X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba dziś przesadziłam, i z chodzeniem i z jedzeniem. 9km, a po kolacji lody dla diabetyków (4 kulki)... leżę teraz jak wieloryb na plazy i dysze, wszystko mnie ciągnie... mały wariuje, a ja modlę się, żebym to wszystko jak najszybciej strawiły.

Co do mycia, u starszaka 11 lat temu zalecane było Oilatum. Bardzo szybko wyszło AZS i jyz wtedy używaliśmy Aderma exomega, super sprawa, choć kosztowna. Obecnie zamierzam używać wody, a wprzoadku grubszych tematów babydream z rossmanna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja

Nie martw sie na zapas,kobietko dzialaj !:).dostalas mnostwo cennych rad od dziewczyn tutaj bo czytam watek jakis czas ,ja tez podzielilam sie wiedza zeby podpowiedziec co możesz:)

Mysle ze od dziewczyn mnostwo super rzeczy dostalas wiec nie zawracaj sobie glowy zbednymi gadżetami,ja bez bujakow i innych rzeczy dalam rade bez problemu mimo ze mogla bym kupić jak bym chciala(fizjoterapeuci odradzaja bujaki-sa niezdrowe dla kregoslupa dziecka)

Rozwod to teudny okres,ale masz dla kogo zyc i dla kogo walczyc o wasze lepsze jutro,glowa do gory i go,go,go !! ✊✊✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lipca 2019, 22:13

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Dziewczyny a do mycia to serio wystarczy woda z olejem albo np masłem shea? Żadnego mydła czy płynu? Gubię się, bo w necie raz piszą ze emolienty raz ze sama woda

Tak, spokojnie wystarczy. I wyjdzie im na zdrowie

• manda21 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie uzywalismy zelu z hipp, na poczatku zaspypki (teraz planuje z sylveco), pozniej oleju kokosowego. Mialam rozkmine bo nie moglam sobie przypomniec co do pepka, ale on byl tylko osuszany po kapieli i nic wiecej.
    Pom-pon mnie ostatnio pobolewa brzuch jak na okres, ale to chyba juz taki etap. Mam pojedyncze skurcze w ciagu dnia takie jak mialam w dniu porodu, gdy mi rozwarcie stanelo na 4cm i nie szlo dalej.
    Ja mialam prasowac ubranka, a ze bylo ok na wizycie to robie salatke z ogorkow do sloikow. Jakos sie nie moge zabrac za to prasowanie.

Super, ze poruszylyscie temat chust, mi sie marzylo, ale obeszlam sie bez przy 1 dziecku. Byl noszony w nosidelku ale zazwyczaj przez meza jak gdzies jechalismy, bo bardzo szybko przybral na wadze i nie dawalam rady go nosic. Teraz znowu mam ochote na chuste, bo przy dwojce bedzie strach zostawiac malucha na macie, bo starszak jest bardzo energiczny.

A i mnie tak mala ostatnio skopala, ze bolalo mnie wszystko w srodku. W dzien jest grzeczniutenka a noca nadrabia. Ogolnie nie czuje sie zle, brzuch mi nie przeszkadza, a jakos szybko sie budze. Caly czas moge normalnie polozyc sie na brzuchu poki co

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli moge cos doradzic to do pepka bardzo sprawdzaja sie bardzo tanie Gaziki spirytusowe (u nas pielęgnacja na sucho sprawila ze pepek zaczal smierdziec po gazikach odpadl po 3 dnaich) a do kapieli uzywalismy poprostu ekologicznego Hippa :) mmie nie przekonuje pielegnacja sama woda-uwazam ze depikatny srodek myjacy jest potrzebny zeby oczyscic ta skórę,sama bym sie nie chciala myc sama woda :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Caly czas moge normalnie polozyc sie na brzuchu poki co

😮😮😮

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pępek stosowaliśmy spirytus salicylowy. Nie mam zaufania do octaniseptu.

Pompon, bóle jak na okres mam i ja. Także jak piszą, to już pewnie ten czas.
    Ja skurczy macicy mam po 20-30 na dobę. Ale chyba już taka moja specyfika, bo byłam w czwartek na wizycie i szyjka dlugasna 39mm, twarda, zamknięta. Z synem pamietam, że też miałam ich sporo i nie wpływało to skracanie się.

• Mama_Staszka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda, szok że możesz się położyć na brzuchu. Ja jak tylko zbyt mocno docisne na boku to zaraz mała mi wynagrodzi bolesnymi ruchami.

• Mańka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 01:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile bym dała, żeby spać na brzuchu... A gdyby nie poduszka- rogal umęczyłabym się jeszcze bardziej.

Na plecach nie mogę, bo brak mi tchu.
    Lewy bok odpada, bo to miejscówa Młodej i trzyma tam nogi. Podobnie jak u Mama_Staszka, jako wyraz niezadowolenia Mała potrafi porządnie mnie skopać za leżenie na tym lewym boku.
    Na brzuchu nie dość, że balabym się spać, to w sumie i tak jego gabaryt mi to uniemożliwia.
    Pozostaje mi zatem prawy boczek. 🤷‍♀️

Aczkolwiek, jak widać, piszę po 1 w nocy, bo Córeczka urządza potańcówkę. Już prawie nie pamiętam, jak to jest jej nie czuć. Po porodzie, dziwna będzie ta pustka i spokój. 😏

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Ile bym dała, żeby spać na brzuchu... A gdyby nie poduszka- rogal umęczyłabym się jeszcze bardziej.

Na plecach nie mogę, bo brak mi tchu.
    Lewy bok odpada, bo to miejscówa Młodej i trzyma tam nogi. Podobnie jak u Mama_Staszka, jako wyraz niezadowolenia Mała potrafi porządnie mnie skopać za leżenie na tym lewym boku.
    Na brzuchu nie dość, że balabym się spać, to w sumie i tak jego gabaryt mi to uniemożliwia.
    Pozostaje mi zatem prawy boczek. 🤷‍♀️

Aczkolwiek, jak widać, piszę po 1 w nocy, bo Córeczka urządza potańcówkę. Już prawie nie pamiętam, jak to jest jej nie czuć. Po porodzie, dziwna będzie ta pustka i spokój. 😏

Manka nie bedzie ani pusto ani spokojnie 😉💞

Ja popralam, posortowalam i poukladalam w szufladkach juz na pewno 99% tego co mam. I widze, ze mam bardzo malo pierwszego rozmiaru (tutaj: Newborn). Trzeba bedzie dokupic. No i bluzek do karmienia dla siebie.

Mańka lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 05:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,
    Nie spie od 4 :p cudownie!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dzień dobry,
    Nie spie od 4 :p cudownie!

Ja tez- jestem taka śpiąca, a za nic nie mogę zasnąć bo młody szaleje.

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Ja tez- jestem taka śpiąca, a za nic nie mogę zasnąć bo młody szaleje.

Mnie stary dzisiaj jakoś obkopywał w nocy no i w końcu wstałam sikać- jak już wstałam sikać tak koniec spania. Może zaraz mi się uda oko zamknąć 😅

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 6 układam z córką lego bo wczoraj nowy zestaw dostała:p

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Ja od 6 układam z córką lego bo wczoraj nowy zestaw dostała:p

Haha przynajmniej jakieś zajęcie 😂 ja właśnie jem śniadanie, starszak przyszedł do nas o 5:30 i śpią razem ale niedługo będę go budzić do przedszkola

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. A ja dzis sie nawet wyspalam! Jakos mniej dokuczaly pachwiny i dalo rade pospac a ze syn spal do 6:40 to szalenstwo ;)

Maly w brzuchu sie mocno rozpycha. Kopie i sie wierci. A po porodzie jest dziwnie ze nic nie czuc. Ja po porodzie z synem mialam wrazenie ze sie cos rusza w brzuchu jak juz bylam w domu :D ale to takie tylko wrazenie hehe.
    U nas pochmurno. Moze nie bedzie grzalo oby!

Ja mialam bujaczek z synem. Przydatny byl. Teraz tez planujemy kupic. Poprzedni zrobilismy zwrot bo mechanizm sie psul i juz nie chcialam kolejnego i odeslali pieniadze ale maly juz byl wtedy za ciezki na niego :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mogę się wygodnie ułożyć... lekarz mi kazał już tylko na bokach spać, na plecach absolutnie. Mam 2 poduszki ciążowe i jakoś nie umiem z nich korzystać. Obudziłam się obolała i płacze mężowi a on do mnie - już niedługo się położysz na brzuchu i... w sumie i tak pewnie nie wyśpisz. Męskie wsparcie bezcenne.

Mańka, manda21 lubią tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten lezaczek z Fisher Price co miałam to z niego się potem krzesełko robi także to jest super,bo długo dziecko z tego korzysta.

201512131765.png

201909081765.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też druga noc nieprzespana. w ogóle pierwszy raz w życiu dopadł mnie potężny głód o 3 w nocy :D na moje dłonie w nocy nie mam już siły. drętwieją i bolą wszystkie kości palców. nie mam w nich mocy- czajnika rano podnieść nie mogę. dobrze, że obrączkę zdjęłam bo na chwilę obecną byłoby to już niemożliwe.

dziś ortopeda- niech się wypowie w sprawie moich lędźwi. liczę na zielone światło do porodu sn.

ja też chętnie położyłabym się już na brzuchu..... :D na plecach teraz też już nie ma mowy, bo zaczynam się dusić :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie80 wrote:
    Chyba dziś przesadziłam, i z chodzeniem i z jedzeniem. 9km, a po kolacji lody dla diabetyków (4 kulki)... leżę teraz jak wieloryb na plazy i dysze, wszystko mnie ciągnie... mały wariuje, a ja modlę się, żebym to wszystko jak najszybciej strawiły.

Co do mycia, u starszaka 11 lat temu zalecane było Oilatum. Bardzo szybko wyszło AZS i jyz wtedy używaliśmy Aderma exomega, super sprawa, choć kosztowna. Obecnie zamierzam używać wody, a wprzoadku grubszych tematów babydream z rossmanna.

A cóż to za lody dla diabetyków? Chętnie sprobuje☺️

Annie80 lubi tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
‹‹ 893 894 895 896 897 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ