X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • elvira Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona wyspa jutro będę mieć skończony 33 tydzień. A 2 lata temu syna urodziłam na 4090

ZielonaWyspa lubi tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo mi przykro z powodu śmierci mamy. Teraz na pewno dzieciątko da Ci siłę. Zostań z nami- to też Ci troszkę pomoże.

elvira jeśli to obrzęki to pij dużo wody. Wbrew pozorom picie wody zmniejsza zatrzymywanie jej w organizmie.

zem3i09k945lhtw9.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz też mi poradził żeby po szyję zanurzyć się w wannie w letniej wodzie z solą

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka strasznie mi przykro. Nie potrafię sobie wyobrazić tak wielkiej straty. Maja mama również jest moją przyjaciółką.

My z kolei teraz czekamy na operację teściowej . Ma mieć wycinanego raka z jelita. Mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie , wytną go w cholerę i zapomnimy o sprawie . Na szczęście nie ma żadnych przerzutów.

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o szpitale to tak się zastanawiam czy po prostu nie zadzwonić na porodówkę gdy się akcja zacznie. czy w ogóle jest szansa na przyjęcie. bo tak to szkoda jechać i czas marnować.

zem3i09k945lhtw9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tylko np w tym szpitalu, gdzie ja chcę rodzić na IP ginekologiczną nie podają nr telefonu. A prawda jest też taka, że do większości szpitali w ogóle ciężko się dodzwonić, a po 14 to musiałaby być pomyłka, jakby ktoś odebrał :D

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka no tak masz rację. ja zapominam, że nasze dzieci nie będą sobie godzin "pracujących" wybierać do porodu :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście większość dzieci o dziwo rodzi się w nocy, ja ostatnio w trakcie porodu dzwoniłam czy to już czas bym się zjawiła. To było o 4 w nocy jakoś

magda.g85 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo, bardzo mi przykro. :(

Zielona Wyspa gratuluję siły i samozaparcia w uwolnieniu się od byłego partnera. Może jesteś chętna podać tytuł Twojej książki?

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka aż mi się łezka w oku zakręciła... bardzo mi przykro z powodu odejscia taty w tak tragicznych okolicznościach, a teraz mamy, w dodatku mamy przyjaciółki... Nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji, przez to, że jestem bardzo słaba psychiczna jeśli chodzi o śmierć bliskich osób, tym bardziej, ze mama jest dla mnie bardzo bliska i na myśl o jej odejściu ryczę jak bóbr! Dodatkowo jesteś w ciąży a tu tyle smutku... Tulę Cię wirtualnie mocno i życzę Ci, abyś miała teraz dużo siły dla swojego maleństwa! Super, że do nas wróciłaś!

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo mi przykro :( trzymaj się kochana <3

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi, to słuchajcie tego: wstałam rano któregoś dnia, zwazyłam się, a po 4 godzinach coś mnie tknęło i zważyłam się ponownie i "przytyłam" w tym czasie prawie 1,5kg! Jak to możliwe? waga działa na 100%...

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka ja również Cię dobrze pamiętam, z tego względu, że Miczitanka, Ty i ja mamy tą samą datę porodu - 22.09
    Bardzo mi przykro z powodu mamy. Nie wyobrażam sobie przez co musiałaś przejść. Pamiętaj jednak, że Twoje maleństwo potrzebuje silnej mamy.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w poczekalni. Ale troche tu posoedze bo jest duzo ludzi

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim obecnym! :D

Mama_Zuzia wow! 29 dni do terminu, to juz tuz-tuz za rogiem!

Ane_ta mieszkamy w Nowym Jorku, okolice stolicy.

Pom-pon zycze Ci duzo zdrowia i sily i wsparcia w mezu, bo to nie lada wyzwanie, ale nie Wy pierwsi i nie ostatni, wiec na pewno sie da! Mama_Zuzia my tylko powiedzielismy rodzicom moim i jego i kopary im opadly, ale co z tego, skoro serduszko przestalo bic tak wczesnie? :(

Lubieswieczki powolutku stopniowo sie urzadzicie i bedzie super! Cierpliwosci. Dobrego snu zazdroszcze. Moge o nim tylko pomarzyc.

Lania Twoja coreczka jest z grudnia 2017 tak? Jak sie budzi z placzem to idziesz do niej? Ile to trwa? Bo moja to lubi sobie zaplakac przez sen, co mnie budzi, ale u niej to albo trwa kilka sekund albo nie wiecej niz minute. I spi dalej. Tylko co z tego skoro ma takie akcje po kilka razy na noc i mnie to wykancza, bo sie wybudzam. Sen przerywany to tortutra dla organizmu.

Klopsik to naprawde zalezy co Ci mowia o wymiarach dziecka. Moje corki mialy odpowiednio 49 i 47 cm przy narodzinach i rozmiar 56 nosily i nosily. Takze teraz glownie te najmniejsze ubranka kupilam na start.

Zwichrowana i dobrze temu burakowi. Tez bym miala satysfakcje. Jak kiedys pracowalam przy laboratorium przychodzil co jakis czas taki albanski dziad i zawsze sie miotal, ze co tak dlugo? ze ile mozna? on do pracy musi zdazyc! Serio? A my to w pracy nie jestesmy? A ci wszyscy ludzie w poczekalni to tutaj siedza dla przyjemnosci? Niektorzy ludzie nigdy nie dorastaja i mysla, ze caly swiat kreci sie wokol nich.

Agjot o rety przepraszam, ze Cie przeoczylam. Powinnam o tym wiedziec chocby z innego watku! Ale ja chyba po prostu nie moglam sie jakos doliczyc tych Twoich dzieci i nigdy nie bylam pewna na ktore oczekujesz ;) No to piatka! ;)

Arashe :O To Ty termin chyba masz na sam koniec sierpnia, tak? I myslisz, ze przenosisz?

Elvira kiedy masz nastepna wizyte?

Janka mnie nie bylo od samego poczatku, ale i tak sie ciesze, ze sie odezwalas. Bardzo, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :( I tego, ze babcia nie doczekala wnuczki. Sciskam Cie mocno.

ZielonaWyspa to ja sie do Ciebie usmiecham, bo ja szukam mentaknego komfortu z okazji trzeciej ciazy ;) A ile lat maja Twoje starszaki?
    Gratuluje Ci tez sily i odwagi, walki o siebie i wyjscia na prosta!

Wspolczuje Wam tych odsylajacych szpitali :/ Jak o tym czytam to mi sie slabo robi. Ja pamietam, ze mimo ze w Polsce nie bylam w ciazy ani nie rodzilam, to wiele wiadomosci i wyobrazen przywiozlam ze soba z kraju ojczystego i przy pierwszej ciazy sporo porownywalam i dzielilam rozne informacje przez dwa, bo mi sie najzwyczajniej w swiecie nie chciala wierzyc, ze w innym kraju moze byc tak drastycznie inaczej. No ale faktycznie jest. Na pierwszy porod przyjechalismy do szpitala o 3 w nocy. Przyjeto nas w otwartymi ramionami i ulokowano w prytwanej sali z telewizorem. Na drugi porod bylam w szpitalu okolo cos miedzy 17:00 i 18:00. Pierwszy w zimie, drugi w lato - bez roznicy. Miejsce zawsze jest. Dobrze by bylo, zeby kiedys i w Polsce tak bylo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://oczekujac.pl/2019/07/5-rzeczy-o-stosowaniu-kremu-na-odparzenia-o-ktorych-byc-moze-nie-wiesz.html

Macie linka, edukujcie sie poki jest czas ;-)

Janka moja mama ostatnio sie zle czula i jak sobie pomyslalam ze mogloby jej nie byc.... to sa bardzo trudne rzeczy. Tyle, ze zycie niestety lub stety toczy sie dalej i od nas zalezy czy bedziemy rozgryzac pewne tematy czy pojdziemy dalej. Zostan z Nami tu zawsze mozna sie doradzic czy wymienic doswiadczeniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:23

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka ja też własnie chcę rodzić w Koperniku, i zastanawiam się jak to jest w przypadku kiedy nie ma miejsca. Czy odsyłają gdziekolwiek, czy można samemu się udać w inne miejsce? Moja 2 opcja to Żeromski

Laurka u nas jesli czasem jest na sali w szpitalu TV to trzeba wrzucuć monetę, żeby pooglądac ;)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo Ci współczuję ☹️ trzymaj się dzielnie już niedługo będziesz się witać z maleństwem które chodź trochę ukoi Twój ból.

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Gomerka ja też własnie chcę rodzić w Koperniku, i zastanawiam się jak to jest w przypadku kiedy nie ma miejsca. Czy odsyłają gdziekolwiek, czy można samemu się udać w inne miejsce? Moja 2 opcja to Żeromski

Laurka u nas jesli czasem jest na sali w szpitalu TV to trzeba wrzucuć monetę, żeby pooglądac ;)

Czesc Bunia :) Ha ha! No to do torby szpitalnej trzeba tez dorzucic skarbonke z drobniakami! :D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:

Z tego co wiem to w zależności od stopnia zaawansowania porodu, albo karetka albo własnym transportem jedziesz. Mój gin kazał mi sobie wybrać opcje B i w razie czego tam jechać. Tylko ja nie chce opcji B, żaden z tych pozostałych szpitali mi nie odpowiada :(

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ