WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aannkkaa moj w 35/0 wazyl 3200 gr wiec calkiem duzy chlop! ;)
    Nie ma co porownywac tych wag dzieci
    Usg moze sie mylic to raz a dwa kazdy jest inny. Kazda z nas ma inna budowe inne geny itp i to wszystko ma wplyw na wage dzieci. Ja tam sie nie martwie ze maly jest duzy. Pierwszy tez duzy i zdrowy i wcale teraz nie jest gruby ani nic. Wage ma na 50 centylu.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Annie80 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zwichrowana, trzymam kciuki, aby to były przepowiadające:) na szczescie u Ciebie już 36 tc

Gomerka: różowe rajstopy to hit! No o co ci chodzi?🤭

Lenka: każdy dzień się liczy, ogromne kciuki dla Was:)

Ja w nocy wstaje tak co 2 godziny , ale na szczescie zasypiam dalej, w ubiegłym tygodniu było gorzej, bo id ok. 4 był koniec spania:)

Trzymam tez kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj!!!

• Mańka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam historię o bananie i pierogu! Aż mi się przypomniał pewien głupi dowcip o odgrzewaniu pieroga 😂

Zawichrowana, jeszcze niecałe 3h i mam nadzieję, że wtedy okaże się, że to tylko taka "próba generalna".

A ja od wczoraj piorę, prasuję. Dzisiaj poszło zamówienie na Gemini... 300zl nie moje 🙈 Jutro jadę z mamą do hurtowni z tekstyliami. Podobno mają m.in. jakieś fajne ręczniki. No i powolutku zaczynam wygrzebywać się z tego wyprawkowego chaosu.

Ostatnio miałam dość krępującą rozmowę z tatą o karmieniu piersią 😂 Namawiał mnie, żebym koniecznie zaopatrzyła się w laktator. Dawniej był to dość luksusowy towar a gdy urodził się mój brat żarłok mama nie nadążała z opróżnianiem piersi. Jedynym wyjściem była pomoc mojego taty. Co musiał robić, to zostawiam waszej wyobraźni 🙈

ZielonaWyspa lubi tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• łania Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę jutro i zastanawiam się czy jakiejś kluski w brzuchu nie mam, ciekawe ile będzie ważyć po tych 4 tygodniach.

A co do puchnięcia jeszcze to ja w poprzedniej ciąży przez 3 dni pobytu na patologii przytyłam 3 kg, codziennie po 1. A jadłam tylko szpitalne jedzenie.

Odebralam dziś gbs i dodatni.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , zwichrowana no to koniecznie na IP. Ja tez miewam mocniejsze bóle takie kłucie w szyjce i jak na okres ale zazwyczaj jest to kilka razy i koniec:)
    Ja dzisiaj latam na szmacie od rana... wypakowałem trochę kartonów i jedziemy po szafę kolejna dzis do młodego pokoiku bo już nie mogę grzebać w tych kartonach. Ogólnie to drugi dzień grzeje piekarnik na 230st a cały czas wali plastikiem, wszystko wymyte i czyste, zrobiłam tak jak na instrukcji a dzisiaj nawet drugi raz.... ale cały czas wali. Już nie mam pomysłu.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za wszystkie wizyty! :) Ja na swoją czekam do poniedziałku, będę miała u innego lekarza, bo mój na urlopie.

Co do spania to u mnie w tamtym tygodniu była masakra bo o 4 było już po spaniu, teraz budzę się przed budzikiem mojego męża i zasypiam dopiero jak wyjdzie.

Mała znowu aktywniejsza się zrobiła, a szczyt jej aktywności przypada na godzinę 23 :') Tak mi dała popalić wczoraj, że aż spojenie łonowe mnie zaczęło pobolewać po każdym mocniejszym uderzeniu. No i trochę mnie dziwi bo jakby mi się lepiej oddycha teraz.

Miłego dnia, idę walczyć z prasowaniem... nadal :D

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi-
    Możliwe ze Ci trochę brzuch w dół poszedł dlatego Ci się lepiej oddycha :) ja właśnie dzisiaj skończyłam całe prasowanie dla małej!

Lania- dadzą antybiotyk i będzie ok :*

Manka- nie wyobrażam sobie z tata gadać o cyckach i mleku hahahha :D dobrze ze już się wzięłaś za wyprawkę, czas najwyższy!

Aannkkaa- nie każdy musi być duży, a z drugiej strony może jeszcze podrosnąć. Dzieci rosną skokowo :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że tu nie dotarła jeszcze wiadomość o kolejnej rozpakowanej wrzesniówce :)
    Pewnie da znać jak dojdzie do siebie.

Zwichrowana trzymaj się i obserwuj, lepiej dmuchać na zimne :)

Lenka trzymam kciuki za każdy dzień spędzony przez dzidzię w brzuszku :) Ale wkraczasz na szczęście w coraz bezpieczniejszy czas dla malucha :)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Arashe jak coś wiesz to mow:) czekamy z niecierpliwością:)

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira wrote:
    Arashe jak coś wiesz to mow:) czekamy z niecierpliwością:)

Ula urodziła :)

Zwichrowana jak sytuacja, przeszło?

Kto jeszcze wizytuje? Ja mam dopiero wizytę za tydzień. Już nie mogę się doczekać i zarazem umieram z niepokoju jak to ja 🙄

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Ula urodziła :)

Zwichrowana jak sytuacja, przeszło?

Kto jeszcze wizytuje? Ja mam dopiero wizytę za tydzień. Już nie mogę się doczekać i zarazem umieram z niepokoju jak to ja 🙄
    Ale jak to? Już urodziła?

Pytałam ostatnio o zaproszenie na grupę na fb. Chciałabym dołączyć.

Jestem padnięty, chciałabym coś napisać do Was ale zdycham. Wymieniali mi dzisiaj przednia szybę w aucie, całe 3 godziny włączyłam się po mieście i chodziłam, chodziłam... Umieram ze zmęczenia. Wybaczcie

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Komunikacja- prosiłam żebyś mi wysłała zaproszenie do przyjaciółek tutaj i w wiadomości swoje imię i nazwisko na fb, inaczej nie mam tego jak zrobić :*

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Juusti69 Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ! Podczytuje was regularnie :) melduje że wczoraj miałam wizytę w 35+2 - mały waży 2457g. Kolejna wizyta 22 sierpień. Jeśli dotrwam i wtedy będę miała umówione CC na 26 sierpień :) Mama Zuzia też proszę o dołączenie, wyślę wiadomość.

manda21, monkle, Mańka, pola0909, Arashe, Mama_Zuzia, Izoleccc, magda.g85, Laurka lubią tę wiadomość

dxomio4p9i0wb2wq.png
    thgf3e3kce137ljc.png

Endometrioza IIIstopień.
    Niedoczynność tarczycy,
    mięśniak.
  • lgia1 Przyjaciółka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziś wizytujących :) Kciukasy zaciśnięte, dawajcie znać!

Mój synek w równo 35+0 miał 2380, więc wydaje się, że te 2 kg w 34 jest całkiem ok, może właśnie będzie troszkę mniejszym dzidziusuem, ale na pewno jest wszystko w normie :)

Ja tez odebrałam GBS i jest ujemny uff.

Sypiam całkiem nieźle, często budzę się jak dzwoni budzik męża ok 5:30, ale idę siusiu i jeszcze dosypiam do 8-8:30. Chyba nie wiedziałabym co ze sobą zrobić jakbym się podniosła o 7 z łóżka hehe. Z kolei od kilku nocy dość intensywnie się pocę, wręcz budzę się cała mokra. Miałam tak na początku ciąży i teraz to wróciło. Nie puchnę ani nic,więc nie wiem skąd taka przypadłość.

Lenka trzymajcie się dzielnie, szacunek za walkę :) Tak jak piszesz już bliżej niż dalej:)

Wyczekujemy na 6.09.19 r. :)))
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj miałam rano wizytę u mojej ginekolog bo jak pisałam wcześniej miałam plamienia od polipa i mocne bóle podbrzusza. Umówiłam się, że w przyszłym tygodniu położę się do szpitala na podanie sterydów ale jak wróciłam do domu zaczęłam mniej odczuwać ruchy małej. O 21 pojechałam na IP i zostalam przyjęta na obserwacje. Zrobili mi usg i 2h KTG. Powtórzyli rano bo zapis kiepski i powiedzieli że jest niewydolność łożyska i trzeba ciąć. O 6 jeszcze podali dawkę sterydów. O 9.22 urodziła się Marcelinka w 34+1 z wagą 2200g. Leży sobie w inkubatorku ze wspomaganiem oddechu. Ja leżę i czekam do wieczora na pionizację. Mam nadzieję że będę mogła zjechać do niej dzisiaj chociaż na chwilę bo widziałam ją 5 sekund.

pola0909, Juusti69, manda21, Leksi, andziaxs, Komunikacja24, marchev, Mańka, magda.g85, monkle, Laurka, cytrynówka, stayaway, Karmazynova, RudaAnna, Jusi 28 lubią tę wiadomość

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula, gratulacje! Dużo siły i zdrowia dla maluszka i mamy ;* trzymaj się jakoś:) Marcelina sobie ładnie już poradzi ;)

Ja czekam w kolejce do gina. Dzisiaj mam mocniejsze bóle brzucha i kłucia w szyjce więc mam nadzieję że dobrze to sprawdzi. Już się stresuje mocno ;(

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula jeszcze raz gratulacje 😍😍😍 Teraz odpoczywajcie i nabierajcie sił :) :):) Czekamy na dalsze wieści i zdjęcia :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje. Mala jest silna da sobie rade :* i w ktorym szpitalu rodzilas?

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justii to masz planowany termin cc na moją ptp ;)

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje kochana!! Maleńka szybciutko dojdzie do siebie i bedziecie się mogły sobą cieszyć. Ja na 18 na ktg. Ktoś tu pytał o nocne poty, to mój znak rozpoznawczy w tej ciąży, praktycznie co noc zmiana garderoby bo wszystko mokre, tez nie mam pojęcia od czego to.

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ