Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa moj w 35/0 wazyl 3200 gr wiec calkiem duzy chlop! ;)
    Nie ma co porownywac tych wag dzieci
    Usg moze sie mylic to raz a dwa kazdy jest inny. Kazda z nas ma inna budowe inne geny itp i to wszystko ma wplyw na wage dzieci. Ja tam sie nie martwie ze maly jest duzy. Pierwszy tez duzy i zdrowy i wcale teraz nie jest gruby ani nic. Wage ma na 50 centylu.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana, trzymam kciuki, aby to były przepowiadające:) na szczescie u Ciebie już 36 tc

Gomerka: różowe rajstopy to hit! No o co ci chodzi?🤭

Lenka: każdy dzień się liczy, ogromne kciuki dla Was:)

Ja w nocy wstaje tak co 2 godziny , ale na szczescie zasypiam dalej, w ubiegłym tygodniu było gorzej, bo id ok. 4 był koniec spania:)

Trzymam tez kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!!!

• Mańka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam historię o bananie i pierogu! Aż mi się przypomniał pewien głupi dowcip o odgrzewaniu pieroga 😂

Zawichrowana, jeszcze niecałe 3h i mam nadzieję, że wtedy okaże się, że to tylko taka "próba generalna".

A ja od wczoraj piorę, prasuję. Dzisiaj poszło zamówienie na Gemini... 300zl nie moje 🙈 Jutro jadę z mamą do hurtowni z tekstyliami. Podobno mają m.in. jakieś fajne ręczniki. No i powolutku zaczynam wygrzebywać się z tego wyprawkowego chaosu.

Ostatnio miałam dość krępującą rozmowę z tatą o karmieniu piersią 😂 Namawiał mnie, żebym koniecznie zaopatrzyła się w laktator. Dawniej był to dość luksusowy towar a gdy urodził się mój brat żarłok mama nie nadążała z opróżnianiem piersi. Jedynym wyjściem była pomoc mojego taty. Co musiał robić, to zostawiam waszej wyobraźni 🙈

ZielonaWyspa lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• łania Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro i zastanawiam się czy jakiejś kluski w brzuchu nie mam, ciekawe ile będzie ważyć po tych 4 tygodniach.

A co do puchnięcia jeszcze to ja w poprzedniej ciąży przez 3 dni pobytu na patologii przytyłam 3 kg, codziennie po 1. A jadłam tylko szpitalne jedzenie.

Odebralam dziś gbs i dodatni.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , zwichrowana no to koniecznie na IP. Ja tez miewam mocniejsze bóle takie kłucie w szyjce i jak na okres ale zazwyczaj jest to kilka razy i koniec:)
    Ja dzisiaj latam na szmacie od rana... wypakowałem trochę kartonów i jedziemy po szafę kolejna dzis do młodego pokoiku bo już nie mogę grzebać w tych kartonach. Ogólnie to drugi dzień grzeje piekarnik na 230st a cały czas wali plastikiem, wszystko wymyte i czyste, zrobiłam tak jak na instrukcji a dzisiaj nawet drugi raz.... ale cały czas wali. Już nie mam pomysłu.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :) Ja na swoją czekam do poniedziałku, będę miała u innego lekarza, bo mój na urlopie.

Co do spania to u mnie w tamtym tygodniu była masakra bo o 4 było już po spaniu, teraz budzę się przed budzikiem mojego męża i zasypiam dopiero jak wyjdzie.

Mała znowu aktywniejsza się zrobiła, a szczyt jej aktywności przypada na godzinę 23 :') Tak mi dała popalić wczoraj, że aż spojenie łonowe mnie zaczęło pobolewać po każdym mocniejszym uderzeniu. No i trochę mnie dziwi bo jakby mi się lepiej oddycha teraz.

Miłego dnia, idę walczyć z prasowaniem... nadal :D

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi-
    Możliwe ze Ci trochę brzuch w dół poszedł dlatego Ci się lepiej oddycha :) ja właśnie dzisiaj skończyłam całe prasowanie dla małej!

Lania- dadzą antybiotyk i będzie ok :*

Manka- nie wyobrażam sobie z tata gadać o cyckach i mleku hahahha :D dobrze ze już się wzięłaś za wyprawkę, czas najwyższy!

Aannkkaa- nie każdy musi być duży, a z drugiej strony może jeszcze podrosnąć. Dzieci rosną skokowo :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu nie dotarła jeszcze wiadomość o kolejnej rozpakowanej wrzesniówce :)
    Pewnie da znać jak dojdzie do siebie.

Zwichrowana trzymaj się i obserwuj, lepiej dmuchać na zimne :)

Lenka trzymam kciuki za każdy dzień spędzony przez dzidzię w brzuszku :) Ale wkraczasz na szczęście w coraz bezpieczniejszy czas dla malucha :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe jak coś wiesz to mow:) czekamy z niecierpliwością:)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Arashe jak coś wiesz to mow:) czekamy z niecierpliwością:)

Ula urodziła :)

Zwichrowana jak sytuacja, przeszło?

Kto jeszcze wizytuje? Ja mam dopiero wizytę za tydzień. Już nie mogę się doczekać i zarazem umieram z niepokoju jak to ja 🙄

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Ula urodziła :)

Zwichrowana jak sytuacja, przeszło?

Kto jeszcze wizytuje? Ja mam dopiero wizytę za tydzień. Już nie mogę się doczekać i zarazem umieram z niepokoju jak to ja 🙄
    Ale jak to? Już urodziła?

Pytałam ostatnio o zaproszenie na grupę na fb. Chciałabym dołączyć.

Jestem padnięty, chciałabym coś napisać do Was ale zdycham. Wymieniali mi dzisiaj przednia szybę w aucie, całe 3 godziny włączyłam się po mieście i chodziłam, chodziłam... Umieram ze zmęczenia. Wybaczcie

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- prosiłam żebyś mi wysłała zaproszenie do przyjaciółek tutaj i w wiadomości swoje imię i nazwisko na fb, inaczej nie mam tego jak zrobić :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ! Podczytuje was regularnie :) melduje że wczoraj miałam wizytę w 35+2 - mały waży 2457g. Kolejna wizyta 22 sierpień. Jeśli dotrwam i wtedy będę miała umówione CC na 26 sierpień :) Mama Zuzia też proszę o dołączenie, wyślę wiadomość.

manda21, monkle, Mańka, pola0909, Arashe, Mama_Zuzia, nick nieaktualny, magda.g85, Laurka lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś wizytujących :) Kciukasy zaciśnięte, dawajcie znać!

Mój synek w równo 35+0 miał 2380, więc wydaje się, że te 2 kg w 34 jest całkiem ok, może właśnie będzie troszkę mniejszym dzidziusuem, ale na pewno jest wszystko w normie :)

Ja tez odebrałam GBS i jest ujemny uff.

Sypiam całkiem nieźle, często budzę się jak dzwoni budzik męża ok 5:30, ale idę siusiu i jeszcze dosypiam do 8-8:30. Chyba nie wiedziałabym co ze sobą zrobić jakbym się podniosła o 7 z łóżka hehe. Z kolei od kilku nocy dość intensywnie się pocę, wręcz budzę się cała mokra. Miałam tak na początku ciąży i teraz to wróciło. Nie puchnę ani nic,więc nie wiem skąd taka przypadłość.

Lenka trzymajcie się dzielnie, szacunek za walkę :) Tak jak piszesz już bliżej niż dalej:)

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam rano wizytę u mojej ginekolog bo jak pisałam wcześniej miałam plamienia od polipa i mocne bóle podbrzusza. Umówiłam się, że w przyszłym tygodniu położę się do szpitala na podanie sterydów ale jak wróciłam do domu zaczęłam mniej odczuwać ruchy małej. O 21 pojechałam na IP i zostalam przyjęta na obserwacje. Zrobili mi usg i 2h KTG. Powtórzyli rano bo zapis kiepski i powiedzieli że jest niewydolność łożyska i trzeba ciąć. O 6 jeszcze podali dawkę sterydów. O 9.22 urodziła się Marcelinka w 34+1 z wagą 2200g. Leży sobie w inkubatorku ze wspomaganiem oddechu. Ja leżę i czekam do wieczora na pionizację. Mam nadzieję że będę mogła zjechać do niej dzisiaj chociaż na chwilę bo widziałam ją 5 sekund.

pola0909, Juusti69, manda21, Leksi, andziaxs, Komunikacja24, marchev, Mańka, magda.g85, monkle, Laurka, cytrynówka, stayaway, Karmazynova, RudaAnna, Jusi 28 lubią tę wiadomość

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, gratulacje! Dużo siły i zdrowia dla maluszka i mamy ;* trzymaj się jakoś:) Marcelina sobie ładnie już poradzi ;)

Ja czekam w kolejce do gina. Dzisiaj mam mocniejsze bóle brzucha i kłucia w szyjce więc mam nadzieję że dobrze to sprawdzi. Już się stresuje mocno ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula jeszcze raz gratulacje 😍😍😍 Teraz odpoczywajcie i nabierajcie sił :) :):) Czekamy na dalsze wieści i zdjęcia :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje. Mala jest silna da sobie rade :* i w ktorym szpitalu rodzilas?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii to masz planowany termin cc na moją ptp ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje kochana!! Maleńka szybciutko dojdzie do siebie i bedziecie się mogły sobą cieszyć. Ja na 18 na ktg. Ktoś tu pytał o nocne poty, to mój znak rozpoznawczy w tej ciąży, praktycznie co noc zmiana garderoby bo wszystko mokre, tez nie mam pojęcia od czego to.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
‹‹ ‹ 961 962 963 964 965 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie witaminy warto suplementować w ciąży?

Ciąża to okres, w którym organizm kobiety potrzebuje zwiększonej ilości składników odżywczych. Właściwa suplementacja witamin wspiera rozwój dziecka i chroni zdrowie przyszłej mamy. Zanim jednak sięgniemy po jakiekolwiek preparaty, konieczna jest konsultacja z lekarzem prowadzącym ciążę, który dobierze suplementację dostosowaną do indywidualnych potrzeb.

CZYTAJ WIĘCEJ