziwa złośliwa mała kobieta! Wylezalam to lekkie rozwarcie, szyjka długa i zamknięta ma prawie 3cm. Wszystko co się działo i ewentualnie będzie dziać przynajmniej narazie to wina mojej córki- napiera z całym impetem swoją główka na dół, a ze jestem szczupła to boleśnie ja bardzo odczuwam. Wyniki moczu niestety wyszły złe i mam antybiotyk duomox plus zuravit. Pobrała mi tez biocenozę bo mam bardzo dużo wydzieliny ostatnio wodnistej i chce zobaczyć co tam jest nie tak. Mała idealnie idzie wagowo, 1900g i do porodu nie powinna mieć więcej jak 3300-3400g czyli podobnie jak syn miał. Zdjęcia nie mam, bo się kręgosłupem i dupa odwróciła i patrzy mi się od środka na wnętrzności 😪
Dziękuje za wszystkie kciuki ❤️Ula_Lbn, manda21, Mańka, aannkka, Agucha90s, elvira, Laurka, andziaxs, stayaway, Dargol, Kaska, Annie80, pola0909, Pom-pon, Jusi 28, VianEthel2, Aster4n, monkle, Mila, magda.g85, cytrynówka, RudaAnna lubią tę wiadomość
-
Ja mialam sie wziasc za pranie, ale od niedzieli czuje sie fatalnie. Torbe dla siebie tak plus minus spakowalam w razie w.
Dziewczyny w zyciu roznie bywa, ja jestem teraz w gorszej sytuacji finansowej niz jak bylam w ciazy z synem, nie mialam normalnej umowy o prace wiec troche mi z tym zle pychicznie, ale jakos trzeba sobie radzic, roznie to w zyciu bywa.. Raz pod gorke, a raz z..Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
animka899 wrote:Pieluchy to szyła mi teściowa mojej siostry a niektóre mam jeszcze co moja mama dla mnie uzywala:D
Mama zuzia- super ze szyjka ma się dobrze! Ale oszczędzaj się nadal!
ja wlasnie mam tez takie po moim rodzenstwie i im nic w 90 stopniach sie nie dziejeSyn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Mańka, ja też nic nie mam. A zostały w zasadzie dwa miesiące. Co do ilości ubrań dla maluszka, na pewno nie miałam przy synu i teraz też mieć nie będę po pięć sztuk z każdego rodzaju i rozmiaru. Wydaje mi się duzo, ale to może byc, że ja jakaś dziwna jestem (już pisałam kiedyś, że nie lubię zakupów i dużej ilości rzeczy w domu).
Co do wyjścia ze szpitala, póki co przewiduje body krótki lub długi plus polspiochy plus ewentualnie kocyk gdyby było chłodniej. Liczę na dobrą pogodę w połowie września 😀Mańka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja się wtrace:D nie liczylabym że we wrześniu będzie upalnie. Ja z synem wychodziłam 6 sierpnia i miał długi rękaw, kombinezon z polarem i cienki kocyk było strasznie zimno. Teraz wezmę ten sam zestaw
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Dziewczyny czy ja dobrze pamietam, że ktoras z Was pracuje w opiece społecznej? Mam pytanko dot. Swiadczenia rodzicielskiego.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy -
A po co teraz gdybac jaka pogoda bedzie za poltora miesiaca? Jak sie zacznie wrzesien kazdy spojrzy na prognoze tygodniowa dla swojego regionu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 18:18
Komunikacja24, VianEthel2, Mama_Staszka, cytrynówka, Mańka lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Nasmarowalam i nie wysłałam...
Ja tez w lesie z ciuszkami. Piorę w jelpie, zapach Lovela mnie odrzuca i w dotyku te ciuszki takie sobie. Ale to chyba indywidualne odczucie.
Monkle, ale się narobiło.
Moja się ostatnio inaczej rusza. Zawsze jak się zestresuje ze dawno się nie ruszała to max po 30 sekundach zaczyna się wiercić.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny