X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    hej dziewczyny :)

mam fatalne samopoczucie, zgaga, nudności, ciężkie sny, bezsenność... ogólnie czuję się jak wyjęta z pralki po wirowaniu :( myślę, że to kwestia psychiki. Byliśmy na spotkaniu z położną, potem pojechałam obejrzeć szpital i blok porodowy, jak to wszystko zobaczyłam to dotarło do mnie, co mnie czeka za miesiąc i aż dostałam skurczu żołądka. Muszę się jakoś pozytywnie nastawić i przeprogramować w głowie, ale po doświadczeniach pierwszego porodu ciężko mi to idzie.
    Wizytę mam 31.07, ciekawe czy też już z KTG będzie.
    Potem sierpień i starszak w domu, bo żłobek zamknięty- czy może być lepiej 😂😂?
    16go idziemy jeszcze na ślub i wesele znajomych, na szczęście blisko domu i szpitala w razie czego ;) umówiłam się z córką, że da nam się troszkę pobawić a potem może wychodzić haha.

Komunikacja- ja bym chciała napisać, że bardzo trzymam za Ciebie kciuki i wierzę, że wszystko się poukłada.
    Jednocześnie przepraszam, że póki co nie wsparłam żadną paczką. Niestety, mam straszliwy uraz z pierwszej ciąży. Też byłam wśród wydawałoby się zaufanego grona mamusiek, jedna z nas miała ciężką sytuację więc postanowiłyśmy pomóc. Część wysłała pieniądze, jedna nawet pożyczyła dużą sumę na nowy start w życiu, część różne gadżety dla dziecka. Po jakimś czasie znalazłyśmy je na olxie w rejonie, gdzie ta osoba mieszkała, potem napisała tylko post, że wyjeżdża do Niemiec, pousuwała wszelkie konta, wyrzuciła nas ze znajomych na FB, poblokowała telefony i tyle ją widziałyśmy.
    Dziewczyna, która pożyczyła pieniądze, do tej pory próbuje ją odnaleźć...
    Strasznie straciłam wiarę w ludzi po takim numerze :( :( Przepraszam, że przenoszę to teraz na Twoją sytuację :(
    No coś Ty kochana, jak najbardziej rozumiem. Jeśli to Was przekona to mogę porobić zdjęcia, wszystko mam w tej komodzie którą jakieś 2 mce temu jeszcze kupił dla dziecka. Każda rozpozna swoje co kupiła czy wysłała. Ja mam na olx LillAnn1 więc możesz sobie sama zobaczyć, że nic nie sprzedaję. Zresztą co jakiś czas będę wstawiać zdjęcia maluszka w ubrankach od Was 😊
    Przykre jest to, że tak bardzo się zawiodłaś i dzisiaj boisz się wyciągnąć pomocną dłoń. Ja mogę spokojnie wysłać zaproszenie na fb. No i od początku pisałam, że nie chce pieniążków tylko pomoc w postaci ubranek, kosmetyków i całej reszty do wyprawki. Jeśli to Cię uspokoi to mogę Ci wysłać zdjęcia co mam w szafeczkach od dziewczyn i sama sobie zobaczysz. Nie mam nic do ukrycia. Ja jestem ogromnie przeszczesliwa, że mogłam trafić na tak wspaniałych ludzi którzy pomogli mi skompletować to, co mi brakowało.
    Trzymam kciuki abyś odzyskała wiarę w ludzi i czuła spełnienie i satysfakcję z pomocy innym i otrzymała od nich wdzięczność.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety tez mam złe doświadczenia z taką pomocą i teraz jestem bardzo bardzo ostrożna. Wolę wspomóc rada,pokazac gdzie szukać rozwiązań niż dawać konkretne rzeczy. A pieniądze to już wogole w życiu bym nie wysłała. Niestety świat jest teraz okropny ludzie podli i potem człowiek ma bardzo dużą rezerwę.

201512131765.png

201909081765.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    No właśnie nie, spanie na plecach może skutkować niedotlenieniem. Ale to dopiero w 3 trym. Podobno jeśli przebudzisz się na plecach to ok, bo to oznacza, ze ciało pozwala. Ale nie powinno się zasypiać na plecach.

Ja z córka dwa razy tak się przebudziłam. Ze sparaliżowanymi nogami, których dobre pol godziny nie mogłam rozmasowac. Po drugim razie zabarykadowałam się poducha ciążowa żeby mi się już nie zdarzało.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli korzystasz z FB to możesz dołączyć do grupy Porady Prawne, tam znajdziesz naprawdę wiele dobrych pomysłów od fachowców na to, jak ogarnąć kwestie finansowe i rozwodowe. Możesz założyć swój wątek, będziesz miała zebrane informacje w jednym miejscu.
    "Przerzuciłam się" na pomoc zwierzętom, działam prężnie w jednej fundacji i Domu Tymczasowym i to też daje dużo satyfakcji :)

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cytrynówka wrote:
    Jeżeli korzystasz z FB to możesz dołączyć do grupy Porady Prawne, tam znajdziesz naprawdę wiele dobrych pomysłów od fachowców na to, jak ogarnąć kwestie finansowe i rozwodowe. Możesz założyć swój wątek, będziesz miała zebrane informacje w jednym miejscu.
    "Przerzuciłam się" na pomoc zwierzętom, działam prężnie w jednej fundacji i Domu Tymczasowym i to też daje dużo satyfakcji :)
    Jestem na tej grupie już od dawna, ale niestety dla mnie mój mąż tej na niej jest. W momencie gdybym zadała pytanie to on by je odrazu widział i byłby jak się to się mówi o krok ode mnie.
    Wszystko by widział i wiedział.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, podobno próby wątrobowe nie zawsze pokazują cholestaze, lepsze kwasy żółciowe. Dłużej się czeka na wynik i więcej kosztuje, jeśli robisz prywatnie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja24 wrote:
    Jestem na tej grupie już od dawna, ale niestety dla mnie mój mąż tej na niej jest. W momencie gdybym zadała pytanie to on by je odrazu widział i byłby jak się to się mówi o krok ode mnie.
    Wszystko by widział i wiedział.

o kurcze :/ to ewentualnie napisać do kogoś z administracji grupy i poprosić o wstawienie postu anonimowego :)

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vian musisz być w sumie to jesteś twardą babką i podziwiam Cię , ale jednocześnie rozumiem , że nieraz przykro czytać forum. Nie mniej jednak życzę wam dalej dużo sił i zobaczysz , że wszystko się ułoży. Dziewczyny wiem, że zdania są różne nt różnych duperelek dla dzieci i zdaje sobie sprawę, że ile mam tyle opinii, każdą opinie szanuje :) Niemniej jednak dziękuję że miłe komentarze łóżeczka. Też słyszałam, że baldachim zbiera kurz i jestem nastawiona na bardzo częste sprzątanie i pranie ;) A pościel była w cenie łóżeczka więc korzystałam ;)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka ma już 3.5 roku a my do dzisuaj jak zaśnie to jej wyciągamy spod głowy poduszkę na której zasnęła:p takie dziwactwo. I śpi z lalką mała, nie pluszowa żeby buzi do tego nie przytknela. Jakoś taki mamy schiz że ma mieć pusto w łóżku.

201512131765.png

201909081765.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie spisalam jadlospisy na czas jak będę w szpitalu i po powrocie do domu. W sierpniu pokupuje mięso, zrobię na różne sposoby i pomroze. Będzie się potem tylko wyciągać i grzać.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie było mnie tu trochę jeśli chodzi o brzuszek, wiec wstawiam dzisiejsza aktualizacje, ale mam tylko od przodu 🙈🤪

W trakcie 35 tygodnia dalej nosze zwykle koszulki i spodnie które kupiłam na początku ciąży które po prostu maja niski stan 🤪🤪🤪

bf966838d1c4.jpg

Ula_Lbn, andziaxs, pola0909, Ann.., Mańka, Agusia_pia, Laurka, elvira, lgia1, monkle, cytrynówka, Komunikacja24, miczitanka, zwichrowana, Dori777 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zuzia-to jest aż niesamowite! Na tym zdjęciu nie widać kompletnie żadnego brzucha! Ja mam dość mały brzuch raczej ale ostatnie dwa tyg to mega mnie wysadzilo.

201512131765.png

201909081765.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Animka - mam ten sam plan! Już rozdysponowałam tez, co mama i teściowa mogłyby mi zrobić i zamrozić :)

Vian - rozumiem, co czujesz. Ja szczerze mówiąc zniknęłam, kiedy przeczytałam o Twoim porodzie. Moja koleżanka urodziła w tym samym tygodniu i niestety, skończyło się podobnie. Dlatego bardzo mnie wystraszyło, jak się okazało, ze to już.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawno mnie nie było ale już kompletnie nie mam sił. Od kilku dni znów w szpitalu. Wróciły bóle i skurcze. Oczywiście pisały się na ktg. Teraz ktg nadal słabe tj wychodzą napięcia i bardzo reaktywna macica. Bez leków kroplowke bóle wracają. Znów chcą mnie wypisać, bo jak coś nawet to 33/34 tydzień i waga ponad 2kg to nie tragedia. A ja się boję i nie mam już sił.

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka82 wrote:
    Dawno mnie nie było ale już kompletnie nie mam sił. Od kilku dni znów w szpitalu. Wróciły bóle i skurcze. Oczywiście pisały się na ktg. Teraz ktg nadal słabe tj wychodzą napięcia i bardzo reaktywna macica. Bez leków kroplowke bóle wracają. Znów chcą mnie wypisać, bo jak coś nawet to 33/34 tydzień i waga ponad 2kg to nie tragedia. A ja się boję i nie mam już sił.

Masakra :/ kurde nie masz możliwości innego szpitala :/

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka kochana pisałam już kiedyś ale wtedy miałaś już wypis w ręce- niech Ci dadzą na papierze podpisane i podbite przez lekarza info, ze obecny stan nie będzie zagrażał porodem przedwczesnym w przypadku wypisu ze szpitala!!! Jak będą musieli coś takiego wydać na Twoje życzenie to od razu zmienią gadkę i będą Cię chcieli trzymać. Walcz kochana o pozostanie w tym szpitalu zawsze jest tez rzecznik pacjenta w każdym szpitalu i możesz z nim porozmawiać!

Laurka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka- ale to jest absolutny skandal! Kloc się że mają się podbić pod tym że biorą odpowiedzialność że nie dojdzie do nieszczęścia jak cię wypuszcza! Co za jakieś konowaly...

201512131765.png

201909081765.png
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 24 lipca 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka okropne to co piszesz. Czy w tym szpitalu brakuje miejsc, że im tak zależy na Twoim wypisie? Mam nadzieję, że Cię jednak zatrzymają.
    Mama Zuzia pięknie wyglądasz 😍
    Jeśli chodzi o gotowanie i mrozenie to ja nie muszę nic przygotowywać wcześniej bo mój mąż bardzo lubi gotować i w zasadzie odkąd jestem w domu robię to ja, a wcześniej on zazwyczaj gotował. Muszę tylko przeszkolic mamę w związku z Martynki cukrzycą bo jak będę w szpitalu razem z mężem to ktoś będzie musiał się nią zająć.
    Dzięki dziewczyny za rady. Jutro idę zrobić i próby wątrobowe i kwasy żółciowe. Lepiej dmuchać na zimne.

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula- to pozazdrościć męża;) mój wiele potrafi ale niestety na kanapkach jego umiejętności kulinarne się kończą:p

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2019, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka w takim stanie chca Cie wypuszczac?? Masakra :/ kloc sie zeby Cie trzymali jak najdluzej.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 895 896 897 898 899 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ