X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila ja tez mysle nad koszulami.
    Kupie jedna najtansza jakas. Sa na allegro za 30zl dziewczyny chwala I jedna lepsza na "po domu" ale juz raczej pizame bo nie przepadam za koszulami. Poza tym mimo, ze nastawiam sie na karmienie to jednak mam w glowie mysl, a co jak sie nie uda i te rzeczy beda lezaly i mnie wrur.. hihi ale juz zalatwiam kontatk do poloznej laktacyjnej wiec bede walczyc do konca ! Amen :)

Ula chyba tez pisala ze jej ta z esq(cos tam) sie sprawdzila.

Mila lubi tę wiadomość

• Lenka82 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula gratulacje. Wszystko będzie dobrze, mała szybko nabierze sił. Jak dobrze tak się to wszystko potoczyło.

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

bl9cjw4z4bshjmmh.png

08.2018 - 6tc poronienie chybione
    08.2019 - ur. Joanna (córka)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka- masz wiadomość tu w skrzynce, sprawdź sobie :) wyślij mi jak mam Cię namierzyć na fb!

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda wyglądałas przepięknie! Mam nadzieję, że ślub był jak z bajki,taki jaki sobie wymarzylas 😊 piękna suknia i piękni Wy. Do której wytrwalas? Ja w 8 miesiącu ciąży miałam cywilny, ale impreza była do 20.30. Pomimo, że cywilny to się mega wtedy wytanczylam 😁

Gratulacje wczorajszych wizyt i kciuki za dzisiejsze wizyty.

Kaśka zostań z nami! :) ja mam TP na 25.09 ale cc będzie wcześniej. Ale tak czy siak, juz większość pewnie będzie rozpakowana w tym czasie.

Uwemhe witaj. Ja jestem z południa Polski. Duże dzieciaczki rodziłas :) Rozgosc się u nas. Też mam cukrzycę i walczę z nią dieta, bez insuliny

Ula jeszcze raz gratulacje 🌷

Zwichrowana udanej sesji! :)

Co do koszul to mnie przydały się tylko w szpitalu. Nie lubię koszul w domu. Więc jedna mam w spadku po bratowej, a druga kupiłam na allegro od sprzedawcy robik. Tania i fajna jakościowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 10:32

Uwemhe, Mila, Ula_Lbn lubią tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z koszul polecam Dolce Sonno - tez koło 30 zł i dają radę. Plus są czarne i granatowe, wiec wiecie...plamy mniej widoczne

Mila lubi tę wiadomość

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;) ja dzisiaj na polowaniu w Lidlu byłam, wzięłam sobie na próbę 2 staniki do karmienia i chyba jeszcze dokupię bo fajne ;) wzięłam 85D i są spoko, miejsce na większego cycka jeszcze jest. Plus 2 te koszulki z odpinanymi ramiączkami, też fajne ;) W domu to można podwinąć koszulkę i tyle ale na wyjścia lepiej taka koszulka ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja szlam do lidla i nie doszlam haha. Wyszlam z mezem a ten zapier.. mowie ze nie dam rady tak szybko isc, a on do mnie.. to moglas nie isc wcale. Wrr. Wiec doszlam tylko do paczkomatu wielce obrazona wreczylam mu torbe na zakupy, a sama wrocilam. Oczywiscie maz wielce sfoszony... Chlopy...

Uwemhe, andziaxs, Annie80 lubią tę wiadomość

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marchev wrote:
    Ja szlam do lidla i nie doszlam haha. Wyszlam z mezem a ten zapier.. mowie ze nie dam rady tak szybko isc, a on do mnie.. to moglas nie isc wcale. Wrr. Wiec doszlam tylko do paczkomatu wielce obrazona wreczylam mu torbe na zakupy, a sama wrocilam. Oczywiscie maz wielce sfoszony... Chlopy...
    He he he dobre. Postąpiłabym tak samo jak ty:-) i kurcze obraziłabym sie jednak.

Może miał zły dzień i wroci z czekoladą z lidla w ramcmach przeprosin.

• marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha oby syn nie mial humorkow po tatusiu 😁😂

• Mańka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż spał, to oglądałam wszystkie siusiaki, jak leci 😎

Uwemhe, dzień dobry ❤️ Jak już dziewczyny z października wybijają na wrzesień, z terminem wcześniejszym, niż mój, to mam wrażenie, że w tej ciąży będę chyba do świąt 😂 Ale to nic, dobrze się czuje, więc biorę to klatę. Uwemhe, fajnie, że jesteś ☺️

Właśnie wróciłam z hurtowni z tekstyliami. O jakżem obłowiła siebie i męża! Pościele, ręczniki, kołdra, ścierki... Dla Małej jedynie prześcieradła i pieluchy tetrowe, ale tetra mega porządna. Dobry splot i gramatura. Mam podobne od MamyGinekolog, więc jestem zadowolona z zakupów.

Aaa i kupiliśmy wanienkę! Wanienka że stelażem od Tenga za... 30zł. ❤️ Dziewczyna sprzedawała na Olx, bo jej nie podpasowała a zależało jej na tym, żeby szybko się pozbyć. Czuję się prawdziwą łowczynią okazji.

Kaska, Ula_Lbn, manda21, stayaway, monkle lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• animka899 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posegregowalam rozmiarami ubranka które moja siostra mi wczoraj przywiozla:) jejku jakie to cudowne uczucie! W pierwszej ciazy nie mogłam tego robić i teraz cieszę się jak dziecko!!! :D

Mama_Zuzia, manda21 lubią tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie skończyłam pranie. Jeszcze tylko wyprasować... ale w sumie to się dobrze prasuje, 3 ruchy żelazkiem i gotowe.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Mąż spał, to oglądałam wszystkie siusiaki, jak leci 😎

Uwemhe, dzień dobry ❤️ Jak już dziewczyny z października wybijają na wrzesień, z terminem wcześniejszym, niż mój, to mam wrażenie, że w tej ciąży będę chyba do świąt 😂 Ale to nic, dobrze się czuje, więc biorę to klatę. Uwemhe, fajnie, że jesteś ☺️

Właśnie wróciłam z hurtowni z tekstyliami. O jakżem obłowiła siebie i męża! Pościele, ręczniki, kołdra, ścierki... Dla Małej jedynie prześcieradła i pieluchy tetrowe, ale tetra mega porządna. Dobry splot i gramatura. Mam podobne od MamyGinekolog, więc jestem zadowolona z zakupów.

Aaa i kupiliśmy wanienkę! Wanienka że stelażem od Tenga za... 30zł. ❤️ Dziewczyna sprzedawała na Olx, bo jej nie podpasowała a zależało jej na tym, żeby szybko się pozbyć. Czuję się prawdziwą łowczynią okazji.
    :-) Ja mam termin na 13.10 ale od początku bylo wiadomo że bedzie cesarka. Na ostatniej wizycie mnie gin się spytał o wielkośc małego w 10tyg jaką datę wskazywało. U okazalo się że 6.10 i on nagle powiedział ze chce zrobić cesarkę 20.09. Ja byłam w szoku i zła o płakać mi się chciało bo uważam że to za wczesnie. Chciałam 30. 09 ale lekarz wtedy na urlopie. W kazdym razie na nastepnej wizycie powiem jemu zr chce 30.09 wiec najwyzej niech inny lekarz robi cięcie. Ważne by szpital uhonorował moje wskazania. On w tym.szpitalu pracuje wiec licze na to że znajdziemy rozwiązanie. Ale jedno jest pewne będzie to wrzesien:-).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 12:48

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Pom pon dzięki, że pytasz. Mam pozwolenie na lekkie spacery, ale głowa średnio pozwala. Wychodzę od czasu do czasu na plac przed dom ze starszakiem. Byłam na lodach i nawet na plaży ale wszystko samochodem hehe. O i wózek nawet wybralam. Ogólnie robię 1000 kroków dziennie więc mega słabo. Jakoś może za bardzo panikuje, ale z drugiej strony jak pomyślę, że szyjka miękka i w każdej chwili może nie wytrzymać to mnie ciarki biorą. No nie smece dalej bo to nic nie zmieni. W środę mam wizytę i zobaczymy ;)

No to teraz się zamieniamy, bo moja szyjka 2 cm i rozwarcie 1,5 cm. Mam leżeć plackiem 2 tygodnie żeby był 35 tydzień skończony.
    Chłopcy mają 2400 i 1800 gramów, więc niestety różnica spora, ale tego mniejszego mam dolezec przynajmniej do 2 kg, dostałam Medargin na dokokosowanie małego i Celestone na plucka, jedna dawka już za mną, druga jutro.
    Jakby się udało dolezec to CC 12 września, a w środę mam pierwsze ktg, kolejna wizyta za 10 dni. Moja dr mowi że do września muszę wytrzymać i koniec. Staram się być dobrej myśli, bardziej mnie martwi ta mała waga.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    No to teraz się zamieniamy, bo moja szyjka 2 cm i rozwarcie 1,5 cm. Mam leżeć plackiem 2 tygodnie żeby był 35 tydzień skończony.
    Chłopcy mają 2400 i 1800 gramów, więc niestety różnica spora, ale tego mniejszego mam dolezec przynajmniej do 2 kg, dostałam Medargin na dokokosowanie małego i Celestone na plucka, jedna dawka już za mną, druga jutro.
    Jakby się udało dolezec to CC 12 września, a w środę mam pierwsze ktg, kolejna wizyta za 10 dni. Moja dr mowi że do września muszę wytrzymać i koniec. Staram się być dobrej myśli, bardziej mnie martwi ta mała waga.
    Trzymam kciuki. Leżenie naprawdę działa cuda. Wstawaj tylko na siuśki i wszystko na płasko rob. To tylko 2 tygodnie dasz radę. No i dobrze że nie kazali ci być w szpitalu. Zawsze w domu inny klimat.

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe wrote:
    Trzymam kciuki. Leżenie naprawdę działa cuda. Wstawaj tylko na siuśki i wszystko na płasko rob. To tylko 2 tygodnie dasz radę. No i dobrze że nie kazali ci być w szpitalu. Zawsze w domu inny klimat.

Dzięki :) mam wrażenie że w szpitalu więcej bym leżała, ale za to psychika siada. Damy radę :)

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- kochana, dasz radę przynajmniej te dwa tygodnie dolezec i z ta szyjkami i z tym rozwarciem. Chłopaki przez ten czas rozwiną sobie płucka dzięki sterydom, a jak będą uparci to będą dalej siedzieć w brzuszku mimo słów pani doktor :* niezbadane są wyroki maluszków i ja wierze ze póki co chcą siedzieć w brzuszku u Mamusi. Najadłas się i opilas wczoraj w knajpce, a teraz niech Ci mąż serwuje takie dania ! ❤️
    Pogadaj z mniejszym synkiem na poważnie i niech chłopak koksuje :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- w szpitalu byś miała zryta psychikę.a w domu lez. Mąż niech wszystko robi. Jedzenia też nie szykuj i jedź na pol leżąco bo mi to lekarka wtedy tłumaczyła że siedząc naciskamy bardzo i to też skraca szyjkę. Dacie radę! A wagę nadgoni po urodzeniu! Pytałam z ciekawości teściowej jak moje szwagierki były wagowo przy urodzeniu i mówiła że jedna była dużo mniejsza ale szybko nadgonila. Także głowa do góry!

201512131765.png

201909081765.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon również trzymam kciuki, leż i odpoczywaj A chłopcy niech rosną :)! Zwichrowana czekamy na efekty sesji ;) :) Uwemhe witaj wśród nas, rozgosc się :) Ja już wcześniej kupiłam dwa biustonosze do karmienia z Lidla i nie są źle, chociaż z HM wydają mi się lepsze ;) co do koszul to nie pamiętam czy pisałam, jeśli się powtarzam to przepraszam ale u nas w szpitalu trzeba mieć swoją do porodu, która potem wyrzucają i na allegro są takie jednorazowe do kupienia. Kupiłam chyba za niecałe 9 zł MATODRESS JEDNORAZOWA KOSZULA PORODU KARMIENIA. A na później mam już normalne do karmienia :) Ja dzisiaj szaleje w kuchni akurat jak na złość wszystko mi się pokończyło. Kciuki za wizytujace dzisiaj :)

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, zaleglam na kanapie i przez dwa tygodnie nie wstaję ;)

Mańka lubi tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
‹‹ 965 966 967 968 969 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ