Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Laurka następna wizyta 19, za 2 tygodnie. A co do płaczu w nocy mój syn ma tak samo. Tyle ze śpi z nami więc nie muszę wstawać.
Miczitanka właśnie o tym mówiła mi dr. Powiedziała że to normalne. Żeby się ważyć rano i wieczorem i nie powinno być więcej jak 2 kg różnicy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 17:11
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
elvira wrote:Laurka następna wizyta 19, za 2 tygodnie. A co do płaczu w nocy mój syn ma tak samo. Tyle ze śpi z nami więc nie muszę wstawać.
Miczitanka właśnie o tym mówiła mi dr. Powiedziała że to normalne. Żeby się ważyć rano i wieczorem i nie powinno być więcej jak 2 kg różnicy.
Spoznione zyczenia dla Marcela!08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
My po wizycie 2.5h opóźnienia.., 32+3 mała waży 2300, lekko nad połową centylowa, lekarz mówił, że spodziewać się ok 3400. Wszystko super, tylko łożysko do obserwacji bo zaczyna wapnieć i za szybko się starzec. Pytał, czy ktoś w otoczeniu pali, a ja absolutnie nie mam kontaktu z osobami palącymi. Nie wiem od czego to może jeszcze być. W każdym razie do obserwacji.
Pom-pon, pola0909, Ula_Lbn, elvira, andziaxs, manda21, Annie80, Arashe, Karmazynova, Mańka, monkle, stayaway, 91 lubią tę wiadomość
-
klopsik wrote:My po wizycie 2.5h opóźnienia.., 32+3 mała waży 2300, lekko nad połową centylowa, lekarz mówił, że spodziewać się ok 3400. Wszystko super, tylko łożysko do obserwacji bo zaczyna wapnieć i za szybko się starzec. Pytał, czy ktoś w otoczeniu pali, a ja absolutnie nie mam kontaktu z osobami palącymi. Nie wiem od czego to może jeszcze być. W każdym razie do obserwacji.
Ale już Klopsik
Za 2 tygodnie kontrolujesz u Sz czy kazał u lekarza prowadzącego? -
Tzn tak sobie sama wymyśliłam że za dwa tygodnie
A opóźnienie to sam lekarz tworzy.. ostatnio byłam pierwsza na 8.20, weszłam o 8.45, a wizyta trwała 70 minut. Więc po jednej pacjentce ponad pół godziny opóźnienia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 17:41
-
No i ja po wizycie... nakaz leżenia,szyjka skrócona 2.1 cm i rozwarcie od wewnątrz 7 mm,za tydzień wizyta kontrolna i decyzja czy szpital i sterydy czy dalej leżymy. Jestem obstawiona lekami. Z małym wszytsko ok. Waży już 2300g ma dużo włosów i robi śmieszne minki.
Mam zapomnieć o tym że pójdę na wesele bo jak wcześniej nie urodze to będę leżała. -
Agucha90s wrote:No i ja po wizycie... nakaz leżenia,szyjka skrócona 2.1 cm i rozwarcie od wewnątrz 7 mm,za tydzień wizyta kontrolna i decyzja czy szpital i sterydy czy dalej leżymy. Jestem obstawiona lekami. Z małym wszytsko ok. Waży już 2300g ma dużo włosów i robi śmieszne minki.
Mam zapomnieć o tym że pójdę na wesele bo jak wcześniej nie urodze to będę leżała.
Oj.. dobrze ze mały już całkiem spory i u niego wszystko w porządku. A ty teraz lez i pachnij kochana i oby nic się już nie pogarszało! -
Agucha90s wrote:No i ja po wizycie... nakaz leżenia,szyjka skrócona 2.1 cm i rozwarcie od wewnątrz 7 mm,za tydzień wizyta kontrolna i decyzja czy szpital i sterydy czy dalej leżymy. Jestem obstawiona lekami. Z małym wszytsko ok. Waży już 2300g ma dużo włosów i robi śmieszne minki.
Mam zapomnieć o tym że pójdę na wesele bo jak wcześniej nie urodze to będę leżała.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Tak mówicie o odsylaniu że szpitala na Kopernika i tak sobie myślę, że skoro mnie już na cc umowili to chyba nie odeślą...
Apropo laktator, to ja kupiłam Medela Swing na jedną pierś, ale kupiłam używany na OLX. Przy synku nie udało mi się karmić, bo nie chciał łapać piersi i teraz nie chciałabym odpuścić. -
Kaska wrote:Dziewczyny które stosowały lactulosum, bo ktoś o tym pisał. To dostałyście pozwolenie od ginekologa w jakiej ilości?
Znowu mam problem i boję się skurczu jelit i tak się zastanawiam nad tym syropem, tylko nie wiem w jakiej ilości
Kaśka ja polecam czopki eva/q są bezpieczne i w 15 min już ulga -
Agucha- lez grzecznie,dzidzia najważniejsza teraz!
Ja też po wizycie,wszystko dobrze,szyjka twarda zamknięta,lozysko super,przeplywy też,a mała waży 2300:Delvira, k878, Kaska, manda21, pola0909, Laurka, klopsik, Arashe, Mama_Zuzia, Karmazynova, Ula_Lbn, monkle, AmyLee44, 91 lubią tę wiadomość
-
Zielona wyspa ja tu jestem na bieżąco, znaczy dopiero teraz nadrobiłam wczorajsze i dzisiejsze wpisy ale to taki jednorazowy wyskok, obiecuję
Dziękuję że kibicowałaś i oczywiście, że pamiętam, że pisałaś tu na wątku.
Janka Ciebie też pamiętam, zastanawiałam się jakiś czas temu gdzie się podziałaś. Przykro mi bardzo z powodu Twojej mamy. Nic więcej nie powiem, po prostu wirtualnie przytulam.
Kaska ja brałam lactulosum 1 łyżka rano przed jedzeniem. Nie wiem jak na Ciebie podziała, ale radziłabym nie wybierać się nigdzie dalekoMożesz też spróbować czopki glicerynowe - dla mnie były zbawieniem po cc.
No i ostatnie co bym chciała dziś napisać - oblałam praktyczny na prawo jazdy, ale przynajmniej wyjechałam z placu manewrowego, więc nie było tak najgorzej. Kolejne podejście 13 sierpnia o 8:00.
👸: 1,70cm ->4.86cm ->6.05cm ->129g ->174g♀️ ->395g ->522g ->683g ->998g ->1449g ->1881g ->2193g ->2518g-> 2720g
Diana: 23.02.2021
Weronika(ur. 25tc): 08-24.06.2019(*)
Okolice Warszawy