WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to z kolei lubie koszule nocne, ale dla mnie przy karmieniu to się nie sprawdzają...chyba, ze byłyby jak te bluzki na ramiączkach do karmienia z takim jakby wszytym sportowym stanikiem, w który można włożyc wkladki. Bo co z tego, że przykleję te wkladki w koszule jak one sa luźne i na pewno obudze się mokra po nocnych karmieniach...zwłaszcza ze w nocy preferuje na leżąco.

Pompon kciuki za maluchów, dobrze, że lekarz ma plan działania, trzymaj chłopaczków jak najdłużej w brzuszku :)

Uwemhe witaj :) możesz być pewna, że u nas też do końca sierpnia wiele z Nas się rozpakuje mimo, że to wątek wrześniowy :D

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe witaj :) w końcu ktoś z Pomorza :D ja może bardziej Małe Trójmiasto Kaszubskie ( Rumia) :D ale to już rzut beretem :) planuję rodzić w Gdyni. Gdańsk pewnie też wchodziłby w grę jednak raczej nie zdążę dojechać :D

Magda pięknie wyglądałaś :) w ogóle to nie widać, że w ciąży jesteś :D

gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

u mnie znowu brak czasu, więc jestem z doskoku. wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż i dziś cały dzień robię za call center :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie też obstawiam koniec sierpnia na poród ale może się zdziwię;) termin wg prenatalnych mam na 14.09 A wg owulacji na 17.09. Ale jak dotrwać do końca sierpnia to już będzie idealnie ;) najważniejsze żeby mała zdrowa była
    Któraś z Was ostatnio pytała o acard. Mi gin kazał brać do zakończonego 36 tc. I luteinę tak samo, później odstawiam i zostaje na heparynie jedynie. Więc jeszcze niecałe 2 tygodnie ;) akurat mam wtedy wizytę to skontroluje jak po odstawieniu. Wczoraj mała tak się ruszała że ciężko było przepływy zbadać ale jak się już udało to wszystko w normie. Lekarz stwierdził że waleczna bo waliła mu w tę głowicę od USG ;)
    I powiem wam że mega spokój mnie ogarnął. Jak ona już taka duża i cudowna, ładnie przybiera to wszystko będzie dobrze ;)

monkle lubi tę wiadomość

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część urodzi przed terminem, cześć w terminie, inne przenoszą, możemy obstawiać co u kogo będzie haha

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    Uwemhe witaj :) w końcu ktoś z Pomorza :D ja może bardziej Małe Trójmiasto Kaszubskie ( Rumia) :D ale to już rzut beretem :) planuję rodzić w Gdyni. Gdańsk pewnie też wchodziłby w grę jednak raczej nie zdążę dojechać :D

Magda pięknie wyglądałaś :) w ogóle to nie widać, że w ciąży jesteś :D

gratuluję wszystkim udanych wizyt :)

u mnie znowu brak czasu, więc jestem z doskoku. wystawiliśmy mieszkanie na sprzedaż i dziś cały dzień robię za call center :D
    Wspaniale:-)
    Czyli nikogo innego nie ma? Heheh ale śmiesznie. U nas na forum.najwięcej jest też dziewczyn z Śląska:-) Krakow i okolice.

• Kaska Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    No to teraz się zamieniamy, bo moja szyjka 2 cm i rozwarcie 1,5 cm. Mam leżeć plackiem 2 tygodnie żeby był 35 tydzień skończony.
    Chłopcy mają 2400 i 1800 gramów, więc niestety różnica spora, ale tego mniejszego mam dolezec przynajmniej do 2 kg, dostałam Medargin na dokokosowanie małego i Celestone na plucka, jedna dawka już za mną, druga jutro.
    Jakby się udało dolezec to CC 12 września, a w środę mam pierwsze ktg, kolejna wizyta za 10 dni. Moja dr mowi że do września muszę wytrzymać i koniec. Staram się być dobrej myśli, bardziej mnie martwi ta mała waga.

Pom pon wcale Ci tego nie życzyłam, wręcz przeciwnie. Myślę, że jesteś pod dobrą opieką. Lekarz wie co robi. A ten mniejszy z 2 tygodnie i dociagnie do 2kg. Ile ostatnio mieli? A i nawet nie wiedziałam że można podać sterydy na płuca nie w szpitalu. Leż grzecznie i pachnij. Dasz radę! :*

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe ja jestem z Gdyni :) gdzie będę rodzic to się okaże, jak będę jechała w nocy to chyba spróbuje Gdańsk albo Zaspa (tam mam lekarza) albo uck jeszcze nie wiem. Jednak jak zacznie się w dzień to bujne się na redlowo bo na bank utknelabhm w korkach :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z pomorza :D mieszkam koło Tczewa kojarzycie? 🙈

Pom pon ja też mam mieć cc 12 września więc trzymamy się razem! Nie ma żadnego rodzenia wcześniej! :D

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • łania Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon pozwól sobie na odrobinę luksusu na końcówce i wykorzystuj męża ile się da :)

Mmagda gratuluję, ślicznie wyglądałaś, potwierdzam ciąży nie widać :)

Ula gratuluję małej kruszynki. Dużo zdrówka dla was :)

Ja dziś już po wizycie, pewnie ostatnia. Za 11 dni ktg. Z OM 36t5d,z usg kilka dni mniej (jak od początku). Łożysko, przepływy, wszystko ok, mała ładnie ułożona. Szyjka 3 cm i zamknięta. Ogólnie powiedział, że mogę już rodzić. Waga sama już nie wiem, na wydruku mam 2825 g +- 400 g, a mi mówił, że koło 3100. Do porodu powinno być koło 3500 g.

Ula_Lbn, Mańka, pola0909, Kaska, lgia1, andziaxs, monkle lubią tę wiadomość

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lania- ni to super wieści! Gratulacje kochana :* już tak niedługo!

łania lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe, pozostaje wierzyć, że lekarz wie co dla Ciebie i Twojego maluszka najlepsze. ❤️ Mam nadzieję, że jego decyzja nie jest podporządkowana jedynie jego planom urlopowym... Swoją drogą, mnie cały czas wszyscy kładą do głowy, że owszem, dobrze mieć swojego lekarza w szpitalu, ale w trakcie porodu pierwsze skrzypce gra położna. Wiadomo, podczas cc sprawy mają się jeszcze inaczej. Tym bardziej trzymam kciuki, żeby ta końcówka września była dla Was szczęśliwa i bezstresowa ☺️

Pom-pon, daj się sobą zaopiekować ❤️ Jeszcze tylko miesiąc! Mnie sierpień leci, jak z bicza strzelił 🙈

Też jestem przed zakupem koszul. Wpadły mi w oko jakieś najzwyklejsze bawełniane na bobaskowo.sklep.pl. Mają całkiem spoko ceny- ok 35zl/szt.

Stanik do karmienia kupuję narazie jeden (w szpitalu skorzystam jeszcze z moich sportowych). Jak kiedyś wspomniałam mam molte bambole, więc boję się, że przy laktacji nie trafię z rozmiarem i będzie problem. A w necie mam też już upatrzony sklep, więc później, gdy wszystko będzie jasne, raz dwa zamówię. 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2019, 15:16

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Uwemhe. Ja jestem z Gdańska i też będę miała cc na Zaspie.
    Może chcesz zdradzić u kogo prowadzisz ciąże ? Mój lekarz też pracuje na Zaspie .
    Ja jutro mam wizytę i być może dowiem się kiedy poznamy naszego synka.

A wczoraj robiliśmy sobie sesję ciążową na łące . Nie mogę się doczekać efektów.

Ja staniki do karmienia kupowałam w hm. Wydają się być w porządku . Mogę polecić , bo przy pierwszym dziecku się sprawdziły .

• Dargol Ekspertka

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    Ja u siebie też obstawiam koniec sierpnia na poród ale może się zdziwię;) termin wg prenatalnych mam na 14.09 A wg owulacji na 17.09. Ale jak dotrwać do końca sierpnia to już będzie idealnie ;) najważniejsze żeby mała zdrowa była
    Któraś z Was ostatnio pytała o acard. Mi gin kazał brać do zakończonego 36 tc. I luteinę tak samo, później odstawiam i zostaje na heparynie jedynie. Więc jeszcze niecałe 2 tygodnie ;) akurat mam wtedy wizytę to skontroluje jak po odstawieniu. Wczoraj mała tak się ruszała że ciężko było przepływy zbadać ale jak się już udało to wszystko w normie. Lekarz stwierdził że waleczna bo waliła mu w tę głowicę od USG ;)
    I powiem wam że mega spokój mnie ogarnął. Jak ona już taka duża i cudowna, ładnie przybiera to wszystko będzie dobrze ;)

Ja pytałam o Acard. Dzięki ze pamiętałaś☺️ Ja odstawiłam po skończonym 34 tygodniu. Wczoraj miałam wizytę czyli 2 tyg po i wszystko ok. Ale nie fajne jest takie odstawianie w trakcie. Człowiek trochę się stresuje czy to dobra decyzja....

nzjd9n73lhky3rsn.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dargol wrote:
    Ja pytałam o Acard. Dzięki ze pamiętałaś☺️ Ja odstawiłam po skończonym 34 tygodniu. Wczoraj miałam wizytę czyli 2 tyg po i wszystko ok. Ale nie fajne jest takie odstawianie w trakcie. Człowiek trochę się stresuje czy to dobra decyzja....
    A jakie masz mutacje? Ja już tak w 21 tc jakoś odstawiałam sterydy i też się martwiłam. Ale było ok :) z tym acardem i luteiną to w skończonym 36 tc mam odstawić. Nawet gdybym już miała rodzić to będzie dobrze ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Uwemhe ja jestem z Gdyni :) gdzie będę rodzic to się okaże, jak będę jechała w nocy to chyba spróbuje Gdańsk albo Zaspa (tam mam lekarza) albo uck jeszcze nie wiem. Jednak jak zacznie się w dzień to bujne się na redlowo bo na bank utknelabhm w korkach :)
    Wspaniale:-)
    REDŁOWO MA bardzo dobre opinie i ponoć nie odsyłają tak jak na Zaspie.

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aannkka wrote:
    Ja też z pomorza :D mieszkam koło Tczewa kojarzycie? 🙈

Pom pon ja też mam mieć cc 12 września więc trzymamy się razem! Nie ma żadnego rodzenia wcześniej! :D
    Oczywiście że kojarze Tczew:-) hehehhe

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta wrote:
    Cześć Uwemhe. Ja jestem z Gdańska i też będę miała cc na Zaspie.
    Może chcesz zdradzić u kogo prowadzisz ciąże ? Mój lekarz też pracuje na Zaspie .
    Ja jutro mam wizytę i być może dowiem się kiedy poznamy naszego synka.

A wczoraj robiliśmy sobie sesję ciążową na łące . Nie mogę się doczekać efektów.

Ja staniki do karmienia kupowałam w hm. Wydają się być w porządku . Mogę polecić , bo przy pierwszym dziecku się sprawdziły .
    Ale fajowo:-)
    Prowadzi mnie doktor Szulc:-) a Ciebie?
    Na kiedy masz mieć cc?
    My będziemy mieli w środe sesję ale bardziej taką rodzinną z brzuchem w centrum. Czyli moje dziewvzynki koło nas i mąż :-) planujemy albo w parku albo na plaży:-). To są zawsze świetne pamiątki.

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwemhe naprawdę Redłowo nie odsyła? bardzo chcę tam rodzić, ale właśnie tego odsyłania się obawiam i zastanawiam się nad Wejherowem. Poza tym w szpitalu w Redłowie pracuje mój ginekolog prowadzący

zem3i09k945lhtw9.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alex0806 wrote:
    A jakie masz mutacje? Ja już tak w 21 tc jakoś odstawiałam sterydy i też się martwiłam. Ale było ok :) z tym acardem i luteiną to w skończonym 36 tc mam odstawić. Nawet gdybym już miała rodzić to będzie dobrze ;)
    Co prawda nie do mnie, ale ja mam Vr2, i Ana i sterydy tez odstawione po 20tyg, acard mam po 36 a heparyne jeszcze mam brac w pologu. Jednak lekarz mowi ze mam zmniejszyc dqwke, a drugi ktorego opinie bardzo szanuje bonmi ciaze utzymal mowi ze zarnego zmniekszania dawek. ;)

• Uwemhe Autorytet

Wysłany: 8 sierpnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magda.g85 wrote:
    Uwemhe naprawdę Redłowo nie odsyła? bardzo chcę tam rodzić, ale właśnie tego odsyłania się obawiam i zastanawiam się nad Wejherowem. Poza tym w szpitalu w Redłowie pracuje mój ginekolog prowadzący
    Oni nie odsyłają tak koleżanki mowiły. A wejherowo to już wogole luksus:-). Jesli.ma się lekarza prowadzącego z danego szpitala to zawsze to.ułatwia proces. Bo wtedy tym.bardziej nie odeślą:-)

‹‹ 966 967 968 969 970 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ