X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrzesień 2019
Odpowiedz

Wrzesień 2019

Oceń ten wątek:
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka wrote:
    Ojtam. Ciesz sie, ze bedzie. Miesiac urlopu to jakis kosmos! Ja sie zastanawiam czy moj maz 1 dzien w domu bedzie po moim powrocie ze szpitala.

Ja bym też się nie cieszyła 😂 miesiąc to jak dla mnie trochę za dużo hehe tylko by mnie denerwował :P

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Posiedzialam sobie 20 minut. Wstalam oszamac kanapke - moj staly zestaw w III trymestrze= chleb, maslo, ser zolty + keczup. No rewelacja xD
    Usiadlam i cisza. Bobo jakies leniwe caly dzien. Otworzylam apke ciazowa a tam akurat o tym, ze malenstwo obecnie nabiera tluszczyku i spi przez 70% czasu. No to to mnie troche uspokoilo.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka- mój stary raczej z tych co patrzą glownie na siebie, bo on zmęczony, bo on odpoczywa itp ;) jest strasznym leniuchem a do tego z domu nie wyniósł noszenia kobiety na rękach przysłowiowego tylko zna model ze to baba zapierdziela przy domu a do tego nie lubi spędzać czasu poza domem bo u niego w domu się tego nie robiło. U mnie za to tak. Synem się zajmuje sporo w tym momencie, ale na początku tez nie było kolorowo. Niestety ale pewne rzeczy wynosi się z domu, a on miał model typowego samca. Jedyny plus jaki widzę z miesiąca z nim w domu to pomoc przy starszaku :p bo tak to mu na mózg siada jak nie chodzi do pracy za przeproszeniem i jest strasznie humorzasty. A miesiąc urlopu bo bierze 2tyg taxierzynskiego który mu się należy i 2tyg urlopu za ten rok po prostu bo nie wykorzystał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 19:27

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaska wrote:
    Ja bym też się nie cieszyła 😂 miesiąc to jak dla mnie trochę za dużo hehe tylko by mnie denerwował :P

Zawsze mozna wczesniej wrocic do pracy 😉

A co te Wasze chlopy robia takiego irytujacego w weekendy? Ja mojego widuje tak sporadycznie czy to w tygodniu czy w weekendy, ze wszystko jedno 😉

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas kłótnie najczęściej pojawiają się w weekendy. Serio. 😁

Mama Zuzia ja też proszę o dołączenie do grupy. Choć póki co będę tutaj pisać 😁

5dea920ddf.png

Starszak :)
    24f1815c23.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strasznie mnie bawi jak piszesz "moj stary", bo tak tylko moja ciotka mowila, a ze uwielbiam moja chrzestna za jej charakterek, to mi sie od razu usmiech wlacza jak czytam Twoje wpisy. Aczkolwiek moge sie zalozyc, ze Twojemu chlopu daleko do starosci w porownaniu do mojego 😉

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Agucha90s Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_zuzia sama się sobie dziwię jak ja wytrzymałam te 5 tygodni,już właśnie mezowi mówiłam że jak na mnie to niezły wyczyn. Mam nadzieję że teraz co 2 tygodnie będą wizyty no i ustalimy termin cc.
    A co ja mam powiedzieć jak mój mąż siedzi w domu już 2 miesiace?! I przez ten czas jesteśmy że sobą 24/7. Ale od września idzie do pracy a ja akurat rodze więc tak słabo-wtedy kiedy będę ho najbardziej potrzebowała jego nie będzie ale dobra,najważniejsze że ma pracę i będziemy mieli za co żyć. ;)

8599skjo9dvue7er.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmazynova- przepraszam, umknęło mi, już jesteś dodana :*

Laurka- bo narzeczony to jakoś tak dla mnie dziwnie, tyle ze sobą jesteśmy i tyle czasu jesteśmy narzeczeństwem ze już zdażyło mi się znudzić hahah :p mąż nie bo to nie mój mąż, chłopak tez nie, a kohabitant mi się nie podoba 😂
    Poza tym zachowuje się jak stary pryk wiec jest starym 🙈

Agucha- o matko mój kiedyś tez był w domu 2msc, na szczęście wtedy ja pracowałam od rana do wieczora jak mały samochodzik, bo inaczej by już wąchał kwiatki od spodu jakbym musiała razem z nim siedzieć

Karmazynova lubi tę wiadomość

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia - wyślesz mi zaproszenie do tej grupy na fb? :) czy nie dostałaś mojej wiadomości tutaj?

3jgx3e3koyqms61s.png
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maz jest generalnie jest przecudowny. W tygodniu i w weekendy bardzo dużo czasu poświęca Oli,jezdza na rowerze,ona w przyczeoce i jeżdżą sobie na wyprawy;) ale w weekendy mu się włącza tryb że on musi odpocząć od pracy i gra na komputerze albo czyta książki zamiast odkurzyć czy coś:p ale generalnie nie mogę powiedzieć złego słowa. Mój też będzie cały miesiąc w domu bo 2 tyg l4 na mnie po cc i dwa tyg urlopu zwykłego. Tacierzynski wybierze pewnie w maju/czerwcu jak pojedziemy na urlop.

201512131765.png

201909081765.png
  • Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stayaway wrote:
    Mama Zuzia - wyślesz mi zaproszenie do tej grupy na fb? :) czy nie dostałaś mojej wiadomości tutaj?

Kochana musisz najpierw zaakceptować moje zaproszenie na fb które Ci wysłałam ju jakiś czas temu :)

ojxeroeqgm6z29wi.png
    ————————
  • zwichrowana Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój weźmie 2 tyg urlopu i już marudzi, że to jego pierwszy dwutygodniowy urlop, a nigdzie nie jedziemy.
    Kochany.

Pom-pon, Arashe lubią tę wiadomość

synuś <3
    8p3os65ghnx69rco.png

28.12 (16dpo):HCG- 244,34 mUl/ml
    31.12 (19dpo):HCG- 1136,46 mUl/ml
    02.01 (21dpo):HCG- 2656,97 mUl/ml
  • animka899 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to prawda że model wynosi się z domu. Mój miał model z kolei że baba nie robi nic poza czasem gotowanirm a chłop zapierdziela na wszystkich... Mój mąż nie może zaakceptować tego jak jego ojciec dał się w manewrować i sprowadzić do roli maszynki do pieniędzy. Na szczęście myśmy wypracowali model.partnerstwa, każdy daje od siebie ile może,no. teraz jak ja jestem w domu to wiecej ogarniam w domu ale jak chodzilam do pracy to kto miał czas to coś robil. i Olę uczymy że w zyciu też nic nie ma za darmo.

201512131765.png

201909081765.png
  • stayaway Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama_Zuzia wrote:
    Kochana musisz najpierw zaakceptować moje zaproszenie na fb które Ci wysłałam ju jakiś czas temu :)

Oj wybacz :D już zaakceptowane

RudaAnna lubi tę wiadomość

3jgx3e3koyqms61s.png
  • elvira Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama Zuzia musimy jakiś klub z tym weekendem otworzyć 😂 teraz też wolę tydzień jak wychodzi rano i wraca wieczorem.

Moj po porodzie ma 1 dzień wolnego - żeby nas wybrać. Niestety pracuje w budowlance i ma swoją ,,firme,,.

Ja też jutro proszę o kciuki. Wizytuje o 10:40

Dzisiaj zauważyłam że jestem uzależniona od tego forum. Wchodzę tutaj przynajmniej z 10 razy dziennie. Nawet mąż dzisiaj na to zwrócił uwagę:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 20:09

cytrynówka, andziaxs lubią tę wiadomość

relgsg185a86vsml.png

04.08.2017 Marcel 💙
    09.2019 córeczka ❤
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki za jutrzejsze wizytujace! :)

Agucha90s, Laurka, Agusia_pia lubią tę wiadomość

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
  • magda.g85 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elvira ja to w ogóle nie zamykam tej zakładki :D to już choroba :D

zem3i09k945lhtw9.png
  • Kaska Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elvira kciuki!

Laurka nie wracam do roboty. Umowę mam do stycznia i wiem, że mi jej nie przedłuży. Podejrzewam, że z 2 lata posiedzę z Małym. Tyle wytrzymałam że starszym :D

Mama Zuzia mój też nie jest moim mężem a piszę mąż bo tak mi jakoś łatwiej ;) no w bankach i jak załatwiam jakieś sprawy urzędowe to mówię partner, ale stary też jest ok :D

Laurka lubi tę wiadomość

m3sxebkmtz1qzq0y.png
  • cytrynówka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torcik zjedzony to w końcu mogę zajrzeć i poczytać :D

co do przenosin na FB to faktycznie tam można w miarę bezpiecznie wklejać np.swoje zdjęcia, zobaczy je tylko grupka osób, a tutaj każdy dosłownie może wejść w nasz wątek, tak jak my możemy przeczytać co u lipcowych mam, sierpniowych itp, nawet logować się nie trzeba pod żadnym nickiem... Więc ta anonimowość jest tylko jeśli za wiele się o sobie nie pisze.

Karmazynowa- ja mam to samo, cały tydzień z synkiem :) Ile twój ma lat? Może by ich na jeden plac zabaw wpuścić a my wtedy kawka, ciasteczko... haha :D

Elvira jak minęły urodziny synka :) ? Dałaś radę być organizatorką, czy robiliście gdzieś w lokalu? Ja jestem nieżywa. Obiad, ciasto, desery, sałatka, weż to podgrzej, zaserwuj, potem załaduj zmywarke... aaaa najpierw wyjmij to co w niej kiśnie od wcześniejszego zmywania hahah uhhh :D mąż oczywiście starał się robić ile może, ale musieliśmy dzielić uwagę między synka i gości, żeby nie siedzieli sami przy stole.

Moje dziecię poklepało dzisiaj dziadka po brzuchu i zapytało, czy też ma tam w środku Matyldę 😂 😂 😂 ojjj czuję, że dziadek od jutra dostanie szlaban na Laysy 😂

Karmazynova, Ula_Lbn, manda21, andziaxs, stayaway lubią tę wiadomość

ug37hdgeo4bxjxq2.png
    f2wl6iyeydwn0wui.png

BETAHcg 2.01.2019 7326,00 :D
  • Karmazynova Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytrynowka szacun za ogarnięcie takiej imprezy. Jak któraś pisze o organizacji takich imprez to cieszę się, że nasze urodziny przypadają w ostatnim kwartale roku 😁 mój ma 3.5 roku. Powiem Ci, że plan masz dobry 😁 tylko gdzie tu znaleźć taki plac zabaw w połowie drogi do siebie? 😁

Hehe hasło wobec dziadka mistrzowskie. 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 sierpnia 2019, 21:10

5dea920ddf.png

24f1815c23.png
‹‹ 946 947 948 949 950 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Alergiczny katar u maluchów: domowe wsparcie i sygnały alarmowe.

Rozpoznanie, czy katar u dziecka to alergia, czy infekcja, bywa trudne, a poprawne odróżnienie objawów jest kluczowe dla skutecznego leczenia. Ten artykuł to kompleksowy przewodnik dla rodziców, pomagający zrozumieć specyfikę kataru alergicznego u dziecka, jego symptomy, domowe sposoby łagodzenia oraz kiedy konieczna jest wizyta u lekarza. Dowiedz się, jak zapobiegać powikłaniom i skutecznie wspierać malucha w walce z dolegliwościami.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ