Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Aannkkaa moj w 35/0 wazyl 3200 gr wiec calkiem duzy chlop!
Nie ma co porownywac tych wag dzieci
Usg moze sie mylic to raz a dwa kazdy jest inny. Kazda z nas ma inna budowe inne geny itp i to wszystko ma wplyw na wage dzieci. Ja tam sie nie martwie ze maly jest duzy. Pierwszy tez duzy i zdrowy i wcale teraz nie jest gruby ani nic. Wage ma na 50 centylu. -
Zwichrowana, trzymam kciuki, aby to były przepowiadające:) na szczescie u Ciebie już 36 tc
Gomerka: różowe rajstopy to hit! No o co ci chodzi?🤭
Lenka: każdy dzień się liczy, ogromne kciuki dla Was:)
Ja w nocy wstaje tak co 2 godziny , ale na szczescie zasypiam dalej, w ubiegłym tygodniu było gorzej, bo id ok. 4 był koniec spania:)
Trzymam tez kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!!!
-
Uwielbiam historię o bananie i pierogu! Aż mi się przypomniał pewien głupi dowcip o odgrzewaniu pieroga 😂
Zawichrowana, jeszcze niecałe 3h i mam nadzieję, że wtedy okaże się, że to tylko taka "próba generalna".
A ja od wczoraj piorę, prasuję. Dzisiaj poszło zamówienie na Gemini... 300zl nie moje 🙈 Jutro jadę z mamą do hurtowni z tekstyliami. Podobno mają m.in. jakieś fajne ręczniki. No i powolutku zaczynam wygrzebywać się z tego wyprawkowego chaosu.
Ostatnio miałam dość krępującą rozmowę z tatą o karmieniu piersią 😂 Namawiał mnie, żebym koniecznie zaopatrzyła się w laktator. Dawniej był to dość luksusowy towar a gdy urodził się mój brat żarłok mama nie nadążała z opróżnianiem piersi. Jedynym wyjściem była pomoc mojego taty. Co musiał robić, to zostawiam waszej wyobraźni 🙈ZielonaWyspa lubi tę wiadomość
-
Ja mam wizytę jutro i zastanawiam się czy jakiejś kluski w brzuchu nie mam, ciekawe ile będzie ważyć po tych 4 tygodniach.
A co do puchnięcia jeszcze to ja w poprzedniej ciąży przez 3 dni pobytu na patologii przytyłam 3 kg, codziennie po 1. A jadłam tylko szpitalne jedzenie.
Odebralam dziś gbs i dodatni.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Hej , zwichrowana no to koniecznie na IP. Ja tez miewam mocniejsze bóle takie kłucie w szyjce i jak na okres ale zazwyczaj jest to kilka razy i koniec:)
Ja dzisiaj latam na szmacie od rana... wypakowałem trochę kartonów i jedziemy po szafę kolejna dzis do młodego pokoiku bo już nie mogę grzebać w tych kartonach. Ogólnie to drugi dzień grzeje piekarnik na 230st a cały czas wali plastikiem, wszystko wymyte i czyste, zrobiłam tak jak na instrukcji a dzisiaj nawet drugi raz.... ale cały czas wali. Już nie mam pomysłu. -
Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty!
Ja na swoją czekam do poniedziałku, będę miała u innego lekarza, bo mój na urlopie.
Co do spania to u mnie w tamtym tygodniu była masakra bo o 4 było już po spaniu, teraz budzę się przed budzikiem mojego męża i zasypiam dopiero jak wyjdzie.
Mała znowu aktywniejsza się zrobiła, a szczyt jej aktywności przypada na godzinę 23 :') Tak mi dała popalić wczoraj, że aż spojenie łonowe mnie zaczęło pobolewać po każdym mocniejszym uderzeniu. No i trochę mnie dziwi bo jakby mi się lepiej oddycha teraz.
Miłego dnia, idę walczyć z prasowaniem... nadal
Lena: 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
-
Leksi-
Możliwe ze Ci trochę brzuch w dół poszedł dlatego Ci się lepiej oddychaja właśnie dzisiaj skończyłam całe prasowanie dla małej!
Lania- dadzą antybiotyk i będzie ok :*
Manka- nie wyobrażam sobie z tata gadać o cyckach i mleku hahahhadobrze ze już się wzięłaś za wyprawkę, czas najwyższy!
Aannkkaa- nie każdy musi być duży, a z drugiej strony może jeszcze podrosnąć. Dzieci rosną skokowo :* -
Widzę, że tu nie dotarła jeszcze wiadomość o kolejnej rozpakowanej wrzesniówce
Pewnie da znać jak dojdzie do siebie.
Zwichrowana trzymaj się i obserwuj, lepiej dmuchać na zimne
Lenka trzymam kciuki za każdy dzień spędzony przez dzidzię w brzuszkuAle wkraczasz na szczęście w coraz bezpieczniejszy czas dla malucha
-
Kaska wrote:Ula urodziła
Zwichrowana jak sytuacja, przeszło?
Kto jeszcze wizytuje? Ja mam dopiero wizytę za tydzień. Już nie mogę się doczekać i zarazem umieram z niepokoju jak to ja 🙄
Pytałam ostatnio o zaproszenie na grupę na fb. Chciałabym dołączyć.
Jestem padnięty, chciałabym coś napisać do Was ale zdycham. Wymieniali mi dzisiaj przednia szybę w aucie, całe 3 godziny włączyłam się po mieście i chodziłam, chodziłam... Umieram ze zmęczenia. Wybaczcie -
Hej hej ! Podczytuje was regularnie
melduje że wczoraj miałam wizytę w 35+2 - mały waży 2457g. Kolejna wizyta 22 sierpień. Jeśli dotrwam i wtedy będę miała umówione CC na 26 sierpień
Mama Zuzia też proszę o dołączenie, wyślę wiadomość.
manda21, monkle, Mańka, pola0909, Arashe, Mama_Zuzia, Izoleccc, magda.g85, Laurka lubią tę wiadomość
-
Ale dziś wizytujących
Kciukasy zaciśnięte, dawajcie znać!
Mój synek w równo 35+0 miał 2380, więc wydaje się, że te 2 kg w 34 jest całkiem ok, może właśnie będzie troszkę mniejszym dzidziusuem, ale na pewno jest wszystko w normie
Ja tez odebrałam GBS i jest ujemny uff.
Sypiam całkiem nieźle, często budzę się jak dzwoni budzik męża ok 5:30, ale idę siusiu i jeszcze dosypiam do 8-8:30. Chyba nie wiedziałabym co ze sobą zrobić jakbym się podniosła o 7 z łóżka hehe. Z kolei od kilku nocy dość intensywnie się pocę, wręcz budzę się cała mokra. Miałam tak na początku ciąży i teraz to wróciło. Nie puchnę ani nic,więc nie wiem skąd taka przypadłość.
Lenka trzymajcie się dzielnie, szacunek za walkęTak jak piszesz już bliżej niż dalej:)
Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Wczoraj miałam rano wizytę u mojej ginekolog bo jak pisałam wcześniej miałam plamienia od polipa i mocne bóle podbrzusza. Umówiłam się, że w przyszłym tygodniu położę się do szpitala na podanie sterydów ale jak wróciłam do domu zaczęłam mniej odczuwać ruchy małej. O 21 pojechałam na IP i zostalam przyjęta na obserwacje. Zrobili mi usg i 2h KTG. Powtórzyli rano bo zapis kiepski i powiedzieli że jest niewydolność łożyska i trzeba ciąć. O 6 jeszcze podali dawkę sterydów. O 9.22 urodziła się Marcelinka w 34+1 z wagą 2200g. Leży sobie w inkubatorku ze wspomaganiem oddechu. Ja leżę i czekam do wieczora na pionizację. Mam nadzieję że będę mogła zjechać do niej dzisiaj chociaż na chwilę bo widziałam ją 5 sekund.
pola0909, Juusti69, manda21, Leksi, andziaxs, Komunikacja24, marchev, Mańka, magda.g85, monkle, Laurka, cytrynówka, stayaway, Karmazynova, RudaAnna, Jusi 28 lubią tę wiadomość
-
Ula, gratulacje! Dużo siły i zdrowia dla maluszka i mamy ;* trzymaj się jakoś
Marcelina sobie ładnie już poradzi
Ja czekam w kolejce do gina. Dzisiaj mam mocniejsze bóle brzucha i kłucia w szyjce więc mam nadzieję że dobrze to sprawdzi. Już się stresuje mocno ;(Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ula gratulacje kochana!! Maleńka szybciutko dojdzie do siebie i bedziecie się mogły sobą cieszyć. Ja na 18 na ktg. Ktoś tu pytał o nocne poty, to mój znak rozpoznawczy w tej ciąży, praktycznie co noc zmiana garderoby bo wszystko mokre, tez nie mam pojęcia od czego to.
Mati 16.07.2009