X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaxs mój lekarz nic nawet nie wspomniał o liczeniu ruchow.
    My po wizycie. 2150g, szyjka z 40 na 36mm ale twarda i zamknięta. Lekarz mówi że ok. Teraz mam skonsultować się z ortopeda z uwagi na moją lordozę, dyskopatię i inne dziwne rzeczy w odc. Lędźwiowym. Więc ortopeda za 2 tyg i się okaże czy będzie CC czy sn.
    Dziewczyny trzymam kciuki za szyjki

andziaxs, miczitanka, Ula_Lbn, 91, aannkka, manda21, Aster4n, pola0909, monkle, elvira, cytrynówka, cytrynówka, stayaway, Karmazynova lubią tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen-moja specjalista od krtani jest prof. Składowski. Myślę że warto poszukać najpierw prywatnie do niego i żeby wprowadził was na oddział. Jak będę mała usypiać poszukam w necie i napiszę Ci jak znajdę kochana!

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen- bardzo mi przykro z powodu Taty. Trzymam za Was ogromne kciuki. Niestety nie mam w tym zakresie specjalistów do polecenia, ale zgadzam się ze najlepiej uderzać prywatnie żeby lekarz wybrany już wprowadzał Was na oddział! Bardzo dobrze ze chcecie szybko działać, na pewno Tata pokona dziada który się w nim zadomowił.

Magda.g85- ale cudne wieści ❤️ Duży dzidziuś, długa i zamknięta szyjka😍 teraz trzymam kciuki za Twoja konsultacje z ortopeda!!

Laurka- trzymam mocno kciuki! 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 18:48

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen-moja teraz tak popatrzyłam ze nie widzę w necie żeby miał jakiś gabinet. Możesz spróbować zadzwonić na ten numer co jest na stronie kliniki jako rejestracja do poradni i zapytać jakie terminy. A najeyzej poszukać jaki inny lekarz tam pracuje i jednocześnie ma prywatny gabinet. Jeszcze jak będę z moją mamą rozmawiać to ja podpytaj jak ciotka moja to zalatwiala.

201512131765.png

201909081765.png
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Kumen-moja specjalista od krtani jest prof. Składowski. Myślę że warto poszukać najpierw prywatnie do niego i żeby wprowadził was na oddział. Jak będę mała usypiać poszukam w necie i napiszę Ci jak znajdę kochana!

Dziękuję kochana, wpisuję go ale żadnych danych kontaktowych mi nie wyświetla, jedynie mnóstwo artykułów, poszukam na jakiś forach onkologicznych, może coś znajdę.

Dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowa.

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kumen wrote:
    Dziękuję kochana, wpisuję go ale żadnych danych kontaktowych mi nie wyświetla, jedynie mnóstwo artykułów, poszukam na jakiś forach onkologicznych, może coś znajdę.

Dziękuję Wam dziewczyny za dobre słowa.

http://www.io.gliwice.pl/dla-pacjenta/i-klinika-radioterapii-i-chemioterapii

201512131765.png

201909081765.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 17:37

• aannkka Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen trzymam kciuki za tatę! Niech stanie do walki i pokona tego gnojka raka. Będzie dobrze✊

Gratulacje wizyt ❤ ale już mamy duże dzieciaczki szok!

U mnie dziś w ciągu dnia znowu pojawiały się te same skurcze co wtedy. Teraz póki co cisza.. oby to tylko fałszywy alarm! Wizyta za tydzień w piątek odliczam 🙏

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:11

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzisiaj caly dzien twardnieje brzuch, trzeci dzien. Maz wczoraj sie zorientowal i umyl naczynia jak wrocil. Jak sie dzieciatko urodzi to ma juz przykazane, ze ma mniej pracowac i mi pomagac. W koncu dzieci sa wspolne.. Ja mam dzisiaj tragiczne samopoczucie psychiczne.

Gratulacje wizyt, same słuszne wagi juz; pięknie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:20

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Aster4n Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen tata musi się pozytywnie nastawić, będzie niedługo dziadkiem!
    Niestety nie mam specjalistów do podania, a "szybka ścieżka onkologiczna" czy to coś ułatwi?
    Staraj się proszę nie denerwować, dla dobra swojego i maluszka.

bl9cvcqg409ts1dr.png

gg649vvjf2u85q5u.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko dziewczyny co to się dzieje z tymi twardnieniami. Niby kilka na dobę jest normalne ale u nas widzę jakieś szaleństwo! Zaciskamy nogi chociaż do końca sierpnia! To już nie tak strasznie długo.

Ja psychicznie jakoś lepiej ostatnio. Też mój mąż sie bardzo ogarnął i pojął wreszcie że mi na prawdę jest coraz ciężej wszystko robić i muszę więcej odpoczywać....

201512131765.png

201909081765.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzies kiedys trafilam na artykul naukowy, ze komorki rakowe niszczy jakas substancja, ktora jest w pestkach i rzeczywiscie kiedys babcie robily kompoty z pestkami do sloikow i w ogole nie bylo nagonki, ze one szkodza. No i podobno osoby ktore cale zycie jadly duzo owocow duzo rzadziej zapadaja na nowotwor.
    U mnie w rodzinie meza kolejny rak, ale brak szans na uratowanie i nawet chemi nie podaja bo by mogl nie przezyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 19:44

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

• pola0909 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda gratuluję wizyty, pięknej szyjki i jaka waga dzidziusia :) czy to pierwsze 2 kg w naszym gronie ? Czy ktoś już miał i przeoczyłam;) Kumen bardzo Ci współczuję sytuacji, niestety nie mam jak pomóc i kogoś polecić :/ Ja czekam właśnie na wizytę i dopada mnie stres ;/

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola kciuki zaciśnięte, będzie dobrze!!! Koniecznie daj znać co słychać u Kingi i co z szyjka

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Lenka trzymam kciuki, a Ty nogi wysoko!

Glukometry-ja używam Contour one i jest ok, tylko kilka pomiarów ponad normę, ale ja na szczęście nie mam problemu z cukrami na czczo. Proponuje dołączyć do grypy o cc na fejsie, tam Dziewczyny różne sposoby testowały, aby poranne cukry się unormowanly. Mnie cukier wybija po ‚niezdrowych’ węglowodanach:(, czyli ryż, makaron, białe pieczywo i wszelkie słodycze... chociaż raz zjadłam swiderka i było ok.

Łóżeczko dostawne: dziś zamówiłam piccolo duo marki Klups. Koszt z materacem: 270 zł. Ono nam idealnie wejdzie do sypialni:)

Ja dziś włączyłam tryb działania: odebrałam tapety do pokoju Franka( (śliczne są), zamówiłam mebelki, również Klups z serii Dhalia grey, odmówiłam brakujące rzeczy dla siebie, koszule, szlafrok, podkłady, podpaski i staniki do karmienia, uwaga: rozmiar 80 G!!! Moje E normalne to jest duże i ciężkie, a to co jest teraz i będzie...

Mama Zuzia, WILHELMINA😂😂😂

Niezmiennie trzymam kciuki za Was wszystkie, które z tytułu różnych dolegliwości, musza leżeć!!!

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie- jaka aktywność, kobito, to ja mogę leżeć z moja Zbysławą Wilhelminką bo Ty wyrabiasz normę za nas wszystkie tutaj! Super wicie gniazda Ci się włączyło :D

Do mnie jutro przyjdzie paczka z gemini.

Annie80 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kumen wrote:
    dziękuję za odpowiedzi laski,
    zamówiliśmy bebetto luca, wczoraj oglądałam i jakoś mi chyba przypadł do gustu, a co będzie to będzie :)!

Piękny ten wózek:) oglądaliśmy go podczas wyboru. Na jaku kolor się zdecydowaliście? My koniec końców wzięliśmy bebetto bresso. I tu przyznaje się bez bicia: zadecydował kolor i wzór:) wersja granat ze złotem. Owszem lekki nie jest, na szczęście dla nas nie ma to znaczenia, a reszta wyjdzie w praniu.

• Annie80 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kumen wrote:
    Dziewczyny ja z zupełnie innym pytaniem i wiem, że od dupy strony.
    Okazało się, że mój tato ma nowotwór krtani, złośliwy...znacie jakieś dobre kliniki specjalizujące się w leczeniu tego schorzenia? potrzebuje pilnie takich informacji ;(

Kumen, niestety nie mam informacji na temat leczenia tego rodzaju nowotworu w Polsce, jednak slyszalam o bardzo dobrej klinice w Niemczech, o ile dobrze pamietam w Burghausen. Zawsze warto sprawdzić. Bardzo mi przykro, ze Was to spotyka, trzymam kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2019, 20:31

kumen lubi tę wiadomość

‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ