X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Ane_ta Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 37 tygodniu. Jeny kiedy to zleciało .

Laurka w której części USA mieszkasz ? Zwiedzić ten kontynent to moje wielkie marzenie , ale to dopiero jak dzieci podrosną i może już zdążą wizy znieść .

Karmazynowa u nas wymuszanie wszystkiego płaczem i jakby nie rozumiał słowa nie . Też strasznie czeka na braciszka . I ostatnio proponował, że może już go wyciągnie :)
    Polecam książkę kicia kocia czeka na braciszka nunusia. Strasznie często ją wałkujemy i mam wrażenie , że strasznie dużo do niego dociera z tej lektury.

I mam pytanie - mi lekarz od początku ciąży ani razu nie sprawdził szyjki - normalne ???

Jusi 28, Laurka lubią tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Hej dziewczyny!

ZielonaWyspa- fajnie ze się odezwałas, pisz z nami czesciej :*

Mi aplikacja ciazowa pokazała dzisiaj 29 dni do pierwotnego terminu porodu 🥴

No kochana, poniżej 30 dni to już nie żarty :D u mnie pokazuje 53 i jestem przerażona bo prawie nic nie gotowe! Dzisiaj pakuję torbę do szpitala chociaż!

Nie śpię od 6.30. chyba też się powoli przestawiam na tryb "nigdy w życiu nie zaznasz więcej snu :P". Chciałam pójść z psem na spacer póki jeszcze jest w miarę przyjemnie chłodno, to on śpi i nie chce wyjść. :D

Laurka, ja coraz częściej widuję mamy z trójką i zawsze podziwiam :) tym bardziej teraz w ciąży bliźniaczej kiedy też czuję się jak egzotyczny okaz rzadkiego gatunku - "bliźniaki? Aha... Jak Wy sobie DACIE RADĘ?!"

Też jestem bardzo ciekawa co u Lenki. Mam nadzieję że się trzyma w dwupaku :)
    Miłego dnia!

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ane_ta wrote:
    Witam się w 37 tygodniu. Jeny kiedy to zleciało .

Laurka w której części USA mieszkasz ? Zwiedzić ten kontynent to moje wielkie marzenie , ale to dopiero jak dzieci podrosną i może już zdążą wizy znieść .

Karmazynowa u nas wymuszanie wszystkiego płaczem i jakby nie rozumiał słowa nie . Też strasznie czeka na braciszka . I ostatnio proponował, że może już go wyciągnie :)
    Polecam książkę kicia kocia czeka na braciszka nunusia. Strasznie często ją wałkujemy i mam wrażenie , że strasznie dużo do niego dociera z tej lektury.

I mam pytanie - mi lekarz od początku ciąży ani razu nie sprawdził szyjki - normalne ???

W Polsce nie :D
    Laurka chyba za to pisala, że u niej nie sprawdzają.

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon- ja sama jestem przerażona. Serio chciałabym żeby posiedziała do terminu. No dobra, może wyjść ze dwa dni wcześniej max!
    Ja mam w sumie chyba wszystko gotowe, ale torby nie spakowałam.
    Już nawet pierdoly typu zawieszka do smoczka i tak dalej kupiłam

P.s jak mówiłam początkowo komuś zaufanemu ze mamy mieć albo ze mieliśmy mieć bliźniaki to tez ludzie reagowali nieprzyzwoicie szczerze mówiąc :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 08:02

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Lubieswieczki Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko dobrze :) Maluch na ostatniej wizycie tydzień temu miał 2300:) Rośnie fika i szaleje a mój brzuch tylko przeciąga się na wszystkie strony:) Przeprowadzka nas troszkę dobiła ale jakoś daliśmy radę, tak jestem z Trojmista i nadal w nim zostaje ale w końcu na swoim :) dla maluszka udało mi się już wszystko wyprasować ale powiem szczerze ze myślałam ze sobie w łeb strzelę tyle tego było ale na szczęście już koniec :) Moja lekarka mówi ze młody leży sobie w dobrobycie i wszystko wyglada prawidłowo :) No i Wojtus nadal został Wojtusiem :) Tak nam się jajkami ostatnio wypiął ze nie ma szans na zmianę :)
    Jest chodzi o mnie to czuje się dobrze, jest mi troszkę ciężej ale nie narzekam w sumie. Muszę jeszcze kupić trochę rzeczy bo ciagle nie ma kiedy a myśle ze panpersy przydałoby się już mieć :D chociażby do torby:) może w tym tygodniu skręcimy już łóżeczko no ale to już zostawiam staremu, jego zadanie, kiedy skręci wtedy bedzie :) Chciałabym już mieć wszystkie meble w donku i mieć wszystko ładnie gotowe wiec ciśnieniu, No ale wątpię ze się wyrobie. Ogólnie smaruje się caala balsamami itd ale niestety rozstępy mnie dopadły, i to nie na brzuchu czy udach... mam je na pośladkach! Aż jestem w szoku ze akurat tam! Przynajmniej można je gaciami zakryć :)
    Dziś mam zamiar dzwonić do enel medu żeby wcisnęli mnie na jakoas wizytę bo moja lekarka na urlopie bo mam wrażenie ze ostatnio swędzi mnie skóra na dłoniach i stopach, nie jest to mocno uporczywe i jakieś męczące ale chciałabym załatwić badania w kierunku cholestazy. Wole dmuchać na zimne, mam nadzieje ze to nie to ale trzeba koniecznie sprawdzić.

Musze przyznać ze mało Was podczytywałam bo po prostu nie miałam kompletnie kiedy. Także na pewno będę zaglądać ale znów dwa tygodnie mam napięte bo jeszcze odwiedziny brata z rodzinka mnie czekają :) Cieszę się ze wszystkie jeszcze w dwupaku i oby tak do września!

Jusi 28, Karmazynova, monkle lubią tę wiadomość

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o spanie to ja od jakiegoś czasu śpię jak dziecko. Kładę się i mnie nie ma ! 😁

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • kumen Przyjaciółka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Musze przyznać ze mało Was podczytywałam bo po prostu nie miałam kompletnie kiedy. Także na pewno będę zaglądać ale znów dwa tygodnie mam napięte bo jeszcze odwiedziny brata z rodzinka mnie czekają :) Cieszę się ze wszystkie jeszcze w dwupaku i oby tak do września![/QUOTE]

A nie nie...Ann urodziła :D

ojxeqps6tlwyp5f8.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja, również nie śpię już od 6:30 i tak codziennie.

Mama_Zuzia, ale super, że tak mało już Ci zostało. :)

Lubieswieczki, mnie od wczoraj też dopadło jakieś swędzenie, szczególnie wieczorem, ale nie jest mega uporczywe. Poobserwuje dzisiaj i jak nie przejdzie to jutro zrobię na własną rękę badania w kierunku cholestazy. Moja mama miała w ciąży, a to często genetycznie jest powiązane. Trzymam kciuki, żeby nic nam jednak nie powychodziło w tych badaniach!

U mnie dzisiaj w planach dalsze prasowanie i też zacznę ogarniać już pakowanie torby do szpitala. Dziewczyny, które chciały rodzić we Wrocławiu na Klinikach (przepraszam, nie pamiętam nicków) - macie może jakąś listę tego co szpital wymaga? Dają ubranka, czy trzeba mieć swoje itp.?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 08:21

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja dzis pospalam do 7 :) az sie dziwnie czuje taka wyspana :D
    Dzis zaczynam 36 tc.
    Na wadze rowno + 15 kg...
    Napisalam do gina sms i czekam na potwierdzenie dzisiejszej wizyty.
    Milego dnia :*

Laurka lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • klopsik Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem co jest ze mną i tą wyprawką, ale mój M wczoraj, że może już zamówimy rzeczy apteczne... Chyba by wypadało.
    Dziewczyny powiedzcie mi realnie rozmiaru 56 ile potrzebuję, żebym nie musiała prać codziennie? Mam 4 sztuki body bez nóg, 4 sztuki z nogami, i 4 spodenki,chyba mało co? Zakładam, że moja córa będzie długa po mnie:P
    Przynajmniej mamy już wózek na oku!

A propos Harrego Pottera, to jestem psychofanką, jak byliśmy w LA w Universal Studio, gdzie ogromna przestrzeń jest stylizowana na Hogsmeade, to wychodziłam stamtąd z płaczem, takie emocje:D

• zwichrowana Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja już po pobraniu krwi. Oczywiście jakiś typek zrobił awanturę o to, że wchodzę bez kolejki bo on idzie do pracy i czeka tu od godziny 6, jest pierwszy w kolejce, a tu krzywe cukrowe najpierw, a potem kobiety w ciąży i żebyśmy przychodziły o innych godzinach bo on do pracy idzie. Największą satysfakcję miałam jak już wszedł i babki nie miały jego zlecenia na badanie bo mu lekarz nie zatwierdził i nic nie załatwił. Karma 🙂

Dziewczyny podziwiam Was z tym prasowaniem.
    Ja wyprałam ciuszki i wrzuciłam je do suszarki w trybie "ubrania do szafy". Nie ma opcji, żebym je wyprasowała. Jestem zbyt dużym leniem.

U mnie też aplikacja pokazuje "do porodu pozostało 29 dni" wow wow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 08:40

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kumen ! Aż się szybko cofnęłam kilka stron! Wow co za wieści!
    Ann gratuluje synka ! Śliczny chłopczyk :) Dużo zdrówka życzę :)

Leksi no właśnie u mnie tez czasem w dzień nawet ale to raz kiedyś j zastanawiam się czy nie panikuje ale jednak coś tam się muszę drapiąc wiec wole sprawdzić. Daj znać jak u ciebie wyszło:) Jakie badania będziesz robiła?

f2wljw4zqzq01lps.png
    34bwskjof7j5jsym.png
  • Komunikacja24 Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    W końcu nadrobilam dzisiejszy dzień W całości :)

Cytrynowka- wszystkiego najlepszego Kochana :* i śmiać mi się chciało bo jakiś czas temu miałam identyczną sytuację co do brzucha i dziadka, nie wiem czy pamiętacie ale również pisałam jak mój mały siostrzeniec przybiegł do mnie z nowiną "iż dziadek Wiesiek też chyba ma w brzuszku Oliwke" 😂 dzieci są niesamowite 🙈❤

Lubieswieczki- oczywiście, że Cię pamiętam, opowiadaj jak się miewa Twój Maluszek i jego mamusia :) no i powodzenia przy przeprowadzce!

Zielona wyspa - super, że się odezwałaś i musisz zdecydowanie to robić częściej! :) mam nadzieję, że na kolejnej wizycie okaże się, iż Maluszek już więcej przybrał, a ten wcześniejszy pomiar był po prostu mniej dokładny! :*

Ale się uśmiałam z tych Waszych chłopów i weekendów, haha :) u mnie mąż pracuje na grafik + od lipca chodzi na pół etatu do dodatkowej pracy, miał być tylko do sierpnia, a już mówi, że zostanie jeszcze na wrzesień i od października może na 1/4 etatu. I mam z kolei odwrotnie, bo właśnie chciałabym żeby był przy mnie w tym początkowym etapie jak Malutka się urodzi. To moje pierwsze dziecko i nie wiem jak sobie poradzę. Mojej mamy nie mam na miejscu, a jestem nieznośna i pomocy Teściowej nie chce.

Mama Zuzia- przepraszam, że Cię tak męczę Kochana, ale nie wiem czy coś mam z Facebookiem czy dalej nie dostałam tego zaproszenia do grupy :(

Laurka, ja też pamiętam Mamędwojki. Ona miała chyba dwie dziewczynki i bardzo liczyła na chłopca. Ostatni jej wpis pamiętam z polowkowych jak potwierdzili jej trzecia dziewczynkę i od tamtego czasu już chyba właśnie przestała się udzielać.

Lenka daj znać jak sytuacja u Ciebie. Mam nadzieję, że się trzymasz Kochana.

Komunikacja- czyli mam wysłać paczuszkę na adres, ktory wskazałaś na samym poczatku?

Powodzenia na jutrzejszych wizytach, czekamy na newsy :):)
    Tak kochana, na ten adres 😊

Mikołaj-2010
    Marcel-2014
    w57v3e3kt83osyox.png
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    klopsik wrote:
    Ja nie wiem co jest ze mną i tą wyprawką, ale mój M wczoraj, że może już zamówimy rzeczy apteczne... Chyba by wypadało.
    Dziewczyny powiedzcie mi realnie rozmiaru 56 ile potrzebuję, żebym nie musiała prać codziennie? Mam 4 sztuki body bez nóg, 4 sztuki z nogami, i 4 spodenki,chyba mało co? Zakładam, że moja córa będzie długa po mnie:P
    Przynajmniej mamy już wózek na oku!

A propos Harrego Pottera, to jestem psychofanką, jak byliśmy w LA w Universal Studio, gdzie ogromna przestrzeń jest stylizowana na Hogsmeade, to wychodziłam stamtąd z płaczem, takie emocje:D

Nie sądzę żeby mój sam z siebie ogarnął że potrzebujemy coś z apteki więc szacun dla Twojego :D

Mama Zuzia, no komentarze są przeróżne i przedziwne. Mój "ulubiony" do mojego męża " hehe, złoty strzał, z dwururki, hehe". .. żenada. Mam ochotę wtedy powiedzieć ze to lekarz strzelał. Oczywiście takie komentarze od ludzi z tzw dupy czyli dalekich znajomych i sąsiadów widywanych raz na kilka miesięcy.

Zwichrowaną, dobrze dziadowi! Odkąd tak mi ciężko z tym brzuchem to nie mam litości.
    Aha, no i niestety nie mam suszarki :( bo tez bym tak zrobiła jak Ty

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 sierpnia 2019, 08:47

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • pola0909 Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, trzymam kciuki za wasze dzisiejsze wizyty !!! Czekamy na info ile ważą już dzieciaczki :) Cytrynówka wszystkiego najlepszego :):) Mama-zuzia u mnie pokazuje 28 dni, ciekawe która z nas będzie pierwsza tulila dzidzie hihi Ja niby czytam, że tylko 28 dni ale jakoś to chyba do mnie nie dociera ;) A noc to katastrofa, wstawałam dzisiaj chyba z 10 razy do wc, zasnęłam między 6-8 tak bez przerwy a obudziłam się pierwszy raz opuchnięta :/ oczy jak nie moje i palce u rąk serdelki, pięści nie zacisnę ! Jej pierwszy raz tak mam :/

uwo93e3ke9z66nbe.png

ug378u69d0saxxaq.png
  • Leksi Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lubieswieczki wrote:
    Kumen ! Aż się szybko cofnęłam kilka stron! Wow co za wieści!
    Ann gratuluje synka ! Śliczny chłopczyk :) Dużo zdrówka życzę :)

Leksi no właśnie u mnie tez czasem w dzień nawet ale to raz kiedyś j zastanawiam się czy nie panikuje ale jednak coś tam się muszę drapiąc wiec wole sprawdzić. Daj znać jak u ciebie wyszło:) Jakie badania będziesz robiła?

U mnie podobnie, nie swędzi cały czas, nie jest uciążliwe, ale jednak podrapać się muszę co jakiś czas. Oczywiście jak już zacznę to wtedy wydaje mi się, że wszystko mnie swędzi i pozostaje w stanie czujności (podejrzewam, że tak się to samo nakręca). Ale tak jak piszesz, lepiej sprawdzić. Chciałabym zrobić: ALAT, AST, GGTP, ALP i stężenie bilirubiny. Najgorzej, że oboje moi lekarze na urlopach :( Ty też daj znać koniecznie jak po badaniach :)

iv096iyewk8s7le5.png

iv096iyewivbyvps.png

Lena <3 : 18.04 -> 205g / 08.05 -> 362g / 19.06 -> 966g / 15.07. -> 1595g / 24.07. -> 1803g / 12.08. -> 2260g / 22.08. -> 2700g / 04.09. -> 2850g / 19.09. -> 3442g
  • Ula_Lbn Ekspertka

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leksi jak chcesz zrobić badania to jak tu mi któraś dziewczyna doradziła najlepiej zrobić kwasy żółciowe bo to po tym wyniku można stwierdzić cholestazę. Ja zrobiłam kwasy, Alat i Aspat i na szczęście wsyzeyko u mnie ok 😁

atdc8rib6ftl2y14.png
    l22nhdgekp03t7xa.png
  • marchev Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gomerka moja droga, wyslesz mi ta liste z gemini.

Ja tego nie potrafie ogarnac... Za duzo informacji. Dziwne bo w pracy zarzadzam serwisem,ludzmi... A tutaj czuje sie jak najgorsza przyszla mama bo mimo czytania i niby wiedzy to nie umiem podjac prostych decyzji. Nad wyborem lozeczka zastanawialam sie dwa tygodnie, w koncu maz zdecydowal.

I jeszcze lepiej, myslalam, ze skoro mlody bedzie mial ponad 4kg to po co mi male ciuszki. A po waszych postach i wyczytaniu gdzies ze 60cm dzieci mieszcza sie na poczatlu w 56 bo sa skurczone to hmmm.. paranoja.

I powaznie pytam. Jakie laktatory wybralyscie. Madela swing chyba jest dosc chwalony ?

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev, jak chcesz to Ci wyśle to co ja kupowałam, ale może tam nie być wszystkiego co się potrzebuje z rzeczy np dla dziecka, bo pewne rZexzy stwierdziłam ze kupie sobie stacjinarnie

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 5 sierpnia 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marchev medela swing jest chwalona. Ja kupiłam w poprzedniej ciazy medela mini Electric i też byłam zadowolona.

marchev lubi tę wiadomość

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
‹‹ 949 950 951 952 953 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ