!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda wrote:Jaki to jest bezsens ... najpierw boli zanim wyjdą, później boli jak się psują, boli jak się wyrywa 🤦♀️ A później i tak kończy się na sztucznych 😆 ale gdyby nie te zeby to by była d**a z gęby 🤣
Pogoda, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Leeila noce są beznadziejne ... skacze tylko z lewego boku na prawy, cyc za cycem. Staram się nie patrzeć na zegarek, zeby się nie denerwować. Póki cyc daje rade to spoko, gorzej jak nie pomaga tak jak dziś po 5 koniec spania 🤦♀️ Ale plus jest taki, ze nie zdąży mnie biodro zacząć bolec od leżenia na jednym boku 😂
-
Pogoda czyli nie zauważyłaś jakiejś specjalnej różnicy w związku z tą przebijającą się jedynką? A może widzisz te noce mają coś wspólnego z zębami.. 😃
Nastraszyłaś mnie z tym biodrem, bo ją karmię zawsze na tym samym boku, żonglując tylko cyckami 😂😂 faktycznie 😅 u nas noce są takie, że dosyć często Amela rozbudza się i jakąś godzinę nie śpi. Przeważnie jest to ok. 2, więc mi już wtedy oczy lecą strasznie.. ale poza tym, śpi nawet dobrze. No czasami zanim twardo usnie, to się kreci i trzeba dolulać 🤷 -
Leeila26 wrote:Pogoda czyli nie zauważyłaś jakiejś specjalnej różnicy w związku z tą przebijającą się jedynką? A może widzisz te noce mają coś wspólnego z zębami.. 😃
Nastraszyłaś mnie z tym biodrem, bo ją karmię zawsze na tym samym boku, żonglując tylko cyckami 😂😂 faktycznie 😅 u nas noce są takie, że dosyć często Amela rozbudza się i jakąś godzinę nie śpi. Przeważnie jest to ok. 2, więc mi już wtedy oczy lecą strasznie.. ale poza tym, śpi nawet dobrze. No czasami zanim twardo usnie, to się kreci i trzeba dolulać 🤷
Spał tak samo zle 😂 ja mam za małe cycki zeby nimi żonglować 😂 generalnie jak cyc już jest za miękki to muszę dać drugiego 🤷🏼♀️ Chociaż on wie ze noc to noc, bo się bardzo nie wybudza, jeśli odpowiednio wcześnie zareaguje. Nawet jak mu zmieniam pampersa to cyc i spanie albo czasem sam zaśnie. Może raz się zdarzyło, ze było bajlando. -
Ancys dzięki że pytasz, u nas jakoś leci, z młodszą byłam wczoraj u laryngologa, po 4 tygodniach leczenia przez pediatrów teleporadami obejrzał ją lekarz i uszy zdrowe na szczęście. Starsza wczoraj wróciła z przedszkola z katarem.
Maks maruda okropna, najlepiej na rękach, wszystko mu źle, nie wiem czy to zęby czy co. -
Kroko te katary to wszystkie matki wykonczą. .mij starszy jak nigdy w zyciu nie chorowal tak teraz tez ciagle co wyleczymy to znowu katar i do tego chrzakanie huk wie czy to tez nie wina tych maseczek,ze na dwor dzieciom trzeba zalozyc (chox jednak wiecej czasu spedza w przedszkolu i domu niz gdzies w maseczke..aj tam ) co do marudniakow to moj Szymo tez ciagle w kolko placze,znaczy marudzi bo po5miesiacsch znudzilo mu sie lezenie i patrzenie w sufit albo z perspektywy lezenia na brzuchu na podlodze i on chce byc duzy i rozmawiac jak rowny z rownym czyli najlepiej mu na raczkach wszystko obserwowac. Musimy przeczekac az zacznie sie pelzanie, raczkowanie lub turlanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 12:11
Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
No dobra. Dziś oficjalnie o 6.45 skończyliśmy 6 miesięcy.
Ej no, wczoraj mała spala ciągiem z 10h. Jak zasnęła po kąpieli o 20, to dopiero wstała o 6. Czy u którejś też tak dzieci przesypiają noc? Bo ja nie wiem, czy to dobrze, że ona nie zrobiła sobie przerwy na karmienie. Kurczę, w dzień mała nie chce cyca. Zostają mi tylko nocne karmienia. Po kąpieli jej daję pierś i zazwyczaj jeszcze raz lub dwa w nocy (gdy się obudzi). A tu nagle zonk - ona się wczoraj nie budziła. Jak tak będzie dalej, to mi laktacja siądzie.Chmurka, Leeila26, erre, Krokodylica, DarlAa, Aina, Audrey, Pogoda, Ptysio, Asia000, ancys85, joana lubią tę wiadomość
-
Pap weź, te infekcje są serio załamujące.
Maksowi chyba idą dwie dolne jedynki na raz (chyba) więc zwalam na zęby (na coś trzeba).
Moje dziewczyny przeżywają bo chomik nam wczoraj zdechł.
I nie wiem czy starsza taka markotna bo katar i będzie chora czy to za tym chomikiem tak rozpacza.
A Maks podnosi się coraz częściej na wyprostowanych rękach gdy leży na brzuchu. -
Chmurka jaka macie obecbie wage?
My na samym cycku ale kurna Kaja chyba nie orzybiera na wadze ma 6300 miesiac temu 6000. Kurna zmuszam ja wrecz na karmienia bo ona by mogla wiele godzin nie jesc.
Mam plan sloiczki na 6 miesiacy ale widzac tak slaby przyrost mam mieszane uczucia. Tydzien temu miala tez. Tyle jakby nic nie przybrala
Jutro 5miesiecy
Obroty na brzuch chwilami wysoki podpór
Prawie nie uzywamy lezaczka w miesiącu moze lacznie byla godzina. Raczej cale dnie na macie i w łóżeczku
Uwazam ze glowa jeszcze slaba i plecy tez noszona wyzej zapada sie a glowa kolysze
Badanie krwi
Czy robilyscie moze malucha badanie krwi szczególnie chodzi mi o karmione kp
Vinted olx itp
Czy cos sprzedawałyscie. Jakie macie doswiadczenia? Mam mase ubranek po calej trójce... Nie moge sie zebrac zeby cos wystawić. Jakie stronki polecacie.
-
Edka gratki pol roczku
Przypomnij wy juz cos jadacie poza kp?
Moja tez z tych gardzacych cycem gdy nie chce jej sie jesc.
Syn jak widzial mnie to w kazdej sytuacji sie rzucal a mloda ma focha nie i juz i ona by mogla caly dzien bez piersi wytrzymac w nocy tez budzi sie coraz mniej i waga tez mi sie nie podoba -
Krokodylica wrote:Pap weź, te infekcje są serio załamujące.
Maksowi chyba idą dwie dolne jedynki na raz (chyba) więc zwalam na zęby (na coś trzeba).
Moje dziewczyny przeżywają bo chomik nam wczoraj zdechł.
I nie wiem czy starsza taka markotna bo katar i będzie chora czy to za tym chomikiem tak rozpacza.
A Maks podnosi się coraz częściej na wyprostowanych rękach gdy leży na brzuchu. -
Aina, od półtora miesiąca jemy już zupy i kasze. I waga też w porządku. Na samym cycu też przyrost 350g na miesiąc. Po rozszerzeniu 700g miesięcznie.
-
Aina ja robiłam badanie krwi małemu jakieś 2 miesiące temu chyba. Bardzo dzielnie zniósł. Miałam przygotowanego cyca na pocieszenie i zadziałało, nawet nie zdążył zapłakać miał pobierana krew z paluszka.
Przebił nam się drugi ząbek i pierwszy raz od wielu wielu dni dziecko śpi po kąpieli 🙏 i dzień dziś miał całkiem niezły dzień i coraz mniej drzemek potrzebuje co za tym idzie mniej lulania, także moje plech dziękują 🥰
Edit:
Za szybko pochwaliłam 🤦♀️Minutę po tym co napisałam, obudził się. Ale i tak jest sukces ze przespał ponad godzinęWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2021, 22:15
Krokodylica lubi tę wiadomość