Wrzesień 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja kupilam lansinoh na 2 piersi. Wczesniej mialam canpol basic reczny i jest godny polecenia.
U mnie syn mial 57cm i w 56 chodzil 2 tyg, wiec warto sobie 62 wiecej przygotowac, zawsze mozna awaryjnie troszke za duze ubrac.Syn 10.2016
Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
-
Pisalyscie, ze macie stres jak sobie z dwojka poradzicie. U mnie stres sie zaczyna zwiazany z porodem, bo tego sie nie da zaplanowac i przewidziec eh. Oby poszlo bez komplikacji. Jakos czlowiek do pierwszego taki nieswiadomy idzie.Syn 10.2016
-
Gomerka wrote:Właśnie ja się nastawiam bardziej na 62, zawsze przecież można podwinąć
chociaż Mama strasznie na mnie nakrzyczała, że jakie podwinąć, że będzie wyglądać jak takie biedactwo w za dużych ciuchach
mozna pojsc na kompromis kaftanik i pajacyki bez stopek plus skarpety
Syn 10.2016
-
Witajcie, ale się rozpisalyscie! Fajnie ze odezwały się dziewczyny których dawno nie było. Ja miałam wczoraj kiepski dzień, po obiedzie rozbolal mnie paskudnie żołądek, niewiem czy coś mi zaszkodziło czy młody ucisnol ale czułam się paskudnie. Do tego jakiś taki płaczliwy dzień, miałam dość swojego ciała które mnie nie słucha, ograniczeń ruchowych i ciągłej zadyszki, No ale się wyspalam i dziś lepiej. W sobotę przyszykowalismy pokój dla młodego, łóżeczko i komodę, kosz Mojżesza, poprasowalam większość rzeczy, muszę tylko jeszcze zamówić aptekę i spakować torbę. W środę ktg, zobaczymy jak tam panicz sobie radzi. Laurka oprócz ciebie, komunikacji i podwójnej mamy jeszcze ja czekam na trzecie bobo 😊 tylko ze ja nie pisze zbyt często wiec mogło ci umknąć.
Mati 16.07.2009
-
Ja wczoraj byłam tak zmęczona, że jakbym miała rodzic w nocy to bym nie dała rady, teraz jeszcze kawy nie pije by dziecku tętna nie podnosić... Ale przy mojej córce nie da się odpocząć.
Dziś niby mam ciąże donoszoną wg Om.
Co do zaskoczen przy porodzie, to ja wciąż nie wiem co mieszka w brzuszku i wszystko wskazuje na to, że dowiem się przy porodzie jak przy pierwszym
Co do ubranek 54 to zależy od dziecka, u mnie na pewno po 4 będzie za o, bo dzidzia nie duża, a 4 to może nawet jednego dnia wybrudzic jak się postaralgia1, aannkka, pola0909, manda21, stayaway, Laurka lubią tę wiadomość
-
Arashe- ciekawe kto to u Ciebie mieszka
z nas wszystkich jesteś najbliżej porodu (przynajmniej teoretycznie patrząc tygodniami haha)
Agusia- kciuki zaciśnięte! Będzie dobrze wszystko!
Agjot- tez miałam wczoraj jakiś płaczliwy dzień, hormony na końcówce dają już nam do wiwatu! -
Hej hej po weekendzie
Ale naskrobałyście
Arashe wow pierwsza donoszona ciąża na naszym wątku! Gtatki.
Kciuki za wszystkie wizytujące, bo troszkę wizyt na ten tydzień się zebrało
Apropos mężów to mój ostatnio bardzo dużo pracował i jak na koniec tygodnia w końcu było troszkę lżej to nie mogłam się odnaleźć, bo już tak się przyzwyczaiłam do własnego trybu. My się śmiejemy, że z naszym temperamentem i "moje musi być na wierzchu" na bank pokłócimy się podczas porodu, albo jedno na drugie się obrazi
Oczywiście z przymróżeniem oka
Ja mogę wkleić moją listę z apteki (brakuje kilku rzeczy, bo kupiłam je stacjonarnie lub dostałam w spadku - np. kremu na odparzenia, podkłady poporodowe, wkładki do biustonosza ale może się komuś przyda jako baza):
1. AKUKU, pływający termometr do kąpieli, żyrafa, A0394, 1 sztuka
2. CHICCO, nożyczki do paznokci, krótkie, zielone, od urodzenia, 1 sztuka
3. BABY ONO, cążki do paznokci z uchwytem, od urodzenia, 1 sztuka
4 CANPOL, majtki poporodowe, wielorazowe, siateczkowe, rozmiar S/M, 2 sztuki
5 CANPOL, majtki poporodowe, jednorazowe, rozmiar M, 5 sztuk
6 CANPOL, szczotka do włosów z naturalnego włosia z grzebykiem, Newborn Baby, Biały, 1 komplet
7 Linomag 200mg/g, maść, 100g
8 OCTENISEPT (0,10g+2g)/100g, płyn, 50ml
9 EMOLIUM Suncare, mineralny krem ochronny, SPF50+, 50ml
10 WaterWipes, chusteczki nasączane wodą, 60 sztuk
11 CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), płatki kosmetyczne dla niemowląt, 60 sztuk
12 CLEANIC Kindii, Pure (dawniej Baby Sensitive), patyczki higieniczne dla niemowląt, 60 sztuk
13 BABYCAP, sól fizjologiczna, ampułki, 10x5ml
14 Nacomi, olej kokosowy nierafinowany, 100ml
15 MAMAS, maść na pękające sutki, 20g
16 AVENT, torebki do przechowywania pokarmu, SCF603/25, 25 sztuk
17 CANPOL, smoczek silikonowy, symetryczny, Sówki, rozmiar A, 0-6 miesiąca, 1 sztuka
18 AVENT, butelka Natural, od urodzenia, SCF030/17, 125ml
19 CANPOL, laktator ręczny, Basic 12/205, 1 sztuka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 10:28
Arashe lubi tę wiadomość
Wyczekujemy na 6.09.19 r.))
-
Dziewczyny przytylam 5 kg w 3 tygodnie. Jestem przerażona jak to możliwe żeby tak dużo i tak szybko... A jeszcze dziewczyna przedemna przytyla tyle w 2 tyg i wsadziła ja do szpitala Bo to nie jest normalne. Czekam na wizytę u lekarza . Boję się
04.08.2017 Marcel 💙
09.2019 córeczka ❤ -
Laurka wrote:Jusi ladnie, a moge sie zapytac czemu na taka kolyske sie zdecydowaliscie? Bo to takie rozwiazanie tylko na kilka miesiecy.
Dziekuje wam dziewczyny;-)
A kolyska dlatego bo zawsze chcialam miec takie moje widzi mi sie. No i mysie ze jest wygodna rzecz bo na kolkach zawsze moge sobie miec dzieciatko w pobliżu w nocy przy łóżku np. No i po wielkosci wydaje mi sie ze tak nawet do pol roku starczy a potem łóżeczko oczywiście. Przy pierwszej córce nie udalo sie miec bo ciężej było w sumie ze wszystkim a szczegolnie z kasą... -
Ja w dwa tyg 2 kg ale wiem ze za duzo bylo slodyczy i od tego. Teraz juz musze sie bardziej pilnowac. Bo cc za jakies 3 tyg pewnie i nie chcialabym 4 kg przybrac...
-
Arashe nie chcesz wiedzieć co będzie czy jest jakaś inna przyczyna?
Chyba wszystkie wzięły do serca zrobienie 1000 stron 😂
Ogólnie to mnie przerażacie bo jak widzę u Was 35 tydzień to jakoś mam wrażenie że mi to zostało jakieś pół roku a nie 2 miesiące 🙃 coś czuję że zostanę ostatniaale ja się nie pcham, czekam grzecznie w kolejce
Mańka lubi tę wiadomość
-
Elvira, daj znać. Nawet jeśli woda, to taka ilość w takim czasie to sporo.
Klopsik, takie wygibasy i wypinanie w brzuchu to u nas norma
Stayaway, ja bym obstawiała u Ciebie rozejście kresy białej. Spore to „serduszko” ci się zrobiło.
Ja mam jeszcze 23 dni do cięcia. Już teraz tak odliczam bo później to się nie stanie. Mąż mi truje od kilku dni żeby walizkę spakować. Tylko jakos nie mam kiedy...Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019