X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś przesadziłam, i z chodzeniem i z jedzeniem. 9km, a po kolacji lody dla diabetyków (4 kulki)... leżę teraz jak wieloryb na plazy i dysze, wszystko mnie ciągnie... mały wariuje, a ja modlę się, żebym to wszystko jak najszybciej strawiły.

Co do mycia, u starszaka 11 lat temu zalecane było Oilatum. Bardzo szybko wyszło AZS i jyz wtedy używaliśmy Aderma exomega, super sprawa, choć kosztowna. Obecnie zamierzam używać wody, a wprzoadku grubszych tematów babydream z rossmanna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja

Nie martw sie na zapas,kobietko dzialaj !:).dostalas mnostwo cennych rad od dziewczyn tutaj bo czytam watek jakis czas ,ja tez podzielilam sie wiedza zeby podpowiedziec co możesz:)

Mysle ze od dziewczyn mnostwo super rzeczy dostalas wiec nie zawracaj sobie glowy zbednymi gadżetami,ja bez bujakow i innych rzeczy dalam rade bez problemu mimo ze mogla bym kupić jak bym chciala(fizjoterapeuci odradzaja bujaki-sa niezdrowe dla kregoslupa dziecka)

Rozwod to teudny okres,ale masz dla kogo zyc i dla kogo walczyc o wasze lepsze jutro,glowa do gory i go,go,go !! ✊✊✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 22:13

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Dziewczyny a do mycia to serio wystarczy woda z olejem albo np masłem shea? Żadnego mydła czy płynu? Gubię się, bo w necie raz piszą ze emolienty raz ze sama woda

Tak, spokojnie wystarczy. I wyjdzie im na zdrowie

• manda21 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie uzywalismy zelu z hipp, na poczatku zaspypki (teraz planuje z sylveco), pozniej oleju kokosowego. Mialam rozkmine bo nie moglam sobie przypomniec co do pepka, ale on byl tylko osuszany po kapieli i nic wiecej.
    Pom-pon mnie ostatnio pobolewa brzuch jak na okres, ale to chyba juz taki etap. Mam pojedyncze skurcze w ciagu dnia takie jak mialam w dniu porodu, gdy mi rozwarcie stanelo na 4cm i nie szlo dalej.
    Ja mialam prasowac ubranka, a ze bylo ok na wizycie to robie salatke z ogorkow do sloikow. Jakos sie nie moge zabrac za to prasowanie.

Super, ze poruszylyscie temat chust, mi sie marzylo, ale obeszlam sie bez przy 1 dziecku. Byl noszony w nosidelku ale zazwyczaj przez meza jak gdzies jechalismy, bo bardzo szybko przybral na wadze i nie dawalam rady go nosic. Teraz znowu mam ochote na chuste, bo przy dwojce bedzie strach zostawiac malucha na macie, bo starszak jest bardzo energiczny.

A i mnie tak mala ostatnio skopala, ze bolalo mnie wszystko w srodku. W dzien jest grzeczniutenka a noca nadrabia. Ogolnie nie czuje sie zle, brzuch mi nie przeszkadza, a jakos szybko sie budze. Caly czas moge normalnie polozyc sie na brzuchu poki co

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli moge cos doradzic to do pepka bardzo sprawdzaja sie bardzo tanie Gaziki spirytusowe (u nas pielęgnacja na sucho sprawila ze pepek zaczal smierdziec po gazikach odpadl po 3 dnaich) a do kapieli uzywalismy poprostu ekologicznego Hippa :) mmie nie przekonuje pielegnacja sama woda-uwazam ze depikatny srodek myjacy jest potrzebny zeby oczyscic ta skórę,sama bym sie nie chciala myc sama woda :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Caly czas moge normalnie polozyc sie na brzuchu poki co

😮😮😮

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pępek stosowaliśmy spirytus salicylowy. Nie mam zaufania do octaniseptu.

Pompon, bóle jak na okres mam i ja. Także jak piszą, to już pewnie ten czas.
    Ja skurczy macicy mam po 20-30 na dobę. Ale chyba już taka moja specyfika, bo byłam w czwartek na wizycie i szyjka dlugasna 39mm, twarda, zamknięta. Z synem pamietam, że też miałam ich sporo i nie wpływało to skracanie się.

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda, szok że możesz się położyć na brzuchu. Ja jak tylko zbyt mocno docisne na boku to zaraz mała mi wynagrodzi bolesnymi ruchami.

• Mańka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile bym dała, żeby spać na brzuchu... A gdyby nie poduszka- rogal umęczyłabym się jeszcze bardziej.

Na plecach nie mogę, bo brak mi tchu.
    Lewy bok odpada, bo to miejscówa Młodej i trzyma tam nogi. Podobnie jak u Mama_Staszka, jako wyraz niezadowolenia Mała potrafi porządnie mnie skopać za leżenie na tym lewym boku.
    Na brzuchu nie dość, że balabym się spać, to w sumie i tak jego gabaryt mi to uniemożliwia.
    Pozostaje mi zatem prawy boczek. 🤷‍♀️

Aczkolwiek, jak widać, piszę po 1 w nocy, bo Córeczka urządza potańcówkę. Już prawie nie pamiętam, jak to jest jej nie czuć. Po porodzie, dziwna będzie ta pustka i spokój. 😏

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Ile bym dała, żeby spać na brzuchu... A gdyby nie poduszka- rogal umęczyłabym się jeszcze bardziej.

Na plecach nie mogę, bo brak mi tchu.
    Lewy bok odpada, bo to miejscówa Młodej i trzyma tam nogi. Podobnie jak u Mama_Staszka, jako wyraz niezadowolenia Mała potrafi porządnie mnie skopać za leżenie na tym lewym boku.
    Na brzuchu nie dość, że balabym się spać, to w sumie i tak jego gabaryt mi to uniemożliwia.
    Pozostaje mi zatem prawy boczek. 🤷‍♀️

Aczkolwiek, jak widać, piszę po 1 w nocy, bo Córeczka urządza potańcówkę. Już prawie nie pamiętam, jak to jest jej nie czuć. Po porodzie, dziwna będzie ta pustka i spokój. 😏

Manka nie bedzie ani pusto ani spokojnie 😉💞

Ja popralam, posortowalam i poukladalam w szufladkach juz na pewno 99% tego co mam. I widze, ze mam bardzo malo pierwszego rozmiaru (tutaj: Newborn). Trzeba bedzie dokupic. No i bluzek do karmienia dla siebie.

Mańka lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Nie spie od 4 :p cudownie!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dzień dobry,
    Nie spie od 4 :p cudownie!

Ja tez- jestem taka śpiąca, a za nic nie mogę zasnąć bo młody szaleje.

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Ja tez- jestem taka śpiąca, a za nic nie mogę zasnąć bo młody szaleje.

Mnie stary dzisiaj jakoś obkopywał w nocy no i w końcu wstałam sikać- jak już wstałam sikać tak koniec spania. Może zaraz mi się uda oko zamknąć 😅

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 układam z córką lego bo wczoraj nowy zestaw dostała:p

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Ja od 6 układam z córką lego bo wczoraj nowy zestaw dostała:p

Haha przynajmniej jakieś zajęcie 😂 ja właśnie jem śniadanie, starszak przyszedł do nas o 5:30 i śpią razem ale niedługo będę go budzić do przedszkola

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja dzis sie nawet wyspalam! Jakos mniej dokuczaly pachwiny i dalo rade pospac a ze syn spal do 6:40 to szalenstwo ;)

Maly w brzuchu sie mocno rozpycha. Kopie i sie wierci. A po porodzie jest dziwnie ze nic nie czuc. Ja po porodzie z synem mialam wrazenie ze sie cos rusza w brzuchu jak juz bylam w domu :D ale to takie tylko wrazenie hehe.
    U nas pochmurno. Moze nie bedzie grzalo oby!

Ja mialam bujaczek z synem. Przydatny byl. Teraz tez planujemy kupic. Poprzedni zrobilismy zwrot bo mechanizm sie psul i juz nie chcialam kolejnego i odeslali pieniadze ale maly juz byl wtedy za ciezki na niego :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mogę się wygodnie ułożyć... lekarz mi kazał już tylko na bokach spać, na plecach absolutnie. Mam 2 poduszki ciążowe i jakoś nie umiem z nich korzystać. Obudziłam się obolała i płacze mężowi a on do mnie - już niedługo się położysz na brzuchu i... w sumie i tak pewnie nie wyśpisz. Męskie wsparcie bezcenne.

Mańka, manda21 lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten lezaczek z Fisher Price co miałam to z niego się potem krzesełko robi także to jest super,bo długo dziecko z tego korzysta.

201512131765.png

201909081765.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też druga noc nieprzespana. w ogóle pierwszy raz w życiu dopadł mnie potężny głód o 3 w nocy :D na moje dłonie w nocy nie mam już siły. drętwieją i bolą wszystkie kości palców. nie mam w nich mocy- czajnika rano podnieść nie mogę. dobrze, że obrączkę zdjęłam bo na chwilę obecną byłoby to już niemożliwe.

dziś ortopeda- niech się wypowie w sprawie moich lędźwi. liczę na zielone światło do porodu sn.

ja też chętnie położyłabym się już na brzuchu..... :D na plecach teraz też już nie ma mowy, bo zaczynam się dusić :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie80 wrote:
    Chyba dziś przesadziłam, i z chodzeniem i z jedzeniem. 9km, a po kolacji lody dla diabetyków (4 kulki)... leżę teraz jak wieloryb na plazy i dysze, wszystko mnie ciągnie... mały wariuje, a ja modlę się, żebym to wszystko jak najszybciej strawiły.

Co do mycia, u starszaka 11 lat temu zalecane było Oilatum. Bardzo szybko wyszło AZS i jyz wtedy używaliśmy Aderma exomega, super sprawa, choć kosztowna. Obecnie zamierzam używać wody, a wprzoadku grubszych tematów babydream z rossmanna.

A cóż to za lody dla diabetyków? Chętnie sprobuje☺️

Annie80 lubi tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ