X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Mańka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KOCHAM HAREGO POTTERA! Nic się tu nie odzywałam w temacie, bo jestem starą maniaczką 🙈 I wiecie, co, jak już mogę się ujawnić, to powiem wam, że ostatnia filmowa część Harrego wypada w terminie mojego porodu. Więc, albo Młoda rodzi się w którąś sobotę i wracamy najpóźniej w piątek przed 20 do domu, albo poród zaczyna się 27.09. po godzinie 22:30 😂 W erze dvd zawsze oglądam tą serię w tv. A o stanie moich książek nie wspomnę 🙈

Co do pypciów na suktach, też coś takiego mi się zrobiło. Coś jak taki płaski włókniak, ale pomyślałam, że to moze przez koronkowy biustonosz.

alex0806, Karmazynova, Ula_Lbn, Mama_Zuzia, andziaxs lubią tę wiadomość

l22n9vvji5451khk.png

atdcwn15gxi28cxs.png

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z mezem malo sie widujemy bo on na ciezarowkach jezdzi wiec jest malo w domu. Ale ost jakos na dluzej wraca niz weekendy. Co do wolnego to moj tez dwa tyg bierze i niech sprobuje miec mniej urlopu to udusze. Wystarczy ze po porodzie syna w srode wyszlam ze szpitala po cc a w czwartek musial jechac :( bylam wsciekla ale trzeba bylo. Teraz juz nie popuszcze. Nawet powiedzialam przy tesciu wczoraj ze jak bedzie na urlopie to bedzie sie zajmowal starszakiem a nie robil cos na podworku czy w polu. Bo tesc juz mu znajdzie zajecie a ja nie bede sie szarpac sama ze wszystkim.
    Ja jutro mam wizyte ale dopiero na 20:30. Ehh.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • miczitanka Ekspertka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Trzymam kciuki za wizytujace jutro!
    Cytrynowka wszystkiego co najlepsze! Przede wszystkim zdrowia, a za kilka tygodni szybkiego porodu;) Też podziwiam Cię, że dałaś radę ogarnąć to wszystko dzisiaj, teraz odpoczywaj;)
    Co do brodawek też nam takie małe brązowe lekko wypukłe plamki, też miałam o to Was zapytać.
    Aaa, z miłą chęcią dołączę do grupy na FB! Mama_Zuzia poproszę o zaproszenie:)

Mama_Zuzia lubi tę wiadomość

Zakochałam się w kimś, kogo jeszcze nie spotkałam ... Mikołaj:)
    88c5skjoy7r3oxfc.png
  • AmyLee44 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te pypcie to miałam w 1 ciąży ale potem same poodpadaly :) jutro ściągnę pokrowiec i zobaczę jak się maxi miewa

3i49tv734kk70k5a.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AmyLee44 wrote:
    Te pypcie to miałam w 1 ciąży ale potem same poodpadaly :) jutro ściągnę pokrowiec i zobaczę jak się maxi miewa

te pypcie to pamiętam, śmiałam się, że mi kolce już wyrosły i cycki mówią do dziecka "Zlituj się" hahah

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie:) Musiałam się usunąć na trochę :) a teraz przeprowadzka i znów mało czasu a do terminu coraz bliżej :) Trzymam za Was kciuki u gratuluje zdrowych maluszków i udanych wizyt :) Już nie dużo nam zostało :) Niedługo będziemy się witać :)

cytrynówka, Laurka, magda.g85, AmyLee44, manda21, Ula_Lbn, andziaxs, Agusia_pia, Arashe, lgia1, RudaAnna, Dori777 lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka nie robiłam urodzin synowi. Spędziliśmy dzień we 3. U nas się nie praktykuje bo rodzina za duża byłoby kilka w miesiącu. Musiałabym robić w lokalu żeby zaprosić samo rodzeństwo meza z dziećmi. Szacunek dla Ciebie że dajesz radę i ogarniasz wszystko. Ja mam problemy z chodzeniem bo się przewracam 😂😂👍

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Hej dziewczyny :) Nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie:) Musiałam się usunąć na trochę :) a teraz przeprowadzka i znów mało czasu a do terminu coraz bliżej :) Trzymam za Was kciuki u gratuluje zdrowych maluszków i udanych wizyt :) Już nie dużo nam zostało :) Niedługo będziemy się witać :)

Lubieswieczki myslalam o Tobie ostatnio i chcialam Cie wywolac, ale bylam przekonana, ze usunelas konto. Fajnie, ze sie odezwalas!
    Powodzenia z przeprowadzka! My sie przeprowadzalismy do naszego obecnego domu na 2 miesiace przed terminem mojego pierwszego porodu. Wspominam to jako jeden z piekniejszych okresow.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki- gdzie się podziewałeś? Jak się czujesz? Opowiadaj

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynowa ja też mam syna w domu 3,5 roku, który jest wulkanem energii i chyba przechodzi ostatnio jakiś bunt. Jak przygotowujesz małego na dzidzię?

Lubię świeczki . Ja pamietam . Też chyba jesteś z Trójmiasta.

• cytrynówka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też 3,5latek- to by się chłopaki dogadały :D szkoda, że każda w innym województwie mieszka :(

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • marchev Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama zuzia wyslalam ci zaproszenie.

• Laurka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie jeszcze zastanawiam gdzie sie podziewa m.in. joe anna.
    I czy Kark jeszcze wroci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:18

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joe Anna pisze co jakiś czas. Ja myślałam ostatnie o Rudej Annie i była jeszcze dziewczyna o nicku Zielona Wyspa :)

RudaAnna lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Joe Anna pisze co jakiś czas. Ja myślałam ostatnie o Rudej Annie i była jeszcze dziewczyna o nicku Zielona Wyspa :)

Ruda Anna odezwala sie do nas ze 2 dni temu. Zielona Wyspe kojarze przez mgle. Mi szkoda, ze MamaDwojki nas opuscila, bo miedzy mna, Komunikacja a nia bylo nas akurat 3 oczekujace 3. bobo 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:25

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • manda21 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joe anna kiedys sie duzo udzielala.

Moj maz na swoja firme i pracuje od 8 do 19-21 6 dni w tyg, ale zawsze moge go w ciagu dnia poprosic o pomoc. Dzisiaj zostal wykorzystany, bo sie zle czulam. Prawie caly dzien zajmowal sie synem i myl naczynia. Ja tylko obiad ugotowalam i grzeczny jest bardzo. Od 2 dni narzekam i mysle ze juz do porodu lepiej czuc sie nie bede. W sumie i tak bardzo dlugo sie dobrze czulam. Polozenie sie na plecach kosztuje mnie pozniej 20min zeby wstac, puchna nogi, lapia pojedyncze bolesne skurcze. Ciekawe czy urodze w sierpniu czy we wrzesniu. Nastawiam sie na poczatek wrzesnia.

Ciekawe co u Lenki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:31

Syn 10.2016
    Aniołek [*] 6tc6d 03.2018
    ckai9jcgluuotmoy.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka najlepszego! :*

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj a ja ciagle zyczen nie zlozylam! Co za burak ze mnie. Cytrynowka zdrowia i wszelkiej pomyslnosci!

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta wrote:
    Karmazynowa ja też mam syna w domu 3,5 roku, który jest wulkanem energii i chyba przechodzi ostatnio jakiś bunt. Jak przygotowujesz małego na dzidzię?

Lubię świeczki . Ja pamietam . Też chyba jesteś z Trójmiasta.

U nas też bunt na pokładzie. Testowanie na Maxa. Tzn musi usłyszeć z 3 razy "nie" , by w koncu zrozumieć, żeby tak nie robić.

Co do dzidzi to się nie może doczekać. Przytula i całuję brzuch. Ma kalendarz miesięczny powieszony w pokoju i we wrześniu na nim są drzewa ze zmienionym kolorem liści i dużo jabłek. I tak zakodowal, że dzidzia będzie jak drzewa zaczną zmieniać kolor i będzie dużo jabłek. Kiedyś wypozyczylismy z biblioteki książkę "Krecik i mama zajaczkow". Jest tam pokazane jak zajaczki wychodzą z "dziurki". Byłam zdziwiona treścią tej książki, ale młody fajnie ja przyswoil. Wie, że pojedziemy do szpitala i pan doktor wyciągnie młodszego braciszka. Przez pewien czas on twierdził, że amiast lekarza to on pomoże wyciągnąć brata jak Krecik zajaczki 😂

Cytrynowka może przy okazji wizyty w przyszłym roku w Waszym zoo uda nam się spotkać. Bo jesteś z Wrocławia? Jak pisze cytrynówka to od razu myśle o zapasie butelek w barku 😝
    Wszystkiego co najlepsze 🌷 spełnienia marzeń :)

Lubieświeczki ja też pamiętam. Co więcej u Ciebie?

Co jakiś czas przeglądam pierwsza stronę.

Lenka długo się nie odzywa..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 22:47

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • andziaxs Przyjaciółka

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka Wszystkiego Dobrego i
    Spełnienia marzeń 🤗😊😘

w4sqsek2g9u4d7mg.png
‹‹ 947 948 949 950 951 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ