X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łania wrote:
    A co do wagi fotelika to ja tylko raz niosłam w nim małą z 4 piętra do samochodu. Jakie to niewygodne i ciężkie... Potem już tylko trzymałam go w samochodzie.
    Mną długo znosiłam z 3. ZawsE można postawić. Dziecko na ręku mniej wygodnie, a rozwiązania typu chusta tez nie są idealne..

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayway fajny wybór wózka :) my mamy bresso i właśnie między tito a bresso się u nas rozstrzygało. one są w sumie takie same poza dosłownie dwoma różnicami :) oba wpadły nam w oko. podoba mi się w nich design i ten dodatkowy amortyzator :)

aannkka dobrze, że wspomniałaś o wadze fotelika :) to była też cecha bardzo istotna dla nas:) myślałam, że ten 1 kg mniej nie będzie stanowił różnicy, ale gdy tylko podniosłam w sklepie pixela i każdy inny fotelik wiedziałam, że zostajemy przy pixelu :)

zem3i09k945lhtw9.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Mną długo znosiłam z 3. ZawsE można postawić. Dziecko na ręku mniej wygodnie, a rozwiązania typu chusta tez nie są idealne..

Właśnie każdemu co innego pasuje. Mi dziecko na rękach było o niebo wygodniejsze :)

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na początku z tym noszeniem fotelika to jeszcze nic, potem im dziecko większe i cięższe tym gorzej nosić. A przecież długo dziecko się w tym przewozi.

201512131765.png

201909081765.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka pokaż to łóżko 3pietrowe, coś Ty tam wymyśliłaś dla dzieciaków. U nas są dla 3 dzieci, to 3 śpi jakby na materacu na podłodze. A swoją drogą też fedexa nie lubię. Ostatnio wszyscy kurierzy mnie drażnią. Zamiast doręczać paczkę do domu to twierdzą, że nikogo nie zastali i doręczają od razu do punktu. Już wolę zamawiać do paczkomatu.

Ja się nie znam na fotelikach, ale ich ceny mnie przerażają. Fotelik plus izofix to jakiś koszmar cenowy. Jak popatrzylam, na tego Pixela to z bazą nieźle ponad 1000. Liczyłam że do 1000 się zmieszczę.

Karola też miałam różnicę 2 tygodni w tym wymiarze dziecka. Lekarz powiedział, że jest ok. Jutro idę na wizytę i mogę jeszcze dopytać jak Cię to stresuje

A ja mam jakieś złe przeczucie, że mnie położy do szpitala. I już mnie mdli na samą myśl. Najgorsze jest w sumie to, co ze starszym w takiej sytuacji.

Komunikacja czy czegoś jeszcze Ci brakuje z takich aptecznych/rossmanowych rzeczy?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska i Pixel w ogóle nie wypada jeszcze najdrożej na tle innych :) przykładowo taki MAXI COSI PEBBLE PLUS z bazą wychodzi prawie 1700 zł :D

polecam rozejrzeć się w sklepach stacjonarnych. my dostaliśmy rabat ok. 400 zł łącznie na wózek i fotelik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 08:52

zem3i09k945lhtw9.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda my będziemy kupować w stacjonarnym. No i zdamy się trochę na opinię specjalisty ze sklepu, bo chyba fotelik dopasowuje się też do auta, zresztą szukam jeszcze wózka hehe Tak tylko z ciekawości popatrzyłam teraz na ceny. No i musimy kupić też fotelik starszemu :O do tego wózek i kilku tysięcy nie ma. A my jeszcze się będziemy przeprowadzać to dopiero wydatków na całego...

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dla córki teraz co jeździ mamy britax dualfix i on kosztował 1800 zł. No ale na takie rzeczy to nie ma co żałować. Ciuszki można kupić w pepco za grosze a fotelik to życie i bezpieczeństwo dziecka w podróży. A my jeździmy bardzo dużo więc dla mnie to jest mega ważne.

201512131765.png

201909081765.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska witaj w klubie :D my się w październiku przeprowadzamy- mamy jeszcze remont na głowie więc wiem o czym mówisz.
    tak to prawda fotelik powinno dopasować się do samochodu i jeśli sklep jest normalny to obsługa powinna na to pozwolić. w naszym przypadku pan w sklepie doradzał nam pixela a odradzał maxi cosi ale sam powiedział, że przed kupnem koniecznie trzeba i tak fotelik przymierzyć więc mierzyliśmy :D
    jedyny plus to to, że ta baza do fotelika pasuje do fotelika następnego z tej samej firmy. tzn. tak jest w przypadku pixela ale to chyba standard jest i zakładam, że tak samo jest w przypadku innych fotelików. warto zawsze dopytać :)

zem3i09k945lhtw9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My byliśmy w sklepie 8* i tam nam bardzo fajnie doradzono, przymierzano do auta i stanęło na tym Avionaut Pixel. Dla mnie to w sumie obojętnie, bo ja nie prowadzę samochodu, wiec i tak mąż będzie nosił :D

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Witam się w ukończonym 34 tygodniu! Zaczynam 35 tydzień 😱Jeszcze 3 tygodnie i będzie ciąża donoszona, choć niech siedzi do terminu porodu! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lipca 2019, 10:03

aannkka, lgia1, Ann.., Mańka, magda.g85, stayaway, Jusi 28, andziaxs, Laurka, Annie80 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Dzień dobry :)

Witam się w ukończonym 34 tygodniu! Zaczynam 35 tydzień 😱Jeszcze 3 tygodnie i będzie ciąża donoszona, choć niech siedzi do terminu porodu! :)

Szok co? 😱 jeszcze trochę i się zaczną porody 🙈🙈

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Szok co? 😱 jeszcze trochę i się zaczną porody 🙈🙈

No dokładnie 😱 jeszcze takie różnice jak ktoś ma np na koniec miesiąca a ja początek ze kosmos 😱😅

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    No dokładnie 😱 jeszcze takie różnice jak ktoś ma np na koniec miesiąca a ja początek ze kosmos 😱😅

No Ty się już dawno rozpakujesz a ja się będę kulać.

Patrzyłam na sierpniowki ostatnio. Jeszcze sierpnia nie ma a tam jedna za drugą ;D no i te maluszki takie słodkie.

Ja się szykuję na wrzesień. Ściskam mocno nogi i tyle :p

Oczywiście fotelik ważna rzecz. Ale też nie mam 3 tysięcy żeby na niego wydać :D
    Animka Twoja córka jest jednak sporo młodsza od mojego syna :D

Gomerka właśnie w 8* będziemy kupować. Mają tam przeszkolonych ludzi to coś tam doradzą ;) ten Pixel za 1300 jeszcze cenowo ujdzie, ale tak jak mówię są i za 3 tysiące. Zresztą zwalam temat na męża.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :))

Gratulacje udanych wizyt, nowych tygodni i wielkie kciuki za wszystkie z nas z większymi i mniejszymi problemami.

My też zdecydowaliśmy się na avionaut pixel. Wybór był między nim a własnie maxi cosi pebble plus, ale tak jak pisałyście jak podniosłam w sklepie jeden i drugi to wybór był prosty. Tym bardziej, że w tym roku pixel był obiektem testów adac i wypadł naprawdę b. dobrze. U nas w mieście otwierali 8* i był rabat na całość 10%.

Ja dzisiaj idę na pierwsze KTG, ciekawa jestem, bo nigdy nie miałam tego badania, mam nadzieję, że wszystko będzie oki :) A w piątek wizyta i to też już będzie skończony 34 tc :D
    Zmobilizowałam się też w końcu do prania, codziennie leci praleczka, chyba wicie gniazda się włączyło na całego.

A właśnie, któraś wspomniała coś o chustonoszeniu. Czy macie z tym jakieś doświadczenie, któraś z Was się decyduje? Ja cały czas mam mieszane uczucia - z jednej strony nie widzę siebie w takiej roli, z drugiej strony wiem, że może bardzo ułatwić codzienność hmmm

magda.g85 lubi tę wiadomość

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igia- mnie chusta uratowała życie przy córce! Ona non stop chciała być przy cycu bo się chciała tulić. Kupiłam elastyczna bo ja łatwiej nauczyć się wiązać. I drzemki przedpołudniem miała tylko w chuście a ja przynajmniej mogłam zrobić obiad czy posprzatac. Czasem popołudniu jak marudziła to mąż ją nosił w tej chuście:) to jest rewelacja! Teraz też się nastawiam że będę nosić ze względu na starszą corcie żeby móc się z nią pobawić czy coś zrobić w domu.

201512131765.png

201909081765.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, ja też foteliki zwalam na męża. Byliśmy razem wybierać w 8*, mamy dwie propozycje i co już wybierze na miejscu to jego decyzja. Mam nadzieję że ogarnie tak sprawnie jak malowanie sypialni i przedpokoju ;)

Co do mężów - gramole się dzisiaj w nocy na czworaka przez niego żeby pójść do toalety. A ten nagle zaczyna mnie za tyłek spychać z łóżka! Krzyknęłam do niego co robi, a ten taki zamroczony "Bruno nie wolno, na miejsce".
    Pomylił mnie z psem... Dacie wiarę? Co za gamoń :P

Też dzisiaj rano miałam lekka panikę, bo rozbolał mnie brzuch jak na okres, nie jakoś strasznie ale czułam go. Później ból też od góry, od żołądka. Wystraszyłam sie, ale tto chyba nie były skurcze. Jak odrznic ból brzucha od skurczy?
    Wzięłam no spe, 3 magnezy, relanium i leżę. Chyba przeszło. Ale wystraszyłam się że szpital mnie czeka. Pierwsza taka moja sytuacja w tej ciąży. Za tydzien będę mieć spełniony warunek minimum donoszonych tygodni, za kolejne dwa mniejsze minimum, a jeszcze dwa to już moja nadzieja. Oby się udało :)

Dziewczyny z Poznania, wiecie może gdzie mi wypiora wózek? Niby te gondole są czyste bo nie używane, ale od dwóch lat się kurza i chce je odświeżyć, a samej mi się nie chce.

Miłego dnia!

Mańka, łania lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- teraz już są w miarę przystępnych cenach te foteliki i tańszy nienoznacza od razu gorszy. Jak myśmy Oli kupowali to jeszcze były ogromne różnice. Byliśmy też autem w sklepie i sprzedawca od razu nam dopasował,pozapinal i nauczył męża co i jak.

201512131765.png

201909081765.png
  • amorek Koleżanka

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was ma podwyższone leukocyty ?

amorek

eikts65gdv2tfo97.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amorek wrote:
    Czy któraś z Was ma podwyższone leukocyty ?

Zależy jak bardzo- leukocyty naturalnie w ciąży są wyższe, wiec to zależy jak bardzo normy są przekroczone

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ