X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie elvira czy ta waga to też nie dodatkowo zaparcia i np zatrzymanie wody. Masz jakiś dolegliwości od strony układu pokarmowego?
    Ja np raz schudłam 1,2 kg jak udało mi się wypróżnić po tygodniu gorszego wyprozniania. Od puchniecia też słyszałam że można sporo przytyc, choć akurat z tym problemu nie mam. Moja siostra miała pod koniec ciąży, a mimo to po ciąży zeszła szybko z wagi jak odpuchla

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny 🙂 nie wiem czy mnie pamiętacie.. Byłam z Wami od początku na tym forum później w 4 miesiącu ciąży dowiedzielismy się że moja mama ma nowotwór złośliwy z przerzutami i zaczęła się walka o jej życie.. A fakt że mój tato zginął w wypadku półtorej roku temu sprawił że walka była podwójna bo nie chciałam zostać bez rodziców.. Teraz.. Moja mama po dwóch miesiącach od kiedy się dowiedzieliśmy zmarła :( tak bardzo nie potrafię się pogodzić z jej odejściem.. Była mama i przyjaciółka.. Tak cieszyła się na narodziny Lilianki.. Teraz gdy trochę doszłam do siebie a nie zostało już dużo do porodu postanowiłam że będę silna.. Chyba ciężko mi będzie nadrobić Wasze wpisy ale chce być z Wami już teraz na bieżąco ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 11:37

• Karola9316 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Janka miałam pisać ostatnio do Ciebie.
    Przykro mi z powodu mamy, ale głowa do góry musisz być silna dla córeczki :*

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka strasznie mi przykro z powodu odejścia Mamy :( nie tak to powinno wszystko wyglądać. Moja mama tez jest moja przyjaciółka wiec nawet nie próbuje sobie wyobrażać jak wielka pustkę w sercu odczuwasz po jej stracie :( oczywiście ze Cię pamietam. Napisz jak maluch w brzuszku kochana choć wiem ze ciężko się teraz cieszyć tym szczególnym czasie

Elvira- faktycznie dużo, pewnie wode straszliwie zbierasz. Daj znać kochana

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka współczuję Ci strat tak ważnych osób, obyś miała dużo siły, a te miłość przelejesz na dzieciaczki, którego Twoi rodzice będą doglądać z góry.

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo mi przykro z powodu mamy. Teraz masz dla kogo być silna :* jeszcze troszkę i będziesz miała córkę przy sobie

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka0909, zawsze pociesza mnie myśl, że Bóg nigdy nie zabiera czegoś z naszego życia nie dając nic w zamian. Nikt i nic nie zastąpi rodziców, mamy, ale wierzę, że mimo bólu można jeszcze odnaleźć ukojenie. Tego Ci życzę.

Elvira, podobnie jak Mama_Zuzia pomyślałam, że może to kwestia zatrzymania się wody w organizmie. Ostatnio znów były upały a na tym etapie niemal każda z nas ma tendencję do puchnięcia. Mam nadzieję, że wcale nie ma powodu do zmartwień.

A co do jeszcze mężów. Podczas babyshower mój poszedł do kolegów na procenty. Gdy wrócił usiadł na przeciwko mnie, popatrzył raz na łóżeczko, raz na mnie i powiedział z pełną powagą: "za jakiś czas będzie tam nasze dziecko. Anka! Co my zrobiliśmy?! Nie ma odwrotu!" 😂

Karmazynova, Mama_Zuzia, manda21, Laurka, cytrynówka lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, byłam dziś na Kopernika. Dziś akurat było pusto, ale położna mi sama z siebie powiedziała, ze w pierwszej kolejności zagrożone ciąże i ze trzeba być przygotowanym na to, ze mogą Cię nie przyjąć. Trochę lipa, bo nie wiem, jak spakować torbę - na Kopernika w sumie wszystko dają, trzeba mieć tylko badania i swoje rzeczy osobiste, a we wszystkich innych są całe listy :/

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka przykro mi z powodu mamy :(

Manka smiesznie Twoj maz powiedzial :D

Ja sie wlasnie wykapalam. Zaraz bede isypiac syna i po 15 jade do lekarza. Obstawiam ze moj klusek wazy ponad 3 kg juz :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka wrote:
    Mama Zuzia, byłam dziś na Kopernika. Dziś akurat było pusto, ale położna mi sama z siebie powiedziała, ze w pierwszej kolejności zagrożone ciąże i ze trzeba być przygotowanym na to, ze mogą Cię nie przyjąć. Trochę lipa, bo nie wiem, jak spakować torbę - na Kopernika w sumie wszystko dają, trzeba mieć tylko badania i swoje rzeczy osobiste, a we wszystkich innych są całe listy :/

Gomerka- jak się zacznie ja będę dzwonić do mojej lekarki- może będzie miała dyżur i powie mi jak sytuacja wyglada. Generalnie na Kopernika zawsze tak niestety jest bo są na całe województwo. Ale tez z rozwinięta akcja porodowa Cię nie wypuszcza jak już będą widzieć ze nie ma czasu.
    Ja pakuje i dla siebie i dla malucha wszystko, bo wole mieć swoje wiec w razie gdybym nawet trafiła do innego szpitala to będzie :)
    Moja lekarka mówiła ze odsyłali jak się spodziewali szescioraczki bo wiedzieli ze będą potrzebować inkubatorów. Będę jeszcze pytać w srode

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 12:16

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, dajecie czadu tutaj. Trochę mi zajęło żeby nadrobić czytanie od wczoraj :)
    Nie wiem, która z was była ciekawa ale ja również czekam na 3 potomka ;) Starsze rodzeństwo już nie może się doczekać. Nawet pytają kiedy wreszcie skończą się te wakacje i pójdą do szkoły, bo wiedzą że termin jest po wakacjach. Zauważyłam że niektóre narzekają na swoich ukochanych mężów ;) ich chrapanie, brak zrozumienia itp. Mój na szczęście jest przekochany ale chrapie niemiłosiernie i kiedyś przez sen, szturchając go powiedziałam żeby po prostu przestał oddychać. Nie dość że przekrecanie się z boku na bok to wyczyn w tych ostatnich tygodniach plus bezsenność (bo fajnie jest popatrzeć w sufit), to jeszcze ukochany chrapie ;)
    Swoją drogą, czy któraś miała może już takie konkretniejsze skurcze przepowiadające? Ja nie miałam nigdy, jedynie brzuch mi się twardy robił i tyle, ale tydzień temu w niedzielę przez 7h miałam skurcze co 15 i 10 minut plus wymioty...
    PS. Byłam w czerwcu w Polsce i naprawdę was podziwiam jak wy wytrzymujecie w takie upały. Ja praktycznie siedziałam w domu z zasłoniętymi roletami i wiatrakiem koło siebie. Wieczorem nie dało się wyjść, bo komary... Sorry że tak dużo piszę, ale mam małe skrzywienie "zawodowe" ;)

• manda21 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaWyspa, a wymiotowalas wczesniej czy to taka jednorazowa akcja byla? To sie do skonsultowania z lekarzem nadaje. Ja tak mialam z jakis miesiac temu, ale przeszlo i na razie cisza.

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manda : wymiotowałam niczym między skurczami. Po tej całej akcji byłam właśnie u lekarza prywatnie i powiedziała mi, że jak wymioty, to rozwarcie się robi. Po czym sprawdziła i nic się nie zmieniło, wszystko zamknięte. Dziwny przypadek, bo nawet na początku tej ciąży tak mnie nie goniło do łazienki...

• Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia, a mogę spytać do której lekarki stamtąd chodzisz?

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• elvira Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny lekarka stwierdziła że to obrzęki bo faktyczne jestem spuchnieta, mam się ważyć . Jutro mam zrobić badania na białko. Mala wazy 2300 ładnie przybiera bo 3 tygodnie temu 1700. Szyjka powoli się skraca teraz o 0.5cm więc przedwczesny poród nie zagraża a jest szansa że samo się zacznie.

Dziękuję dziewczyny na was zawsze można liczyć:)

Jusi 28, Kaska, Mańka, Karmazynova lubią tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo mi przykro.... :( Zostań już z nami.

Mi udało się wcisnąć do lekarza na konsultacje i dostałam wszystkie potrzebne skierowania wiec jutro idę sprawdzać czy to ta cholerna cholestaza czy nowy krem do stop:) A przy okazji zrobiłam GBS :)

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do fanek harrego Pottera wchodzę na insta oglądam relacje Zosi zborowskiej, a ta dostała przesyłkę z housa bluzy itd. Nawet miotla się znalazła :o

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka wyrazy współczucia z powodu mamy, życzę dużo siły bo masz dla kogo być silną ! Rozumiem jednak twoje uczucia, ponieważ moja mama również pełni rolę najlepszej przyjaciółki. Elvira jeśli to faktycznie woda to mnie nastraszylas bo ja dzisiaj pierwszy raz obudziłam się spuchnieta :/ nawet nie wchodzę na wagę, póki co utrzymywało się +13kg i chciałabym żeby tak zostało boi tak kolana i stopy bolą :/

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz w domu 3 kg mniej. Nie wiem co jest. A na posiew też mi pobrala. Wyniki w czwartek .

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira: A mogę zapytać w którym tygodniu już jesteś, że twój maluch tyle waży? Chciałam sobie zwyczajnie porównać do siebie, chociaż wiadomo że każda z nas jest inna i pomiary też indywidualne. Ale tak pi razy oko ;)
    U mnie jest 33+6,tydzień temu mój klopsik ważył 2kg... Trochę nas to niepokoi, bo 6 lat temu syna urodziłam 4kg (5 dni po terminie), a mój stary (nowy partner) ważył 4.800kg i dlatego wszyscy spodziewaliśmy się po wcześniejszych prognozach, że nasz klopsik będzie konkretnym klopsikiem ;)

Janka, mi również jest bardzo przykro. Szczerze zazdroszczę wszystkim, którzy mają tak cudowne relacje z rodzicami. Ja niestety takich nie mam, rodzeństwa też nie posiadam, dlatego ciężko jest mi wyobrazić sobie ból, który odczuwasz.
    Vian - Nie wiem czy to przeczytasz, ale widziałam wszystkie twoje wpisy. Kibicowałam ci od początku, kiedy tylko urodziłaś córeczkę. Ostatnio czytałam ten długi wpis opisujący całą twoją historię i zwyczajnie się popłakałam. Nikt, kto nie doświadczył w życiu takiej tragedii nie jest w stanie wejść w twoje buty i zrozumieć co przeżywacie razem z mężem. Wierzę, że pomimo, że teraz tego nie dostrzegasz, w bardzo niedalekiej przyszłości wyjdziecie z tego razem obronną ręką i będziecie się cieszyć gromadką dzieci. Dziewczyny tutaj słusznie radzą, żeby udać się do psychologa. To nie jest żaden wstyd, a z pewnością pomoże - wiem coś o tym.
    Komunikacja: Widziałam, że u ciebie też nieciekawie się dzieje z mężem. Powiem Ci jedno, z tego co o nim piszesz ten "facet" nie ma za grosz szacunku do ciebie ani nie szanuje rodziny, o której wiele par tylko może pomarzyć. Ja mam dwójkę z poprzedniego "związku" z typem, który nie szanuje nawet roślin. Jak mój syn miał roczek, odważyłam się go zostawić. Miałam niecałe 25 lat, dwójkę dzieci brak możliwości pójścia do pracy, trochę długów, plus psychola na karku z którym ciągałam się po sądach. Dostaliśmy nawet nakaz ochrony przez wcześniejszą przemoc domową. Uwierz, że było mi bardzo ciężko finansowo, ale jakoś dałam radę. Po pewnym czasie poszłam do pracy, miałam opiekunkę. Odżyłam bardzo. Zanim poszłam do pracy, poznałam właśnie mojego starego, z którym później się rozstałam na jakiś prawie rok. Zakochałam się w nim naprawdę szybko. To było wręcz niewytłumaczalne. W tej całej przerwie, którą mieliśmy strasznie cierpiałam i napisałam książkę, którą wydałam w Polsce. Teraz w życiu bym jej nie wydała, tak okropnie napisana, ale to nieważne. ;)
    Liczy się dzisiejszy dzień. Mam najwspanialszego człowieka pod słońcem i nie wyobrażam sobie że mogłabym być z kimś innym. Na ciebie też czeka takie szczęście, choć jestem przekonana że teraz bardzo ciężko Ci w to uwierzyć. :) Ściskam was mocno laski i uciekam dalej malować komode :)

Komunikacja24 lubi tę wiadomość

‹‹ 951 952 953 954 955 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ