!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Audrey, gratuluje!!
Dziewczyny,
Znacie buty firmy Ameko? Przypominają mi Emele, ale są ciut tańsze. Czy któraś z was je kupowała? Albo miała w rękach? Szukam butów dla Anielki, teraz ma attipasy, ale od 1 września będą jako kapcie do żłobka, No i jesień idzie, potrzebujemy prawdziwe buciki.
-
Moje pierwsze miesiączki po ciąży były obfite, bolesne i długie. Trwało to jakieś 4 miesiace.. teraz jest już normalnie, może są ciut bardziej bolesne.
Ktosiowa a buty Ameko to nie jest obuwie medyczne? Gdzieś się na nie natknęłam i wizualnie mi się podobały, ale coś mi świta, że miały profilowaną wkładkę i dlatego je odrzuciłam 🤔 No i właśnie nie wiem czy to nie są jakieś ortopedyczne buty 🤔 Amela jeszcze nie chodzi, nie ma żadnych butów, ale robię rozeznanie 🙈 -
Ja swoją pierwszą @ dostałam w marcu, czyli 5 miesięcy temu. I była normalna - tak jak przed ciążą. W zasadzie co miesiąc było ok.
-
Kroko mleko krowie można od 6 miesiąca, tylko nie jako zastępowanie mleka matki. Aniela już jadała kaszki czy piła koktajle na mleku krowim. A kakao jako dodatek też już dawałam do placków np, ale nie byłam pewna jak do picia. Chociaż ja chciałam podać na mm:P
A co do tego że kaszki z kakao są od 12 to bym się nie sugerowała tym bo nie wiadomo czemu np te truskawkowe są od 8 a niektóre od 4 miesiąca są z cukrem więc no;PWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2021, 16:36
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Kroko z tego co ja czytałam, właśnie nie powinny. Dopiero jak ortopeda zaleci jeżeli występują wskazania 🤷 min. mama fizjoterapeuta o tym pisze
https://mamafizjoterapeuta.pl/2018/06/18/pierwsze-buciki-dla-dziecka/
Ja też podaje mleko krowie jako dodatek od 6-7 miesiąca.
Edka a ty kiedy wizytujesz? Jak samopoczucie? -
Krokodylica wrote:Leeila ale buty dla malucha powinny mieć profilowaną wkładkę.
Firmy Ameko nie znam.
Dziwne z tym kakao, przecież wszystkie kaszki z kakao są po 12 miesiącu życia.
No i zależy na czym chcesz je zrobić bo mleko krowie po 13 miesiącu.Chmurka lubi tę wiadomość
-
My tu o butach.. a Amela właśnie przed chwilą wstała z czworaków i zrobiła swoje pierwsze dwa kroki 🥰 wcześniej przymierzała się od ściany w moje ramiona, ale myślałam, że jeszcze zejdzie.. a chyba już na dniach będę miała torpedę 😆😂😂
Audrey, Krokodylica, erre, Ounai, ancys85, Chmurka, edka85, Ptysio, pap86, Pogoda, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Z tego co czytam, ,,profilowana wkładka" oznacza chyba coś innego jak my myślimy, przynajmniej ja 😆.. i np. w Emelach nie jest tak profilowana jak w jakiś specjalistycznych medycznych butach.. weszłam teraz w temat i mama fizjoterapeuta najpierw pisze, że mają bez bez profilowanej wkładki, a później kupuje swojemu synowi Primigi 😆🙈 ale żeby nie było - inne źródła też podają, że mają mieć płaska wkładkę 🤷 ale ciężko takie znaleźć 🤔
Ounai a ty jakie wybrałaś buty dla Marty? -
Ja oczywiście wstrzymam się jeszcze tyle, ile się da. To dopiero początki i pewnie zejdzie zanim będzie stabilnie się czuła na nóżkach. Ale mega się cieszę, że jesteśmy we Wrocławiu i będziemy mogły pochodzić po sklepach i pomierzyć różne butki 😃 no i chyba ominie nas sezon sandałowy, więc będziemy szukać jakiś półbutów
-
Leelia, w ogóle to gratulacje! I też bym nie kupowała już sandałków. Ja zawsze jeżdżę do dużego sklepu z butami dla dzieci, Pani ekspedientka mierzy, mąż płaci i gotowe. Kupno butów dla syna to zwykle 15 min. Z córką dłużej schodzi bo to ten etap co obcy mają jej nie dotykać 😂
Leeila26 lubi tę wiadomość
-
Ptysio a dlugo juz miesiaczkujesz i przypomnij dalej kp? Jesli tak to wszystko jeszcze moze byc takie jakies inne. Ale swoja droga do gina tez mozna isc ja bylam juz na pobrsniu cytologii ale u poloznej a do gina to chcialam isc zakladac wkladke czy jak to sie tam mazywa ale zaczelam myslec nad plastrami znowu
Leea brawo dla Amelki! Jak zacznie chodzic no to jak to mowią "sie zacznie" 😎
Ja z Szymem drugi dzien mam ząbkowanie na calego czyli katarek, ppdwyzszona temp wieczprsmi do 37,5, slinotok taki,ze mozna wyzymac ubrsnko i marudzonko. Ale o dziwo apetyt ma duzy. Ktorys bobas tez tak przechodzi ząbki obecnie?Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Gratuluje pierwszych kroków!
Synek miał emele, aż wyrósł z numeracji roczkow i te Ameko przypominają mi emele, tez maja dział dla maluchów: pierwsze kroczki https://ameko.pl/pierwsze-kroczki ale fajnie by było jakby ktoś miał je w rękach. Moja chodzi jak nakręcona, po całej dostępnej powierzchni, na polu tez, tylko na razie w attipasach, ale czas pomyśleć o trzewiach. https://www.munishoes.pl/producent/ameko/ameko-trzewiki-pierwsze-kroczki-roz-z-motylkiem Te bym kupila