Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ula moje gratulacje !! Moja Lila urodziła się w 34+6 z wagą 2010 i dziś znaku nie ma nikt ja za wcześniaka nie uważa także jestem pewna że twoja malutka szybko nadrobi i wszystko będzie dobrze. Ja jestem z Lublina i też będę rodzić na Krasnickiej także jestem ciekawa twoich odczuć , jak będziesz miała siły i chęci to możesz opisać swoje doświadczenia :*
-
Hej mamuśki mam pytanko. Jestem po usg dziś 31+5 dc. Mały waży ponoć 1620g. (hc to 289.1mm) (ac 267.8mm)(fl 56.8mm) Jaka miały wagę wasze maluchy w podobnym okresie. Pozdrawiam xxx
magda.g85 lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Ula rowniez serdecznie ci gratuluje.
Ja wydalam jakies 1k na apteki, tylko nie mam nic, wiec wszystko wrzucalam, wlacznie z termometrem, otulaczem i innymi kosmetykami.
Jeszcze zostal laktator i jakies koszule do szpitala.
Moj maly musi wytrzymac do 19.08 bo wtedy otwieraja szpital gdzie mam swojego lekarza, ale w posiewie wyjda mi bakterie wiec musze to jakos podleczyc. Skad wiem, ze wyjda ? Bo jak jest czysty wymaz czeka sie 3 dni jak cos jest nie tqk to 5. Dzisiaj mija 4dzien.
Boje sie ze gbs tez bedzie dodatni, a cala ciaze nie mialam zadnych balterii ;/ -
Ula, gratulacje! Na tym etapie już nie ma zagrożenia życia dla malucha, więc to tylko kwestia czasu aż wyjdziecie do domu
Gratuluję wszystkim udanych wizyt i dużych dzieciakówja wizytuje jednak jutro i jestem w szoku bo pierwszy raz wizyta przełożona, ale wcześniej więc dla mnie super
jestem bardzo ciekawa jak chłopcy i jak moja szyjka, bo ostatnio mam jakieś dziwne uczucia w pochwie, nie wiem na ile to normalne.
Marchev, ja się cała ciążę bujam z bakteriami niestety. Czy w Twoim szpitalu bakterie w posiewie z pochwy to wskazanie do cc?
Co do GBS to u mnie badają cała ciążę i tego akurat nie mam, też mam nadzieję że tak zostanie.
Uciekam na spotkanie z dziewczynami z pracy, na pewno kupiły prezent dla małych, mam nadzieję że nie poszalaly za bardzo, bo miały jakies dziwne zakusy na prezenty za kilka stów i musiałam je studzić
Buziaczki i miłego wieczoru!
-
To dzisiaj powitałyśmy na świecie Marcelinkę, trzymamy kciuki za Miczitanke i Lenke i cieszymy się z dobrych wieści wizytowych
alex- czekamy na relacje. Na wizytuje za 2h
Pom-pon- super ze przełożyli na wcześniej, zawsze to jeden dzień mniej do spotkania z chłopcami
Udanego spotkania z koleżankami!
Komunikacja, Jusi- zaproszenia zaakceptowane, wyślijcie jak mam Was namierzyć na fb
Marchev- szlag by to z tymi bakteriamimi ostatnio lekarka robiła biocenozę i byłam pewna ze coś wyjdzie a tu zaskoczenie i czysto
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 17:38
Pom-pon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyUla gratulacje. Życzę szybkiego powrotu do domu
MamaZuzia wysłałam zaproszenie.
U nas dzisiaj armagedon. Syn w nocy narzekał na ból brzucha ale rano było ok więc poszedł do przedszkola. Niestety po 2 godzinach musieliśmy go odebrać bo zaczął wymiotować. Potem w domu znowu. Teraz odsypia więc jużem wiem że zapowiadają się dluuuugi wieczór... Mam tylko nadzieję że to zatrucie a nie wirus.
Co do laktatora to na 2 piersi stosuje się raczej właśnie przy bliźniakach, wcześniakach i taki zawsze można wypożyczyć w razie potrzeby. Wg mnie- za duży koszt żeby miał się kurzyć. Ja polecam magiczną butelkę. Zakłada się ja na drugą pierś w czasie karmienia i zbiera mleko wypływające pod wpływem ciśnienia. Często dużo skuteczniejsza niż laktator- zwłaszcza jeśli nie chcemy rozkręcić bardziej laktacji a zrobić sobie po prostu zapas mleka. -
Ulu, gratuluję i jestem pełna podziwu dla Twojego instynktu! Dużo zdrówka dla Was ❤️
Kalcia64, w 30+0tc moja Maa ważyła 1100g a za kolejne 2 tygodnie 1700g. Przy tej pierwszej wadze lekarka zwróciła uwagę, że to coś za mało, ale przy drugiej wadze inny lekarz (bo od prenatalnych) powiedział, że wszystko jest w najlepszym porządku. Zobaczymy, co dalej. ☺️ A Ciebie coś niepokoi, że pytasz? Ten drugi lekarz ostrzegał mnie przed próbami porównywania maleństwa z innymi, bo każde z naszych dzieci rozwija się w swoim tempie i jest zupełnie inne. 😉
-
kalcia64 wrote:Hej mamuśki mam pytanko. Jestem po usg dziś 31+5 dc. Mały waży ponoć 1620g. (hc to 289.1mm) (ac 267.8mm)(fl 56.8mm) Jaka miały wagę wasze maluchy w podobnym okresie. Pozdrawiam xxx
przez przypadek polubiłam Twojego posta -
Ula, jeszcze raz gratuluję! Dużo zdrowia i wytrwałość
Ja dotarłam na wizyte. Szyjka zamknięta. Podobno wszystko dobrze, a to były skurcze przepowiadające. Powiedziała też, że w tym tygodniu macica jest w najwyższym położeniu dlatego mogłam czuć dodatkowo mocny dyskomfort. Jak się będzie cos działo to mam już jechać na IP. Młody jest duży 3300 wyszło i jeśli dotrwam do terminu, w będzie nadal tak rósł to chyba będzie konieczne CC. Wielkość brzuszka była dzies na 40 tc. Dodatkowo na 90% ma dwie śledziony i z dziwnych rzeczy średnica moszny 5 cm (podobno niektórzy dorośli taka mają ). Trochę mnie to martwi...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 18:00
synuś
28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml -
Zwichrowana- kawał chłopczyka
dobrze będzie duży chłopak jak dąb!
Moja koleżanka ma dwie śledziony, tym się nie martw bo nawet nic się z tym nie robi. A co oznacza ze średnica moszny ma 5cm? To dużo czy mało? -
Ula, gratulacje! Super ze byłaś taka czujna!
Banan wymiata.
U mnie tez się macica stawia, ale głównie jak za dużo stoję w kuchni albo gdzie indziej. Już się do niczego nie nadaje, cieszę się ze mam prawie wszystko gotowe, zostało poprać zabawki.
Dwie śledziony? A wcześniej lekarzom wszystko pasowało? Coś więcej lekarz mówił?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ja też już po wizycie, ale prawie 2 h czekałam bo taka obsuwa była. Wszystko pozamykane, szyjka długa. Pobrał mi wymazy, kolejna wizyta 24.08
Laura ma już 2300 prawie, więc ładnie rośnie;) A ja na 2 kg liczyłam dzisiaj;) teraz to już nas te dzieciaczki będą zaskakiwać. Te bóle to prawdopodobnie przepowiadające i mam się nie stresować. Acard i luteina do 36 tc jeszcze.
Dzisiaj moja córka pięknie zapozowała, mam super zdjęcie do albumunosek i usteczka;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2019, 18:58
Karola9316, Kaska, Arashe, andziaxs, manda21, Leksi, pola0909, k878, cytrynówka, monkle, Karmazynova, Mańka, Ula_Lbn, RudaAnna lubią tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵