X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey wiem, ze nie zna innych smaków, ale bardziej chodzi mi o to ze nie otwiera buzi (No chyba ze sam sobie bierze łyżeczkę 😆) No i obawiam się ze może go brzuszek bolał. Sama nie wiem 🤷🏼‍♀️
    Tej nocy tak jakby się drapał. Ciagle z reszta tak rusza rączkami jakby drapał... zabawki, siebie, mnie, tatę i w ogóle wszystko 😂

Jak nie usnie przy cycu, do go lulam podskakując na łóżku... od urodzenia tylko to działa. Dobrze, ze ma coraz mniej drzemek, to dzięki temu moje plecy odpoczywają... No i na spacerze w wózku ładnie zasypia. Ale zeby sam w łóżeczku ... nie ma opcji

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na odwrót. Kiedyś wystarczyło chwilę ponosić po kąpieli i już spala. Teraz trzeba z godzinę "potelepac" w wozku. No a jak śpi, to chodzimy na palcach, bo hałas czy rozmowy ją budzą. Znalazłam zatem patent taki, że włączam niedaleko niej suszarkę. Jak już śpi przy niej i się nie budzi, to można trochę pohałasować, bo suszarka nieco zagłusza 🤭

Pogoda, u mnie to wygląda tak: 9 - kasza gęsta 150 ml (5 zbóż + manna) ; 12 - cyc; 15 - duży słoik zupy, 18 - kasza 150ml (gryczana + kleik kukurydziany).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 21:42

Pogoda lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks dzisiaj pierwszy raz przewrócił się z brzucha na plecy i złapał się za stopy. :)

Pogoda, edka85, joana, Leeila26, Asia000, Audrey, ancys85, erre, Chmurka, Ptysio lubią tę wiadomość

• Aina Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica
    Zlapanie za stopy 👣 to wielka rzecz 🙂🙂🙂
    Jak mloda to zrobi to chyba otworze szampana

Audrey
    Tak mimo tego wszystkiego nie powiedziałam byn nie na 4 dziecko...

Nie wien czy tak samo będę myslec za rok czy 2. Do 3 dziecka tez musiałam przerobic wiele strachu i przpracowac w sobie czy jestem gotowa na ten krok po diagnozoe córki. Później dlugo wypadly starania teraz żal ze jestesmy już u tacy starzy.

Mieszkanie mamy normalne... Niestety nie dom dlatego miejsca zawsze będzie za mało
    A jesli chodzi o starsza corke to poswiecam cale zycie i energie by byla jak najbardziej samodzielna.. Mam nadzije ze rodzenstwo bedzie w przyszloaci jej oparciem. Cena jest wysoka bo obecne napady faktycznie daja w kość. Ale mamy kolejna konsultacje z psychiatra mam nadzije ze znajdziemy istote problemu. Przez pandemie wiele spraw sie nie udalo zrealizować co ma wplyw bezpośredni na jej funkcjonowanie.
    Licze ze w doroslosxi niewiele bedzie odsgawac od rodzenstwa
    A gdybym wygrala w totolotka to chetnie bylabym mama i 10 dzieci. 😃😃😃😃

Moja mama na sama mysl o tym ze miala by miec wiecej niz jedno ma odruch wymiotny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2021, 22:31

Krokodylica lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2021, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas usypianie też się poprawiło ;) Nadal trzeba lulać, ale już nie chodzę po domu tylko siedzę na łóżku, więc jest progres :D No i krócej to trwa.. Czasami zaśnie przy cycu, ale rzadko.

Wracając jeszcze do tematu kolejnej ciąży, ja to najbardziej się boję ,,strachu o ciąże".. żeby znowu kolejny raz nie stracić, nie przechodzić przez to.. żeby zdrowe było i szczęśliwie przyszło na świat. Jak sobie przypomne ten stres związany z każdą wizytą to aż mi się w żołądku przewraca. Albo te poronienia.. dawno to było, ale było. Jakby ktoś mi powiedział: spoko luz, zachodź w kolejne ciąże teraz już będzie zawsze z happy endem ;) to też mogę mieć z trójkę conajmniej :D ale tego niestety nikt mi nie zagwarantuje..

Wylicytowałam sobie odkurzacz bezprzewodowy na alledrogo za 150zł :D Chciałam jakiegoś jeżdżącego, ale podobno jeżdżący odkurzacz i raczkujące dziecko to nie jest dobre połączenie.. :D a musiałam wymyśleć coś, by usprawnić szybkie ogarnianie powierzchni płaskiej jak już Amela zacznie się czołgać :D jeszcze chce mopa ze spryskiwaczem ;)

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2021, 01:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai rzeczywiście na foteliku Marty ponczo leży super. I nawet te boki wydają się dluzsze, dziwne, może ja jakos zle zakładam? Albo fotelik wiekszy? Mam Maxi Cosi Pebble plus.

Aina podziwiam Cię, super ze tak kochasz dzieci :) co do wagi, to Tosia tez slabo przybiera, ale przybiera. Mielismy isc q czwartek na szczepienie i miala miec sprawdzoną wagę, ale chyba przełożymy, bo zalapala katar od brata :(
    Nocki mamy ciezkie przez to :/

• Audrey Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję że prawa dolna jedynka się przebiła, dziabnęła mnie 😅. I bardzo dobrze bo wczoraj to już był koszmar🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 06:48

Pogoda, ancys85, Leeila26, erre, Asia000, Chmurka, Krokodylica, joana, Natalii, Ptysio lubią tę wiadomość

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aina, podziwiam Cię, naprawdę. Nam nadzieję że Twoja starsza córką będzie samodzielna w przyszłości bo wiem z autopsji że nikt za bardzo nie chce się zajmować chora psychicznie osoba.

Leila, ja z kolei boję się w kolejnej ciąży jakiś (odpukać) wad genetycznych ciężkich i tego że będę musiała urodzić. A wiem że z takim dzieckiem psychicznie nie dałabym po prostu rady. A jak wiadomo tutaj w Polsce nic nam nie wolno. Chociaż myślę że kobiety dadzą sobie radę i będą wyjeżdżać za granicę.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki dla Agatki! 😃 Audrey miałaś rację.. niczym doświadczona mama! 😅 U nas nawet dziąsła nie są jeszcze czerwone, może lekko opuchnięte.. 🙈 no i widać zarys, gdzie ja już dawno myślałam, że zęby będą na dniach 🤦😂

Amela dzisiaj od 4 koncert żali i marudzenia, mąż był niepocieszony, bo o 6 wstaje do pracy 🙈 ale jak sobie poszedł, to ładnie spała aż do teraz 👍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 08:27

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chmurka mój synuś jest BLW 😂🤭
    Papek nie chce ale jak wczoraj dałam mu wywaru z rosołu z rozdrobnionym makaronem to rzucał się na łyżeczkę jak pies na kość 🙈🙊 w każdym razie pomału zaczęliśmy się karmić 😁
    Poza tym Paweł jest jak magnes, wystarczy coś w zasięgu ręki i już jest jego 🙉

Starszaki poszły do szkoły i przedszkola.
    Syn podekscytowany bo dziś będą "sadzić" fasolę a córka dumna bo wyniosła trzy pudła książek, puzzli i zabawek - łał ile miejsca się zrobiło 😁

Pogoda super-wreszcie można pospacerować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 08:41

Chmurka lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ząbków i nowych osiągnięć maluchów 😊

Chmurka jak się sprawdza nawilżacz?!

Leeila Paweł niema czerwonych dziąseł a przebiły nam się już dwie jedyneczka 😁

Audrey otóż to.
    Przez rządy naszych polityków dojdzie znów do sytuacji, że zacznie się rodzić mniej dzieci właśnie z obawy przed chorobami, apelowali o to na początku ginekolodzy.
    Został odebrany kobietom wybór i spokój psychiczny, szkoda gadać....

Ja noszę 36 i małe 38 ale limit weselny narazie wyczerpany 😂🤪

Edka dużo konkretów je Malutka, ja na noc dawałam mleko nie kasze, może Ania nie chce cyca bo jest najedzona po prostu 🤷‍♀️

• erre Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey, gratulacje ząbka :D

Jeny, ale mi kondycja padła... Odprowadziłam dziś starszaka do żłobka i w drodze powrotnej ruszyłam z kopyta i się nasapałam, a i tak miałam gorszy czas niż kiedyś :D

Ma któraś z Was talerzyk silikonowy z przegródkami? Na alledrogo albo za małe albo za drogie...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii, u mnie w przychodni sam katar nie jest przeszkodą do szczepień. Zresztą teraz ostatnio szczepiłam małą 5w1, mimo że miała katar i nic się działo.

Ancys, ona tak po prostu ma :) Jeszcze przed rozszerzeniem sprawiała trochę problemów przy cycu. Taki typ. Syn natomiast był tak samo karmiony kaszami, a mimo to wisiał na cycu ile mógł.

Natalii lubi tę wiadomość

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys o super;) ja planuję za jakieś dwa -trzy tygodnie próbować. Co podawałaś na początku? Jak wprowadzałas? Pojedynczo czy od razu dałaś małemu 'wybor'. Od razu było do rączki czy najpierw próbowałaś papkę?

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawilżacz... W sumie myślałam że będzie większe wow. Ale podejrzewam że to dlatego że stoi na komodzie przy drzwiach( nie mam gdzie indziej go postawić) a u nas drzwi wiecznie uchylone do sypialni bo pies wchodzi i wychodzi.

Co do usypiania to różnie. Czasem przy cycku, czasem kładę się z nią na łóżku i ja trzymam za rękę i ona usypia a czasem muszę wziąć i chwilę polulac ale to chwilę dosłownie. Ogólnie Aniela zmieniła godzinę kładzenia się spać. Wcześniej zasypiała między 22 a 23. Teraz zasypia między 20a 21. A ostatnia drzemka jest o tej samej co była.

Edka jak porównała bym do tego ile razy moja je to ojej;P u nas około 10-14 karmień na dobę:D a tu u Was 4 w ciągu dnia...aż to tak dla mnie nierealnie wygląda😂 czekam na to niecierpliwie!:D i zazdroszczę;*

Kroko gratulacje!
    I gratki za wszystkie ząbki!;*

iv09hdge02bk9ct0.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie myślałam że to Maksowi przypadkiem wyszło ale dzisiaj rano znowu obrócił się z brzucha na plecy. Wprawdzie jest to takie ŁUBUDU jak by spadł z trzeciego piętra no ale efekt się liczy. :P

A za stopy się złapał wczoraj po kąpieli, ogólnie jest zainteresowany nogami, ale że jest serdelkiem to zwykle sięga tylko do kolan hehehe :)

My wczoraj miałyśmy babskie wyjście, zabrałam córki do kina na Basię.
    Maks został w domu z tatą, który wziął go na spacer i cały ten czas mu przespał. Farciarz. :P Maruda z Maksa straszna ostatnimi czasy.

Moje kozy dzisiaj w domu, bo starszej z katarem nie puszczę a młodsza bez starszej nie idzie. :P
    Zwariuję. :P

Ja z laktacją nie pomogę bo Maks je w nocy pierdyliard razy i w cyckach bogato.

AHope, ancys85 lubią tę wiadomość

• AHope Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zakładam już większego powiększania rodziny 🤣 Po synie dwa lata się upierałam, że zamknęłam warsztat na dobre i starczy. Ale jednak później stwierdziłam, że jednak rodzeństwo to rodzeństwo (mąż jedynak, ja mam siostrę, bez której nie wyobrażam swojego życia...wiadomo różnie bywa z rodzeństwem, nie ma pewniaka, że u nich będzie tak kolorowo i super jak u mnie, ale ze swojej strony zrobiłam wszystko co mogłam, reszta zależy od nich). Później długo staraliśmy o kolejną ciążę...i jak już chciałam poddać i dałam ostateczny termin do lutego...w styczniu okazało się, że się udało :D Kiedyś chciałam dwójkę i dwójkę mam. Mąż chciał 5, ale po synie już zmniejszył limit do dwóch 🤣🤣🤣 Więc u nas temat zamknięty (mam taką nadzieję!).

Leeila przytulam, bo wiem o czym mówisz, jak każda z nas, która musiała przejść poronienie.💖 Ostatnią ciążę przeszłam o dziwo spokojniej, ale może to dlatego że już miałam syna, ale też ten lek zawsze był obecny.

U nas z zasypianiem różnie. Raz przy cycu, raz trzeba ponosić chwilę, czasem zaśnie sama. Oczywiście najgorzej zasypia jak jestem sama z nimi 🤦

My mieliśmy zacząć próbowanie w weekend, ale był tak ciężki, że przełożyłam to na kolejny.
    Ale gratuluję Wam udanych prób 😍

I gratuluje pierwszych ząbków 🥰 U nas nerwy są, marudzenie, pocieranie wszystkiego o dziasła, ale nic jeszcze nie widzę. Czekamy :D

Leeila26 lubi tę wiadomość

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • Chmurka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja stopy zjada namiętnie od miesiąca. Ale na brzuch obróciła się kilka razy i generalnie robi to jeszcze niechętnie. A z brzucha na plecy to nawet opcji nie ma;P generalnie jak leży na brzuchu to macha rękami i wszystkie zabawki sobie odsunie i się wścieka;P

Kroko, fajny taki babski wypad;) ale te katary to porazka

iv09hdge02bk9ct0.png
  • AHope Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę edytować posta.

Hahahhaa Kroko moja też ma serdelki i ogólnie papuśna jest (może na zdjęciach tak tego nie widać), więc też najczęściej łapie za kolana i próbuje przyciągnąć stopy ale ciężko to zrobić, jak jest się małym sumo 🤣 Dziadkowie mnie ciągle pytają czy ona serio na kp bo młody na mm, tak ututkany nie był 🤣

Jejku te katary u Was i inne infekcje Cię wykończą, zdrówka!

Moja zostając z tatą też zazwyczaj śpi pod moją nieobecność. Wczoraj wstała wyjątkowo szybko i pisał mi SMS 'kod czerwony', żebym od siostry wracała, bo butla dalej be a głodna jest 🤦 Wróciłam, nakarmilam i zasnęła na 2h 🤣

ug379vvjkyprfii0.pngd69cwn15n6al7ieh.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2021, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka chłop nigdy niepogardzi cycem 😂🤪

Chmurka zaczęłam karmienie marchewką z ziemniaczkiem z hipp ale ogólnie żaden sloiczek mu nie spasował, za to zupka wczorajsza i ziemniaczek rozgnieciony już tak 😁
    Trzecie dziecko a powiem Wam szczerze, że truchlałam przy podawaniu tego ziemniaka 🙈 mimo że miękki i rozgnieciony 🙊

Krokodylica super wypad, nie wiedziałam że kina otwarli 😁
    Ja też zabieram czasem moją gwiazdę gdzieś, taki czas dla nas.
    Maksiu łaskawie potraktował tatusia 🤭 dobrze, chłop nie będzie miał oporów zostawać częściej, haha.

‹‹ 1323 1324 1325 1326 1327 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ