X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z kolei lubie koszule nocne, ale dla mnie przy karmieniu to się nie sprawdzają...chyba, ze byłyby jak te bluzki na ramiączkach do karmienia z takim jakby wszytym sportowym stanikiem, w który można włożyc wkladki. Bo co z tego, że przykleję te wkladki w koszule jak one sa luźne i na pewno obudze się mokra po nocnych karmieniach...zwłaszcza ze w nocy preferuje na leżąco.

Pompon kciuki za maluchów, dobrze, że lekarz ma plan działania, trzymaj chłopaczków jak najdłużej w brzuszku :)

Uwemhe witaj :) możesz być pewna, że u nas też do końca sierpnia wiele z Nas się rozpakuje mimo, że to wątek wrześniowy :D

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe witaj :) w końcu ktoś z Pomorza :D ja może bardziej Małe Trójmiasto Kaszubskie ( Rumia) :D ale to już rzut beretem :) planuję rodzić w Gdyni. Gdańsk pewnie też wchodziłby w grę jednak raczej nie zdążę dojechać :D

Magda pięknie wyglądałaś :) w ogóle to nie widać, że w ciąży jesteś :D

gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

u mnie znowu brak czasu, więc jestem z doskoku. wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż i dziś cały dzień robię za call center :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie też obstawiam koniec sierpnia na poród ale może się zdziwię;) termin wg prenatalnych mam na 14.09 A wg owulacji na 17.09. Ale jak dotrwać do końca sierpnia to już będzie idealnie ;) najważniejsze żeby mała zdrowa była
    Któraś z Was ostatnio pytała o acard. Mi gin kazał brać do zakończonego 36 tc. I luteinę tak samo, później odstawiam i zostaje na heparynie jedynie. Więc jeszcze niecałe 2 tygodnie ;) akurat mam wtedy wizytę to skontroluje jak po odstawieniu. Wczoraj mała tak się ruszała że ciężko było przepływy zbadać ale jak się już udało to wszystko w normie. Lekarz stwierdził że waleczna bo waliła mu w tę głowicę od USG ;)
    I powiem wam że mega spokój mnie ogarnął. Jak ona już taka duża i cudowna, ładnie przybiera to wszystko będzie dobrze ;)

monkle lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część urodzi przed terminem, cześć w terminie, inne przenoszą, możemy obstawiać co u kogo będzie haha

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    Uwemhe witaj :) w końcu ktoś z Pomorza :D ja może bardziej Małe Trójmiasto Kaszubskie ( Rumia) :D ale to już rzut beretem :) planuję rodzić w Gdyni. Gdańsk pewnie też wchodziłby w grę jednak raczej nie zdążę dojechać :D

Magda pięknie wyglądałaś :) w ogóle to nie widać, że w ciąży jesteś :D

gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

u mnie znowu brak czasu, więc jestem z doskoku. wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż i dziś cały dzień robię za call center :D
    Wspaniale:-)
    Czyli nikogo innego nie ma? Heheh ale śmiesznie. U nas na forum.najwięcej jest też dziewczyn z Śląska:-) Krakow i okolice.

• Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    No to teraz się zamieniamy, bo moja szyjka 2 cm i rozwarcie 1,5 cm. Mam leżeć plackiem 2 tygodnie żeby był 35 tydzień skończony.
    Chłopcy mają 2400 i 1800 gramów, więc niestety różnica spora, ale tego mniejszego mam dolezec przynajmniej do 2 kg, dostałam Medargin na dokokosowanie małego i Celestone na plucka, jedna dawka już za mną, druga jutro.
    Jakby się udało dolezec to CC 12 września, a w środę mam pierwsze ktg, kolejna wizyta za 10 dni. Moja dr mowi że do września muszę wytrzymać i koniec. Staram się być dobrej myśli, bardziej mnie martwi ta mała waga.

Pom pon wcale Ci tego nie życzyłam, wręcz przeciwnie. Myślę, że jesteś pod dobrą opieką. Lekarz wie co robi. A ten mniejszy z 2 tygodnie i dociagnie do 2kg. Ile ostatnio mieli? A i nawet nie wiedziałam że można podać sterydy na płuca nie w szpitalu. Leż grzecznie i pachnij. Dasz radę! :*

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe ja jestem z Gdyni :) gdzie będę rodzic to się okaże, jak będę jechała w nocy to chyba spróbuje Gdańsk albo Zaspa (tam mam lekarza) albo uck jeszcze nie wiem. Jednak jak zacznie się w dzień to bujne się na redlowo bo na bank utknelabhm w korkach :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z pomorza :D mieszkam koło Tczewa kojarzycie? 🙈

Pom pon ja też mam mieć cc 12 września więc trzymamy się razem! Nie ma żadnego rodzenia wcześniej! :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • łania Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon pozwól sobie na odrobinę luksusu na końcówce i wykorzystuj męża ile się da :)

Mmagda gratuluję, ślicznie wyglądałaś, potwierdzam ciąży nie widać :)

Ula gratuluję małej kruszynki. Dużo zdrówka dla was :)

Ja dziś już po wizycie, pewnie ostatnia. Za 11 dni ktg. Z OM 36t5d,z usg kilka dni mniej (jak od początku). Łożysko, przepływy, wszystko ok, mała ładnie ułożona. Szyjka 3 cm i zamknięta. Ogólnie powiedział, że mogę już rodzić. Waga sama już nie wiem, na wydruku mam 2825 g +- 400 g, a mi mówił, że koło 3100. Do porodu powinno być koło 3500 g.

Ula_Lbn, Mańka, pola0909, Kaska, lgia1, andziaxs, monkle lubią tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lania- ni to super wieści! Gratulacje kochana :* już tak niedługo!

łania lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe, pozostaje wierzyć, że lekarz wie co dla Ciebie i Twojego maluszka najlepsze. ❤️ Mam nadzieję, że jego decyzja nie jest podporządkowana jedynie jego planom urlopowym... Swoją drogą, mnie cały czas wszyscy kładą do głowy, że owszem, dobrze mieć swojego lekarza w szpitalu, ale w trakcie porodu pierwsze skrzypce gra położna. Wiadomo, podczas cc sprawy mają się jeszcze inaczej. Tym bardziej trzymam kciuki, żeby ta końcówka września była dla Was szczęśliwa i bezstresowa ☺️

Pom-pon, daj się sobą zaopiekować ❤️ Jeszcze tylko miesiąc! Mnie sierpień leci, jak z bicza strzelił 🙈

Też jestem przed zakupem koszul. Wpadły mi w oko jakieś najzwyklejsze bawełniane na bobaskowo.sklep.pl. Mają całkiem spoko ceny- ok 35zl/szt.

Stanik do karmienia kupuję narazie jeden (w szpitalu skorzystam jeszcze z moich sportowych). Jak kiedyś wspomniałam mam molte bambole, więc boję się, że przy laktacji nie trafię z rozmiarem i będzie problem. A w necie mam też już upatrzony sklep, więc później, gdy wszystko będzie jasne, raz dwa zamówię. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 15:16

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Uwemhe. Ja jestem z Gdańska i też będę miała cc na Zaspie.
    Może chcesz zdradzić u kogo prowadzisz ciąże ? Mój lekarz też pracuje na Zaspie .
    Ja jutro mam wizytę i być może dowiem się kiedy poznamy naszego synka.

A wczoraj robiliśmy sobie sesję ciążową na łące . Nie mogę się doczekać efektów.

Ja staniki do karmienia kupowałam w hm. Wydają się być w porządku . Mogę polecić , bo przy pierwszym dziecku się sprawdziły .

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja u siebie też obstawiam koniec sierpnia na poród ale może się zdziwię;) termin wg prenatalnych mam na 14.09 A wg owulacji na 17.09. Ale jak dotrwać do końca sierpnia to już będzie idealnie ;) najważniejsze żeby mała zdrowa była
    Któraś z Was ostatnio pytała o acard. Mi gin kazał brać do zakończonego 36 tc. I luteinę tak samo, później odstawiam i zostaje na heparynie jedynie. Więc jeszcze niecałe 2 tygodnie ;) akurat mam wtedy wizytę to skontroluje jak po odstawieniu. Wczoraj mała tak się ruszała że ciężko było przepływy zbadać ale jak się już udało to wszystko w normie. Lekarz stwierdził że waleczna bo waliła mu w tę głowicę od USG ;)
    I powiem wam że mega spokój mnie ogarnął. Jak ona już taka duża i cudowna, ładnie przybiera to wszystko będzie dobrze ;)

Ja pytałam o Acard. Dzięki ze pamiętałaś☺️ Ja odstawiłam po skończonym 34 tygodniu. Wczoraj miałam wizytę czyli 2 tyg po i wszystko ok. Ale nie fajne jest takie odstawianie w trakcie. Człowiek trochę się stresuje czy to dobra decyzja....

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Ja pytałam o Acard. Dzięki ze pamiętałaś☺️ Ja odstawiłam po skończonym 34 tygodniu. Wczoraj miałam wizytę czyli 2 tyg po i wszystko ok. Ale nie fajne jest takie odstawianie w trakcie. Człowiek trochę się stresuje czy to dobra decyzja....
    A jakie masz mutacje? Ja już tak w 21 tc jakoś odstawiałam sterydy i też się martwiłam. Ale było ok :) z tym acardem i luteiną to w skończonym 36 tc mam odstawić. Nawet gdybym już miała rodzić to będzie dobrze ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Uwemhe ja jestem z Gdyni :) gdzie będę rodzic to się okaże, jak będę jechała w nocy to chyba spróbuje Gdańsk albo Zaspa (tam mam lekarza) albo uck jeszcze nie wiem. Jednak jak zacznie się w dzień to bujne się na redlowo bo na bank utknelabhm w korkach :)
    Wspaniale:-)
    REDŁOWO MA bardzo dobre opinie i ponoć nie odsyłają tak jak na Zaspie.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja też z pomorza :D mieszkam koło Tczewa kojarzycie? 🙈

Pom pon ja też mam mieć cc 12 września więc trzymamy się razem! Nie ma żadnego rodzenia wcześniej! :D
    Oczywiście że kojarze Tczew:-) hehehhe

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta wrote:
    Cześć Uwemhe. Ja jestem z Gdańska i też będę miała cc na Zaspie.
    Może chcesz zdradzić u kogo prowadzisz ciąże ? Mój lekarz też pracuje na Zaspie .
    Ja jutro mam wizytę i być może dowiem się kiedy poznamy naszego synka.

A wczoraj robiliśmy sobie sesję ciążową na łące . Nie mogę się doczekać efektów.

Ja staniki do karmienia kupowałam w hm. Wydają się być w porządku . Mogę polecić , bo przy pierwszym dziecku się sprawdziły .
    Ale fajowo:-)
    Prowadzi mnie doktor Szulc:-) a Ciebie?
    Na kiedy masz mieć cc?
    My będziemy mieli w środe sesję ale bardziej taką rodzinną z brzuchem w centrum. Czyli moje dziewvzynki koło nas i mąż :-) planujemy albo w parku albo na plaży:-). To są zawsze świetne pamiątki.

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe naprawdę Redłowo nie odsyła? bardzo chcę tam rodzić, ale właśnie tego odsyłania się obawiam i zastanawiam się nad Wejherowem. Poza tym w szpitalu w Redłowie pracuje mój ginekolog prowadzący

zem3i09k945lhtw9.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A jakie masz mutacje? Ja już tak w 21 tc jakoś odstawiałam sterydy i też się martwiłam. Ale było ok :) z tym acardem i luteiną to w skończonym 36 tc mam odstawić. Nawet gdybym już miała rodzić to będzie dobrze ;)
    Co prawda nie do mnie, ale ja mam Vr2, i Ana i sterydy tez odstawione po 20tyg, acard mam po 36 a heparyne jeszcze mam brac w pologu. Jednak lekarz mowi ze mam zmniejszyc dqwke, a drugi ktorego opinie bardzo szanuje bonmi ciaze utzymal mowi ze zarnego zmniekszania dawek. ;)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    Uwemhe naprawdę Redłowo nie odsyła? bardzo chcę tam rodzić, ale właśnie tego odsyłania się obawiam i zastanawiam się nad Wejherowem. Poza tym w szpitalu w Redłowie pracuje mój ginekolog prowadzący
    Oni nie odsyłają tak koleżanki mowiły. A wejherowo to już wogole luksus:-). Jesli.ma się lekarza prowadzącego z danego szpitala to zawsze to.ułatwia proces. Bo wtedy tym.bardziej nie odeślą:-)

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ