Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
No właśnie Laurka co z Tobą? Wracaj tu, bo nie będzie tych Twoich 1000 stron
Aneta u mnie lista jest na stronie szpitala. Mogę Ci podać, chociaż nie wiem czy to ma sens bo w niektórych szpitalach dają wszystko a w niektórych trzeba mieć wszystko swoje. U mnie większość trzeba mieć swoich.
Mama Zuzia ja też myślałam, że jak już nie wyjdą to nie będzie. A tu psikus ...
Zielona Wyspa albo wcześniej był źle zamierzony. No najważniejsze, że jest okoj z tym leżeniem to rozumiem. Też zawsze byłam aktywna, sport itp i jak już leżę tak 3 miesiąc to mi na głowę idzie.
Lubieswieczki jak tam po fryzjerze i nowych cyckach? Mąż mile zaskoczony
Ja to Tych szmatkowatych biustonoszy nie lubię, bo nie mam na co wkładać. W tych rozmiarach z Lidla to bym się utopiła. Na głowę mogłabym sobie założyć 😂 za to bardzo pasują mi te z h&m i na wyprzedaży można je kupić za 30-50 zł więc też nieduże pieniądze. -
Hej. Ja czekam w labo zeby oddac mocz do badania.
Co do torby to ja spakowalam to co bylo mi przydatne w szpitalu po cc z synem
Gratuluje wizyt udanych.
Ktoras dzis wizytuje??
Mi rozstepy wyszly juz ze dwa tyg temu i sa. Ale brzuch duzy to i mialy sie niestety prawo zrobic
Ja licze po cichu na kp i ze kg zejda. -
ZielonaWyspa- dobrze ze maluch jest dobrych wymiarów. Poprzednio musiał być złe zmierzony, tu milimetry robią niesamowita różnice na wadze! Teraz leż i pachnij! Oglądnij ciekawe seriale na netflixie
Marchev- no niestety mogą, w skutek zarówno szybkiego rozciągnięcia skory jak i zmniejszenia obwodów- po prostu w sekundzie pękła mi skóra na brzuchu
Ane_ta- szczerze Ci powiem ze trochę patrząc na listę, trochę sama z siebie pakuje ta torbę. Na pewno warto się wesprzeć lista żeby nie zapomnieć najważniejszych rZexzy.
Łania- to normalne ze na końcu ogarnęła Cię już lekka panika, w końcu do terminu niecałe trzy tygodnie. Ale damy radę!
Agusia- kciuki za badania! Jak się czujesz?
Laurka- hop jop, odezwij się!
Lenka- czekamy na wieści od Ciebie, jak się trzymacie?
Dzień dobry!
Ja wczoraj miałam kiepski wieczor. Zjadłam pizze która zrobiłam i chyba się przejadlam bo później w każdej pozycji mi było zle i tchu nie mogłam załapać. Na szczęście jak już usnęłam to spałam ciągiem do 6:30 póki mnie pęcherz nie zbudził.
Ktoś dzisiaj widzi się ze swoim maluchem w brzuchu?
-
alex0806 wrote:A jakie masz mutacje? Ja już tak w 21 tc jakoś odstawiałam sterydy i też się martwiłam. Ale było ok
z tym acardem i luteiną to w skończonym 36 tc mam odstawić. Nawet gdybym już miała rodzić to będzie dobrze
Nie mam pojęcia jakie mam mutacje. Po prostu miałam 1 poronienie zatrzymane i profilaktycznie powiedzieli ze mogę brać 1 tabletkę dziennie. Chyba na rozrzedzenie krwi. Ale nigdy badań genetycznych nie robiłam. To chyba po to żebym czuła się bezpieczniej😉 bo nie zaszkodzi a ja czuje się dodatkowo zabezpieczona. Moi lekarze uważają ze 1 poronienie to może być i przeważnie jest wypadek losowy i nie diagnozują szczegółowo. -
Leksi wrote:Pom-pon, leż i odpoczywaj, już dużo czasu nie zostało
Uwemhe, witaj
Dziewczyny, a z innej beczki. Czy zauważyłyście, żeby pociemniały Wam i powiększyły się niektóre pieprzyki? Na nosie mam pieprzyk - wydał mi się większy i w środku taki ciemniejszy niż zawsze. Wpadłam w panikę i od 3 godzin wertuję internet oczywiście, zdjęcia robię, porównuje sprzed paru miesiecy … zapisałam się też na jutro do dermatologa - ale jeszcze bardziej mnie to nakręcaChyba mam znowu jakiś atak nerwicy...
Ja tez zauważyłam ze ciąża sprzyja rożnym zmianom skórnym i mój ginekolog to potwierdził. Nie zauważyłam u siebie żeby pieprzyki się powiększyły ale ze pojawiają się nowe. Tylko czy to na pewno pieprzyki ??? Są to raczej takie odstające pypcie skórne/włókniaczki na szyji, pod piersiami. Tez się trochę stresowałam ale zobaczę po porodzie. Jak będą podejrzane to pójdę do dermatologa. Daj znac co Tobie powiedział. Na kiedy się umowilas?
-
manda21 wrote:Wieczorem nie czulam ruchow, obudzilam sie przed 5 i dalej cisza. Zjadlam kanapki i zaczela sie tak ruszac, ze nie moglam jeszcze na chwilke zasnac, ale napedzila mi stracha.
Ja dzisiaj spuchłam rano nie mogłam włożyć stopy do klapka, a nie ma upałów przecież. Nigdy w życiu nie puchlam do teraz.
-
pola0909 wrote:Manda też czasem mam takie spokojne godziny, że wyczekuje na ruch małej a potem jak się uaktywni to jakby na trampolinie skakała
Ja dzisiaj spuchłam rano nie mogłam włożyć stopy do klapka, a nie ma upałów przecież. Nigdy w życiu nie puchlam do teraz.
Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Robilam tylko mocz i mam wyniki sms przyslac do gin bo cos mi wyszly azotyby dodatnie i sie czepil a wizyta 26 sierpnia -ostatnia!!
Czuje sie ok ale juz ciezko sil nie mam i to kolatanie ehh te upaly mnie wykoncza -
Kaska wrote:Lubieswieczki jak tam po fryzjerze i nowych cyckach? Mąż mile zaskoczony
Narazie jeszcze z farba na głowie siedzę a do cycków jeszcze nie dotarłam 😂
Stary wraca koło 16 wiec jeszcze trochębędę musiała się kijem odganiać 😂
Manda ja tez jakoś mało ruchów czułam od wieczora, wychodziłam z domu o 9 to może z dwa stuknięcia były. Ale teraz siedzę i czuje ze się wierci wiercipięta i już się trochę uspokoiłamale mam dziś zabiegany dzień wiec pewnie te ruchy i tak będą wygłuszone
Poza tym mam wrażenie ze koje jelita nie ogarniają sprawy i przez to tez słabiej te ruchy czuje
Ja powiem szczerze ze w nocy się prawie nie budzę przy ruchach, raz kiedyś albo młody śpi cała nocMama_Zuzia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry ❤️ Też dzisiaj spałam, jak zabita a tu trzeba było się ogarnąć na badania. Wizyta w środę, więc zobaczymy, jak tam się sprawy mają.
Nasza Mała musiała sporo urosnąć, czuję, jak już nie kopie, tylko się rozciąga. Ale chyba jest nisko, bo czuję też takie pykanie w szyjkę. No i co, zaczynamy 34tc.
Też dzisiaj myślałam o Laurce, gdzie jesteś, jak Cię nie ma?
Ktoś już tu o to pytał, ale nie doczytałam odpowiedzi. Czy pobranie GBS z odbytu jest bolesne? Dosadnie pytając, czy patyczek jest jakoś głęboko wprowadzany? -
Lubieswieczki- dadzą antybiotyk przed porodem i będzie ok, tylko nie możesz czekać do samego końca z pojechaniem do szpitala
Mańka- bolec nie boli, ale nie jest to komfortowe i przyjemne. W ciąży z synem miałam tylko tak „pomiziane” w okol, teraz lekarka powiedziała mi ze są nowe wytyczne i patyczek musi „przejść” przez zwieracz, wiec siła rZexzy jest on wprowadzany tam do środka. Ale tak jak mówię- nie boli i trwa chwile, jedynie czujesz dyskomfort psychiczny :pMańka, Lubieswieczki lubią tę wiadomość
-
A mi właśnie podniósł ciśnienie sklep, w którym kupowaliśmy fotelik - miał być na początku tego tygodnia, a jak dzisiaj tam zadzwoniłam dopytać czemu go nie ma to mówią, ze im się dostawa opóźniła i będzie 22.08. I czy nie chcę go zamienić na inny? No kurde, nie nie chcę, przecież specjalnie dopasowaliśmy go do auta, to teraz mam wziąć jakikolwiek, bo są niesłowni? No i pytanie, co jeśli nie przyjdzie do tego 22.08. - ponoć nie ma go w magazynach. Zestresowałam się.Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
04.2017 (') 12.2017 (')
-
witam się cała przerażona w 37 tygodniu. czas zapierdziela i to ostro. sama nie wiem już czego się boję.... bólu porodowego czy macierzyństwa
życzę wszystkim powodzenia na wizytach
co do ruchów - mój mały np. wczoraj dosyć spokojny za to wieczorem tak mi dał popalić...czułam go wszędzie, myślałam, że wyskoczy na zewnątrzi zauważam, że miewa takie właśnie bardzo spokojne godziny tak jakby mu się nic nie chciało
ja dziś pierwszy raz od dłuższego czasu nie miałam w nocy pobudki na siku...spałam jak zabitaza to chyba znowu chrapałam niemiłosiernie, bo mąż wylądował w salonie na kanapie ehhh
Mańka co do GBS to ja nawet się nie zorientowałam, że lekarz pobierał jakiś wymazcytologia przy tym to normalnie szaleństwo
Gomerka mnie lekarz też o niczym takim nie ostrzegał. po prostu poszłam na wizytę i powiedział, że dziś pobierzemy wymaz do GBS i koniecWiadomość wyedytowana przez autora: 9 sierpnia 2019, 11:45
Mańka, andziaxs, Arashe lubią tę wiadomość