X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuzia jeszcze chwila i donoszona ;) czekam też na ten moment ;) będzie już bezpieczniej, schizy trochę osłabną :)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex przynajmniej będzie Ci się rodzić łatwiej. Uwierz, nie chciałabyś rodzić klocka 4,5 kg. A Twoje dziecię będzie miało pewnie koło 3kg. Idealnie.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex moje dziecko będzie pewnie ważyć ok 3 kg z ego jestem zadowolona :) córka po porodzie ważyła 3080 i miała 54 cm. Potem i tak była kluska przy KP.
    Co do współżycia, to u mnie co 2-3 dni, tak jak zwykle, z tym że pozycja tylko jedna, bo brzuch mnie pozwala.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny tylko się cieszyć z takiej wagi maluszków. moje tydzień temu ważyło już ponad 2800 więc jak nie przystopuje to będzie ciekawie :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 19:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim.
    Rzadko tu zaglądam bo ostatnio nie mam na nic czasu.
    Jeśli nie macie nic przeciwko to też chętnie dołączyłbym do grupy na FB.
    Dajcie znać jeśli macie coś przeciwko.
    Ja się nastawiałam na CC pod koniec września ale po dzisiejszej wizycie u mojego kardiologa chyba trzeba będzie wszystko przyspieszyć.
    Ann gratuluję małego kawalera. Cudny chłopak
    Zielona wyspa- u nas posucha ale to dlatego że mąż się boi. Bliżej terminu będę go molestować żeby nie było CC na zimno tylko może samo coś ruszy wcześniej :)

Co to kina to moja dzikuska najspokojniejsza była właśnie w czasie seansów. Chyba pasuje jej głośna muzyka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 08:38

• ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja!
    Dzisiaj już 34+0! To już tuż tuż, a moja gin mówiła że mam się spodziewać że nawet 2tyg wcześniej urodzę...

Wybaczcie mój budyń zamiast mózgu ale nie pamiętam już która pisała o tej mojej pożal się Boże książce.
    Recenzje pisały nastolatki także nie ma co się sugerować. To nie jest żaden profesjonalizm, wierz mi :)

Co do seksów i infekcji to też sprawdziłam i wszystko było w porządku. Ostatnio byłam u gin i zapomniałam zapytać o to bo bardziej skupiłam się na opisaniu sytuacji ze skurczami. Ja też się czuję jak wieloryb na mieliźnie ale libido bierze górę i trochę wyobraźni też ;) Taki mój "urok" dlatego następna książka będzie trochę bardziej odważna ale ze smakiem :)

Ja już dawno przedstawiłam się na nocny tryb "noworodek"...

Laurka, pola0909, Annie80 lubią tę wiadomość

• Karmazynova Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izoleccc wrote:
    Cześć wszystkim.
    Rzadko tu zaglądam bo ostatnio nie mam na nic czasu.
    Jeśli nie macie nic przeciwko to też chętnie dołączyłbym do grupy na FB.
    Dajcie znać jeśli macie coś przeciwko.
    Ja się nastawiałam na CC pod koniec września ale po dzisiejszej wizycie u mojego kardiologa chyba trzeba będzie wszystko przyspieszyć.
    Ann gratuluję małego kawalera. Cudny chłopak
    Zielona wyspa- u nas posucha ale to dlatego że mąż się boi. Bliżej terminu będę go molestować żeby nie było CC na zimno tylko może samo coś ruszy wcześniej :)

Co to kina to moja dzikuska najspokojniejsza była właśnie w czasie seansów. Chyba pasuje jej głośna muzyka.

Ja w dzień wywoływania cc zmolestowalam męża z rana. Dzień wcześniej już miałam delikatne skurcze, ból jak na miesiączkę, a jak zajechalam na IP to już pisały mi się skurcze, brzuch bolał, a przy przygotowaniu do cc zaczęły mi się saczyc wody 😁

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) muszę wam powiedzieć ze ja jestem w takim razie jakaś inna bo czuje się jak sarenka :D Ogólnie wiadomo ze czasem ciężko się podnieść jak się długo leży w jednej pozycji ale ogólnie śmigam jak przed ciąża. Góra, dół, autem miasto wszystko wszędzie 😂Śpię dobrze mimo ze raz czy dwa razy wstaje siku ale.... zawsze idę z jednym zamkniętym a drugim przymkniętym okiem żeby czasem się nie rozbudzić 😁 i tak to działa ze śpię jak dziecko. I mało tego nawet ruchy młodego mnie nie budzą :) Myśle ze to taka cisza przed burza :)
    Jeśli chodzi o seks to hmm.. no u mnie libido do zera ale działamy co kilka dni :) Jak już się zacznie to jest całkiem ok a i moj stary zadowolony :) Wiec jakoś tak idzie :)

Poszłam dzisiaj zrobić badania w labir żeby sprawdzić ta cholestaze i uwaga na najważniejszy wynik kwasów żółciowych czeka się do 10 dni! No oszaleli.... mam nadzieje ze będzie szybciej:)

Ja tak obstawiam ze mój młody w tym ostatnim miesiącu przytyje z kilogram to będzie miał z 3200:) Ale wyjdzie w praniu :) Usg dopiero 19.08 :) i tak myśle ze dziś chyba spakuje torbę :)

klopsik lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże wstawanie z łóżka to jest najgorsze. Śpię pod ścianą, ani ja ani mąż nie możemy się wyspać na zmienionych miejscach. I tak się staczam z tej sofy jak wielka kula hahahha

RudaAnna lubi tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w labie zrobić milion badań, potem do biedronki na zakupy, obskoczyłem paczkomat i zaliczyłam kuriera (nie dosłownie 😂)

Alex- już niedługo Ci zostało do odnoszonej ;)

Aczkolwiek gdyby moja córka postanowiła urodzić się tak jak ja czyli jej mama to bym dzisiaj rodziła .p

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wogóle pytałam lekarkę wczoraj o to ponowne badanie grupy krwi i mówiła że jak nie ma konfliktu to nie ma takiej potrzeby.

201512131765.png

201909081765.png
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia wszystkiego najlepszego !! :*

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana- nie nie, nie mam urodzin, ja z lutego :p myślałam o tym ze ja postanowiłam się wykluć rowno w 36 tygodniu ciąży :D ale dziękuje, będą na zaś haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 10:40

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    A wogóle pytałam lekarkę wczoraj o to ponowne badanie grupy krwi i mówiła że jak nie ma konfliktu to nie ma takiej potrzeby.

Ja jutro mam wizytę i potem moja doktor idzie na urlop. Zamierzam dziś zrobić listę pytań i wszystkiego się dokładnie dowiedziec- w tym jakie badania powinno się powtórzyć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 10:41

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Zwichrowana- nie nie, nie mam urodzin, ja z lutego :p myślałam o tym ze ja postanowiłam się wykluć rowno w 36 tygodniu ciąży :D ale dziękuje, będą na zaś haha

Czyli jednak nawet umiejętnośc czytania ze zrozumieniem już mi nie wychodzi 😆

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Czyli jednak nawet umiejętnośc czytania ze zrozumieniem już mi nie wychodzi 😆

Nie bądź dla siebie taka surowa 😂

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na ktg spoko, ani jednego skurczu. Tętno w normie cały czas także w miarę spokojnie ;) jutro na 16.20 wizyta to zobaczymy jak szyjka. Ale gdyby cos bylo nie tak to pewnie by sie skurcze zapisały, nie?
    Ja to się cieszę że ona wielka nie będzie:) mąż ważył 2850 jak się urodził A ja 3050 to czego od tej Kruszyński wymagamy ;) jutro liczę na lekko ponad 2 kg i będę spokojna ;)

manda21 lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taką aplikacje i codziennie przychodzą powiadomienia i właśnie dzisiaj było że to normalne że teraz będę mieć problemy z koncentracją bo cos tam sie kurczy w mózgu i do normy wróci dopiero po porodzie;p

zwichrowana lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki trochę mi ulżyło, bo już myślałam, że ja jestem jakaś nienormalna :D
    Poza nocami gdzie trochę zajmuje mi przekręcenie się z boku na bok to ogólnie w ciągu dnia nawet za bardzo nie czuję dyskomfortu związanego z brzuszkiem. gotuję, myję podłogi, ćwiczę, kilogramami znoszę z bazarku warzywa i owoce :D mimo, że nie mam już 20 lat i tym bardziej się bałam jak to będzie zwłaszcza, że jeszcze z kręgosłupem problemy.
    ale taka prawda, że każda z nas jest inna i każdy organizm pewnie inaczej reaguje.

animka to znaczy, że jest ryzyko, że budyń ciążowy jeszcze się nam pogłębi :D

klopsik lubi tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
‹‹ 956 957 958 959 960 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ