X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie, że tak te nasze dzieciaczki dobrze się mają. I chociaż raz jeszcze gratuluję tym, które już się rozpakowały, to nie powiem, że zaczyna mnie to lekko stresować 😁

MMagda, wyglądałaś przepięknie! 😍 Uwielbiam panny młode maja ten blysk w oku, które sprawiają, że jeszcze bardziej promienieją. Ale, najbardziej mnie chyba wzruszyło spojrzenie Twojego już męża i ten jego uśmiech. Życzę Ci, aby całe życie był w Ciebie tak wpatrzony.

Zawichrowana, o śledzionie dziewczyny już wszystko powiedziały. O mosznie i wodniaku się niestety nie wypowiem, bo nie nigdy nie słyszałam o tym temacie. Jest jednak niemal 1 w nocy a ja siedzę w internecie i oglądam zdjęcia siusiaków 🙈 Będzie dobrze 😘

Laurka, Mila lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka- nie nie, akurat nie do Wojtowicz, jej nie znam. No nic, liczę na to ze będziemy kochana na jednej sali poporodowej i ze każda z nas normalnie do szpitala się dostanie :*

MMagda- cudownie wyglądałaś, niezwykły blask od Ciebie bije! Gratulacje

Jejku wczoraj padłam jak mucha ledwo przyszłam i usiadłam na kanapie.

Alex- gratuluje dobrych wieści z wizyt i fajnego zdjęcia malutkiej, będzie do kolekcji :)
    No i najważniejsze, ze wszystko pozamykane na cztery spusty!

No i dostałam wczoraj jak zawsze wydruk gdzie moje dziecko jest na skali centylowej od przynajmniej 5wizyt ostatnich, wiec się uspokoiłam bo rzeczywiście mierzyła ja dokładnie trzy razy a była dobrze ułożona akurat do tego- rośnie w swoim tempie i równomiernie, bez żadnych odchyłow

eb21e76e2d60.jpg

Ula_Lbn, Agucha90s, Agusia_pia, alex0806 lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka zdjęcia siusiaków tych dużych, czy tych małych ?😁😁

Ja dziś jadę do rodziców. Siostra kupiła sobie nowy aparat i chce rozszerzać portfolio. Wymyśliła sesje brzuszkowa. Może powstanie jakaś fajna pamiątka :)
    Dziś nareszcie pospałam- nie jakoś dużo, ale nie czuje się jak przejechana przez walec.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 07:31

cytrynówka lubi tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zwichrowana wrote:
    Mańka zdjęcia siusiaków tych dużych, czy tych małych ?😁😁

Ja dziś jadę do rodziców. Siostra kupiła sobie nowy aparat i chce rozszerzać portfolio. Wymyśliła sesje brzuszkowa. Może powstanie jakaś fajna pamiątka :)
    Dziś nareszcie pospałam- nie jakoś dużo, ale nie czuje się jak przejechana przez walec.

Ja spałam dzisiaj 9h ciągiem!🙈
    Zwichrowana kciuki za zdjęcia :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka o 1 w nocy zdjęcia siusiakow 😂🤔😜

Pom pon daj znać jak po wizycie. No to leż ,pachnij i odpoczywaj. Należy się :D

Mama Zuzia no niepotrzebnie się wcześniej martwiłaś. Ile lekarka obstawia do terminu, 3200-3400?

Ja o ile spać mogę to plecy mnie bolą po wstaniu. No a tu jeszcze 2 miesiące 🙃

Zwichrowana pokaż efekty sesji :D

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska- około 3300 obstawia :)
    Znam ból, mnie boli po spaniu jakby mnie ktoś kijami obijał. A wczoraj to ju zupełnie byłam nie do życia!

Pom-pon- kciuki za wizytę dzisiejsza! Czekamy na wieści co u chłopców ❤️ Co dobrego wczoraj jadłaś?:)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo dobrego do jedzenia... Wiecie na ile rzeczy mam ochotę 😍 zjadłabym worek słodyczy, karton lodów, no i na swojską kiełbasę mam ochotę. Ojej nawet nie będę wyliczać bo zaraz zapluje telefon 😂
    Teraz niestety nie mogę takich rzeczy, ale we wrześniu sobie odbije :D

stayaway, Annie80 lubią tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz nie pamietam nocy bez pobudki ;) srednio wstaje 2-3 razy na siku. I jak sie przekrecam tez sie budze ale juz sie nie zanosi ze sie wyspie w najblizszych miesiacach wiec juz sie z tym oswoilam ;)
    Maz dzis wraca moze zostanie caly tydz w domu.
    U nas dzis paskudna pogoda i ponuro i pada. Mialam prac ale odpuszcze. Miala przyjsc ekipa konczyc budowe domu ale pada i ich nie ma :/
    Kciuki za wizyty ktora tam dzis ma.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od dziś w Lidlu staniki do karmienia, ale miękkie i topy do karmienia. Te topy chyba spoko do spania są.

marchev lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• animka899 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj sobie robię dzień domowy, nigdzie nie wychodzę,juz ogarnęłam mieszkanie i zamierzam odpoczywać,czytac i leżeć:) wczoraj moja siostra z dzieciakami była więc miałam intensywnie to dzisiaj sobie zrobię luz:D

Mama zuzia-no widzisz,nie ma się co na zapas zadreczac i porównywać. Dobrze że wszystko jest ok.

Właśnie widziałam w necie te staniki w lidlu ale kurcze tam są dziwne te rozmiary i nie chce mi się tak daleko iść jak ma sie okazać że i tak pewnie nie będzie mi pasować.

201512131765.png

201909081765.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kaska- około 3300 obstawia :)
    Znam ból, mnie boli po spaniu jakby mnie ktoś kijami obijał. A wczoraj to ju zupełnie byłam nie do życia!

Pom-pon- kciuki za wizytę dzisiejsza! Czekamy na wieści co u chłopców ❤️ Co dobrego wczoraj jadłaś?:)

Mmagda- obczailam zdjęcie już wcześniej, ale oczywiście zapomniałam napisać. Piękna suknia i piękni Wy! I jakąś krawcowa czarodziejka bo brzucha w ogóle nie widać! Wszystkiego naj na nowej drodze życia!

Mama Zuzia - burgera veganskiego z kotletem z batata, a później dopchniecie sernikiem na zimno i lemoniadą :P

Kaśka, dzięki. A jak Ty się czujesz? Dalej leżysz czy się trochę ruszylas? :)
    U mnie dzisiaj początek 34 tygodnia, nie wierzę :) bardzo się cieszę i mam nadzieję że dr żadnych oznak porodu nie wypatrzy.
    Na pewno dam znać co na wizycie, na razie jem śniadanko i na 10 jedziemy. Ale pewnie wejdę koło 11.
    Miłego dnia!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom pon dzięki, że pytasz. Mam pozwolenie na lekkie spacery, ale głowa średnio pozwala. Wychodzę od czasu do czasu na plac przed dom ze starszakiem. Byłam na lodach i nawet na plaży ale wszystko samochodem hehe. O i wózek nawet wybralam. Ogólnie robię 1000 kroków dziennie więc mega słabo. Jakoś może za bardzo panikuje, ale z drugiej strony jak pomyślę, że szyjka miękka i w każdej chwili może nie wytrzymać to mnie ciarki biorą. No nie smece dalej bo to nic nie zmieni. W środę mam wizytę i zobaczymy ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska co ty piszesz. Jakie pazdziernikowki :)
    Ja mam termin na 19 a lekarz mi wspominal ze na poczatku wrzesnia prawdopodobnie moze byc juz cc a inny ze w sierpnu pod koniec moge juz byc w szpitalu. Takze ten tego hihi.

Magda super wygladalas. Nie wiem jak z boku, ale na zdjeciu brzucha nic nie widac. Najwazniejszy dzien w zyciu, a tu zaraz nastepny Najwazniejszy hehe. Jak sie czujesz jako mezatka? :)

Ula jeszcze raz gratulacje.

Gomerka wiem, ze $ idzie, ale to akurat pryszcz przy tym jaki bedzie koncowy efekt :) i upragniony cel.

Super, ze wasze wczorajsze wizyty udane ! Oby tak dalej..

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam:-)
    Czy można do Was jeszcze dołączyć? Wiem że pozno ale jestem.na grupie mam z pazdziernika. Termin jednak mi się przesunął i będe miała malucha 20 września.
    Jestem mamą dwoch dziewczynek w wieku 7 i 8.5. Teraz w brzuchu noszę synusia.
    Mieszkamy w Gdańsku:-). Od 3 tygodni jestem ja zwolnieniu w końcu i cieszę się jak dziecko:-).
    Jestem w 31 tygodniu a maluch ma 1900. Planowaną mam cesarkę gdyż rodzę dużr dzieci. Corka 4900 i druga 5100. Pierwszą niestety rodziłam naturalnie więc od tamtej pory mam traumę i dołem już nic u mnie nie wyjdzie. Miałam 2 lata temu też mięśniaka wyluszczanego wiec ta mieszanka daje wskazanie. Aaaa i teraz wyszła mi cukrzyca ciążowa już od 8 tygodnia ciąży ale nadal udaje się kontrolować dietą.
    Planuje rodzić na Zaspie jeśli ktoraś jest w Gdańska:-).

Pomyślałam by do was też dołączyć bo jak już mały będzie to u nas wiele dziewczyn jeszcze będzie w dwupaku.

Co do wyprawki to mam narazie ciuszki tylko. Mam takiego lenia okropnego. Za każdym razem jak wchodze w neta by zamowić reszte to nie mogę się zdecydować i rezygnuje. Ale w końcu mam nadzieję się ogarnę:-). Mam już wystawioną walizkę by mnie motywowała choć nie pomaga narazie:-).

Ula_Lbn, Karmazynova, Izoleccc, Mańka, magda.g85, cytrynówka lubią tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe witaj ! Ja Was podczytywalam bo jednak bardzo duzo tematow wyprawkowych sie przewijalo :) mam wrazenie, ze wiecej niz tu. I bardzo mi sie podobaly wymiany zdan, bez zadnego obrazania czy naskakiwania. Czysto merytorycznie i bez spiny :)

• Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev bo ja mam termin na 29. Jak wszystko będzie ok to ja się będę kulać a Wy z wózkami chodzić :D no nie chcę nawet rodzić wcześniej niż w 37 tygodniu. Nie pcham się i stoję grzecznie w kolejce

Uwemhe cześć ;)

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Uwemhe! Pewnie, tu dla każdego jest miejsce ;) ale duże córeczki rodziłas, tez miałaś cukrzyce w poprzednich ciążach czy tylko ta trzecia Cię nie oszczędziła pod tym względem?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Uwemhe witaj ! Ja Was podczytywalam bo jednak bardzo duzo tematow wyprawkowych sie przewijalo :) mam wrazenie, ze wiecej niz tu. I bardzo mi sie podobaly wymiany zdan, bez zadnego obrazania czy naskakiwania. Czysto merytorycznie i bez spiny :)
    Dziękuje dziewczyny.
    Tak takie jest nasze forum:-). Ale od jakiegoś tygodnia podczytuje rowniez Was i mam wrażenie że podobny klimat:-). Więc bardzo fajnie. Czy macie tu dziewczyny z trojmiasta? Ja mam teraz wokol siebie mało.koleżanek z maluchami. Jak dziewczyny rodziłam to wszystkie w koło rodziły. Więc trzeba będzie zapoznać nowe. Aaa i nie dodałam ja jestem prawie 34 letnią mamą:-). Zawsze się śmiałam że zaczęłam szybko by potem.mieć wolność a tu taka niespodzianka z ostatnim maluchem. Wiec ta mała wspaniała noespodzianka wszystko zmieniła:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 19:50

Kaska lubi tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Witaj Uwemhe! Pewnie, tu dla każdego jest miejsce ;) ale duże córeczki rodziłas, tez miałaś cukrzyce w poprzednich ciążach czy tylko ta trzecia Cię nie oszczędziła pod tym względem?
    Właśnie wtedy nie miałam.cukrzycy.
    Ja mam 177 cm i moje siostry 180cm. Moj brat ponaf 195 cm całe kuzynostwo też. Więc jesteśmy duzi:-). Choć rekord wielkości dzieci tylko ja pobiłam. Teraz mały wydaje mi się mały bo na tym.etapie w brzuchu jego siostry ważyły ponad pol kilo więcej. Więc przeciętniaczek chyba rośnie:-)

‹‹ 964 965 966 967 968 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ