X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją droga dzisiaj lekarka mi powiedziała żebym nie brała raczej już teraz no spy bo na tym etapie może powodować zmiękczanie i rozwieranie szyjki no bo działanie rozkurczowe

cytrynówka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila wrote:
    Amorek znajoma podkladala pod nogi łóżka z jednej strony podkładki. Dziecko leży na równym a jednocześnie jest lekko przechylone. Może też tak spróbujemy.
    MamaZuzia gratuluję dobrych wieści!

My tak robiliśmy, dla mnie ten klin to kolejny zbędny gadżet

• amorek Koleżanka

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O super porada 😉

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Dziewczyny ja się wtrace:D nie liczylabym że we wrześniu będzie upalnie. Ja z synem wychodziłam 6 sierpnia i miał długi rękaw, kombinezon z polarem i cienki kocyk było strasznie zimno. Teraz wezmę ten sam zestaw :)

Elvira pamiętam tą pogodę :D ! ale to tylko dlatego, że mam urodziny 4 sierpnia i akurat wtedy jakieś wyjście miałam, to strasznie mi po rajtach wiało :D

elvira lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek ja kupiłam klin, ale nie wiem czy mi się to w ogóle przyda :D
    Mama_Zuzia musisz często do córy mówić "Zbysława" :D dobrze, że z szyjką ok :)
    gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

a ja Wam powiem, że mam dosyć na dziś. miałam rano endokrynologa i dostałam nową dawkę leku euthyrox 112( hashimoto od 5 lat) i właśnie niedawno wróciliśmy z mężem z wojaży po aptekach. Połowa Gdyni zjeżdżona, druga połowa obdzwoniona i euthyroxu jak nie było tak nie ma. Dopiero na koniec udało się znaleźć dawki 75 i 25 więc muszę łączyć do 112,5. masakra co się dzieje. apteki świecą pustkami.

zem3i09k945lhtw9.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda ja to samo miałam miesiąc temu... Dorwałam ostatnie opakowanie 100 tabletek i liczę na to, że zanim je zjem to wróci do sprzedaży :/

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka ja się dziś pytałam w aptece czy widać na horyzoncie jakieś zmiany na lepsze. pani rozłożyła ręce-powiedziała, że lepiej miało być w czerwcu, potem im mówili że w lipcu a póki co jest coraz gorzej :/

zem3i09k945lhtw9.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amorku, żadnych poduszek, nawet tych płaściutkich, klinów, poduszek antywstrząsowych (no chyba, że spacerujecie po gruzie), najzdrowiej dla dzidzi spać bez niczego, reszta to upiększacze i chwyty marketingowe :)

załączam artykuł, który wyjaśnia zagadnienia:
    www.mamafizjoterapeuta.pl/2018/07/05/to-od-kiedy-w-koncu-ta-poduszka/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 22:23

• elvira Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.g85 polecam stronę na Internecie gdzie po lek. Pokazuje najbliższą apteke w której jest dostępny:)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • monkle Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas klin był, jakoś mentalnie mi było lepiej, że nie zakrztusi się jak uleje, ale ja z tych panikar strasznych, pierwsza ciąża poroniona mi mocno namieszała w głowie.

Prać, prałam w Loveli, dla mnie płyn jak płyn, nawet dobrze zapachu nie czuję. :P

Było pytanie o niańkę, dla mnie super rzecz jak mieszka się w domu. My mamy używaną Angelcare i jest spoko. Ale jeszcze lepszy gadżet to kamera - ja uwielbiam patrzeć jak synek śpi i można to robić bez narażenia, że się go obudzi stojąc nad łóżeczkiem. Oczywiście do bardziej praktycznych celów też się przydaje :)

Panie leżące (przepraszam, ale zapamiętanie nicków to dla mnie i mój budyń w głowie to za dużo) - co u Was? Nogi zaciśnięte, pupa wysoko i trwamy tak jak najdłużej?

U mnie rzeczy do wyprawki już wszystkie gotowe, tylko złożyć w całość do torby :) no i przesortować ubranka pod względem rozmiarów.

Co do wyprawki, dla mnie po 5 rzeczy każdego rodzaju to mało. U synka to przesikanie było na porządku dziennym (fontanna przy zdejmowaniu pieluchy :D), trzy zmiany ubrań dziennie było przeciętnie, więc codziennie trzeba byłoby pralkę nastawiać. Wiadomo, że jak się nie ma to się nie wyczaruje, ale ja bym była za większą liczbą ubranek.

Dziś miałam rajd po lekarzach - kardiolog, ekg i echo serca. Jakieś szmery kardiolog usłyszał, ale nie chciał spekulować bez badań, jeszcze mam jutro się umówić na holtera na 24h, a potem z wynikiem z powrotem do kardiologa. Mamy tu na forum kogoś z problemem z serduszkiem? Jakie są zapatrywania na poród SN?

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fontanna przy zdejmowaniu pieluchy doprowadzila mnie do placzu po porodzie he he. U mnie tez to byla masakra, ale przewaznie jak juz go rozebralam. Gora od ulewania mleczka byl wiecznie mokry i trzeba bylo przebierac, do czasu az odkrylam zakladanie takich chustek trojkatnych pod szyje, co ratowalo sytuacje.

Monkle a masz cos zdiagnozowanego juz? Mysle, ze same szmery czy arytmia nie beda przeciwskazaniem. Zobaczysz co lekarz powie. U mnie babcia z powaznymi problemami z sercem urodzila 5cioro dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 03:12

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:38

pola0909, andziaxs, Mama_Zuzia, cytrynówka lubią tę wiadomość

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila dobry nowy lek żelazo w płynie Feroplex zapytaj dr.

Mama_Zuzia kurcze ja też słyszałam że teraz są nowe zalecenia i nospy się nie poleca tylko że ja bez nospy nie daje rady w ogóle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 06:56

Mila lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira tak wiem, że jest taka strona- dzięki niej miesiąc temu kupiłam leki :D jednak od wczoraj nieaktualna. dane ze strony nie zgadzają się ze stanami w aptekach. to samo ze stroną ktomalek.pl
    w ogóle dziewczyny sprawdzajcie jeśli bierzecie jakieś leki na stałe, bo podobno problem jest już nie tylko z euthyroxem na tarczycę lecz z wieloma innymi lekami.

a czy próbowałyście buscopan zamiast no-spy? na początku ciąży zapytałam się lekarza czy mogę czasami wziąć no-spę to powiedział, że ok ale on mi bardziej poleca buscopan.

Mila a ja u Ciebie z hemoglobiną? Mi pomógł trochę zakwas z buraka do tego prenatal duo. chociaż lekarz powiedział, że to taki tydzień ciąży, że morfologia wraca już powoli do swoich norm. może u Ciebie też tak będzie :)

zem3i09k945lhtw9.png
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, a zamiast euthytoxu nie dali ci w aptece letrox? Ja tak mam. Póki co nie widzę żadnej różnicy. Też mam hashi od min 5lat

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubrań, przy chłopakach rzeczywiście jest fontanna po zdjęciu pieluchy. Ja zawsze nakrywalam tetra i przestawał sikać, bo już nie było tego szoku termicznego.
    No i nie ulewał wcale. Pewnie dlatego tych ubrań potrzebowaliśmy mniej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 07:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

• andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czego mi na izbie przyjęć przypisala nospe max i to 3x1 :o

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

• animka899 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brakuje już ponad 500 leków. Na tarczycę,na nadciśnienie, przeciwzapalnych. No masakra jest...moja mama mówiła mi ostatnio że pacjenci jak gdzieś obczaja aptekę że jest to ja proszą o receptę na ileś opakowań żeby mieć zapas... Ja nie wiem co się w tym kraju dzieje...
    Był też moment że brakowało szczepionki na gruźlicę co dzieci dostają w szpitalu....

201512131765.png

201909081765.png
‹‹ 841 842 843 844 845 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ