X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Annie- jaka aktywność, kobito, to ja mogę leżeć z moja Zbysławą Wilhelminką bo Ty wyrabiasz normę za nas wszystkie tutaj! Super wicie gniazda Ci się włączyło :D

Do mnie jutro przyjdzie paczka z gemini.

Tak dokładnie, jak mówisz, czuje się jak nakręcana zabawka:) dziś M do mnie zadzwonił, czy znów karty nie zgubiłam, bo co chwile jakieś SMS o przelewach:)

Ty za to załatwiłaś UC, to jeszcze przed nami, musimy ogarnąć, najpóźniej w sierpniu😘

Teraz niby leżę, ale pisze sobie to do Was i w międzyczasie ogarniam hotelik na krótki wypad w Beskidach:)

• kumen Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie80 wrote:
    Piękny ten wózek:) oglądaliśmy go podczas wyboru. Na jaku kolor się zdecydowaliście? My koniec końców wzięliśmy bebetto bresso. I tu przyznaje się bez bicia: zadecydował kolor i wzór:) wersja granat ze złotem. Owszem lekki nie jest, na szczęście dla nas nie ma to znaczenia, a reszta wyjdzie w praniu.

bedzie granatowy bo tylko na ten była promocja 15 procent :)

Annie80 lubi tę wiadomość

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kumen wrote:
    bedzie granatowy bo tylko na ten była promocja 15 procent :)

Granat króluje:)

• Annie80 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczas mojego dzisiejszego zakupowego szaleństwa trafiłam na dość duża wyprzedaż w Elodie Details. Któraś z Was pisała o śpiworkach tej marki, ale ze ze względu na cenę zrezygnuje. Przeceny są o ok 50%, wiec może ktoś się skusi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 20:49

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki ja już po szybkiej wizycie. Dr sprawdził szyjkę na szczęście dalej 2.5 cm miekka ale trzyma uff....bo już miałam czarne myśli. Pytałam o to gmeranie na dole i wrażenie jakby moje dziecko rękę wystawiało, to mówił że może tak być i to normalne. Te wizyty w ciąży powinny być naprawdę częściej bo bardzo uspokajają ;)

Ula_Lbn, aannkka, magda.g85, manda21, Mama_Zuzia, Annie80, Mańka, stayaway, andziaxs, k878, Karmazynova lubią tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola trzymam kciuki za wizytę
    Mama_Zuzia dziękuję :) mam nadzieję, że uda się sn bo szczerze mówiąc bardzo się na to nastawiałam. Jeszcze w ogóle mam tylko opis ostatniego rgt bez zdjęcia i nie wiem czy na podstawie samego opisu jakikolwiek ortopeda wystawi mi jakikolwiek papier :/

Kumen wiem co czujesz. Mój tato kilka lat temu chorował..... na czerniaka oka. Tak - jest takie paskudztwo. Spadło to na nas jak grom z jasnego nieba. Nie umiałam się pozbierać. Powiem Ci jedno- minęło już ponad 10 lat i "odpukać" wszystko jest ok. Wiara i nadzieja oraz nastawienie psychiczne naprawdę pomagają.
    Chętnie bym Ci coś poradziła w sprawie lekarza, ale z uwagi na powyższe ja mogę jedynie polecić onkologię oka w Krakowie w Szpitalu Uniwersyteckim -są tam świetni specjaliści. Z tego co pamiętam, to jeszcze kilka lat temu była jedyna tak rozwinięta onkologia oka nie tylko w Polsce ale i w Europie Wschodniej. Może warto w związku z tym zobaczyć pozostałe onkologie w tym szpitalu?
    Natomiast co do różnych substancji wspomagających leczenie nowotworów to polecam buraki i ostrą papryczkę chili z uwagi na kapsaicynę. Ja faszerowałam tym tatę. Nawet mu zakupiłam wyciskarkę do warzyw, aby mógł robić świeży sok z buraka :)
    Ponadto ostatnio dosyć głośno o oleju konopnym jest-warto poczytać.

zem3i09k945lhtw9.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola super wieści. To już z górki - będzie dobrze :)

pola0909 lubi tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen u mojego szwagra 4 lata temu wykryli nowotwór w sercu. Rokowania były kiepskie. W Śląskim Centrum Chorób Serca w Zabrzu nie chcieli go operować. Takich przypadków było tylko kilka w Polsce. W końcu lekarze z Warszawy podjęli się przeprowadzenia operacji. Usunęli częściowo nowotwór - tyle ile się dało. Po operacji rozpoczął chemię i pokonał to cholerstwo. Ale potwierdzam co napisała Magda pozytywne nastawienie to połowa sukcesu. I buraki szwagier pochłanial w ilościach hurtowych 😁

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak w temacie bólu podczas przekraczania się w nocy.
    https://www.rehab.pl/choroby-i-objawy/bol-przy-przewracaniu-sie-z-boku-na-bok-przyczyny/

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola- ja tez chce jutro takie wieści!! Super bardzo się cieszę :*

Magda- jak chcesz naturalnie to właśnie za taki poród trzymam kciuki!:)

magda.g85 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • elvira Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia o której jutro wizytujesz? Będę trzymać kciuki i czekać na informacje! :)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama-zuzia bardzo zaciskam kciuki za twoją wizytę jutro !!!

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Mama Zuzia o której jutro wizytujesz? Będę trzymać kciuki i czekać na informacje! :)

15:40, dzięki ❤️

Dzięki Pola :*

Młoda rano trochę dawała w kość a potem znowu trochę popłynęła do góry i ułożyła się bardziej poprzecznie wiec póki co spokój 🙏🏼 Przestraszyła się Zbysławy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 21:54

pola0909, Annie80, manda21, monkle, andziaxs, stayaway lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2019, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ahh nie może być chyba mi dane żyć w spokoju... byłam na ip ze skurczami pod ktg, ogólnie wporzadku, padnięta jestem jutro się odezwę jako ochłonę.Dobranoc

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • monkle Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie80 i inne dziewczyny dziś wizytujące - gratuluję dużych brzdąców i pięknych szyjek, oby do września tak. :)

Mama_Zuzia - kciuki za jutro :) dołączysz do dziewczyn wyżej, zobaczysz.

Kumen - bardzo mi przykro z powodu taty. Nie mam takich doświadczeń w najbliższym otoczeniu więc nie pomogę.

Ja dziewczyny też po wizycie i chyba pierwszy raz wyszłam z niej smutna i przytłoczona. Niby nie ma nic bardzo niepokojącego, ale:
    -> mam skierowanie do kardiologa ze względu na kołatania serca, które się nasiliły mimo wspomagania potasem i magnezem.
    -> moje dzidzi ma 1,715kg i jest na 75 centylu obecnie (byłby wyżej bo niektóre wymiary 2,5-3tyg do przodu, tylko nóżka tylko o tydzień większa i zaniżyła pomiar), wychodzi o 12 dni większy niż z terminu OM. Niby dobrze, że fajnie rośnie. Tyle że jak utrzyma tempo albo jeszcze przyspieszy, to mam dużą szansę na cc albo indukcję porodu albo szpital na patologię, bo mam cukrzycę. I mimo dobrych cukrów, rośnie sobie taki gigant, brzuch mam ponoć też dość duży jak na ten tydzień.
    -> był już główką w dół, to nie, znowu się obkręcił, tym razem jest miednicowo i znowu stres czy zdąży się do porodu przekręcić.
    -> mały ma wysokie tętno 168 dziś, 165 ostatnio. Niby jeszcze nie powód do stresu, ale do obserwacji, zwłaszcza patrząc na moje nie wyrabiające serce.
    -> zrobiły mi się żylaki na wargach sromowych i w pochwie :( niby mnie to jakoś obecnie bardzo nie boli, chociaż czułam że coś jest nie tak, a jak poczytałam jak może jeszcze być, to załamka. Wyszło mi moje chojrakowanie i robienie wszystkiego samej.

Więc niby nic, ale dla mnie trochę kiszka. :/ Szyjka szczęśliwie twarda i długa.
    Oby do września..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 00:01

Tomuś 06.12.2017r, 37t6d, 2400g szczęścia, SN.
    Bartuś 08.09.2019r, 38t2d, 3430g szczęścia, SN.

12.2016 [*] pamiętam Aniołku.
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia, Vian i tym, ktore przeczytaly moj post i kciuki trzymaly pieknie dziekuje! Wszystko poszlo pomyslnie.

Monkle jestes pod stala opieka i Ty i dzidzius bedziecie monitorowani, wiec bedzie dobrze!

Andziaxs napisz pozniej co tam.

Pola no to dobrze! Niech ta szyjka jeszcze miesiac potrzyma a bedzie z gorki!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • marchev Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 03:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki. Z gory przepraszam, ze nie odniose sie do wpisow.

Powiedzcie mi prosze jak u Was s "ruchliwością" maluchow ? Mój bokser caly czas kopie i zastanawiam się czy to normalne. On chyba wogole nie spi, a ja razem z nim..

• manda21 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev moze tak byc, ja jak zdazylam zasnac przed coreczka to spalam, jak zaczela kopac a ja nie spalam to tez byl problem z zasnieciem.
    Mnie wybudzily skurcze, niby niebolesne, ale twardnieje mi coraz bardziej ten brzuch. Probuje sie ratowac nospa, magnezem i poduszka pod pupa, przed pojechaniem do szpitala trzyma mnie to ze mam 50km wiec czekam moze sie wyciszy

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev mój trochę mniej ruchliwy niż 1-2 miesiące temu jednak nadal daje popalić. teraz bardziej się wypina i rozpiera od środka. zauważam, że ma też konkretne godziny ruchów. czasami jest tak, że nie daje o sobie znać całą noc i szaleje w dzień albo odwrotnie :D

wczoraj tak mnie zaczął kopać pod żebrami na 10 minut przed wejściem do lekarza, że masakra :D

a jeszcze do dziewczyn które mają leukocyty powyżej normy. pytałam o to wczoraj lekarza, bo też tak mam. zapytałam czy mogą być podwyższone na co odparł, że nawet muszą więc chyba luz :D
    natomiast jeśli chodzi o twardnienia, bo też takie mam chociaż niezbyt często, to stwierdził, że jeśli z szyjką nic się nie dzieje to twardnieniami się nie przejmujemy, zwłaszcza na tym etapie ciąży.
    czasami się zastanawiam, czy mam tak obiektywnego i rozsądnego lekarza czy rutyniarza :D , bo jak do tej pory, to żadne moje dolegliwości typu twardnienia, spięcia, obniżone płytki, hemoglobina i takie tam podobne, nie zrobiły na nim wrażenia i zawsze podchodzi do tego z ogromnym spokojem. chociaż opinie ma dobre, wiedzę i doświadczenie też, więc cchyba jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 06:49

zem3i09k945lhtw9.png
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Czesc dziewczynki. Z gory przepraszam, ze nie odniose sie do wpisow.

Powiedzcie mi prosze jak u Was s "ruchliwością" maluchow ? Mój bokser caly czas kopie i zastanawiam się czy to normalne. On chyba wogole nie spi, a ja razem z nim..

U mnie identycznie. Syna czułam często, ale teraz to aż do przesady. Tak mam z nią id samego początku czucia ruchów.
    Brzuch mi cały czas skacze, naciąga się. Lekarz mówi, że to w porządku i lepiej w te stronę. Ale szczerze, czasem mnie to irytuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca 2019, 07:17

‹‹ 836 837 838 839 840 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ