X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • łania Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zamiast klina jak ulewała albo miała katar podkładałam książki pod nogi łóżeczka.

Piorę w 40 st. potem będę pasować. Co do pakowania torby to jeśli nic się nagle nie pogorszy to planuję w połowie sierpnia. Z rzeczy aptecznych nie mam nic, ubranka po córce leżą w szafce, za miesiąc się za nie zabiorę. Muszę jeszcze zrobić miejsce na półce na nie, bo póki co są wysoko w innym pokoju.

Mi lekarz nie kazał liczyć ruchów. Są dni, że przez kilka godzin nic, a potem szaleństwo a są, że co raz coś. Jakbym miała tak siedzieć i pilnować to bym zwariowała :)

Nianię kupiłam jak mała miała z 1,5 roku, żeby u teściów na wsi używać i móc posiedzieć na dworze jak spała w dzień. W bloku byłaby nie potrzebna. Natomiast gdybym mieszkała w domu z poddaszem to pewnie bym od razu kupiła i to z kamerą, żeby widzieć i nie latać. Ja mam zwykłą philips avent, polecam.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    andziaxs wrote:
    To czego mi na izbie przyjęć przypisala nospe max i to 3x1 :o

Nie wiem. Ale prawda jest taka że ja bez nospy nie funkcjonuje i dopóki jej nie brałam to szyjka się skracała przez skurcze. Oststnie 2 tyg jechalam na nospie a szyjka niby lepsza. Wiec już jestem głupia. Ale chyba nadal przy niej pozostanę mimo wszystko.

A wy bierzecie czy nie?

Co do tego Feroplexu to u mnie zadziałał bardzo szybko i obyło się bez dodatkowych skutków ubocznych jak po innych preparatach żelazowych.

Drugie pytanie o magnez? Lepiej brać z b6 czy bez? Bo też już jestem głupia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 07:55

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę gdy naprawdę boli, że magnez nie daje rady i biorę zwykła bo innej nie mam. Na żelazo biorę tardyferon nie codziennie bo nie chce mieć zaparć.

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio słabo. Brzuch boli, jeszcze problemy jelitowe to nasilają. Jestem słaba i trochę ledwo żywa. Brzuch często twardy A mała bardzo prze w dół.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę magnez. Nospy nie lykam mimo iż czasem brzuch jak skała.

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak juz mocno boli to biote nospe albo scopolan. Ale to juz wyjatkowo. Jak lekko sie spina czy ciagnie to klade sie nogi wyzej i puszcza.
    Jeju ten bol pachwin jak spie albo przy przekrecaniu jest juz dokuczliwy. Noce juz sa slabe a tu jeszcze troche do konca. Jutro na 16 mam wizyte. Ciekawe ile maly wazy. Pewnie ok 2 kg!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka jak Ci pomaga to bierz. Ja dzieki no spie wczesniejsza ciaze donosilam. Koniecznie forte i ja bralam tylko jak skurcze mnie lapaly, a magnez caly czas. Co do wit b6 to zalezy ile tego magnezu sie bierze

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biorę nospe i magnez na skurcze i twardnienia brzucha, bo tak mi zalecił mój lekarz na ostatniej wizycie. W sumie nie wiem czy czuję różnicę, ale wolę brać w razie czego...skurcze dalej mam ale może dzięki nospie tam w środku słabiej się napręża, nie wiem.
    Pytałyście o problemy sercowe w ciąży.
    A więc ja mam :) i dostałam od mojego profesora z anina zgodę na poród sn.
    Niby jest jakieś ryzyko, że może podczas wysiłku się coś dziać ale jak to powiedział profesor podczas porodu w 21 wieku w szpitalu nie powinno się stać nic złego.
    ja mam sporo tych dolegliwości sercowych: arytmię komorową w tym częstoskurcze i bigeminie, umiarkowaną niedomykalność zastawki mitralnej, wypadanie płatków tej zastawki... na echo to wygląda tak że płatki sobie fruwają jak chcą, wogóle nie pełnią swojej funkcji.
    Mój mąż znowu wczoraj mnie wkurwił. Powiedział, że wszystko już dla dziecka mamy i nic nie będzie już kupował! dodam, że mamy tylko ubranka...a gdzie kocyki, pieluszki, rożek nie mówiąc już o rzeczach aptecznych, kosmetykach i gabarytach jak łóżeczko, wózek...
    dobił mnie tym.
    dziś jadę do ojca, wiem, że on ma teraz swoje wydatki, potrzebuje na leczenie, na wizyty, ale poproszę go o jakieś pieniądze, bo jeśli on mi nie pomoze to nic nie będę miała dla dzidzi:(
    samolubne to, wiem...ale nie wiem co mam innego zrobić, nikt w rodzinie nie zafunduje mi przecież wyprawki dla mojego własnego dziecka, bo wszędzie usłyszę, że chciałam dziecko to teraz sobie radź..

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyżaliłam się i jest mi trochę lżej:(

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen- a mowilas mu co brakuje??? Może chłop nieświadomy jest. A zresztą jeszcze są dwa miesiące to wózek czy łóżeczko zeszytów kupić. Może nie wszystko naraz on chce kupować

201512131765.png

201909081765.png
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Kumen- a mowilas mu co brakuje??? Może chłop nieświadomy jest. A zresztą jeszcze są dwa miesiące to wózek czy łóżeczko zeszytów kupić. Może nie wszystko naraz on chce kupować

Oczywiście, ze powiedziałam, a on na to, ze kiedyś dzieci się wychowywało bez takich udziwnień...
    Na wózek da pieniądze mój tato, więc chociaż tutaj mi odchodzi duży wydatek, ale reszta? Łóżeczko to wie, że trzeba kupić, ale na każdy link który mu pokaże twierdzi, że za drogie...a ja mu pokazuję takie do max 200 zł, czasem używane do 100 zł.
    Wszystko jest be!
    jak się na prawdę wkurwię, to już nic nie będę kupować, mówić co trzeba, tylko jak pojadę rodzić to ze szpitala do niego zadzwonię, że trzeba mi przywieźć to to i to i niech sobie radzi.
    Wogóle nie wiem skąd u niego wzięło się takie podejście. Jeszcze do niedawna wszystko było super...teraz to nawet mnie nie przytula:(

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monkle wrote:
    U nas klin był, jakoś mentalnie mi było lepiej, że nie zakrztusi się jak uleje, ale ja z tych panikar strasznych, pierwsza ciąża poroniona mi mocno namieszała w głowie.

Prać, prałam w Loveli, dla mnie płyn jak płyn, nawet dobrze zapachu nie czuję. :P

Było pytanie o niańkę, dla mnie super rzecz jak mieszka się w domu. My mamy używaną Angelcare i jest spoko. Ale jeszcze lepszy gadżet to kamera - ja uwielbiam patrzeć jak synek śpi i można to robić bez narażenia, że się go obudzi stojąc nad łóżeczkiem. Oczywiście do bardziej praktycznych celów też się przydaje :)

Panie leżące (przepraszam, ale zapamiętanie nicków to dla mnie i mój budyń w głowie to za dużo) - co u Was? Nogi zaciśnięte, pupa wysoko i trwamy tak jak najdłużej?

U mnie rzeczy do wyprawki już wszystkie gotowe, tylko złożyć w całość do torby :) no i przesortować ubranka pod względem rozmiarów.

Co do wyprawki, dla mnie po 5 rzeczy każdego rodzaju to mało. U synka to przesikanie było na porządku dziennym (fontanna przy zdejmowaniu pieluchy :D), trzy zmiany ubrań dziennie było przeciętnie, więc codziennie trzeba byłoby pralkę nastawiać. Wiadomo, że jak się nie ma to się nie wyczaruje, ale ja bym była za większą liczbą ubranek.
    Kochana może i po 5 rodzai z każdego to stanowczo za mało, przy poprzednich dzieciach miałam po minimum 10sztuk,ale wiesz ja nie mam co grymasić, z dnia na dzień zostałam bez pieniędzy. I tak mam te rzeczy które pisałam po 2 lub 3 sztuki tylko. Dziewczyny pomagają mi skompletować wszystko i jestem im bardzo wdzięczna, bez nich byłabym w czarnej dziurze. Myślę, że może uda mi się jeszcze dokupić w Pepco jakieś kilka sztuk body i półśpiochy, tam są bardzo tanie. Zobaczymy.. Ja się cieszę, z tego co mam i z tego co mi dziewczyny wysłał i wyślą.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Staszka wrote:
    Magda, a zamiast euthytoxu nie dali ci w aptece letrox? Ja tak mam. Póki co nie widzę żadnej różnicy. Też mam hashi od min 5lat
    Nie mieli akurat takich dawek letroxu żeby zrobić z tego dawkę 112 bo taka potrzebuje 😁

zem3i09k945lhtw9.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Swoją droga dzisiaj lekarka mi powiedziała żebym nie brała raczej już teraz no spy bo na tym etapie może powodować zmiękczanie i rozwieranie szyjki no bo działanie rozkurczowe

A jeszcze zapytam z ciekawości czy masz nakaz leżenia?

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Lenka82 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 może spróbuj podzwonić po aptekach, w Łodzi napewno w Melissie jeszcze ostatnio mieli, na stronie też jako produkt dostępny. Nasz kochany rząd wczoraj się chwalił, jak to już problem z lekami jest rozwiązany taaaa.... jasne.

kumen może spróbuj z mężem porozmawiać na spokojnie i mu wytłumaczyć wszystko. Pokaż mu listę wyprawkową np. z neta jest takich mnóstwo. Faceci w większości to nie ogarniają tego wszystkiego. Mój też był zdziwiony że tyle tego wszystkiego potrzeba. Na chwilę obecną mamy bardzo mało rzeczy do wyprawki. Co mnie też przeraża. Też kiepsko finansowo, gdyby nie pomoc rodziców nie dalibyśmy rady. Bardzo dużo idzie na leki i lekarzy póki co.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

• animka899 Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen- właśnie spróbuj go przekonać że wiele rzeczy bardzo tanim kosztem da się zorganizować. Łóżeczko używane, jedynie materacyk nowy jakiś porządniejszy. A łóżeczko jest na jakiś czas więc nie musi być jakieś specjalnie śliczne byle było gdzie spać. Wózek używany też da się mega tanio kupić, ubranka pieluchy kobiety czasem w pudlavh sprzedają za powiedzmy 50 zł i full tego jest.

201512131765.png

201909081765.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen- współczuje. Ja całe szczęście nie mam tego problemu. Mamy jedno konto, mąż się nigdy nie czepia jak coś kupuje. Oboje zarabiamy i oboje mamy prawo kasę wydawać bez pytania, czy zgody. Jeśli chodzi o dziecko to on nawet jest zadowolony, że go odciążam i nie marudzę, a kupuje co chce. Jedyna rzecz jaka wybierzemy razem to wózek i foteli w sobotę. Jasne, że pytam go o zdanie, ale nie zgodę.
    Może powiedz mu, żeby sam znalazł w dobrej cenie te rzeczy- wtedy od razu powinien przestać marudzić.

Mi brzuch twardnieje, ale zaczynając 33 tydzień zaczęłam czuć się lepiej. W mieszkaniu mam kompletny rozgardiasz- poprzyjezdzaly szafki z Ikea- jedna do kuchni, jedna dla dziecka. Od trzech dni robię przemeblowanie, a uwierzcie mi na 36 metrach (jednym pokoju) upchać wszystko to wielki wyczyn .

Osobiście nospy nie łykam, także nie doradzę.

Dziewczyny gratuluję też wszystkich wizyt w ostatnim czasie. Pamietam jak się martwiłam, że usg 3trym. będę miała tak wczesnie. Potem przez ten szpital się wszystko pozmieniało i mam wyznaczone 33+1 czyli mega późno bo czytałam, że robi się je do 32+6 a tu będzie 2 dni po czasie. I tez się martwię. Wizyta w przyszła środę.

Do porodu 54 dni 😁

Pozdrawiam Was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 09:56

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kumen, współczuje sytuacji z mężem :/ może faktycznie spróbuj porozmawiać z nim żebyście stopniowo dokupywali rzeczy , pokaż mu listę co jest faktycznie potrzebne do porodu i po nim ( wytłumacz że szpital wymaga sam tych rzeczy)? Chociaż pewnie mu już tłumaczyłaś nie raz. :(

U mnie tak jak u zwichrowanej, odciążyłam męża myśleniem o wyprawce i zamawiam wszystko sama, czasami mu tylko pokazuje jak przy czymś się waham. Wózek, łóżeczko kupowaliśmy już razem stacjonarnie.

Jeśli chodzi o no-spę, to mi lekarz mówił, że w razie twardnień, pobolewań lekkich mam brać 2x1 forte. Biorę tylko czasami, jak już magnez, leżenie czy kąpiel nie pomaga za bardzo i to tą zwykłą. Staram się nie przesadzić po prostu.

Mam za to inny problem, bardzo męczą mnie zaparcia od dwóch tygodni :( No i wczoraj miałam wrażenie, że mała rączkę, nóżkę, albo główkę wystawi mi zaraz, tak napierdzielała w szyjkę, jak tylko się położyłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 10:17

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio z kasą też kiepsko bo mąż stracił pracę teraz niby pracuje gdzieś ale to nie jest docelową praca,między czasie musi zorganizować kawalerski dla swojego brata no i w sierpniu wesele więc wydatków a wydatków.. szkoda gadac na szczęście dziewczyny wspomogly mnie ciuszkami za paczkę pampersow i pudło mleka więc i tak wyszłam na tym na wielkim plusie. Zostało mi dokupić apteczne rzeczy i koszule do szpitala. Mój mąż na szczęście bardzo się zaangażował od początku i wspólnie wybieramy rzeczy a czasem sam coś zamówi i jest wtedy bardzo dumny.
    Co do nospy ja też ja biorę już w podbramkowych sytuacjach a tak to 3x1 magneb6 forte.
    Teraz dochodzę do siebie po wtorkowym wyrwanym zebie... powoli przechodzę z diety płynnej na normalne posiłki.. uf dobrze że mam te 2 doby najgorsze za soba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca 2019, 10:23

8599skjo9dvue7er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:39

‹‹ 842 843 844 845 846 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ