X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trafiłam dzisiaj na ich stronę, gdy szukałam śpiworka. Mam nadzieję, że nikomu się nie przyda, ale Ann, Twoje dzieciątko może otrzymać taki śpiworek:

https://angelbaby.pl/strona-glowna/392-bezplatny-spiworek-dla-wczesniaka.html

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• ZielonaWyspa Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już się melduję!
    Moje drogie ukochane ;) Ostatnio codziennie was podczytuję ale jakoś nie mogę się wkręcić w żaden temat, bo widzę że wy wszystkie tutaj zgrane jesteście :) U mnie we wtorek (chyba) zacznie się 35tc. Czas leci okropnie szybko! Po krótce co u nas. Byłam niecały tydzień temu na usg żeby dowiedzieć się jak miewa się mój klopsik. Okazało się że jak był zazwyczaj 2 tygodnie do przodu, tak teraz jest 2 tygodnie do tyłu i muszę wrócić za tydzień żeby znowu sprawdzić jego przyrost. Jeśli dalej będzie słabo rósł, a ma dopiero 2kg, wtedy mam się położyć do szpitala... Plus do tego mam miękką szyjkę 3cm, bez rozwarcia (gin obiecała szybki poród i łatwy poród). Sprawy mi się tutaj trochę komplikują ale nie chce was zanudzać. Byłam też na tzw waszej IP, bo podejrzewali że od żylaków gdzieś mi się coś zapchało. Od kilku dni włączyło mi się wicie gniazda. Dzisiaj wzięłam się za malowanie starej komody z córki pokoju. Także wiernie was czytam i kibicuję z całego serducha.
    PS. Szczerze się przyznam że ciąża to piękny okres na swój sposób ale już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła normalnie się schylac, spać, czy nie biegać siku co 5 minut na dwie kropelki mając wrażenie że wysikam całe wiadro ;)
    Pozdrawiam wszystkie i ściskam

Ula_Lbn, manda21, Karmazynova, Laurka, stayaway, Jusi 28, Mama_Zuzia, klopsik, Arashe, RudaAnna lubią tę wiadomość

• Annie80 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boszszszsz, jak mój M charczy... śpię dziś w salonie, no nie wyrobie!!!

• PierwiastkaZuza Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia ja też proszę o zaproszenie na FB. Nazywam się Enya Bay i mam fotkę w granatowej sukience i kota w tle.

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PierwiastkaZuza wrote:
    Mama Zuzia ja też proszę o zaproszenie na FB. Nazywam się Enya Bay i mam fotkę w granatowej sukience i kota w tle.

😮😮 To brzmi prawie jak imiona coreczki na ktora czekamy!

PierwiastkaZuza lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja. Naskrobałyście kilka stron.
    Moi rodzice wczoraj przyjechali.
    A mój mąż co? Dał nogę i się nie pokazał i ani nie odbiera, ani nie oddzwania no nic, amba Fatima. Taki odważny mężczyzna a boi się normalnej rozmowy.
    A dzisiaj rodzice pojezdzili po tych ciotkach i kuzynkach które tak na mnie naskakiwały i powiedzieli jaka jest prawda. Ciotki w szoku, głupio im jak nie wiem. Moje imię zostało oczyszczone, ciekawe czy któraś w końcu odważy się i mnie przeprosi. Kamień z serca mi spadł.

Ja też poproszę o dołączenie do grupy na fb. Komu podać dane?

Mi blisko pępka po prawej stronie to chyba brzuch pęknie, mały tylko w tym miejscu tak wypina pupę, że mam wrażenie jakby mi miała zaraz popekac tam skóra. Wierci się tak mocno i dużo, że momentami to mam serdecznie dość.

Cytrynowa Ty miałaś urodziny? Nie wiem czy dobrze zapamiętałem. Wszystkiego najlepszego.

Aha, dziewczyny które mają dla mnie i maluszka te zrobione paczki-śmiało możecie je wysłać. Jeszcze będę tutaj jakiś długi czas, wszystko ustaliła z mężem i rodzicami. Nie chcę być gburowata ale tak pomyślałam, że proszę o przesłanie dość szybko bo jak się zaczniemy tutaj sypać jedna po drugiej to potem ciężko z noworodkiem wybrać się na pocztę albo nawet jest to nie realne. Dajcie znać serca. I dziękuję z góry.

A dzisiaj miałam gości i ojciec z kuzynem popili sobie ciutke z kulturą i było wesoło.
    Za błędy przepraszam, ledwo już widzę na oczy.

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu nadrobilam dzisiejszy dzień W całości :)

Cytrynowka- wszystkiego najlepszego Kochana :* i śmiać mi się chciało bo jakiś czas temu miałam identyczną sytuację co do brzucha i dziadka, nie wiem czy pamiętacie ale również pisałam jak mój mały siostrzeniec przybiegł do mnie z nowiną "iż dziadek Wiesiek też chyba ma w brzuszku Oliwke" 😂 dzieci są niesamowite 🙈❤

Lubieswieczki- oczywiście, że Cię pamiętam, opowiadaj jak się miewa Twój Maluszek i jego mamusia :) no i powodzenia przy przeprowadzce!

Zielona wyspa - super, że się odezwałaś i musisz zdecydowanie to robić częściej! :) mam nadzieję, że na kolejnej wizycie okaże się, iż Maluszek już więcej przybrał, a ten wcześniejszy pomiar był po prostu mniej dokładny! :*

Ale się uśmiałam z tych Waszych chłopów i weekendów, haha :) u mnie mąż pracuje na grafik + od lipca chodzi na pół etatu do dodatkowej pracy, miał być tylko do sierpnia, a już mówi, że zostanie jeszcze na wrzesień i od października może na 1/4 etatu. I mam z kolei odwrotnie, bo właśnie chciałabym żeby był przy mnie w tym początkowym etapie jak Malutka się urodzi. To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak sobie poradzę. Mojej mamy nie mam na miejscu, a jestem nieznośna i pomocy Teściowej nie chce.

Mama Zuzia- przepraszam, że Cię tak męczę Kochana, ale nie wiem czy coś mam z Facebookiem czy dalej nie dostałam tego zaproszenia do grupy :(

Laurka, ja też pamiętam Mamędwojki. Ona miała chyba dwie dziewczynki i bardzo liczyła na chłopca. Ostatni jej wpis pamiętam z polowkowych jak potwierdzili jej trzecia dziewczynkę i od tamtego czasu już chyba właśnie przestała się udzielać.

Lenka daj znać jak sytuacja u Ciebie. Mam nadzieję, że się trzymasz Kochana.

Komunikacja- czyli mam wysłać paczuszkę na adres, ktory wskazałaś na samym poczatku?

Powodzenia na jutrzejszych wizytach, czekamy na newsy :):)

3jgx3e3koyqms61s.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i Ann- opowiedz co u Was słychać, jak się odnajdujesz w nowej sytuacji? :) Maluszek grzeczny? Cyckujecie się:) ?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stayaway MamaDwojki oczekuje teraz chlopca. To ja sie nie odezwalam przez dwa dni po tym jak uslyszalam, ze trzecia dziewczynka. Ale od dwoch dni mam glupie mysli, ze co by bylo, gdybym sie jutro dowiedziala, ze tam jednak jest siusiak?! Tego bym nie chciala! A Komunikacja w dodatku sama tu napisala, ze jest ciekawa czy ktoras z nas urodzi cos przeciwnego niz bylo zapowiadane 😉

Pracowity ten Twoj maz. Ty sobie poradzisz, tylko trzeba brac poprawke na to, ze ten okres po porodzie moze byc naprawde ciezki, bo Ty bedziesz wycienczona opieka nad Oliwka 24/7 zaspokajaniem jej potrzeb, a on bedzie zmeczony praca i jak wejdzie do domu, to to nie bedzie miejsce relaksu jak do tej pory, tylko chaosu.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, kurczę to może coś pomyliłam. A ja bardzo bym chciała mieć trzy dziewczynki i aż Ci zazdroszczę 🙈😘
    Teraz rzadko się raczej słyszy o takim zaskoczeniu przy porodzie, ale wiadomo, że różnie to bywa. Nam potwierdziło płeć 3 różnych lekarzy więc myślę, że się nic nie zmieni bo mam mnóstwo różowych rzeczy 😂
    A co do mojego Męża, to nie nazwałabym go pracowitym, w sumie sama nie wiem skąd mu się to wzięło. Mój brat mu zaproponował, a ten się zgodził i jest zadowolony, myślę że chodzi o to, że w stałej pracy siedzi 14h przy biurku, a w dodatkowej ma ruch i ludzi w kolo. Ale tak jak pisalas- po porodzie sie zmieni wszystko. Ja się tym stresuje, ale nie chce narzekać.
    Przypomnij mi, na jakie imię się teraz zdecydowaliscie dla córeczki 😍 ?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie z poczatku czulam jak wybryk natury, ale mi szybko przeszlo. Nagle zaczelam wszedzie naokolo zauwazac mamy z 3 dzieci tej samej plci i stwierdzilam, ze to w sumie calkiem cool 😎

Teraz bedzie Enya Raen

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fff390f9019b.jpg

Udało mi się znaleźć, jednak mnie pamięć nie myliła :D

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 01:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    fff390f9019b.jpg

Udało mi się znaleźć, jednak mnie pamięć nie myliła :D

Hmmm i nic po tym wpisie? Dziwne. Bo ja pamietam, ze jej odpisywalam, ze tez bym chciala byc w jej sytuacji, ale nie znam jeszcze plci.

Znalazlam jakos przez wyszukiwarke, ze 13. maja napisala, ze lekarz potwierdzil chlopca i bylo zdjecie z USG.

No ale mniejsza wiekszosc. Fajnie, ze sie niektore dziewczyny poodzywaly dzisiaj. Znajac zycie niektore nieudzielajace sie pochwala sie jak juz dzidzia zawita na swiecie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 01:38

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiście, jakoś nie po kolei były te posty, 13 maja dała znać, że chłopczyk. Ja byłam wtedy na urlopie i niestety nie czytałam Was na bieżąco.
    Kosmos jest na tej grupie, chciałam poczytać co pisałyście, ale odpuściłam- za dużo tego :) na ten moment też chyba głównie będę więcej korzystała nadal z forum.

3jgx3e3koyqms61s.png
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oszaleję. Położyłam się spać przed północą i zasnęłam bez problemu. Od kilkunastu minut nie śpię, bo się już wyspałam 🤦‍♀️ Mój organizm ewidentnie przedstawił się na tryb "opieka nad noworodkiem".

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Laurka Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mańka wrote:
    Oszaleję. Położyłam się spać przed północą i zasnęłam bez problemu. Od kilkunastu minut nie śpię, bo się już wyspałam 🤦‍♀️ Mój organizm ewidentnie przedstawił się na tryb "opieka nad noworodkiem".

Jak ktoras nie moze spac, to zawsze moze do mnie pisac 😉 Jestem 6 godzin za Wami, to sa spore szanse, ze nadal zerkam na forum 😉

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • łania Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już godzinę nie śpię, mała 2 razy wstawała z płaczem. Może jeszcze uda się zdrzemnąć.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    😮😮 To brzmi prawie jak imiona coreczki na ktora czekamy!
    Laurka, to mój mały pseudonim w mediach społecznościowych:-) już wybraliście imiona? Chyba mi umknęło, bo pamiętam, że się zastanawiałaś.

Marianka ❤️
    201909034765.png

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, Laurka, widzę już imiona. Piękne! Enya to ulubiona piosenkarka mojego męża. Teraz naszej Mariance puszczamy jej piosenki. Niech się osłucha w brzuchu.

Laurka lubi tę wiadomość

Marianka ❤️
    201909034765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

ZielonaWyspa- fajnie ze się odezwałas, pisz z nami czesciej :*

Mi aplikacja ciazowa pokazała dzisiaj 29 dni do pierwotnego terminu porodu 🥴

Laurka lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
‹‹ 948 949 950 951 952 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ