X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że tak te nasze dzieciaczki dobrze się mają. I chociaż raz jeszcze gratuluję tym, które już się rozpakowały, to nie powiem, że zaczyna mnie to lekko stresować 😁

MMagda, wyglądałaś przepięknie! 😍 Uwielbiam panny młode maja ten blysk w oku, które sprawiają, że jeszcze bardziej promienieją. Ale, najbardziej mnie chyba wzruszyło spojrzenie Twojego już męża i ten jego uśmiech. Życzę Ci, aby całe życie był w Ciebie tak wpatrzony.

Zawichrowana, o śledzionie dziewczyny już wszystko powiedziały. O mosznie i wodniaku się niestety nie wypowiem, bo nie nigdy nie słyszałam o tym temacie. Jest jednak niemal 1 w nocy a ja siedzę w internecie i oglądam zdjęcia siusiaków 🙈 Będzie dobrze 😘

Laurka, Mila lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka- nie nie, akurat nie do Wojtowicz, jej nie znam. No nic, liczę na to ze będziemy kochana na jednej sali poporodowej i ze każda z nas normalnie do szpitala się dostanie :*

MMagda- cudownie wyglądałaś, niezwykły blask od Ciebie bije! Gratulacje

Jejku wczoraj padłam jak mucha ledwo przyszłam i usiadłam na kanapie.

Alex- gratuluje dobrych wieści z wizyt i fajnego zdjęcia malutkiej, będzie do kolekcji :)
    No i najważniejsze, ze wszystko pozamykane na cztery spusty!

No i dostałam wczoraj jak zawsze wydruk gdzie moje dziecko jest na skali centylowej od przynajmniej 5wizyt ostatnich, wiec się uspokoiłam bo rzeczywiście mierzyła ja dokładnie trzy razy a była dobrze ułożona akurat do tego- rośnie w swoim tempie i równomiernie, bez żadnych odchyłow

eb21e76e2d60.jpg

Ula_Lbn, Agucha90s, Agusia_pia, alex0806 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka zdjęcia siusiaków tych dużych, czy tych małych ?😁😁

Ja dziś jadę do rodziców. Siostra kupiła sobie nowy aparat i chce rozszerzać portfolio. Wymyśliła sesje brzuszkowa. Może powstanie jakaś fajna pamiątka :)
    Dziś nareszcie pospałam- nie jakoś dużo, ale nie czuje się jak przejechana przez walec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 07:31

cytrynówka lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Mańka zdjęcia siusiaków tych dużych, czy tych małych ?😁😁

Ja dziś jadę do rodziców. Siostra kupiła sobie nowy aparat i chce rozszerzać portfolio. Wymyśliła sesje brzuszkowa. Może powstanie jakaś fajna pamiątka :)
    Dziś nareszcie pospałam- nie jakoś dużo, ale nie czuje się jak przejechana przez walec.

Ja spałam dzisiaj 9h ciągiem!🙈
    Zwichrowana kciuki za zdjęcia :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka o 1 w nocy zdjęcia siusiakow 😂🤔😜

Pom pon daj znać jak po wizycie. No to leż ,pachnij i odpoczywaj. Należy się :D

Mama Zuzia no niepotrzebnie się wcześniej martwiłaś. Ile lekarka obstawia do terminu, 3200-3400?

Ja o ile spać mogę to plecy mnie bolą po wstaniu. No a tu jeszcze 2 miesiące 🙃

Zwichrowana pokaż efekty sesji :D

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- około 3300 obstawia :)
    Znam ból, mnie boli po spaniu jakby mnie ktoś kijami obijał. A wczoraj to ju zupełnie byłam nie do życia!

Pom-pon- kciuki za wizytę dzisiejsza! Czekamy na wieści co u chłopców ❤️ Co dobrego wczoraj jadłaś?:)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dobrego do jedzenia... Wiecie na ile rzeczy mam ochotę 😍 zjadłabym worek słodyczy, karton lodów, no i na swojską kiełbasę mam ochotę. Ojej nawet nie będę wyliczać bo zaraz zapluje telefon 😂
    Teraz niestety nie mogę takich rzeczy, ale we wrześniu sobie odbije :D

stayaway, Annie80 lubią tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie pamietam nocy bez pobudki ;) srednio wstaje 2-3 razy na siku. I jak sie przekrecam tez sie budze ale juz sie nie zanosi ze sie wyspie w najblizszych miesiacach wiec juz sie z tym oswoilam ;)
    Maz dzis wraca moze zostanie caly tydz w domu.
    U nas dzis paskudna pogoda i ponuro i pada. Mialam prac ale odpuszcze. Miala przyjsc ekipa konczyc budowe domu ale pada i ich nie ma :/
    Kciuki za wizyty ktora tam dzis ma.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od dziś w Lidlu staniki do karmienia, ale miękkie i topy do karmienia. Te topy chyba spoko do spania są.

marchev lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• animka899 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sobie robię dzień domowy, nigdzie nie wychodzę,juz ogarnęłam mieszkanie i zamierzam odpoczywać,czytac i leżeć:) wczoraj moja siostra z dzieciakami była więc miałam intensywnie to dzisiaj sobie zrobię luz:D

Mama zuzia-no widzisz,nie ma się co na zapas zadreczac i porównywać. Dobrze że wszystko jest ok.

Właśnie widziałam w necie te staniki w lidlu ale kurcze tam są dziwne te rozmiary i nie chce mi się tak daleko iść jak ma sie okazać że i tak pewnie nie będzie mi pasować.

201512131765.png

201909081765.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kaska- około 3300 obstawia :)
    Znam ból, mnie boli po spaniu jakby mnie ktoś kijami obijał. A wczoraj to ju zupełnie byłam nie do życia!

Pom-pon- kciuki za wizytę dzisiejsza! Czekamy na wieści co u chłopców ❤️ Co dobrego wczoraj jadłaś?:)

Mmagda- obczailam zdjęcie już wcześniej, ale oczywiście zapomniałam napisać. Piękna suknia i piękni Wy! I jakąś krawcowa czarodziejka bo brzucha w ogóle nie widać! Wszystkiego naj na nowej drodze życia!

Mama Zuzia - burgera veganskiego z kotletem z batata, a później dopchniecie sernikiem na zimno i lemoniadą :P

Kaśka, dzięki. A jak Ty się czujesz? Dalej leżysz czy się trochę ruszylas? :)
    U mnie dzisiaj początek 34 tygodnia, nie wierzę :) bardzo się cieszę i mam nadzieję że dr żadnych oznak porodu nie wypatrzy.
    Na pewno dam znać co na wizycie, na razie jem śniadanko i na 10 jedziemy. Ale pewnie wejdę koło 11.
    Miłego dnia!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon dzięki, że pytasz. Mam pozwolenie na lekkie spacery, ale głowa średnio pozwala. Wychodzę od czasu do czasu na plac przed dom ze starszakiem. Byłam na lodach i nawet na plaży ale wszystko samochodem hehe. O i wózek nawet wybralam. Ogólnie robię 1000 kroków dziennie więc mega słabo. Jakoś może za bardzo panikuje, ale z drugiej strony jak pomyślę, że szyjka miękka i w każdej chwili może nie wytrzymać to mnie ciarki biorą. No nie smece dalej bo to nic nie zmieni. W środę mam wizytę i zobaczymy ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska co ty piszesz. Jakie pazdziernikowki :)
    Ja mam termin na 19 a lekarz mi wspominal ze na poczatku wrzesnia prawdopodobnie moze byc juz cc a inny ze w sierpnu pod koniec moge juz byc w szpitalu. Takze ten tego hihi.

Magda super wygladalas. Nie wiem jak z boku, ale na zdjeciu brzucha nic nie widac. Najwazniejszy dzien w zyciu, a tu zaraz nastepny Najwazniejszy hehe. Jak sie czujesz jako mezatka? :)

Ula jeszcze raz gratulacje.

Gomerka wiem, ze $ idzie, ale to akurat pryszcz przy tym jaki bedzie koncowy efekt :) i upragniony cel.

Super, ze wasze wczorajsze wizyty udane ! Oby tak dalej..

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam:-)
    Czy można do Was jeszcze dołączyć? Wiem że pozno ale jestem.na grupie mam z pazdziernika. Termin jednak mi się przesunął i będe miała malucha 20 września.
    Jestem mamą dwoch dziewczynek w wieku 7 i 8.5. Teraz w brzuchu noszę synusia.
    Mieszkamy w Gdańsku:-). Od 3 tygodni jestem ja zwolnieniu w końcu i cieszę się jak dziecko:-).
    Jestem w 31 tygodniu a maluch ma 1900. Planowaną mam cesarkę gdyż rodzę dużr dzieci. Corka 4900 i druga 5100. Pierwszą niestety rodziłam naturalnie więc od tamtej pory mam traumę i dołem już nic u mnie nie wyjdzie. Miałam 2 lata temu też mięśniaka wyluszczanego wiec ta mieszanka daje wskazanie. Aaaa i teraz wyszła mi cukrzyca ciążowa już od 8 tygodnia ciąży ale nadal udaje się kontrolować dietą.
    Planuje rodzić na Zaspie jeśli ktoraś jest w Gdańska:-).

Pomyślałam by do was też dołączyć bo jak już mały będzie to u nas wiele dziewczyn jeszcze będzie w dwupaku.

Co do wyprawki to mam narazie ciuszki tylko. Mam takiego lenia okropnego. Za każdym razem jak wchodze w neta by zamowić reszte to nie mogę się zdecydować i rezygnuje. Ale w końcu mam nadzieję się ogarnę:-). Mam już wystawioną walizkę by mnie motywowała choć nie pomaga narazie:-).

Ula_Lbn, Karmazynova, Izoleccc, Mańka, magda.g85, cytrynówka lubią tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe witaj ! Ja Was podczytywalam bo jednak bardzo duzo tematow wyprawkowych sie przewijalo :) mam wrazenie, ze wiecej niz tu. I bardzo mi sie podobaly wymiany zdan, bez zadnego obrazania czy naskakiwania. Czysto merytorycznie i bez spiny :)

• Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev bo ja mam termin na 29. Jak wszystko będzie ok to ja się będę kulać a Wy z wózkami chodzić :D no nie chcę nawet rodzić wcześniej niż w 37 tygodniu. Nie pcham się i stoję grzecznie w kolejce

Uwemhe cześć ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Uwemhe! Pewnie, tu dla każdego jest miejsce ;) ale duże córeczki rodziłas, tez miałaś cukrzyce w poprzednich ciążach czy tylko ta trzecia Cię nie oszczędziła pod tym względem?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Uwemhe witaj ! Ja Was podczytywalam bo jednak bardzo duzo tematow wyprawkowych sie przewijalo :) mam wrazenie, ze wiecej niz tu. I bardzo mi sie podobaly wymiany zdan, bez zadnego obrazania czy naskakiwania. Czysto merytorycznie i bez spiny :)
    Dziękuje dziewczyny.
    Tak takie jest nasze forum:-). Ale od jakiegoś tygodnia podczytuje rowniez Was i mam wrażenie że podobny klimat:-). Więc bardzo fajnie. Czy macie tu dziewczyny z trojmiasta? Ja mam teraz wokol siebie mało.koleżanek z maluchami. Jak dziewczyny rodziłam to wszystkie w koło rodziły. Więc trzeba będzie zapoznać nowe. Aaa i nie dodałam ja jestem prawie 34 letnią mamą:-). Zawsze się śmiałam że zaczęłam szybko by potem.mieć wolność a tu taka niespodzianka z ostatnim maluchem. Wiec ta mała wspaniała noespodzianka wszystko zmieniła:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 19:50

Kaska lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Witaj Uwemhe! Pewnie, tu dla każdego jest miejsce ;) ale duże córeczki rodziłas, tez miałaś cukrzyce w poprzednich ciążach czy tylko ta trzecia Cię nie oszczędziła pod tym względem?
    Właśnie wtedy nie miałam.cukrzycy.
    Ja mam 177 cm i moje siostry 180cm. Moj brat ponaf 195 cm całe kuzynostwo też. Więc jesteśmy duzi:-). Choć rekord wielkości dzieci tylko ja pobiłam. Teraz mały wydaje mi się mały bo na tym.etapie w brzuchu jego siostry ważyły ponad pol kilo więcej. Więc przeciętniaczek chyba rośnie:-)

‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ