Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to z kolei lubie koszule nocne, ale dla mnie przy karmieniu to się nie sprawdzają...chyba, ze byłyby jak te bluzki na ramiączkach do karmienia z takim jakby wszytym sportowym stanikiem, w który można włożyc wkladki. Bo co z tego, że przykleję te wkladki w koszule jak one sa luźne i na pewno obudze się mokra po nocnych karmieniach...zwłaszcza ze w nocy preferuje na leżąco.
Pompon kciuki za maluchów, dobrze, że lekarz ma plan działania, trzymaj chłopaczków jak najdłużej w brzuszku
Uwemhe witaj możesz być pewna, że u nas też do końca sierpnia wiele z Nas się rozpakuje mimo, że to wątek wrześniowy -
Uwemhe witaj w końcu ktoś z Pomorza ja może bardziej Małe Trójmiasto Kaszubskie ( Rumia) ale to już rzut beretem planuję rodzić w Gdyni. Gdańsk pewnie też wchodziłby w grę jednak raczej nie zdążę dojechać
Magda pięknie wyglądałaś w ogóle to nie widać, że w ciąży jesteś
gratuluję wszystkim udanych wizyt
u mnie znowu brak czasu, więc jestem z doskoku. wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż i dziś cały dzień robię za call center -
Ja u siebie też obstawiam koniec sierpnia na poród ale może się zdziwię termin wg prenatalnych mam na 14.09 A wg owulacji na 17.09. Ale jak dotrwać do końca sierpnia to już będzie idealnie najważniejsze żeby mała zdrowa była
Któraś z Was ostatnio pytała o acard. Mi gin kazał brać do zakończonego 36 tc. I luteinę tak samo, później odstawiam i zostaje na heparynie jedynie. Więc jeszcze niecałe 2 tygodnie akurat mam wtedy wizytę to skontroluje jak po odstawieniu. Wczoraj mała tak się ruszała że ciężko było przepływy zbadać ale jak się już udało to wszystko w normie. Lekarz stwierdził że waleczna bo waliła mu w tę głowicę od USG
I powiem wam że mega spokój mnie ogarnął. Jak ona już taka duża i cudowna, ładnie przybiera to wszystko będzie dobrzemonkle lubi tę wiadomość
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
magda.g85 wrote:Uwemhe witaj w końcu ktoś z Pomorza ja może bardziej Małe Trójmiasto Kaszubskie ( Rumia) ale to już rzut beretem planuję rodzić w Gdyni. Gdańsk pewnie też wchodziłby w grę jednak raczej nie zdążę dojechać
Magda pięknie wyglądałaś w ogóle to nie widać, że w ciąży jesteś
gratuluję wszystkim udanych wizyt
u mnie znowu brak czasu, więc jestem z doskoku. wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż i dziś cały dzień robię za call center
Czyli nikogo innego nie ma? Heheh ale śmiesznie. U nas na forum.najwięcej jest też dziewczyn z Śląska:-) Krakow i okolice. -
Pom-pon wrote:No to teraz się zamieniamy, bo moja szyjka 2 cm i rozwarcie 1,5 cm. Mam leżeć plackiem 2 tygodnie żeby był 35 tydzień skończony.
Chłopcy mają 2400 i 1800 gramów, więc niestety różnica spora, ale tego mniejszego mam dolezec przynajmniej do 2 kg, dostałam Medargin na dokokosowanie małego i Celestone na plucka, jedna dawka już za mną, druga jutro.
Jakby się udało dolezec to CC 12 września, a w środę mam pierwsze ktg, kolejna wizyta za 10 dni. Moja dr mowi że do września muszę wytrzymać i koniec. Staram się być dobrej myśli, bardziej mnie martwi ta mała waga.
Pom pon wcale Ci tego nie życzyłam, wręcz przeciwnie. Myślę, że jesteś pod dobrą opieką. Lekarz wie co robi. A ten mniejszy z 2 tygodnie i dociagnie do 2kg. Ile ostatnio mieli? A i nawet nie wiedziałam że można podać sterydy na płuca nie w szpitalu. Leż grzecznie i pachnij. Dasz radę! :* -
Uwemhe ja jestem z Gdyni gdzie będę rodzic to się okaże, jak będę jechała w nocy to chyba spróbuje Gdańsk albo Zaspa (tam mam lekarza) albo uck jeszcze nie wiem. Jednak jak zacznie się w dzień to bujne się na redlowo bo na bank utknelabhm w korkach
-
Ja też z pomorza mieszkam koło Tczewa kojarzycie? 🙈
Pom pon ja też mam mieć cc 12 września więc trzymamy się razem! Nie ma żadnego rodzenia wcześniej! -
Pom-pon pozwól sobie na odrobinę luksusu na końcówce i wykorzystuj męża ile się da
Mmagda gratuluję, ślicznie wyglądałaś, potwierdzam ciąży nie widać
Ula gratuluję małej kruszynki. Dużo zdrówka dla was
Ja dziś już po wizycie, pewnie ostatnia. Za 11 dni ktg. Z OM 36t5d,z usg kilka dni mniej (jak od początku). Łożysko, przepływy, wszystko ok, mała ładnie ułożona. Szyjka 3 cm i zamknięta. Ogólnie powiedział, że mogę już rodzić. Waga sama już nie wiem, na wydruku mam 2825 g +- 400 g, a mi mówił, że koło 3100. Do porodu powinno być koło 3500 g.Ula_Lbn, Mańka, pola0909, Kaska, lgia1, andziaxs, monkle lubią tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Uwemhe, pozostaje wierzyć, że lekarz wie co dla Ciebie i Twojego maluszka najlepsze. ❤️ Mam nadzieję, że jego decyzja nie jest podporządkowana jedynie jego planom urlopowym... Swoją drogą, mnie cały czas wszyscy kładą do głowy, że owszem, dobrze mieć swojego lekarza w szpitalu, ale w trakcie porodu pierwsze skrzypce gra położna. Wiadomo, podczas cc sprawy mają się jeszcze inaczej. Tym bardziej trzymam kciuki, żeby ta końcówka września była dla Was szczęśliwa i bezstresowa ☺️
Pom-pon, daj się sobą zaopiekować ❤️ Jeszcze tylko miesiąc! Mnie sierpień leci, jak z bicza strzelił 🙈
Też jestem przed zakupem koszul. Wpadły mi w oko jakieś najzwyklejsze bawełniane na bobaskowo.sklep.pl. Mają całkiem spoko ceny- ok 35zl/szt.
Stanik do karmienia kupuję narazie jeden (w szpitalu skorzystam jeszcze z moich sportowych). Jak kiedyś wspomniałam mam molte bambole, więc boję się, że przy laktacji nie trafię z rozmiarem i będzie problem. A w necie mam też już upatrzony sklep, więc później, gdy wszystko będzie jasne, raz dwa zamówię. 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 15:16
-
Cześć Uwemhe. Ja jestem z Gdańska i też będę miała cc na Zaspie.
Może chcesz zdradzić u kogo prowadzisz ciąże ? Mój lekarz też pracuje na Zaspie .
Ja jutro mam wizytę i być może dowiem się kiedy poznamy naszego synka.
A wczoraj robiliśmy sobie sesję ciążową na łące . Nie mogę się doczekać efektów.
Ja staniki do karmienia kupowałam w hm. Wydają się być w porządku . Mogę polecić , bo przy pierwszym dziecku się sprawdziły . -
alex0806 wrote:Ja u siebie też obstawiam koniec sierpnia na poród ale może się zdziwię termin wg prenatalnych mam na 14.09 A wg owulacji na 17.09. Ale jak dotrwać do końca sierpnia to już będzie idealnie najważniejsze żeby mała zdrowa była
Któraś z Was ostatnio pytała o acard. Mi gin kazał brać do zakończonego 36 tc. I luteinę tak samo, później odstawiam i zostaje na heparynie jedynie. Więc jeszcze niecałe 2 tygodnie akurat mam wtedy wizytę to skontroluje jak po odstawieniu. Wczoraj mała tak się ruszała że ciężko było przepływy zbadać ale jak się już udało to wszystko w normie. Lekarz stwierdził że waleczna bo waliła mu w tę głowicę od USG
I powiem wam że mega spokój mnie ogarnął. Jak ona już taka duża i cudowna, ładnie przybiera to wszystko będzie dobrze
Ja pytałam o Acard. Dzięki ze pamiętałaś☺️ Ja odstawiłam po skończonym 34 tygodniu. Wczoraj miałam wizytę czyli 2 tyg po i wszystko ok. Ale nie fajne jest takie odstawianie w trakcie. Człowiek trochę się stresuje czy to dobra decyzja....
-
Dargol wrote:Ja pytałam o Acard. Dzięki ze pamiętałaś☺️ Ja odstawiłam po skończonym 34 tygodniu. Wczoraj miałam wizytę czyli 2 tyg po i wszystko ok. Ale nie fajne jest takie odstawianie w trakcie. Człowiek trochę się stresuje czy to dobra decyzja....Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Lubieswieczki wrote:Uwemhe ja jestem z Gdyni gdzie będę rodzic to się okaże, jak będę jechała w nocy to chyba spróbuje Gdańsk albo Zaspa (tam mam lekarza) albo uck jeszcze nie wiem. Jednak jak zacznie się w dzień to bujne się na redlowo bo na bank utknelabhm w korkach
REDŁOWO MA bardzo dobre opinie i ponoć nie odsyłają tak jak na Zaspie. -
Ane_ta wrote:Cześć Uwemhe. Ja jestem z Gdańska i też będę miała cc na Zaspie.
Może chcesz zdradzić u kogo prowadzisz ciąże ? Mój lekarz też pracuje na Zaspie .
Ja jutro mam wizytę i być może dowiem się kiedy poznamy naszego synka.
A wczoraj robiliśmy sobie sesję ciążową na łące . Nie mogę się doczekać efektów.
Ja staniki do karmienia kupowałam w hm. Wydają się być w porządku . Mogę polecić , bo przy pierwszym dziecku się sprawdziły .
Prowadzi mnie doktor Szulc:-) a Ciebie?
Na kiedy masz mieć cc?
My będziemy mieli w środe sesję ale bardziej taką rodzinną z brzuchem w centrum. Czyli moje dziewvzynki koło nas i mąż planujemy albo w parku albo na plaży:-). To są zawsze świetne pamiątki. -
alex0806 wrote:A jakie masz mutacje? Ja już tak w 21 tc jakoś odstawiałam sterydy i też się martwiłam. Ale było ok z tym acardem i luteiną to w skończonym 36 tc mam odstawić. Nawet gdybym już miała rodzić to będzie dobrze
-
magda.g85 wrote:Uwemhe naprawdę Redłowo nie odsyła? bardzo chcę tam rodzić, ale właśnie tego odsyłania się obawiam i zastanawiam się nad Wejherowem. Poza tym w szpitalu w Redłowie pracuje mój ginekolog prowadzący