X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki witam się dzisiaj i ja po pierwszej przespanej nocy od nie pamiętam kiedy już :):) Śniło mi się, że urodziłam chłopca i szybko poszło ależ byłam zdziwiona ;) to jak sny tłumaczy się na odwrót to jednak będzie córa i da mi popalić podczas porodu ;););) Dzisiaj czuje dziwne kłucie w pachwinie po prawej stronie i od dwóch dni chyba naplywa mi pokarm, bo mam plamy mokre. Zaczynam się stresować porodem czy dam radę :/ Póki co próbuje zająć myśli i biorę się za robienie ogórków, którymi zostałam wczoraj obdarowana. Zielonawyspa zerkałam w necie na twoją książkę to po pierwsze moje gratulacje A po drugie ja wcale nie widziałam złych opinii A wręcz przeciwnie :) sama bym się skusiła przeczytać :) Jeśli chodzi o przyjemności to ja już zapomniałam jak to jest, niestety przez tą szyjkę zakaz a M już algidy ma dosyć haha :D Miłego dnia dziewczyny I kciuki za wizyty jeśli dzisiaj są !!! :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z piereszym synem na kazdym usg waga wychodzila idealnie i "szedl na ok 3,5 kg waga urodzeniowa a urodzil sie ponad 4 kg. W ostatnie dwa tyg tak wystrzelil. Teraz ciagle jest do przody ale jakos wierzyc mi sie nie chce. Bo jedyne co zawyza to brzuszek wyszedl na 39 tc! A reszta 36/37 tc.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    A wogóle pytałam lekarkę wczoraj o to ponowne badanie grupy krwi i mówiła że jak nie ma konfliktu to nie ma takiej potrzeby.

U nas jest konflikt, stad pewnie ta powtórka:)

• klopsik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki, super że się dobrze czujesz! Ja też ciągle na niezłym chodzie, znajomi sie pukaja w czoło skąd biorę siły. Za to Ty jesteś "do przodu" w terminie, więc marzy mi się, że i do wtedy nic mnie nie rozłoży. Dzisiaj przyjeżdża do mnie rodzinka na kilka dni i muszę przyznać, że nie chce mi się trochę;P ale zapowiedziałam, że niech se robią co chcą, a siostrzenica 15l będzie mi sprzątać;D chytry plan ciężarnej

k878 lubi tę wiadomość

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie tez aktywna nad wyraz, ale ja nie umiem sobie usiedzieć na tyłku. W poprzedniej ciąży jeździłam autem jeszcze dzień przed porodem, myśle ze jak tu dobrze pójdzie to nawet sama się zawioze do tego porodu hahah 🙈

pola0909 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dziewczyny nie jestem sama /:) wszyscy tak straszyli ze wakacje i końcówka ciąży ze będzie masakra... aa tutaj jest na prawdę ok:)

Mama Zuzia powiem szczerze ze ja serio o tym myślałam. Może dlatego ze jeszcze nie rodziłam i wydaje mi się ze dam radę dojechać sama :) Ale mój stary to taki panikaz i uwielbia się nakręcać ze już widzę jak on jechać będzie...😂😂 Uwielbia się człowiek nakręcać i dodatkowo mnie stresować :) Wiec kilka razy już mi przez myśl przeszło ze może ja pojadę autem 😂

Alex ja jeszcze żadnego kto nie miałam wiec nie pomogę bo nie wiem jak to jest. Ale myśle ze tak jak mówisz, nie ma skurczy to szyjka pewnie ok :)

Ja właśnie wcisnęłam się do fryzjera na piątek bo już patrzeć na siebie nie mogę. A teraz to już trzeba być przygotowanym :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również na aktywność nie narzekam:)
    Co chwile sobie jakieś aktywności wymyślam.

Co do seksu, to jakiś tak coraz bardziej wielorybi, coraz częściej mi bardziej wesoło niż podniecająco:) zdarza się, ale coraz rzadziej:) no nic nadrobimy w .... Nowym Roku😂😂😂

• klopsik Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiem skąd ja takiego chłopa wyrwałam, ale wyobraźcie sobie, że przedwczoraj złożył sam całe zamówienie apteczne, według excela, co kiedyś mu udostepniłam (mamazuzia wstawiala chyba swoją listę, więc skorzystałam). Wszystko jest łącznie z gatkami poporodowymi <3 I mówi, że nie było opakowania 5podkladow, to wziął 20:D

Mama_Zuzia, k878, Pom-pon, andziaxs, Mańka, stayaway lubią tę wiadomość

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieświeczki to tak jak ja, ostatnio nowy kolorek na włosy, trzeba być gotowym do porodu :D A wczoraj to się nawet ogoliłam bo stwierdziłam, że jakbym do szpitala trafiła to wstyd :D A na dole już dawno nic nie widać :D
    Ktoś jutro też wizytuje?

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki- gdyby powtórzyła się historia z synem to teraz spokojnie bym się zawiozła, ale inna kwestia ze ja mam 5minut autem do szpitala w którym chce rodzic od momentu jak zaczęły mi się skurcze to jeszcze ze trzy godziny na spokojnie w domu przesiedziała i dopiero się coś rozkręciło jak na IP trafiłam. :) teraz zobaczymy- wtedy jak mnie zbadali to szyjka była zgładzona ale nie było jeszcze rozwarcia po czym po niecałych 2h syn na świecie, każdemu życzę takiego szybkiego porodu jako pierworodce. Kolejne porody ponoć szybciej lubią iść wiec zobaczymy 😂

Alex- jutro dużo z nas wizytuje, ja w tym również :)

Klopsik- facet na medal! Super ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 12:18

alex0806 lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klopsik no to ładnie :) ja to nie mam akurat problemu, bo mąż pracuje w aptece, to i mówię co ma kupić, sam zna się na tym wszystkim lepiej ode mnie :)

klopsik lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a widział ktoś tu Doris? bo chyba długo jej nie ma albo znowu o czymś zapomniałam :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i ja sie czuje jakos od dwoch dni sorawniejsza. W nocy tak jakos lzej sie podniesc i dzis no tez po 3 godz snu obudzilam sie wyspana :)
    Chyba sie organizm przestawia na tryb noworodek :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od kilku dni wstaje 4:55 idę siku po drodze muszę zjeść coś słodkiego i idę spać dalej

Arashe, andziaxs, pola0909 lubią tę wiadomość

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro wizytuje☺️ To już chyba jedna z ostatnich wizyt, jak nie ostatnia😉🤪
    Trochę się denerwuje jak duża jest ta moja dzidzia, bo ostatnio 2 tygodnie temu miałam ok 2700/2800.
    Martwiłam się czy to może przez ta moja cukrzyce ale naprawdę bardzo przykładałam się do diety. Ciagle mierze cukier i tylko pojedyncze wyniki były powyżej normy. No i dzisiaj trochę się pocieszyłam, bo diabetolog kazał niż robić badanie tzw. Hemoglobina glikowana czyli średnie stężenie glukozy we krwi z ostatnich 2-3 m-cy i wyszło 4,97% a norma dla kobiet w ciąży to 6 % także odetchnęłam☺️ No tez się cieszę z hemoglobiny z morfologii bo wzrosła do 12,9!!! A płytki krwi 209 tys.
    Nie wiem kogo to interesuje, ale miałam potrzebę napisać, chyba z radości 😉☺️
    Jeszcze tylko niech jutrzejsza wizyta wypadnie pomyślnie i będę w pełni szczęśliwa ☺️☺️
    Powodzenia na jutrzejszych wizytach!!!!

Karola9316, Ula_Lbn, Annie80, alex0806, manda21, elvira, magda.g85, ZielonaWyspa, Mańka, Izoleccc, Karmazynova, monkle, VianEthel2 lubią tę wiadomość

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol super wieści. Do kogo chodzisz na wizyty i gdzie zamierzasz rodzić?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Strasznie duzo sie dzisiaj dzialo w pracy i wlasnie wybilo poludnie, a ja dopiero tu wchodze. Balam sie, ze bedzie nie-wiadomo-ile nadrabiania, ale az tak duzo dzisiaj nie naskrobalyscie.

Dargol super, ze takie wyniki.

Magda G faktycznie Dori sie nie odezwala dosc dawno, ale ona chyba tak ma, ze pisze regularnie, aczkolwiek tylko raz na jakis czas.

Kiedy Lenka nam ostatni raz cos napisala? Mam nadzieje, ze walczy dzielnie.

Ja niby mam miec wizyty co 2 tygodnie, a tak maja zapchany grafik, ze moja nastepna wizyta jest 23. (urodziny mojego brata hihi), wiec praktycznie 3 tygodnie od poprzedniej. Ale spoko, nie narzekam. Ostatnio sie najezdzilam wystarczajaco, wiec bede miala przerwe. To bedzie 34+5, wiec na pewno nie ostatnia jeszcze wizyta.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol- super wieści! :) trzymam kciuki za jutrEjsza wizytę a Ty potrzymaj za moja, tez jestem ciekawa ile ta moja „jruszyna” wazy 😂😂😂 bo tez minęło 2tyg

Mi za to hemoglobina poszła mocno w dół bo mam 11.4 ale liczę się z tym ze to już końcówka i organizm mocno zmęczony

Dargol lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi pewnie spadnie jeszcze ale lekarz juz kazal sie nie kluc tylko mocz mam zrobic.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol, nie chce cię martwić, ale wszyscy lekarze których spotkałam, diabetolodzy i ginekolodzy zajmujący się cukrzyca w ciazy mówili ze glikowanej się w ciazy nie robi bo wynik jest niemiarodajny.

22 dni do końca

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 957 958 959 960 961 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ