Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Czesc dziewczynki.
Jak zamierzacie czyscic butelki, laktatory?
Kupujecie specjalne torebeczki/pojemniczki do mrozenia pokarmu?
Ja wyczytalam o plynie dzidzius do mycia butelek, ale chyba i tak przydaloby sie wyparzyc ?
Siedze nad wyprawka. Jutro juz zamawiam gemini i bede spokojniejsza
Komunikacja tez zaopatrzylam sie w momale wzielam mom1 i mom2 zobaczymy co to jest za cudo
Komunikacja24 lubi tę wiadomość
-
Marchev ja wyparzalam butelki tylko przez krotki czas na samym poczatku. Potem normalne mycie. Nie mozna przesadzac ze sterylizacja, bo to najlepszy sposob na zafundowanie malenstwu plesniawek.
Stayaway co masz dokladnie na mysli piszac ile sie "spedza czasu" po porodzie?08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Jezu dziewczyny! Skrecilam pol starego lozeczka Luny, zeby Gaja w nim spala teraz az bedzie gotowa spac w tym nowym pietrowym. Tzn. trzeba bylo zamontowac przedni panel, bo to lozeczko od poltora roku go nie mialo, bo bylo toddler bed (takie lozeczko, ktore "rosnie" razem z dzieckiem). Ilez mi sie polskich bluzgow przypomnialo! 😡😡 Myslalam, ze wykorkuje! Chapeau bas dla meza, ktory takie rzeczy robi z palcem w... 😉
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Mama_Zuzia wrote:Laurka- brawo, ja się nie nadaje do takich rzeczy!
Lania- tez spac nie możesz?
Mój organizm chyba się powoli przygotowuje na projekt dziecko ze się budzę wypoczęta o 3 rano 😂😂
-
Wy sie budzicie w srodku nocy i czujecie sie wypoczete?? Ja sie budze po 6 razy i czuje sie jak zombie.
Mama_Zuzia ja tez sie nie nadaje. To byl dla mnie horror. Uznalam, ze jakby mnie ktos chcial ukarac, to powinien mi cos dac do zbudowania/zlozenia/skrecenia. Moja glowna motywacja bylo to, ze nie mialam zamiaru czekac pol roku az maz sie za to wezmie! Wiec sie zawzielam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 03:37
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka wrote:Wy sie budzicie w srodku nocy i czujecie sie wypoczete?? Ja sie budze po 6 razy i czuje sie jak zombie.
Mama_Zuzia ja tez sie nie nadaje. To byl dla mnie horror. Uznalam, ze jakby mnie ktos chcial ukarac, to powinien mi cos dac do zbudowania/zlozenia/skrecenia. Moja glowna motywacja bylo to, ze nie mialam zamiaru czekac pol roku az maz sie za to wezmie! Wiec sie zawzielam. -
Ja z jednej strony się budzę bo mnie bolą krzyże i jestem zmęczona, a z drugiej strony na tyle wypoczęta ze i idę już spac 😂😂😂
Prawdziwa kobieta, rZexzy wykluczające się na porządku dziennym haha
Ale widzę ze więcej nas tu nocnych marków 🥺 -
Dzień dobry!
Jestem dziś cała w rozsypce, a miniona noc to jakiś koszmar. Normalnie w nocy, jak się kładę na jednym z boków to dzieć się wygina, trochę przekręca, a brzuch zapina i za jakiś czas przestaje. Generalnie to nie boli. A dzisiaj dodatkowo przy tych napięciach towarzyszył mi silny ból na dole macicy (w miejscu "na okres") ale nie był to ból na okres. Czy to mogły być skurcze ? Jak bolą skurcze? Bolało i odpuszczało. I tak pół nocy. Jedyny czas kiedy zasnęłam to między 3 a 5 kiedy zaczęła działać nospa. Teraz jest to samo. Jedyna pozycja w której da się wytrzymać to stanie lub leżenie na plecach (no ale przecież nie zasnę tak). Czy to mogły być skurcze przewidujące, czy jeszcze za wcześnie? Przestraszyłam się bardzo i nadal jestem przestraszona. Plus miałam w nocy dwa razy "oczyszczanie" organizmu a nigdy tego nie mam. Dziś pakuje torbę do szpitala. To już nie są żarty.
O 15 mam lekarza i muszę dojechać do niego sama 20 km. Boje się, że jak nie przejdzie to nie dam rady dojechać na wizyte. Chyba zaczynam panikować..synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Zwichrowana- wdech, wydech. Na tym etapie pojawiają się już bardzo często skurcze przepowiadające. Sprobuj się nie denerwować, wziąć ciepły prysznic i ta no-spe i jakby nie przechodziło to wtedy zacznij liczyć co jaki czas masz skurcze i ile one trwają. W razie czego podjedz do szpitala to sprawdzić :*
-
Laurka tak tak nadal dzielnie walczę. Nie pisałam bo było mega pogorszenie. Ostatnie 2 dni ekstremalne skurcze, ból, wczoraj bardzo kiepskie ktg. Wieczorem było niby lepsze ale od sa na znów coś się dzieje. Oby przeszło. Pociesza się że dziś kończymy 35 zaczynamy 36 tc.
08.2018 - 6tc poronienie chybione
08.2019 - ur. Joanna (córka)
-
Lenka jesteś strasznie dzielna już tyle tygodni przechowałas ta córeczkę w brzuchu mimo skurczów i tego ze się pcha na świat, ze jesteś dla mnie mega waleczna babka :*
Już są bezpieczne tygodnie wiec teraz oczywiście walczcie o każdy dzień, ale już maluch sobie spokojnie poradzi w razie czego!Lenka82 lubi tę wiadomość
-
Laurka szacun za skręcenie. W ogóle ja tu narzekam czasami na bycie z jednym dzieckiem 2 domu, a Ty masz 2 na stanie i dodatkowo pracę. Szacun podwójny, że dajesz radę. Więc wcale nie jestem zdziwiona, że się nie wysypiasz.
Zwichrowana spokojnie spakuj torbę, obserwuj organizm po no-spa i weź prysznic jak poradziła Mama Zuzia. Czy masz kontakt z lekarzem, by przesunąć wizytę na wcześniejszą godzinę, jakby się napięcie nie uspokajalo.?
Lenka super, że już dałaś radę tak długo wytrzymać 🙂 36 zaczęty tydzień to już spokojny czas. Mam nadzieję, że jeszcze wytrzymasz, a jak nie to już dzidzia będzie bezpieczna.
Ja się witam w rozpoczęty 34 tygodniu 🌷Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 08:03
Mama_Zuzia, Laurka, Lenka82 lubią tę wiadomość
-
Ja tez nie spalam bo zestresowalam sie tymi wszystkimi wyprawkami... ja nienawidze zakupow, jak juz mam cos kupic to czytam tyle ile tylko moge przed kupnem hihi. Tutjaj ogolnie dalam plame po calosci, a teraz narzekam..
Dziewczyny, a co myslicie o laktatorze na 2 piersi ( cena nie wazna ) sa dwi na rynku madela swing w tej wersji i Lansinon. -
Lenka super, że się odezwałaś. U mnie wszyscy lekarze krzyczeli oby do skończonego 35 tygodnia. Jakieś minimum masz
dawaj nam tu znać jak się czujesz.
Zwichrowana może zadzwoń do lekarza? Ty już jesteś w takim tygodniu, że to może być wszystko. Najlepiej spróbuj wziąć prysznic, powinno pomóc. Jak nie przejdzie to musisz liczyć co ile te skurcze masz. A może dostałaś skurczu jelit tak jak ja ostatnio? Też myślałam, że rodzę.
Laurka Ty się nie dziw, że Ty zmęczona i nie dosypiasz. Z 2 małych dzieci, pracą i do tego łóżka skręcasz 😅 ja bym już urodziła gdybym była taka aktywna :p
Stayaway chodziło o to ile dni spędzasz w szpitalu po porodzie.
Zielona wyspa uśmiałam się z tych pierogów 😂
ZielonaWyspa, Lenka82 lubią tę wiadomość