X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Ja dopiero dotarlam do domu.
    Termin cc na 3 wrzesnia.
    Waga 3200 gr!! Klocek bedzie!
    Kolejna wizyta 26.08
    Wszystko ok.
    Wow super waga 😍 A powiedz, w którym szpitalu będziesz mieć cc, bo jak dobrze kojarzę jesteś z okolic Lublina?

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ula ja teraz zdecydowalam sie na Pulawy :)

Ula_Lbn lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Pozwol, ze namaluje Ci kolejny piekny obrazek amerykanskiej rzeczywistosci: pracujaca ciezarna mama moze prawnie przestac pracowac na 2 tygodnie przed terminem porodu, ale te 2 tygodnie odejmuja sie juz od czasu, ktory by spedzila w domu z noworodkiem, czyli od 6 do 12 tygodni. A jak przenosisz to juz w ogole lipa. Takze zadna zdrowa i trzezwo myslaca kobieta tego nie robi, tylko pracuje az urodzi.

dwa rozne swiaty i tak troche lipa dla pracodawcy jesli ktos ma przyjsc na zastepstwo, bo nie da sie tego zaplanowac. Nawet w Angli juz to inaczej wyglada, ale to kwestia tej nierozdzielnosci macierzynskiego od urlopu.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale te wasze dzieciątka mają piękne wagi! Aż zazdroszczę ;)!
    Vian - nie przejmuj się tym egzaminem. Ja zdałam za 4 razem ale przyznam że 3 poprzednie trochę olewałam. Mi się zdarzyło jeden oblać na mieście stojąc przed przejściem dla pieszych. Jakiś "człowiek" postawił stopę kiedy chciałam ruszyć a był akurat w martwym punkcie i go nie widziałam. ;) Zdasz na pewno. Ja jeździłam po ulicy wieczorami bez prawka (człowiek młody i głupi był) ale trochę mi to pomogło jak siedząc sama za kierownicą czułam tą odpowiedzialność, że tylko moje oczy widzą i instruktor za mnie patrzeć dookoła nie będzie ;)
    Widziałam że któraś pytała o moją książkę. Szczerze nie polecam :D ale można sobie poczytać parę recenzji, można łatwo znaleźć w Google.
    Natalia Chmura - Boski narkotyk.
    Druga jest w trakcie i jest o niebo lepsza ;)

Mogę was o coś zapytać wprost? Mam nadzieję że żadnej nie urażę.
    Seksicie się z mężami? Odczuwacie może jakiś dyskomfort? Mnie na przykład trochę boli... No dobra, trochę bardziej boli. Jakbym miała bolący pęcherz... :(

Karmazynova lubi tę wiadomość

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie nie bzykam juz dlugo. Z tym brzuchem dodatkowymi kg i delikatnoscia slonia wcale seks mnie Nie kreci. A robic cos na sile bez sensu.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielonawyspa ja pytałam. Dzięki, za podanie tytułu :) w takim razie będę czekać na drugą, a ta pierwsza jak znajdę to chetnie przeczytam. ;)
    My rzadziej, ale nie odczuwam żadnego dyskomfortu. Pewnie częstotliwość byłaby czestsza, ale już zwyczajnie sił brak :)

Laurka ja też trzymam kciuki i czekam na wieści

ZielonaWyspa lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia waga rzeczywiscie piękna. To chyba pierwsze przekroczone 3kg:)
    Animka, Klopsik, Wam również gratuluję udanych wizyt.
    Agucha lez i dbaj o siebie, to dacie radę!!
    Zielona wyspa mmja też raz miałam taki problem, o ktorym piszesz i u nas wystarczyla zmiana pozycji.
    Laurka super, że nie ma zakrzepow, kciuki za usg. A właśnie podczas usg nie podadzą Ci orientacyjnej wagi małej?
    My właśnie wróciliśmy z kina i trochę dziwnie bo mała podczas 2,5 godzinnego seanu ruszyla się tylko kilka razy. Teraz buszuje już bardziej. Zastanawiam się czy nie powinna reagować bardziej na głośne dźwięki, czy nie ma problemu ze słuchem? Mam nadzieję, że to tylko moja głowa tak schizuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 22:28

3jgx3e3koyqms61s.png
  • ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sił też mam mało, ale musiałabym być chyba umierająca, żeby nie mieć sił na mojego - najzwyczajniej w świecie mój facet bardzo mnie kręci :) Pozycje już próbowaliśmy wszystkie, które są komfortowe dla mnie i niestety nic nie pomogło, ale bardzo dziękuję za odpowiedzi.
    :)

• Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ogromne dzieki za kciukasy dzisiaj! Po prawie 4 godzinach wychodze stad uskrzydlona. W nogach zakrzepu nie ma a dzidzia idealna do wieku ciazy, wcale nie mala tylko w normie. Ulozona jest glowka w dol i buzka do wewnetrznej strony + jeszcze ramieniem twarz zakrywala, wiec foty nie mam. Ale wazy 4 funty 6 uncji czyli, tadam tadam 1984 g! Prawie 2 kg! Ciesze sie niezmiernie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2019, 01:02

Mama_Zuzia, elvira, 91, Jusi 28, monkle, Karmazynova, Mańka, stayaway, Gosa, Kaska, Agucha90s, Aster4n, Arashe, Izoleccc, pola0909, Lubieswieczki, k878, Annie80, RudaAnna lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWyspa- my od momentu kiedy mnie wszystko tam bolało i miałam wrazenie jakby dzidzia mi miała wypaść nic nie robimyoprocz lodów algidy :p mi jest niewygodnie i dodatkowo mnie trochę uciska i boli wiec pieprze

Laurka- cudne wieści ❤️❤️❤️ Super! To teraz pijemy szampana bezalkoholowego 🍾🍾🍾

ZielonaWyspa, Mańka lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lody algidy rozwalaja system. U nas tak samo, ale po 37tc zamierzam się zmobilizować do intensywniejszych ćwiczeń, może coś przyspieszymy. Jak coś próbowaliśmy to później taki dyskomfort w brzuchu czułam, spinal się...

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siły i chęci nawet są na te całe seksy, ale moje jęki przy podnoszeniu się, przekręcaniu na drugi boczek, bo ciężko i niewygodnie zupełnie wybijają mnie z nastroju. 🙈

Zielonawyspa- aż zajrzałam na lubimy czytać.pl i Twoją książka ma całkiem niezłe opinie. Może, więc jesteś zbyt krytyczna wobec siebie. Takie "piekło perfekcjonisty" 😉

Laurko, cieszę się i oddycham z ulgą razem z Tobą ❤️

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 02:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    manda21 wrote:
    dwa rozne swiaty i tak troche lipa dla pracodawcy jesli ktos ma przyjsc na zastepstwo, bo nie da sie tego zaplanowac. Nawet w Angli juz to inaczej wyglada, ale to kwestia tej nierozdzielnosci macierzynskiego od urlopu.

Manda na tak krotki okres nieobecnosci nie zatrudnia sie nikogo na zastepstwo. Reszta pracownikow przejmuje te obowiazki i jakos sobie radza przez te gora 3 miesiace.
    To jest zaiste inny swiat. Ale karmiaca mama ma po powrocie do pracy zapewnione przerwy laktacyjne.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo, umieram na ból pleców i niewyspanie, zaczął się chyba czas wiecznego narzekania, co do seksu ja chęci brak sił brak, ale chyba też jak będzie donoszons to będę na siłę żeby coś ruszyć hihi chociaż w 1 ciąży to nic nie dało dopiero masaż szyjki ruszył akcje

3i49tv734kk70k5a.png
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWyspa moze masz jakas infekcje? Mnie tak w niskich tygodniach ciazy bolalo. Po opakowaniu coltrimazolu w czopkach od lekarza i bralam przez jakis czas zurawine i urosept bo mialam uczucie jakbym miala infekcje pecherza. Cos pomoglo.. Teraz unikam, bo jak cos jest wueczorem to na drugi dzien mam skurcze i ja wspolzyciem sobie rozpoczelam akcje porodowa przy synu.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie też witam z rana. W nocy znów miała 2h przerwy w spaniu:( czyżby organizm przedstawiał się w tryb " noworodek"?:p haha

My dość często współczujemy,ja mam wysokie libido a mój mąż za każdym razem powtarza że bardzo mu się w zciazy podobam:)

201512131765.png

201909081765.png
  • Gosa Przyjaciółka

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też staramy się wspolzyc, może troche rzadziej niż wcześniej bo sil trochę mniej, ale ani ja ani mąż nie wyobrażamy sobie przestać ( chyba że dla dobra maluszka, ale póki wszystko jest ok to czemu nie). I tak chłop będzie miał posuche po porodzie;) wtedy trzeba będzie inaczej nadrabiać... ;)

uann3e3kzktf09v2.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia mój to takiej wagi nie miał nawet przy urodzeniu w 40 tygodniu :D

Laurka super, że wszystko ok! Czyli też mogę spodziewać się 2 kg :D

Seksy mówicie... Matko kiedy to było. Od 15 tygodnia mam zabronione. W drugim trymestrze to miałam mega ochotę, ale teraz to nawet jak bym mogła to by mi się nie chciało. Ruszam się jak orka czy wieloryb. No a tak w jednej pozycji to słabo.

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • alex0806 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też posucha. Było kilka tygodni temu i od tamtej pory cisza. Ja się czuje jak słoń, a na dodatek biorę luteinę bo mnie kłuło w szyjce. Wcześniej oboje mieliśmy infekcję. I tak jakoś nas nie ciągnie. Może bliżej porodu jak już będzie donoszona to poszalejemy żeby ją wykurzyć :)
    Jak na razie to się zbieram na ktg. Przez te wczorajsze bóle to mam jakieś schizy. Nawet jak wszystko wyjdzie dobrze to dzisiaj pakuję w końcu tę torbę do szpitala. Bo jak na razie wyprałam walizkę i stoi ;)
    Wy liczycie na 2 kg w 32 tc a ja mam nadzieję że będzie tyle miała jutro, czyli w skończonym 34 ;) każdy nasz dzieciaczek jest inny ;) pozniek te wagi urodzeniowe tez będą kosmicznie się różnić. Najwazniejsze zeby zdrowe ;)

Laura 01.09.2019 🩷
    Szymon 27.12.2023 🩵
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, witam się w 37 tygodniu rozpoczętym, dzisiaj kończę 36 tydzień ciąży! Rowno 4 tygodnie do terminu

alex0806, klopsik, magda.g85, Kaska, Arashe, Pom-pon, elvira, pola0909, Karmazynova, manda21, Jusi 28, Mańka, Laurka, Agusia_pia, Annie80, stayaway lubią tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 955 956 957 958 959 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ