Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaska wrote:Amorek no to zapewne jakaś infekcja. Mocz w miarę tzn są jakieś ale? Znajdziesz jakiegoś hematologa tak w miarę szybko?
Jakieś fosforany w moczu. Tak do tego lekarz się nie czepiał. Czekam na odp z poradni czy mogą mnie gdzieś wcisnąć. Terminy są straszne .amorek
-
nick nieaktualnyKomunikacja24 wrote:Dziękuję, zapisałam sobie i w razie czego pokaże im to.
Ale status bezrobotnego muszę mieć? Ja nie jestem zapisana w urzędzie pracy ponieważ nie miałam takiego powodu, ubezpieczenie mam na męża i póki co do rozwodu nie muszę się zapisywać
Ale kosianikowe wlicza się w dochód jakbyś chciała np. Rodzinne pobierać to wtedy kosianikowe jest liczone jako dochód.
Paczuszke wyślę na początek sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 17:15
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Annie, dzięki za polecenie pralni
dzwoniłam do nich i wszystko wiem, będę u nich to robić.
Kaśka, napisałam z opisem mojego bólu do swojej dr i odpisała że raczej nic strasznego. W czwartek mam wizytę i jeszcze raz o tym pogadam.
Komunikacja, ja też wyśle paczkę na początku sierpnia. Może napisz konkretnie czego brakuje z apteki bądź Rossmana.
W temacie wanienki nie pomogę, bo my szukaliśmy jak najmniejszej więc jest Ikea. Jak zaczną siadać na pewno kupię siedziska do dużej wanny i wanienka czym prędzej out.
Dziewczyny z psami, polecam ćwiczenie z lalka. Tj noszenie jej, kładzenie na kanapie z komendą nie ruszaj czy podobne. Wiem że z dzieckiem będzie inaczej bo się rusza, pachnie, płacze. Ale u nas jest mega postęp. Z dużego zainteresowania i skakania na mnie, kiedy trzymałam lalkę do pełnej akceptacji. Przyjdzie, powącha i zajmuje się swoimi sprawami. Puszczamy mu też płacz dzieci z Youtube i już przywykł. Mam wielką nadzieję że z dziećmi też pójdzie gładko
Annie80 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry! U mnie poludnie to u Was juz dobry wieczor LOL
Pom-pon swietna historia, tez sie usmialam. To podobnie jak moj zaspany odpowiedzial, jak mi wody odeszly o polnocy w pierwszej ciazy. Ja (z lazienki): Jay! Cieknie mi tu! Woda leci!
On: Zazdzwon po hydraulika!
Co do bolu brzucha a skurczy. Bol brzucha/zoladka znasz, bo mialas pewnie nieraz w zyciu. Skurcz lapie i po minucie puszcza. Potem znowu. Jak sa faktyczne skurcze porodowe to nie przechodza od zmiany pozycji czy po wzieciu prysznica, tylko sie wrecz nasilaja i robia coraz czestsze.
Ja chcialam chuste przy pierwszej corce. Mama, nieprzekonana, ale na moje zyczenie, kupila mi jakas dobrej jakosci, tkana. Dlugie to bylo, okropne dla mnie. Nie uzywalam wcale. Jak juz mala byla starsza kupilam nosidlo ergonomiczne i sluzylo super. Na zakupach ja w tym nosilam, odkurzalam dom z Luna w nosidle, na wycieczkach byla w nosidle.
Przy drugiej corce, ktora chciala byc od poczatku na mojej klacie ciagle znalazlam cudowna, elastyczna chuste dedykowana noworodkowm i malym dzieciom. Zrobiona z materialu przypominajacego drogie legginsy do jogi lub biegania. Mozna to nawet na gola skore nosic. Latwe do samodzielnego zalozenia i zdjecia. Jeden z najlepszych zakupow dla dziecka jakie zrobilam. Osobiscie polecam takie rozwiazania, rowniez mamom, ktore maja juz starszaka. Wtedy malenstwo jest przy nas i mamy rece wolne by spedzic czas ze starszym dzieckiem.elvira, andziaxs, Mańka lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Moge tylko podać statystycznie moje leukocyty 11,19 a hemoglobina 11, lekarze nie komentują, więc chyba jeszce ok.
Córka pojechała z tatą na basen,a ja chyba z tego z tego tytułu zrobię sobie kapiel w wannie, chociaż unikam od 2 miesięcy przez szew ( hehe preferuję prysznic, bo zabrzmiało jakbym się nie myła)
-
Magda co do refluksu ja ostatnio odkryłam zloty środek. Miałam tak samo z synem od 7 miesiąca wymiotowalam już od tego a teraz się zaczynało. Gin przepisała mi teraz polprazol, tydzień temu wzięłam 1 tabletkę i przeszło nawet zgagi nie mam . Tylko jest na receptę.
Laurka mąż pobił wszystkich z hydraulikiemWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 18:07
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Moj podczas pierwszego porodu jak zajechaliśmy pod szpital to jak nigdy włączył mu się oszczędny tryb i zamiast wjechać na parking pod samym oddziałem położniczym to krążył i szukał miejsca w strefie w srodku Krakowa 🙈😂😂😂 różnica całych 2zl/godzinę ale chyba mu tak na mózg wtedy siadło ze z tych nerwów tak mu odbilo
Jusi 28, Mańka lubią tę wiadomość
-
Ja nadal mam intensywne, szalone sny. Dwie minione noce to po prostu szok. Mecza mnie te sniace mi sie dziwactwa.
U nas od wczoraj dwudniowe ochlodzenie z deszczem. Temperatura spadla z prawie 40 stopni do 22-23.
Ja mimo ze mam termin jeden z ostatnich, to wije gniazdo jak najeta juz. Codziennie juz piore, skladam i organizuje i patrze czy czegos brak. Biore poprawke, ze najwczesniej moge rodzic 8-9 wrzesnia, wiec z koncowki zawsze moze sie zrobic poczatek miesiaca.
Kaska, zalaczam poki co fotke z Internetu tego lozka. Wczoraj zamowilam dwie komody dla obu dziewczynek. Meble beda biale, choc nie jestem fanka. Akcenty beda czerwone i granatowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 17:55
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
U mnie chusta się nie sprawdziła. Kilka razy wyjca uspokoiłam w domu a potem w czasie motania odepchnęła się ode mnie rączkami i poleciała do tylu, ze jeszcze ułamek sekundy i bym nie złapała. Miała miesiąc chyba albo niewiele więcej. Chuście podziękowałam na stałe. Jak już siedziała kupiliśmy nosidło i trochę korzystamy, ale w sumie rzadko.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Pom-pon wrote:Annie, dzięki za polecenie pralni
dzwoniłam do nich i wszystko wiem, będę u nich to robić.
Kaśka, napisałam z opisem mojego bólu do swojej dr i odpisała że raczej nic strasznego. W czwartek mam wizytę i jeszcze raz o tym pogadam.
Komunikacja, ja też wyśle paczkę na początku sierpnia. Może napisz konkretnie czego brakuje z apteki bądź Rossmana.
W temacie wanienki nie pomogę, bo my szukaliśmy jak najmniejszej więc jest Ikea. Jak zaczną siadać na pewno kupię siedziska do dużej wanny i wanienka czym prędzej out.
Dziewczyny z psami, polecam ćwiczenie z lalka. Tj noszenie jej, kładzenie na kanapie z komendą nie ruszaj czy podobne. Wiem że z dzieckiem będzie inaczej bo się rusza, pachnie, płacze. Ale u nas jest mega postęp. Z dużego zainteresowania i skakania na mnie, kiedy trzymałam lalkę do pełnej akceptacji. Przyjdzie, powącha i zajmuje się swoimi sprawami. Puszczamy mu też płacz dzieci z Youtube i już przywykł. Mam wielką nadzieję że z dziećmi też pójdzie gładko
Ogólnie to wszystko co do kompania, smarowania ciałka, jakaś oliwka, kremy, balsamy, itp. Tego mam po jednej buteleczce to myślę, że na początku chyba tego idzie trochę.... W sumie to dokładnie nie pamiętam bo 5 lat temu to robiłam
A dziewczyny takie pytanie mam:czy Wy macie jakieś leżaczki, bujaczki itp. Dla maluszków aby np mieć maleństwo obok podczas np robienia obiadu?
Ja miałam z ostatnim synkiem taki leżaczek bujaczek z Phisher price i miałam maleństwo non stop przy sobie. Planowałam kupić teraz też coś podobnego ale no, sytuacja się zmieniła. Trochę się boję jak to będzie kiedy np będę w kuchni czy łazience to będę latać do łóżeczka co 10minut patrzeć czy z synkiem wszystko dobrze. Można się zajechać. No ale na takie pomocne urządzono to mnie nie stać, nawet na używane. -
Komunikacja-ale nie trzeba maluszka balsamiwac ani oliwkowac. Ja na początku mylam w samej wodzie a potem w białym jeleniu. Więc jak cię nie stać to po prostu nie używaj takich rzeczy i juz.
Co do lezaczka,ja mam po córce z Fisher price. Dostała w spadku bo dzieciach siostry. Poszukaj na olx czy ktoś za darmo albo za jakas symboliczną kwotę nie chce oddać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 18:34
Karmazynova, Karmazynova, stayaway, Sylwiu lubią tę wiadomość
-
Laurka wrote:Dzien dobry! U mnie poludnie to u Was juz dobry wieczor LOL
Pom-pon swietna historia, tez sie usmialam. To podobnie jak moj zaspany odpowiedzial, jak mi wody odeszly o polnocy w pierwszej ciazy. Ja (z lazienki): Jay! Cieknie mi tu! Woda leci!
On: Zazdzwon po hydraulika!
Co do bolu brzucha a skurczy. Bol brzucha/zoladka znasz, bo mialas pewnie nieraz w zyciu. Skurcz lapie i po minucie puszcza. Potem znowu. Jak sa faktyczne skurcze porodowe to nie przechodza od zmiany pozycji czy po wzieciu prysznica, tylko sie wrecz nasilaja i robia coraz czestsze.
Ja chcialam chuste przy pierwszej corce. Mama, nieprzekonana, ale na moje zyczenie, kupila mi jakas dobrej jakosci, tkana. Dlugie to bylo, okropne dla mnie. Nie uzywalam wcale. Jak juz mala byla starsza kupilam nosidlo ergonomiczne i sluzylo super. Na zakupach ja w tym nosilam, odkurzalam dom z Luna w nosidle, na wycieczkach byla w nosidle.
Przy drugiej corce, ktora chciala byc od poczatku na mojej klacie ciagle znalazlam cudowna, elastyczna chuste dedykowana noworodkowm i malym dzieciom. Zrobiona z materialu przypominajacego drogie legginsy do jogi lub biegania. Mozna to nawet na gola skore nosic. Latwe do samodzielnego zalozenia i zdjecia. Jeden z najlepszych zakupow dla dziecka jakie zrobilam. Osobiscie polecam takie rozwiazania, rowniez mamom, ktore maja juz starszaka. Wtedy malenstwo jest przy nas i mamy rece wolne by spedzic czas ze starszym dzieckiem.
To dwa zakręty nam się trafiły
Ale jesteś szybka z tym szykowaniem! Ja nie zrobiłam jeszcze nic, a moja dr kazała być przygotowana już w 32 TC. Muszę wreszcie się zabrać do roboty.
Wg Twojego opisu moje skurcze nie były porodoweżołądek bym olala, ale ten okresowy ból mnie zmylił. Chociaż może to bardziej od jelit? Mam tak wszystko razem ściśnięte że ciężko chyba odróżnić. Ale dziękuję za radę
Bardzo bym chciała chustowac, ale nie wiem jak to ogarnąć przy dwójce. Chyba tylko na wspólne wyjścia z mężem. Zobaczymy jak wyjdzie.
-
Pom-pon ja tez nie wiem jak sie chustuje bliznieta hihi. Jedno bys musiala miec chyba na plecach, ale to obrazek jak z Afryki
Moje dziecko tak mi sie kreci i rozpycha ostatnio w brzuchu, ze az jekne czasem. Jestem przekonana, ze ona obecnie fikolki tam robi. Moze mam krotka pamiec, ale nie pamietam tak intensywnych ruchow w poprzednich ciazach. Czasami wieczorami az mam klopot z zasnieciem, bo ona sie tak kreci i wierci, a dzisiaj nad ranem o 5:00 sie wypychala mocno z jednej strony - szalona! Tez tak macie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 18:55
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka- moja młoda teraz glownie się wypycha- mało kopie. Te ruchy są już takie jakby przeciągania, rozpychania się.
Komunikacja- dla takiej skórki delikatnej maluszka to nawet lepiej jak się jej nie zapycha oliwkami- najlepiej kupić jedno opakowanie oleju kokosowego nierafinowanego zamiast tych wszystkich rzeczy i dodawać odrobine dosłownie do kąpieli. Co do krzaczków tak jak animka radzi- poszukaj na marketplace na fb w swojej okolicy albo na olx, często ludzie sprzedają za dosłownie symboliczne kwoty różne rzeczy dla dzieciaczków- ja tak zreszta cześć rEczy kupiłam właśnieKomunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Ostatnia rzecz jaka Wam teraz powiem, bo musze smigac do domu, to ze sie wzruszylam dzisiaj bardzo, bo przyszedl do mnie maly liscik. Pani, ktorej pomoglam (wielka mi pomoc: udzielilam jej potrzebnych informacji i oprowadzilam) iles tygodni temu jak byl pogrzeb jej siostry u nas w kosciele, przeslala mi czek na dzidziusia. Az mi sie lezka w oku zakrecila, ze sa ludzie, ktorzy w obliczu straty bliskiej osoby potrafia myslec o innych i taki gest zrobic dla kogos praktycznie kompletnie nieznajomego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 19:00
lgia1, Mama_Zuzia, Aster4n, agjot1979, Mańka, manda21 lubią tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Dziękuję dziewczyny za informacje dotyczące chust. U mnie wśród koleżanek też głównie słyszałam same pozytywne opinie, więc chyba jednak spróbuję, jeśli się nie uda trudno, ale może się okazać to strzałem w 10.
Ja dzisiaj jestem po KTG, kolejne miałam mieć za tydzień, ale... zapisały się dość regularne spięcia macicy ;o I jutro muszę pójść powtórzyć, żeby zobaczyć czy sytuacja się nie powtarza. Lekarka poświęciła całe 30 sek na wyjaśnienie, więc nie za bardzo wiem, czy się martwić czy nie, pytała się tylko czy biorę luteinę lub czy lekarz coś mówił o skracajacej się szyjce. Ale wszystko do tej pory było wzorowo - chociaż ostatnią wizytę miałam 4 tyg temu i mogło się coś zmienić.
W każdym bądź razie brzuch rzeczywiście troszkę się spina, ale nie jest to bolesne, więc jestem dobrej myśli.
Jutro jeszcze jedno KTG a w piątek wizyta u lekarza, więc chociaż tyle dobrego.
Mama Zuzia, też ostatnio na wykładach w szkole rodzenia słyszałam, że olej kokosowy to jedno z najlepszych rozwiązań dla maluszka (np. kilka kropli do kąpieli). Może masz jakąś sprawdzoną firmę z dobrym składem?Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
I ja polecam olej kokosowy. My kąpaliśmy tak przez ok 7-8miesuecy, do momentu aż przerzucilismy go z umywalki pod prysznic. Jako balsam też olej. I to raczej punktowo nie na całe ciało. Staszek miał skazę białkowa więc co jakiś czas pojawiały się suche place.