X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek wrote:
    Czy któraś z Was ma podwyższone leukocyty ?

Tak, od początku ciąży, wg lekarza prowadzącego w normie.
    Zależy jak dużo ponad normę ich masz.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon to się uśmiałam z tego Twojego męża haha :D

Co do skurczy to Ci nie podpowiem, bo mimo tego, że rodziłam to nie wiem. Na pewno napina się brzuch. Ooo ostatnio miałam to zaparcie to czułam jak bym rodziła. No tak mnie jelita bolały i to parcie... Ale z chęcią poczytam co i jak i czego się bać.

Animka zdaję sobie sprawę, no mam już dziecko :D wiem jak to wygląda. Zresztą jeszcze Ci jedno powiem. 7 lat temu to nie było aż takiej nagonki. Nikt nie dopasowywał fotelików do auta a o bazie izofix o ile już była nawet nie myslalam bo auto nie miało tego gadżetu :D było mniej aut na ulicy. Teraz to moi sąsiedzi mają czasami po 3 :D

Pom-pon lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon, uwielbiam! 😂

Oficjalnie potwierdzam, że mamy komplet ciuszków. Dostaliśmy tyle przepięknych ubranek od znajomych, że szok 🙈 Z początkiem sierpnia ruszam z praniem.

Dzisiaj wieczorem zamówimy łóżeczko dostawne, ale póki co szukam takiego z funkcją kołyski. A jak nie, to stanie na Kinderkrafcie.

W oparciu o listę Mama_Zuzia, zrobiłam zamówienie do koszyka w aptece, ale będę się jeszcze widziała z położną środowiskową, więc mam nadzieję, że zerknie i coś jeszcze doradzi (lub odradzi), nim wszystko oficjalnie klepnę.

No i zostaną już tylko rzeczy dla mnie: koszule, staniki, laktator (pierdzielę, kupuję ten ręczny z Avent).

Aaa i wanienka. Wciąż zapominam o wanience. Tej jeszcze szukamy, bo chcielibyśmy taka zgrabną że stojakiem. Któraś może coś doradzić takiego nie za miliony monet?

No i prawie mamy to 💪

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• amorek Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leukocuty 15,3 a limit do 11
    Mam skierowanie do hematologa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 11:28

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka ja mam podwyższone ale lekarz mówi, że tak ma być :)

Mańka sprawdź to. My zamówiliśmy, wygląda ok :)

https://www.krolestwodzieci.pl/lozeczka-kolyski-i-kojce/15107-milly-mally-lozeczko-dostawne-side-by-side-stone-3678.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=milly-mally-lozeczko-dostawne-side-by-side-stone-3678&gclid=CjwKCAjw4NrpBRBsEiwAUcLcDAx1fmqD3-b2G98xKq1dbXpdr_c34UbMfOPAa72hIIaCM1xGZByyOxoC2jkQAvD_BwE

Mańka lubi tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek wrote:
    Leukocuty 15,3 a limit do 11
    Mam skierowanie do hematologa

To faktycznie wysokie. A mocz dobry wyszedł? Co lekarz sugeruje?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Pom-pon, uwielbiam! 😂

Oficjalnie potwierdzam, że mamy komplet ciuszków. Dostaliśmy tyle przepięknych ubranek od znajomych, że szok 🙈 Z początkiem sierpnia ruszam z praniem.

Dzisiaj wieczorem zamówimy łóżeczko dostawne, ale póki co szukam takiego z funkcją kołyski. A jak nie, to stanie na Kinderkrafcie.

W oparciu o listę Mama_Zuzia, zrobiłam zamówienie do koszyka w aptece, ale będę się jeszcze widziała z położną środowiskową, więc mam nadzieję, że zerknie i coś jeszcze doradzi (lub odradzi), nim wszystko oficjalnie klepnę.

No i zostaną już tylko rzeczy dla mnie: koszule, staniki, laktator (pierdzielę, kupuję ten ręczny z Avent).

Aaa i wanienka. Wciąż zapominam o wanience. Tej jeszcze szukamy, bo chcielibyśmy taka zgrabną że stojakiem. Któraś może coś doradzić takiego nie za miliony monet?

No i prawie mamy to 💪

Manka, my mamy z Lulu Design ze stelażem i odpływem. Chce jeszcze taki leżaczek kąpielowy do tego dokupić.

Mańka lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    animka ja mam podwyższone ale lekarz mówi, że tak ma być :)

Mańka sprawdź to. My zamówiliśmy, wygląda ok :)

https://www.krolestwodzieci.pl/lozeczka-kolyski-i-kojce/15107-milly-mally-lozeczko-dostawne-side-by-side-stone-3678.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=milly-mally-lozeczko-dostawne-side-by-side-stone-3678&gclid=CjwKCAjw4NrpBRBsEiwAUcLcDAx1fmqD3-b2G98xKq1dbXpdr_c34UbMfOPAa72hIIaCM1xGZByyOxoC2jkQAvD_BwE
    Ja się też wahań pomiędzy Kinderkraft A Milly Mally, ale wygląda na to że Milly Mally jest stabilniejsze i dodatkowo ma funkcję kołyski ( chociaż mi na tym nie zależy), znowu Kinderkraft ma więcej poziomów regulacji, znalazłam.nawet porównanie tych 2, ale wygrywa Milly Mally

https://m.ceneo.pl/porownanie/2224/milly-mally-side-by-p59381186-vs-kinderkraft-lozeczko-dostawne-uno-p50285626

Mańka lubi tę wiadomość

uann3e3kzktf09v2.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon uśmiałam się z Twojego męża :) ja ostatnio prawie spadłam z łóżka, męża nie było na noc i sobie wymyśliłam, że położę się do góry nogami, ale jak się w nocy obracałam to już o tym zapomniałam i pewna, że mam pełno miejsca zarzucam nogę, a ona mi spada z łóżka.

Igla ja nosiłam córkę w chuście od 4 miesiąca i żałuję, że tak późno. Moja mała od 3 tygodnia domagała się, żeby ją nosić na rękach i to nie stać tylko nosić. Ja już mówiłam, że ścieżki w płytkach poprzecieram. Teraz zacznę wcześniej, żeby starszą się zająć, ale też sobie dam czas na dojście do siebie. Nosiłyśmy się do roku, nie często, ale jednak. Wiatr, deszcz chodziłyśmy na spacer, przy katarze tak mi usypiała. Jak usiadła to kupiliśmy też nosidło.

A ja za pranie wezmę się za jakieś 2-3 tygodnie. Teraz mam wszystko pochowane wysoko w dużym pokoju, a w małym nie mam miejsca na to. Muszę jedną szafkę zwolnić, ale nie mam pojęcia gdzie rzeczy z niej upchnąć... Z aptecznych rzeczy nie mam nic, ale już sobie spisałam co potrzebne, na dniach zamówię.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    O kurcze a moja paczka zaklejona i zaadresowana, chcialam nadac po niedzieli. Bedzie szla ze 2 tygodnie, a juz nic nie potrzeba?
    Serce i Stayway-jesli macie paczki już przygotowane to jak najbardziej będę się cieszyć. Każda rzecz się przyda, a wiadomo ile tego idzie na początku. Mi chodziło bardziej, że mam na początek po te kilka rzeczy z ubranek, kosmetyków mam po 1sztuce.To tak na początek.
    Zanim ja się dziewczyny fizycznie rozwiode to minie na prawdę kilka miesięcy, czeka się w Szczecinie do pół roku. I zanim uzyskam jakieś alimenty czy będę mogła z gminy dostawać jakiekolwiek pieniążki to może minąć ładnych kilka miesięcy. Dlatego to, co mam wystarczy na początek na jakiś miesiąc myślę. Jeśli macie już coś przygotowane to jak najbardziej ładnie proszę o wysłanie tego.Nawet becikowe i kosiniakowe dostanę dopiero po rozwodzie. Bo on mi nie da zaświadczenia o dochodach do becikowego. Nie nam co liczyć na jakąkolwiek pomoc z jego strony dlatego dziękuję za pomoc z Waszej strony.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda.g85 i Gosa- już zamówiłam Milly Mally 🙈 Też trafiłam na to porównanie z Ceneo. Pomierzylam wszystko i ostatecznie funkcjonalność Milly wygrała. Poza tym cena z linku od Magdy jest na prawdę okazyjna (niemal 50zl rabatu + darmowa dostawa). Zamówienie złożone dosłownie kilkanaście minut temu, więc według deklaracji sprzedawcy dostawa jutro. Zobaczymy co to za cudo 😉

Gomerka, fajna ta wanienka, dzięki 😏 Boję się tylko tych korków, bo to jednak plastik i jakoś sceptycznie podchodzę do tego typu rozwiązań. Aczkolwiek z tego, co widzę mają też wersję bez. A więc biorę pod uwagę 😁

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia pytanie mam do Ciebie ,mam zamiar pójsc z narzeczonym do urzedu o uznanie ojcostwa. Można to zrobić przed urodzeniem czy dopiero po porodzie i jakie dokumenty musze posiadac oprócz dowodu?

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaxs- macie dwa wyjścia- możecie iść przed porodem- i tutaj możecie iść razem lub osobno (w sensie najpierw ojciec dziecka je uznać a Ty masz na to czas żeby tam dojść do 3-4tyg bodajże) albo po porodzie- i wtedy musicie iść wspólnie. Oprócz dowodu musisz mieć zaświadczenie od ginekologa lub kartę ciąży- partner dowód osobisty. W momencie jak robicie to przed porodem to dziecko z automatu dziedziczy po ojcu gdyby coś mu się stało przed narodzeniem, ojciec od razu nabywa praw rodzicielskich ale i tak samo obowiązków. Dziecko od razu dostaje nazwisko ojca. Jeżeli jest to po porodzie to po prostu przez ten czas ma Twoje nazwisko, a w momencie uznania ojcostwa nabywa nazwiska ojca.

Komunikacja- kosiniakowe należy Ci się od razu po porodzie, wystarczy złożyć dokumenty- nie musisz mieć do tego rozwodu kochana.

Mańka, andziaxs lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie Mamusie,

MamaZuzia, nie wierze, ze to tuż tuż :) my z końcówki września mamy jeszcze ok 8 tygodni.

Widzę, ze obecnie na topie foteliki: u nas jest cybex, ale nie pamietam modelu. Pasuje do bebetto bresso, który skradł moje serce (przy okazji tez sporo monet z portfela, ale jak się jest blachara😜😜😜).

Ktoś pytał o pranie wózków w Poznaniu: słyszałam, ale nie korzystałam, o firmie www.zawszeczysto.pl

My pozdrawiamy dziś z Krakowa:)

Mańka lubi tę wiadomość

• Mańka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie80 wrote:
    My pozdrawiamy dziś z Krakowa:)

Oh to pogoda dzisiaj średnio Wam dopisała 😔 Niby chłodniej, ale dzisiaj taka jesienna aura. Mimo to, udanego pobytu!

Annie80 lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobrze wiedzieć , chyba najlepiej jak teraz pójdziemy nie ma sensu czekać po porodzie. Dzięki wielkie za pomoc :)

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon ciężko powiedzieć z tymi skurczami, ja w poprzedniej ciąży dostałam dopiero na kilka dni przed porodem, wcześniej nie miałam, i to było stopniowo coraz więcej ich. Jak się pojawiły to wiedziałam, że to to. Potrafiły wybudzić ze snu, trwały kilkanaście sekund, gdzie ciężko było się nawet na oddechu skupić.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andziaxs- jeszcze jedna rzecz- jeśli teraz pójdziecie to później partner sam będzie mógł po porodzie iść do urzędu stanu cywilnego zarejestrować dziecko, w innym przypadku robicie to razem wraz z uznaniem ojcostwa (za jedna wizyta)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 14:24

andziaxs lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia o to chyba bardzo dobrze , nie bede musiała jezdzić z nim wszędzie :P

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 23 lipca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Oh to pogoda dzisiaj średnio Wam dopisała 😔 Niby chłodniej, ale dzisiaj taka jesienna aura. Mimo to, udanego pobytu!

Całe szczescie:) inaczej bym chyba się rozpłynęła:) od tych hormonów jest mi mega gorąco:)

‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ