X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też heparynę mam brać w połogu;) ale dawki nie zmniejsza, cały czas 0.4. I ja prowadzę tylko u jednego lekarza więc jego opinii się trzymam ;)

_MMagda_ lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon, leż i odpoczywaj, już dużo czasu nie zostało :)

Uwemhe, witaj :)

Dziewczyny, a z innej beczki. Czy zauważyłyście, żeby pociemniały Wam i powiększyły się niektóre pieprzyki? Na nosie mam pieprzyk - wydał mi się większy i w środku taki ciemniejszy niż zawsze. Wpadłam w panikę i od 3 godzin wertuję internet oczywiście, zdjęcia robię, porównuje sprzed paru miesiecy … zapisałam się też na jutro do dermatologa - ale jeszcze bardziej mnie to nakręca :( Chyba mam znowu jakiś atak nerwicy...

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe tak poważnie piszesz z tym Wejherowem? Nie mam za bardzo od kogo opinii zaczerpnąć 😁
    Leksi ja nic takiego nie zauważyłam u siebie. Ale też jestem po wizycie u dermatologa bo mi z kolei jakieś plamy suche na twarzy zaczęły wyskakiwać a do tego swędzące powieki.

zem3i09k945lhtw9.png
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    Uwemhe tak poważnie piszesz z tym Wejherowem? Nie mam za bardzo od kogo opinii zaczerpnąć 😁
    Leksi ja nic takiego nie zauważyłam u siebie. Ale też jestem po wizycie u dermatologa bo mi z kolei jakieś plamy suche na twarzy zaczęły wyskakiwać a do tego swędzące powieki.
    Kolezanka ktora w Gdansku mieszka jezdzila rodzić dzieci w Wejherowie. Bo ponoć mały szpital i super atmosfera. Nie taki moloch jak w Gdańsku. Ale to było 3 lata i 5 lat temu:-).

magda.g85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2020, 19:50

Ula_Lbn, Arashe, stayaway, Mama_Zuzia, Karmazynova, magda.g85, Leksi, elvira, cytrynówka, monkle, Agusia_pia lubią tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :) wdrażam plan od kiedy wróciliśmy, lykam relanium i nic mnie nie obchodzi ;)

Aaanka, umowa stoi, 12 września jest nasz ;)

aannkka, Karmazynova, klopsik, manda21 lubią tę wiadomość

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi- ja nie zauważyłam niczego takiego, ale pieprzyków mam mało.

Mila- super wiadomości 😍😍😍 oby same takie!

Pom-pon, aannkkaa- 12 września brzmi pięknie!

Mila, Pom-pon lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon-nie wpychaj się przede mnie:p ja mam 11 cc także niech chłopcy ustąpią księżniczce mojej pierwszeństwo:p hahaha

Pom-pon lubi tę wiadomość

201512131765.png

201909081765.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    O tak, zgadzam się. W Wejherowie jest wypas podobno. No i mogą Cie odwiedzać gości oraz tatuś. A za dodatkowa opłata masz pokój jedynkę w którym ojciec może nawet spać :) W innych szpitalach tego nie ma. 2 h po porodzie i nara, ewentualnie później odwiedziny w innym pokoiku jak masz siły wstać i wyjść :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 20:02

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Hej dziewczyny ;) ja dzisiaj na polowaniu w Lidlu byłam, wzięłam sobie na próbę 2 staniki do karmienia i chyba jeszcze dokupię bo fajne ;) wzięłam 85D i są spoko, miejsce na większego cycka jeszcze jest. Plus 2 te koszulki z odpinanymi ramiączkami, też fajne ;) W domu to można podwinąć koszulkę i tyle ale na wyjścia lepiej taka koszulka ;)
    Ooo w lidlu są staniki do karmienia ? Byłam dwa dni temu i nic nie było... a poluje właśnie na jakieś bo moje są dobite już. I ogólnie jakoś nie jestem z nich zadowolona.

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Ooo w lidlu są staniki do karmienia ? Byłam dwa dni temu i nic nie było... a poluje właśnie na jakieś bo moje są dobite już. I ogólnie jakoś nie jestem z nich zadowolona.
    Bo to od dzisiaj dopiero w gazetce ;) jak dla mnie wygodne, pewnie dokupię jeszcze ;) bo ogólnie zdzierstwem dla mnie jest dawać za stanik 150 zł czy coś więc takie lidlowe na początek spoko ;) A jakieś lepsze sobie zamówię na późniejszy etap. Teraz i tak tylko musi być szmatka bez fiszbin w sumie ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex- ja miałam same takie szmatki i jeden wyjściowy z fiszbin;) to oblecialam chrzciny, jakieś imprezy że jak rozpinalam sukienkę to ładny stanik było widać. A na codzien to mi szkoda kasy było.

201512131765.png

201909081765.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    animka899 wrote:
    Alex- ja miałam same takie szmatki i jeden wyjściowy z fiszbin;) to oblecialam chrzciny, jakieś imprezy że jak rozpinalam sukienkę to ładny stanik było widać. A na codzien to mi szkoda kasy było.
    No właśnie tak planuje zrobić na początek;) same szmatki, żeby cyce miały wygodnie ;) A później kupię sobie jakiś seksi fleksi żeby męża chociaż bielizną kusić jak ciało takie inne będzie ;)
    Na razie tfu tfu ale mam mikro rozstępy jedynie na piersiach pod sutkami. Ciekawe czy na brzuchu się pojawią też. W sumie dużo przytyłam, bo już 13 kg. Chociaż wszystko w brzuch poszło chyba :) nigdy tyle nie ważyłam. Mam nadzieję że uda się karmić piersią i mała że mnie trochę tego wyssa:)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Bo to od dzisiaj dopiero w gazetce ;) jak dla mnie wygodne, pewnie dokupię jeszcze ;) bo ogólnie zdzierstwem dla mnie jest dawać za stanik 150 zł czy coś więc takie lidlowe na początek spoko ;) A jakieś lepsze sobie zamówię na późniejszy etap. Teraz i tak tylko musi być szmatka bez fiszbin w sumie ;)
    No to muszę się tam jutro wybrać :) Pojadę od razu po fryzjerze :) jak mnie stary w nowych włosach i cyckach jutro zobaczy to oszaleje 😂

Alex ja mam całe pośladki w pregach czerwonych i widzę ze z lewej strony pod posladkiem na udzie coś się zaczyna dziać wiec pamiątki będą :) a brzuszek narazie tfu tfu ładniutki :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alex- spokojnie ja w ciąży z synem przytyłam 25kg i w ciągu trzech miesięcy ich nie było- kilogramy później same lecą.

Za to niestety rozstępy na brzuchu mi wyszły 5minut po porodzie w skutek zmniejszenia się szybkiego brzucha.. oby tera nie doszły nowe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 20:54

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    No to muszę się tam jutro wybrać :) Pojadę od razu po fryzjerze :) jak mnie stary w nowych włosach i cyckach jutro zobaczy to oszaleje 😂
    Usmialam sie

U mnie pieprzyki sa ciemniejsze i we wczesniejszej ciazy tez tak mialam. Niepokojace jest jak szybko rozmiar sie powieksza, robi sie nieregularny lub o roznych zabarwieniach, saczy sie plyn, nie rosna wloski w tym miejscu czy jest wypukle- to zawsze powinno niepokoic, a jak tylko ciemnieje to poprostu jest wiecej melaniny

Lubieswieczki lubi tę wiadomość

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie forumowe koleżanki.
    Na wstępie : cieszę się że niektórym poprawiłam humor historią z bananem i pierogami ;)

Miałam dzisiaj kontrolną wizytę. Bardzo się denerwowaliśmy, bo tydzień temu była mowa o tym że klopsik jest za mały i jak tak dalej będzie, to będziemy leżeć w szpitalu...
    Wyniki są takie. Klopsik przybrał przez 9 dni UWAGA!! 600g i teraz waży już 2,5kg. Wszystko nadrobił. Szyjka tydzień temu miała 3cm, a dzisiaj 2,8cm... Główka jest już baaaardzo nisko i dalej utrzymuje się teoria wcześniejszego porodu. Mam leżeć i pachnieć, co jest dla mnie czymś okropnym, bo ja bardzo aktywna jestem. Dopiero od poprzedniego weekendu przestałam pracować i zwyczajnie nie mogę się odnaleźć :( na szczęście wszystko jest ok z klopsikiem.
    Pozdrawiam wszystkie laski, witam też nowe w naszym gronie ;) i trzymam za wszystkie kciuki jeśli chodzi o wizyty i ogólnie o wszystko :) :*

lgia1, monkle, Mańka, manda21, Kaska, Karmazynova, Arashe, Laurka lubią tę wiadomość

• marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uu mama zuzia to tak moze sie stac... Nigdy nie slyszalam o takim przypadku zeby rozstępy po zmiejszeniu sie brzucha wyszly. 😮

• Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwehme mnie prowadzi Grążawski. Termin porodu jeszcze nie ustalony, ale chciała bym jak najbliżej terminu. Z karty ciąży mam na 1.09. My w zasadzie też mieliśmy sesję rodzinną . Robiliśmy w lasku przy PKM Jasień.

Magda też mam koleżankę , która jechała rodzic do Wejherowa . Bardzo sobie chwaliła ten szpital .

Leksi powiększonych pieprzyków nie zauważyłam , ale przypomniałaś mi , że muszę się wybrać profilaktycznie do dermatologa żeby obejrzał , bo mam dużo .

Pom pon - relanium :) ale masz dobrze . Ja po tych tabletkach miałam zawsze jakiś przypływ świetnego humoru.

Dziewczyny , a torbę do szpitala pakujecie według jakiejś listy , czy tak instynktownie ? Ja stoję nad nią i zastanawiam się co wrzucać i ile tego. W ogóle ostatnio mam wrażenie, że mam budyń zamiast mózgu .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 22:26

Pom-pon lubi tę wiadomość

• łania Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka coś się nie odzywa. Halo, wszystko u ciebie ok?

A ja dziś miałam taki radosny dzień po wizycie, jakoś się pozytywnie nastawiłam, a wieczorem naszło mnie, że to już i że wcale nie musi być jak poprzednim razem, że na kilka dni przed zaczęły się skurcze, tylko może odejdą mi wody i trzeba będzie jechać zaraz do szpitala i nie znam dnia i godziny. I włączył się syndrom wicia gniazda, chciałam już prasować, myć umywalkę, wc, ale postukałam się w głowę na szczęście. Chociaż do jutra to odłożę jak odpocznę.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
‹‹ 967 968 969 970 971 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ