X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • elvira Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona wyspa jutro będę mieć skończony 33 tydzień. A 2 lata temu syna urodziłam na 4090

ZielonaWyspa lubi tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo mi przykro z powodu śmierci mamy. Teraz na pewno dzieciątko da Ci siłę. Zostań z nami- to też Ci troszkę pomoże.

elvira jeśli to obrzęki to pij dużo wody. Wbrew pozorom picie wody zmniejsza zatrzymywanie jej w organizmie.

zem3i09k945lhtw9.png
  • Karola9316 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz też mi poradził żeby po szyję zanurzyć się w wannie w letniej wodzie z solą

Czekamy na Anię <3

8599dqk389wp0sv2.png
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka strasznie mi przykro. Nie potrafię sobie wyobrazić tak wielkiej straty. Maja mama również jest moją przyjaciółką.

My z kolei teraz czekamy na operację teściowej . Ma mieć wycinanego raka z jelita. Mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie , wytną go w cholerę i zapomnimy o sprawie . Na szczęście nie ma żadnych przerzutów.

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli chodzi o szpitale to tak się zastanawiam czy po prostu nie zadzwonić na porodówkę gdy się akcja zacznie. czy w ogóle jest szansa na przyjęcie. bo tak to szkoda jechać i czas marnować.

zem3i09k945lhtw9.png
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda, tylko np w tym szpitalu, gdzie ja chcę rodzić na IP ginekologiczną nie podają nr telefonu. A prawda jest też taka, że do większości szpitali w ogóle ciężko się dodzwonić, a po 14 to musiałaby być pomyłka, jakby ktoś odebrał :D

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

• magda.g85 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka no tak masz rację. ja zapominam, że nasze dzieci nie będą sobie godzin "pracujących" wybierać do porodu :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • Arashe Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczęście większość dzieci o dziwo rodzi się w nocy, ja ostatnio w trakcie porodu dzwoniłam czy to już czas bym się zjawiła. To było o 4 w nocy jakoś

magda.g85 lubi tę wiadomość

l66prp8.png
    Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
    pglyfv7.png
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo, bardzo mi przykro. :(

Zielona Wyspa gratuluję siły i samozaparcia w uwolnieniu się od byłego partnera. Może jesteś chętna podać tytuł Twojej książki?

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka aż mi się łezka w oku zakręciła... bardzo mi przykro z powodu odejscia taty w tak tragicznych okolicznościach, a teraz mamy, w dodatku mamy przyjaciółki... Nie wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji, przez to, że jestem bardzo słaba psychiczna jeśli chodzi o śmierć bliskich osób, tym bardziej, ze mama jest dla mnie bardzo bliska i na myśl o jej odejściu ryczę jak bóbr! Dodatkowo jesteś w ciąży a tu tyle smutku... Tulę Cię wirtualnie mocno i życzę Ci, abyś miała teraz dużo siły dla swojego maleństwa! Super, że do nas wróciłaś!

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • aannkka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo mi przykro :( trzymaj się kochana <3

8599ikgnwfmhvhys.png

• beta 14.10.21 - 37mIU/ml prog 30.04
    • beta 16.10.21 - 100mIU/ml prog 26.25
    • beta 19.10.21 - 610 mlU/ml

👶👶
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wagi, to słuchajcie tego: wstałam rano któregoś dnia, zwazyłam się, a po 4 godzinach coś mnie tknęło i zważyłam się ponownie i "przytyłam" w tym czasie prawie 1,5kg! Jak to możliwe? waga działa na 100%...

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka ja również Cię dobrze pamiętam, z tego względu, że Miczitanka, Ty i ja mamy tą samą datę porodu - 22.09
    Bardzo mi przykro z powodu mamy. Nie wyobrażam sobie przez co musiałaś przejść. Pamiętaj jednak, że Twoje maleństwo potrzebuje silnej mamy.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedze w poczekalni. Ale troche tu posoedze bo jest duzo ludzi

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry wszystkim obecnym! :D

Mama_Zuzia wow! 29 dni do terminu, to juz tuz-tuz za rogiem!

Ane_ta mieszkamy w Nowym Jorku, okolice stolicy.

Pom-pon zycze Ci duzo zdrowia i sily i wsparcia w mezu, bo to nie lada wyzwanie, ale nie Wy pierwsi i nie ostatni, wiec na pewno sie da! Mama_Zuzia my tylko powiedzielismy rodzicom moim i jego i kopary im opadly, ale co z tego, skoro serduszko przestalo bic tak wczesnie? :(

Lubieswieczki powolutku stopniowo sie urzadzicie i bedzie super! Cierpliwosci. Dobrego snu zazdroszcze. Moge o nim tylko pomarzyc.

Lania Twoja coreczka jest z grudnia 2017 tak? Jak sie budzi z placzem to idziesz do niej? Ile to trwa? Bo moja to lubi sobie zaplakac przez sen, co mnie budzi, ale u niej to albo trwa kilka sekund albo nie wiecej niz minute. I spi dalej. Tylko co z tego skoro ma takie akcje po kilka razy na noc i mnie to wykancza, bo sie wybudzam. Sen przerywany to tortutra dla organizmu.

Klopsik to naprawde zalezy co Ci mowia o wymiarach dziecka. Moje corki mialy odpowiednio 49 i 47 cm przy narodzinach i rozmiar 56 nosily i nosily. Takze teraz glownie te najmniejsze ubranka kupilam na start.

Zwichrowana i dobrze temu burakowi. Tez bym miala satysfakcje. Jak kiedys pracowalam przy laboratorium przychodzil co jakis czas taki albanski dziad i zawsze sie miotal, ze co tak dlugo? ze ile mozna? on do pracy musi zdazyc! Serio? A my to w pracy nie jestesmy? A ci wszyscy ludzie w poczekalni to tutaj siedza dla przyjemnosci? Niektorzy ludzie nigdy nie dorastaja i mysla, ze caly swiat kreci sie wokol nich.

Agjot o rety przepraszam, ze Cie przeoczylam. Powinnam o tym wiedziec chocby z innego watku! Ale ja chyba po prostu nie moglam sie jakos doliczyc tych Twoich dzieci i nigdy nie bylam pewna na ktore oczekujesz ;) No to piatka! ;)

Arashe :O To Ty termin chyba masz na sam koniec sierpnia, tak? I myslisz, ze przenosisz?

Elvira kiedy masz nastepna wizyte?

Janka mnie nie bylo od samego poczatku, ale i tak sie ciesze, ze sie odezwalas. Bardzo, bardzo mi przykro z powodu Twojej straty :( I tego, ze babcia nie doczekala wnuczki. Sciskam Cie mocno.

ZielonaWyspa to ja sie do Ciebie usmiecham, bo ja szukam mentaknego komfortu z okazji trzeciej ciazy ;) A ile lat maja Twoje starszaki?
    Gratuluje Ci tez sily i odwagi, walki o siebie i wyjscia na prosta!

Wspolczuje Wam tych odsylajacych szpitali :/ Jak o tym czytam to mi sie slabo robi. Ja pamietam, ze mimo ze w Polsce nie bylam w ciazy ani nie rodzilam, to wiele wiadomosci i wyobrazen przywiozlam ze soba z kraju ojczystego i przy pierwszej ciazy sporo porownywalam i dzielilam rozne informacje przez dwa, bo mi sie najzwyczajniej w swiecie nie chciala wierzyc, ze w innym kraju moze byc tak drastycznie inaczej. No ale faktycznie jest. Na pierwszy porod przyjechalismy do szpitala o 3 w nocy. Przyjeto nas w otwartymi ramionami i ulokowano w prytwanej sali z telewizorem. Na drugi porod bylam w szpitalu okolo cos miedzy 17:00 i 18:00. Pierwszy w zimie, drugi w lato - bez roznicy. Miejsce zawsze jest. Dobrze by bylo, zeby kiedys i w Polsce tak bylo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://oczekujac.pl/2019/07/5-rzeczy-o-stosowaniu-kremu-na-odparzenia-o-ktorych-byc-moze-nie-wiesz.html

Macie linka, edukujcie sie poki jest czas ;-)

Janka moja mama ostatnio sie zle czula i jak sobie pomyslalam ze mogloby jej nie byc.... to sa bardzo trudne rzeczy. Tyle, ze zycie niestety lub stety toczy sie dalej i od nas zalezy czy bedziemy rozgryzac pewne tematy czy pojdziemy dalej. Zostan z Nami tu zawsze mozna sie doradzic czy wymienic doswiadczeniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 16:23

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka ja też własnie chcę rodzić w Koperniku, i zastanawiam się jak to jest w przypadku kiedy nie ma miejsca. Czy odsyłają gdziekolwiek, czy można samemu się udać w inne miejsce? Moja 2 opcja to Żeromski

Laurka u nas jesli czasem jest na sali w szpitalu TV to trzeba wrzucuć monetę, żeby pooglądac ;)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janka bardzo Ci współczuję ☹️ trzymaj się dzielnie już niedługo będziesz się witać z maleństwem które chodź trochę ukoi Twój ból.

w4sqsek2g9u4d7mg.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Gomerka ja też własnie chcę rodzić w Koperniku, i zastanawiam się jak to jest w przypadku kiedy nie ma miejsca. Czy odsyłają gdziekolwiek, czy można samemu się udać w inne miejsce? Moja 2 opcja to Żeromski

Laurka u nas jesli czasem jest na sali w szpitalu TV to trzeba wrzucuć monetę, żeby pooglądac ;)

Czesc Bunia :) Ha ha! No to do torby szpitalnej trzeba tez dorzucic skarbonke z drobniakami! :D

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Gomerka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:

Z tego co wiem to w zależności od stopnia zaawansowania porodu, albo karetka albo własnym transportem jedziesz. Mój gin kazał mi sobie wybrać opcje B i w razie czego tam jechać. Tylko ja nie chce opcji B, żaden z tych pozostałych szpitali mi nie odpowiada :(

Z 👧🏼09.2019😍 P 👶🏻10.2021 😍
    04.2017 (') 12.2017 (')

‹‹ 952 953 954 955 956 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ