Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja miałam pobierane w środę, trochę nieprzyjemne ale nie bolało
To taki patyczek. Wyniki odbiorę sobie przed kolejną wizytą, czyli 24.08, bo już nie chce mi się biegać do przychodni 300 razy
Kurcze w środę lekarz mi wystawiał L4 i chyba nie przeszło albo coś. Nie mam go do tej pory na koncie ZUS. Napisałam mu maila, ale jeszcze nie odpisał. Może z opóźnieniem zostanie zapisane albo coś. Na razie czekam.
Ja to chyba dzisiaj w końcu wezmę się za to pakowanie torby do porządkuWg listy, u nas wszystko trzeba mieć swoje, jedynie ubranka dają. To dobra opcja, żeby tych brudków nie nosić do domu
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja miałam pobierane w środę, trochę nieprzyjemne ale nie bolało
To taki patyczek. Wyniki odbiorę sobie przed kolejną wizytą, czyli 24.08, bo już nie chce mi się biegać do przychodni 300 razy
Kurcze w środę lekarz mi wystawiał L4 i chyba nie przeszło albo coś. Nie mam go do tej pory na koncie ZUS. Napisałam mu maila, ale jeszcze nie odpisał. Może z opóźnieniem zostanie zapisane albo coś. Na razie czekam.
Ja to chyba dzisiaj w końcu wezmę się za to pakowanie torby do porządkuWg listy, u nas wszystko trzeba mieć swoje, jedynie ubranka dają. To dobra opcja, żeby tych brudków nie nosić do domu
A nie masz tam w tej zakładce „wiadomości” nowej informacji ze zostało wystawione nowe zwolnienie lekarskie? Bo mi się tam od razu pojawia jak lekarz wystawi, a dopiero w zaświadczeniach lekarskich dwa-trzy dni później.
-
Mama_Zuzia wrote:A nie masz tam w tej zakładce „wiadomości” nowej informacji ze zostało wystawione nowe zwolnienie lekarskie? Bo mi się tam od razu pojawia jak lekarz wystawi, a dopiero w zaświadczeniach lekarskich dwa-trzy dni później.
Koleżanka kazała mi w tych wiadomościach sprawdzić i nic nie ma.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
alex0806 wrote:Ja miałam pobierane w środę, trochę nieprzyjemne ale nie bolało
Ja czasami mam dopiero w poniedziałek jak mi wystawia w środę. Zadzwoń na infolinię ZUS i Ci powiedzą. Ten epuap działa z opóźnieniem -
Kaska wrote:Ja czasami mam dopiero w poniedziałek jak mi wystawia w środę. Zadzwoń na infolinię ZUS i Ci powiedzą. Ten epuap działa z opóźnieniem
Pracodawca też nie poganiał ani nic, weszłam wczoraj z czystej ciekawości jaki adres mi wpisał, bo ostatnie 3 tygodnie miałam L4 u rodziców, bo byliśmy tam na urlopie.
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Hej Hej
I ja również witam się w 37 tygodniu ;o Zdecydowanie do mnie nie dociera, że to już naprawdę końcówka. To chyba jak z wakacjami - dopóki się faktycznie na nich nie jest to nie czuje się, że za kilka dni wyjeżdżamy.
Apropos tematu acardu, ja właśnie wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę i też mam lekkiego stresika, jak to teraz będzie.
Też muszę się zmobilizować na weekend do spakowania torby do szpitala (u nas na szczęście praktycznie wszystko dają i dla mamy i maluszka, więc będą to minimalistyczne pakunki).
Dawno nie pisałam, więc gratuluję wszystkich udanych wizyt! Aaa i chyba nie miałam okazji jeszcze pogratulować Uli! Dużo zdrówka dla maluszka i Ciebie!Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Ok, może nie masz tego jeszcze ale powinnaś mieć wszystkie inne zwolnienia widoczne. No gdybyś się niecierpliwiła to możesz zawsze dzwonić na infolinię
a i bym uważała na ten adres bo u mnie byli pod tym co na zwolnieniu, oczywiście był zły i musiałam pisać wyjaśnienia
Łał dziewczyny Wy już 36 tydzieńgratulacje
Mama Staszka coś dawno się też nie odzywała. -
Lubieswieczki też mam gbs dodatni. Mój lekarz praktykuje jeszcze antybiotyk przed. Teraz dostałam doustny, w poprzedniej ciąży miałam większą ilość bakterii to miałam ten i dopochwowy jeszcze.
U mnie jak zwykle problemy ze snem. O 3 wstałam do córki i już do 5 nie spałam. Mąż zresztą też nie mógł spać. O 6 znowu pobudka do niej, ale szybciej zasnęłam i po 7 zaczął dzwonić budzik męża, którego on nie słyszał, więc musiałam się zwlec po telefon.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
alex w zus pue w prawym górnym rogu masz 2 zakładki: ogólny i ubezpieczony. wejdź na zakładkę "Ubezpieczony" i po lewej pojawi Ci się Panel ubezpieczonego i tam masz m.in. zaświadczenia lekarskie. po kliknięciu powinna pojawić Ci się cała historia zwolnień L4.
masakra z tym zusem- jedni widzą po trzech dniach, inni po kilku godzinach..... -
Magda wszystkie zwolnienia mam oprócz aktualnego właśnie:)
Ja to się w ogóle muszę wybrać na badania tarczycowe i morfo, mocz. Na tarczycowe mam skierowanie od Endo, ale na resztę zapomniałam wziąć od gina. A chce sobie zrobić świeże przed wizytą
Powiem wam że leci mi ten czas teraz. Dopiero byłam u rodziców te 2 tygodnie bo mąż miał urlop. Teraz ma 2 zmianę to też od rana spędzamy dużo czasu razem. A tu już weekend za pasem. Później znowu ma długi weekend, ale ja już się z Opola nie ruszam więc pewnie spędzimy go we 2. Dużo ostatnio wychodzimy z domu, chociażby na durny obiad poza domem, bo później już nie będzie czasu. I tak nam teraz cudownie razemtaki czas dla małżeństwa. Mimo oczekiwania, mamy wszystko podrobione i aż miło. Nawet mężu dzisiaj stwierdził że się dawno nie kłócilismy;p ale później dodał że mu nieużywany sprzęt zanika, więc to na pewno aluzja ;p daje sobie jeszcze tydzień i zaczniemy działać chyba ;p
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵 -
Agusia_pia wrote:a u nas wczoraj byly seksy nawet
hehe
Laura 01.09.2019 🩷
Szymon 27.12.2023 🩵