Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Mila ja tez mysle nad koszulami.
Kupie jedna najtansza jakas. Sa na allegro za 30zl dziewczyny chwala I jedna lepsza na "po domu" ale juz raczej pizame bo nie przepadam za koszulami. Poza tym mimo, ze nastawiam sie na karmienie to jednak mam w glowie mysl, a co jak sie nie uda i te rzeczy beda lezaly i mnie wrur.. hihi ale juz zalatwiam kontatk do poloznej laktacyjnej wiec bede walczyc do konca ! Amen
Ula chyba tez pisala ze jej ta z esq(cos tam) sie sprawdzila.Mila lubi tę wiadomość
-
Magda wyglądałas przepięknie! Mam nadzieję, że ślub był jak z bajki,taki jaki sobie wymarzylas 😊 piękna suknia i piękni Wy. Do której wytrwalas? Ja w 8 miesiącu ciąży miałam cywilny, ale impreza była do 20.30. Pomimo, że cywilny to się mega wtedy wytanczylam 😁
Gratulacje wczorajszych wizyt i kciuki za dzisiejsze wizyty.
Kaśka zostań z nami!ja mam TP na 25.09 ale cc będzie wcześniej. Ale tak czy siak, juz większość pewnie będzie rozpakowana w tym czasie.
Uwemhe witaj. Ja jestem z południa Polski. Duże dzieciaczki rodziłasRozgosc się u nas. Też mam cukrzycę i walczę z nią dieta, bez insuliny
Ula jeszcze raz gratulacje 🌷
Zwichrowana udanej sesji!
Co do koszul to mnie przydały się tylko w szpitalu. Nie lubię koszul w domu. Więc jedna mam w spadku po bratowej, a druga kupiłam na allegro od sprzedawcy robik. Tania i fajna jakościowo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 10:32
Uwemhe, Mila, Ula_Lbn lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
ja dzisiaj na polowaniu w Lidlu byłam, wzięłam sobie na próbę 2 staniki do karmienia i chyba jeszcze dokupię bo fajne
wzięłam 85D i są spoko, miejsce na większego cycka jeszcze jest. Plus 2 te koszulki z odpinanymi ramiączkami, też fajne
W domu to można podwinąć koszulkę i tyle ale na wyjścia lepiej taka koszulka
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Ja szlam do lidla i nie doszlam haha. Wyszlam z mezem a ten zapier.. mowie ze nie dam rady tak szybko isc, a on do mnie.. to moglas nie isc wcale. Wrr. Wiec doszlam tylko do paczkomatu wielce obrazona wreczylam mu torbe na zakupy, a sama wrocilam. Oczywiscie maz wielce sfoszony... Chlopy...
Uwemhe, andziaxs, Annie80 lubią tę wiadomość
-
marchev wrote:Ja szlam do lidla i nie doszlam haha. Wyszlam z mezem a ten zapier.. mowie ze nie dam rady tak szybko isc, a on do mnie.. to moglas nie isc wcale. Wrr. Wiec doszlam tylko do paczkomatu wielce obrazona wreczylam mu torbe na zakupy, a sama wrocilam. Oczywiscie maz wielce sfoszony... Chlopy...
Może miał zły dzień i wroci z czekoladą z lidla w ramcmach przeprosin. -
Mąż spał, to oglądałam wszystkie siusiaki, jak leci 😎
Uwemhe, dzień dobry ❤️ Jak już dziewczyny z października wybijają na wrzesień, z terminem wcześniejszym, niż mój, to mam wrażenie, że w tej ciąży będę chyba do świąt 😂 Ale to nic, dobrze się czuje, więc biorę to klatę. Uwemhe, fajnie, że jesteś ☺️
Właśnie wróciłam z hurtowni z tekstyliami. O jakżem obłowiła siebie i męża! Pościele, ręczniki, kołdra, ścierki... Dla Małej jedynie prześcieradła i pieluchy tetrowe, ale tetra mega porządna. Dobry splot i gramatura. Mam podobne od MamyGinekolog, więc jestem zadowolona z zakupów.
Aaa i kupiliśmy wanienkę! Wanienka że stelażem od Tenga za... 30zł. ❤️ Dziewczyna sprzedawała na Olx, bo jej nie podpasowała a zależało jej na tym, żeby szybko się pozbyć. Czuję się prawdziwą łowczynią okazji.Kaska, Ula_Lbn, manda21, stayaway, monkle lubią tę wiadomość
-
Mańka wrote:Mąż spał, to oglądałam wszystkie siusiaki, jak leci 😎
Uwemhe, dzień dobry ❤️ Jak już dziewczyny z października wybijają na wrzesień, z terminem wcześniejszym, niż mój, to mam wrażenie, że w tej ciąży będę chyba do świąt 😂 Ale to nic, dobrze się czuje, więc biorę to klatę. Uwemhe, fajnie, że jesteś ☺️
Właśnie wróciłam z hurtowni z tekstyliami. O jakżem obłowiła siebie i męża! Pościele, ręczniki, kołdra, ścierki... Dla Małej jedynie prześcieradła i pieluchy tetrowe, ale tetra mega porządna. Dobry splot i gramatura. Mam podobne od MamyGinekolog, więc jestem zadowolona z zakupów.
Aaa i kupiliśmy wanienkę! Wanienka że stelażem od Tenga za... 30zł. ❤️ Dziewczyna sprzedawała na Olx, bo jej nie podpasowała a zależało jej na tym, żeby szybko się pozbyć. Czuję się prawdziwą łowczynią okazji.Ja mam termin na 13.10 ale od początku bylo wiadomo że bedzie cesarka. Na ostatniej wizycie mnie gin się spytał o wielkośc małego w 10tyg jaką datę wskazywało. U okazalo się że 6.10 i on nagle powiedział ze chce zrobić cesarkę 20.09. Ja byłam w szoku i zła o płakać mi się chciało bo uważam że to za wczesnie. Chciałam 30. 09 ale lekarz wtedy na urlopie. W kazdym razie na nastepnej wizycie powiem jemu zr chce 30.09 wiec najwyzej niech inny lekarz robi cięcie. Ważne by szpital uhonorował moje wskazania. On w tym.szpitalu pracuje wiec licze na to że znajdziemy rozwiązanie. Ale jedno jest pewne będzie to wrzesien:-).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 12:48
-
Kaska wrote:Pom pon dzięki, że pytasz. Mam pozwolenie na lekkie spacery, ale głowa średnio pozwala. Wychodzę od czasu do czasu na plac przed dom ze starszakiem. Byłam na lodach i nawet na plaży ale wszystko samochodem hehe. O i wózek nawet wybralam. Ogólnie robię 1000 kroków dziennie więc mega słabo. Jakoś może za bardzo panikuje, ale z drugiej strony jak pomyślę, że szyjka miękka i w każdej chwili może nie wytrzymać to mnie ciarki biorą. No nie smece dalej bo to nic nie zmieni. W środę mam wizytę i zobaczymy
No to teraz się zamieniamy, bo moja szyjka 2 cm i rozwarcie 1,5 cm. Mam leżeć plackiem 2 tygodnie żeby był 35 tydzień skończony.
Chłopcy mają 2400 i 1800 gramów, więc niestety różnica spora, ale tego mniejszego mam dolezec przynajmniej do 2 kg, dostałam Medargin na dokokosowanie małego i Celestone na plucka, jedna dawka już za mną, druga jutro.
Jakby się udało dolezec to CC 12 września, a w środę mam pierwsze ktg, kolejna wizyta za 10 dni. Moja dr mowi że do września muszę wytrzymać i koniec. Staram się być dobrej myśli, bardziej mnie martwi ta mała waga.
-
Pom-pon wrote:No to teraz się zamieniamy, bo moja szyjka 2 cm i rozwarcie 1,5 cm. Mam leżeć plackiem 2 tygodnie żeby był 35 tydzień skończony.
Chłopcy mają 2400 i 1800 gramów, więc niestety różnica spora, ale tego mniejszego mam dolezec przynajmniej do 2 kg, dostałam Medargin na dokokosowanie małego i Celestone na plucka, jedna dawka już za mną, druga jutro.
Jakby się udało dolezec to CC 12 września, a w środę mam pierwsze ktg, kolejna wizyta za 10 dni. Moja dr mowi że do września muszę wytrzymać i koniec. Staram się być dobrej myśli, bardziej mnie martwi ta mała waga. -
Uwemhe wrote:Trzymam kciuki. Leżenie naprawdę działa cuda. Wstawaj tylko na siuśki i wszystko na płasko rob. To tylko 2 tygodnie dasz radę. No i dobrze że nie kazali ci być w szpitalu. Zawsze w domu inny klimat.
Dziękimam wrażenie że w szpitalu więcej bym leżała, ale za to psychika siada. Damy radę
-
Pom-pon- kochana, dasz radę przynajmniej te dwa tygodnie dolezec i z ta szyjkami i z tym rozwarciem. Chłopaki przez ten czas rozwiną sobie płucka dzięki sterydom, a jak będą uparci to będą dalej siedzieć w brzuszku mimo słów pani doktor :* niezbadane są wyroki maluszków i ja wierze ze póki co chcą siedzieć w brzuszku u Mamusi. Najadłas się i opilas wczoraj w knajpce, a teraz niech Ci mąż serwuje takie dania ! ❤️
Pogadaj z mniejszym synkiem na poważnie i niech chłopak koksuje
-
Pom-pon- w szpitalu byś miała zryta psychikę.a w domu lez. Mąż niech wszystko robi. Jedzenia też nie szykuj i jedź na pol leżąco bo mi to lekarka wtedy tłumaczyła że siedząc naciskamy bardzo i to też skraca szyjkę. Dacie radę! A wagę nadgoni po urodzeniu! Pytałam z ciekawości teściowej jak moje szwagierki były wagowo przy urodzeniu i mówiła że jedna była dużo mniejsza ale szybko nadgonila. Także głowa do góry!
-
Pom-pon również trzymam kciuki, leż i odpoczywaj A chłopcy niech rosną
! Zwichrowana czekamy na efekty sesji
Uwemhe witaj wśród nas, rozgosc się
Ja już wcześniej kupiłam dwa biustonosze do karmienia z Lidla i nie są źle, chociaż z HM wydają mi się lepsze
co do koszul to nie pamiętam czy pisałam, jeśli się powtarzam to przepraszam ale u nas w szpitalu trzeba mieć swoją do porodu, która potem wyrzucają i na allegro są takie jednorazowe do kupienia. Kupiłam chyba za niecałe 9 zł MATODRESS JEDNORAZOWA KOSZULA PORODU KARMIENIA. A na później mam już normalne do karmienia
Ja dzisiaj szaleje w kuchni akurat jak na złość wszystko mi się pokończyło. Kciuki za wizytujace dzisiaj