X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Laurka co z Tobą? Wracaj tu, bo nie będzie tych Twoich 1000 stron ;)

Aneta u mnie lista jest na stronie szpitala. Mogę Ci podać, chociaż nie wiem czy to ma sens bo w niektórych szpitalach dają wszystko a w niektórych trzeba mieć wszystko swoje. U mnie większość trzeba mieć swoich.

Mama Zuzia ja też myślałam, że jak już nie wyjdą to nie będzie. A tu psikus ...

Zielona Wyspa albo wcześniej był źle zamierzony. No najważniejsze, że jest ok :) oj z tym leżeniem to rozumiem. Też zawsze byłam aktywna, sport itp i jak już leżę tak 3 miesiąc to mi na głowę idzie.

Lubieswieczki jak tam po fryzjerze i nowych cyckach? Mąż mile zaskoczony :D

Ja to Tych szmatkowatych biustonoszy nie lubię, bo nie mam na co wkładać. W tych rozmiarach z Lidla to bym się utopiła. Na głowę mogłabym sobie założyć 😂 za to bardzo pasują mi te z h&m i na wyprzedaży można je kupić za 30-50 zł więc też nieduże pieniądze.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja czekam w labo zeby oddac mocz do badania.
    Co do torby to ja spakowalam to co bylo mi przydatne w szpitalu po cc z synem
    Gratuluje wizyt udanych.
    Ktoras dzis wizytuje??
    Mi rozstepy wyszly juz ze dwa tyg temu i sa. Ale brzuch duzy to i mialy sie niestety prawo zrobic :/
    Ja licze po cichu na kp i ze kg zejda.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia przy 2 maluchów to na pewno szybko zrzucisz. Kiedy wizyta, że robisz badania?

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWyspa- dobrze ze maluch jest dobrych wymiarów. Poprzednio musiał być złe zmierzony, tu milimetry robią niesamowita różnice na wadze! Teraz leż i pachnij! Oglądnij ciekawe seriale na netflixie :)

Marchev- no niestety mogą, w skutek zarówno szybkiego rozciągnięcia skory jak i zmniejszenia obwodów- po prostu w sekundzie pękła mi skóra na brzuchu :(

Ane_ta- szczerze Ci powiem ze trochę patrząc na listę, trochę sama z siebie pakuje ta torbę. Na pewno warto się wesprzeć lista żeby nie zapomnieć najważniejszych rZexzy.

Łania- to normalne ze na końcu ogarnęła Cię już lekka panika, w końcu do terminu niecałe trzy tygodnie. Ale damy radę! :)

Agusia- kciuki za badania! Jak się czujesz?

Laurka- hop jop, odezwij się!

Lenka- czekamy na wieści od Ciebie, jak się trzymacie?

Dzień dobry!
    Ja wczoraj miałam kiepski wieczor. Zjadłam pizze która zrobiłam i chyba się przejadlam bo później w każdej pozycji mi było zle i tchu nie mogłam załapać. Na szczęście jak już usnęłam to spałam ciągiem do 6:30 póki mnie pęcherz nie zbudził.
    Ktoś dzisiaj widzi się ze swoim maluchem w brzuchu?

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A jakie masz mutacje? Ja już tak w 21 tc jakoś odstawiałam sterydy i też się martwiłam. Ale było ok :) z tym acardem i luteiną to w skończonym 36 tc mam odstawić. Nawet gdybym już miała rodzić to będzie dobrze ;)

Nie mam pojęcia jakie mam mutacje. Po prostu miałam 1 poronienie zatrzymane i profilaktycznie powiedzieli ze mogę brać 1 tabletkę dziennie. Chyba na rozrzedzenie krwi. Ale nigdy badań genetycznych nie robiłam. To chyba po to żebym czuła się bezpieczniej😉 bo nie zaszkodzi a ja czuje się dodatkowo zabezpieczona. Moi lekarze uważają ze 1 poronienie to może być i przeważnie jest wypadek losowy i nie diagnozują szczegółowo.

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • Dargol Ekspertka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi wrote:
    Pom-pon, leż i odpoczywaj, już dużo czasu nie zostało :)

Uwemhe, witaj :)

Dziewczyny, a z innej beczki. Czy zauważyłyście, żeby pociemniały Wam i powiększyły się niektóre pieprzyki? Na nosie mam pieprzyk - wydał mi się większy i w środku taki ciemniejszy niż zawsze. Wpadłam w panikę i od 3 godzin wertuję internet oczywiście, zdjęcia robię, porównuje sprzed paru miesiecy … zapisałam się też na jutro do dermatologa - ale jeszcze bardziej mnie to nakręca :( Chyba mam znowu jakiś atak nerwicy...

Ja tez zauważyłam ze ciąża sprzyja rożnym zmianom skórnym i mój ginekolog to potwierdził. Nie zauważyłam u siebie żeby pieprzyki się powiększyły ale ze pojawiają się nowe. Tylko czy to na pewno pieprzyki ??? Są to raczej takie odstające pypcie skórne/włókniaczki na szyji, pod piersiami. Tez się trochę stresowałam ale zobaczę po porodzie. Jak będą podejrzane to pójdę do dermatologa. Daj znac co Tobie powiedział. Na kiedy się umowilas?

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • agjot1979 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dragol to nieszkodliwe włókniaki, tez mam tego w cholerę 😈 i wyłażą nowe. Trzeba to chyba będzie po ciąży usunąć, no chyba ze same odpadną?

f2w3vcqgcqrsk8cl.png
    Mati 16.07.2009
    74dik6nl44edfunt.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorem nie czulam ruchow, obudzilam sie przed 5 i dalej cisza. Zjadlam kanapki i zaczela sie tak ruszac, ze nie moglam jeszcze na chwilke zasnac, ale napedzila mi stracha.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    Wieczorem nie czulam ruchow, obudzilam sie przed 5 i dalej cisza. Zjadlam kanapki i zaczela sie tak ruszac, ze nie moglam jeszcze na chwilke zasnac, ale napedzila mi stracha.
    Manda też czasem mam takie spokojne godziny, że wyczekuje na ruch małej a potem jak się uaktywni to jakby na trampolinie skakała ;) Ja dzisiaj spuchłam rano nie mogłam włożyć stopy do klapka, a nie ma upałów przecież. Nigdy w życiu nie puchlam do teraz.

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pola0909 wrote:
    Manda też czasem mam takie spokojne godziny, że wyczekuje na ruch małej a potem jak się uaktywni to jakby na trampolinie skakała ;) Ja dzisiaj spuchłam rano nie mogłam włożyć stopy do klapka, a nie ma upałów przecież. Nigdy w życiu nie puchlam do teraz.
    dziwne, ze tak rano. Woda Ci sie zatrzymuje. Tylko pocieszajace jest to, ze jak to woda to szybkp kg uciekaja po porodzie.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda mam nadzieję, wcześniej tak nie miałam, zaczęło się od poniedziałku rano jak się obudziłam i właśnie rano jak się budzę to jest najgorzej. Potem trochę puszcza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 10:03

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś wizytuje i ten nieszczęsny GBS ☹️

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robilam tylko mocz i mam wyniki sms przyslac do gin bo cos mi wyszly azotyby dodatnie i sie czepil a wizyta 26 sierpnia -ostatnia!! :)
    Czuje sie ok ale juz ciezko sil nie mam i to kolatanie ehh te upaly mnie wykoncza :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Lubieswieczki jak tam po fryzjerze i nowych cyckach? Mąż mile zaskoczony :D

Narazie jeszcze z farba na głowie siedzę a do cycków jeszcze nie dotarłam 😂
    Stary wraca koło 16 wiec jeszcze trochę :) będę musiała się kijem odganiać 😂

Manda ja tez jakoś mało ruchów czułam od wieczora, wychodziłam z domu o 9 to może z dwa stuknięcia były. Ale teraz siedzę i czuje ze się wierci wiercipięta i już się trochę uspokoiłam :) ale mam dziś zabiegany dzień wiec pewnie te ruchy i tak będą wygłuszone :) Poza tym mam wrażenie ze koje jelita nie ogarniają sprawy i przez to tez słabiej te ruchy czuje :)

Ja powiem szczerze ze w nocy się prawie nie budzę przy ruchach, raz kiedyś albo młody śpi cała noc :)

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Ja tez dziś dostałam wyniki bo i GBS dodatni. Na szczęście nic nie wskazuje na cholestaze bo wyniki w normie. Czyli to jednak ten nowy krem.... a wizyta dopiero 19tego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 11:03

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ❤️ Też dzisiaj spałam, jak zabita a tu trzeba było się ogarnąć na badania. Wizyta w środę, więc zobaczymy, jak tam się sprawy mają.

Nasza Mała musiała sporo urosnąć, czuję, jak już nie kopie, tylko się rozciąga. Ale chyba jest nisko, bo czuję też takie pykanie w szyjkę. No i co, zaczynamy 34tc.

Też dzisiaj myślałam o Laurce, gdzie jesteś, jak Cię nie ma?

Ktoś już tu o to pytał, ale nie doczytałam odpowiedzi. Czy pobranie GBS z odbytu jest bolesne? Dosadnie pytając, czy patyczek jest jakoś głęboko wprowadzany?

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki- dadzą antybiotyk przed porodem i będzie ok, tylko nie możesz czekać do samego końca z pojechaniem do szpitala

Mańka- bolec nie boli, ale nie jest to komfortowe i przyjemne. W ciąży z synem miałam tylko tak „pomiziane” w okol, teraz lekarka powiedziała mi ze są nowe wytyczne i patyczek musi „przejść” przez zwieracz, wiec siła rZexzy jest on wprowadzany tam do środka. Ale tak jak mówię- nie boli i trwa chwile, jedynie czujesz dyskomfort psychiczny :p

Mańka, Lubieswieczki lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie podniósł ciśnienie sklep, w którym kupowaliśmy fotelik - miał być na początku tego tygodnia, a jak dzisiaj tam zadzwoniłam dopytać czemu go nie ma to mówią, ze im się dostawa opóźniła i będzie 22.08. I czy nie chcę go zamienić na inny? No kurde, nie nie chcę, przecież specjalnie dopasowaliśmy go do auta, to teraz mam wziąć jakikolwiek, bo są niesłowni? No i pytanie, co jeśli nie przyjdzie do tego 22.08. - ponoć nie ma go w magazynach. Zestresowałam się.

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos GBS to prawda, że przed badaniem nie można się podmyć środkami higienicznymi, bo może wyjść nieprawdziwy wynik? Na kilku stronach tak piszą, mnie lekarz nie ostrzegał o tym...

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się cała przerażona w 37 tygodniu. czas zapierdziela i to ostro. sama nie wiem już czego się boję.... bólu porodowego czy macierzyństwa :/

życzę wszystkim powodzenia na wizytach :)
    co do ruchów - mój mały np. wczoraj dosyć spokojny za to wieczorem tak mi dał popalić...czułam go wszędzie, myślałam, że wyskoczy na zewnątrz :D i zauważam, że miewa takie właśnie bardzo spokojne godziny tak jakby mu się nic nie chciało :)

ja dziś pierwszy raz od dłuższego czasu nie miałam w nocy pobudki na siku...spałam jak zabita :D za to chyba znowu chrapałam niemiłosiernie, bo mąż wylądował w salonie na kanapie ehhh :D

Mańka co do GBS to ja nawet się nie zorientowałam, że lekarz pobierał jakiś wymaz :D cytologia przy tym to normalnie szaleństwo :D

Gomerka mnie lekarz też o niczym takim nie ostrzegał. po prostu poszłam na wizytę i powiedział, że dziś pobierzemy wymaz do GBS i koniec :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 11:45

Mańka, andziaxs, Arashe lubią tę wiadomość

zem3i09k945lhtw9.png
‹‹ 968 969 970 971 972 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ