!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dzisiaj wyprawialismy roczek Mały kompletnie niezainteresowany tortem, więc to starszak zdmuchnął świeczkę 🤣
Jeszcze głupia sytuacja wyszła, bo siostra męża kupiła na prezent to samo, co moi rodzice
A z pozytywnych rzeczy, to mały zaczął nagle raczkować i to migiem 🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2021, 20:11
Pogoda, Chmurka, Ounai, joana, Ptysio lubią tę wiadomość
-
Erre co tak dodalas synkowi lat i juz roczek 🤣😜 wiem wiem,pewnie nie dalo rady inaczej. Tort cudny! Ale ja juz wiecej nie zamowie z masa cukrowa..no kurde czuc tylko ten cukier.tez piekny zamowilam na roczek starszego i ciezko bylo zjesc.
Ounai z Twoich postow bije determinacja i silna wola. Poprosze od Ciebie ze 2kg tej silnej woli. A takich wynikow z waga zazdro. Ja waze tyle co zachodzilam w ciaze czyli 73 przy 170cm. 5-7kg powinnam zrzucic. Niby tak malo a taaaak duzo jak sie kocha jesc...Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Pap, uwierz mi że wiele lat mi zajęło zdobycie tej determinacji. Dużo mi pomaga wsparcie męża i dobra dietetyczką, bo nasza dieta jest naprawdę banalnie prosta. Ugotowanie obiadu na 2 dni to 20min. Kolacje są banalnie proste, na sniadania jemy kanapki, a drugie śniadanie i podwieczorek to owoc i jogurt/serek wiejski itd wiec wcale nie trzeba przygotowywać 🙂
Tak czy siak mam jeszcze 10kg z pierwszej ciąży więc myślę że jeszcze daleka droga przede mną.
A 5kg to co najmniej 10 tygodni pracy, więc to wcale nie jest takie proste. Ja te 7kg zrzuciłam rok.
Erre, piękny tort! U Was roczek wcześniejsze a u nas przez wyjazd będzie z dużym opóźnieniem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2021, 09:16
-
Ounai tablica manipulacyjna wlaczanie swiatelka, zasuwka itd. To byl hicior dluuugo, na jakis rowerek to bedzie z jednej str za wczesnie a z drugiej aa pozno jesli chodzi o pore roku bo mamy wrzesniowe dzieciaki i zaraz jesien i te sprawy. Te arki noego i traktorki dumel sa fajną sprawą nawet dla dziewczynki. Mala zjezdzalnia tez u mojego starszego byla hitem ale ja mam segment wiec mialam gdzie postawic a pozniej schowac. Koniecznie jakas lala z wozeczkiem dla Martybo autka ma u brata hehe. Moze duplo? Troche za wczesnie ale pomalu bedzie sie uczyla.
5kg to 10tyg? Cholerka.. no z utrwaleniem na pewno.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Ounai.
Jakie to obiady, które zajmują 20 minut w przygotowaniu? Możesz podać przykład?
Ja nienawidzę gotować. Dla mnie to zawsze mnóstwo czasu w kuchni a efekt marny...
Jeśli chodzi o prezent to u nas jakas lala , jeszcze nie wiem jaka, bo Mała bawi się tylko autami brata i robi brrrrm.. czas jej pokazać, że są inne zabawki 😉
Myślałam o wózki dla lalek, ale wszystkie są od 3 lat. Dostanie więc taki pchacz-wozek.
,https://allegro.pl/oferta/chodzik-3w1-pchacz-wozek-dla-lalek-minikiss-smoby-9297354744
Mamy też po Synu pchacz, ale tu może sobie wsadzić lale, misia, cokolwiek.
-
Nasz dostał m.in. pchacz z tablicą manipulacyjną, ale czemu to jest takie głośne?? Ja tego nie rozumiem, przecież dzieci znajdują się bardzo blisko zabawek, a ta muzyczka jest ogłuszająca
Ale hitem okazały się zwykłe drewniane klocki Mały dostał takie z IKEA:
https://www.ikea.com/pl/pl/p/mula-klocki-z-wozkiem-26-szt-00452129/
-
Pap, zjeżdżalnię mamy u mojej mamy bo u nas brak miejsca, jedna babcia kupi wózek, druga domek dumel, aut mamy miliony i faktycznie uwielbia. Duplo mam całą taką wielką skrzynię, ok 50l tam będzie chyba. Teraz bawi się jeszcze mega blocks. Mam garnuszek na klocuszek, szczeniaczka, wieże z kołek, matrioszke.
Wózek bierzemy drewniany bo jest ciężki i stabilny, a ona uwielbia pchać wózek z zabawkami.
Tablica to super pomysł ale one chyba koło 300zl kosztują.
Pap, licząc ok 0,5kg na tydzień co jest bezpieczną utratą wagi to tak, wychodzi 10 tyg.
Ata, nie wiem jakie masz wymagania. Ja kupuję kurczaka lub indyka, wrzucam w przyprawy i na noc do lodówki. Nastepnego dnia piekę w piekarniku, porcjuje. Gotuje ryz, kaszę, makaron, gnocci. Dziele 50g węgli (przed gotowaniem), 100g mięsa i do lodówki. Do tego warzywa, najczęściej pomidorki koktajlowe. Nastepnego dnia odgrzewamy. Jak nam się chce to gotujemy jakieś warzywa jak nie to wrzucamy garść pomidorków koktajlowych i gotowe. -
Jeśli chodzi o zabawki to u nas hitem jest walizka z narzędziami dumel, o taka:
https://allegro.pl/oferta/dumel-maly-majsterkowicz-zestaw-walizka-narzedzia-9911598710
Młodsza córka dostała ją kiedyś w prezencie i Maks teraz bardzo lubi się nią bawić. -
Ja poprosiłam mojego tatę i zrobienie tablicy manipulacyjnej, bo on lubi tworzyć takie rzeczy. Ale obawiam się, ze z jego tempem pracy, to wyrobi się chyba na gwiazdkę 😂 robi dobrze, ale wolno 😅
Julus dostał żyrafę z piłeczkami z dumela i odkąd zaczal siadać, to wymyśla różne zabawy z nią. Jest niby od 18 miesiąca, ale przez te piłeczki fajnie się można nią bawić arka tez jest fajna, ale aktualnie już jest mniejsze zainteresowanie.
Wczoraj byliśmy u rodzinki i Julus świetnie się bawił drewniana tablica przy której było liczydło i literki na magnes. I dorwał zabawkę pop it od starszych kuzynów. Taka mała bzdurka, ale chwila zabawy była -
Moje dziecię dostanie auto Little tikes cozy coupe taxi, wielkiego pluszaka, zjeżdżalnie dla piłek, klocki soft clemmy... My wózek nowy kupiliśmy. Żeby lżejszy byl na zakupy i wyjazdy. Zdecydowaliśmy się na MAST M 4 zielony. Zobaczymy czy się sprawdzi.
W pomysłach miałam jeszcze stolik z krzesełkami i bujak ale to taki bardziej do ogrodu.
Przy starszaku tez było jakieś większe auto, konik skoczek taki gumowy, jakus namiot z tunelem itp.
Nad morzem jesteśmy teraz my bo mamy tu rodzinę, pogoda bedzie chyba słaba więc wzięliśmy rowery i przyczepkę. Zobaczymy jak to wyjdzie...
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Czy tylko Amela nie jest zainteresowana zabawkami? 😂 Mamy różne sortery, wieże do układania, klocki, tablice manipulacyjną, arkę, kule hule, różne grające, świecące i spiewające.. no może zatrzyma się na chwilę przy książeczkach sensorycznych.. resztę tylko obślini i leci dalej 🤦 uwielbia wszelkiego rodzaju kable - jak dam jej ładowarkę, nie ma dziecka na dobre pół godziny 😂 ogląda, przeplata.. no zainteresowanie jest wielkie 😂😂 czyżbym w przyszłości miała mieć zięcia elektryka? 🤭😂
-
Leeila, my mamy kable pochowane, bo nam szkoda I absolutnie nie dajemy do zabawy, żeby nie uczyć, że można dotykać Teraz na topie jest kominek, mały umie już otwierać szybę Mamy kilka tygodni na nauczenie, że nie wolno się zbliżać, zanim zaczniemy w nim palić.
-
Tak, tak... Masa zabawek, a i tak najlepszy jest papierek od cukierka albo pusta butelka.
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Albo kamerki na pranie 😁
My jedziemy właśnie do Rytra na 2 noce zbliża sie nasza 5 rocznica ślubu, wiec stwierdziliśmy, ze zrobimy sobie weekend nie w weekend 😁 pogoda sie totalnie zepsuła, ale mamy kryty basen w hotelu i jakis pokój zabaw, wiec mam nadzieje, ze jakoś przetrwamy. Wyrwiemy sie przynajmniej od toksycznej Tesciowej, która już rano przyszła chyba tylko po to zeby nas wqrwić 😖 „a co Ty nie wiedziałeś jak pogoda będzie” „ Julus to babcia sobie idzie jak sie nie chcesz ze mną bawić” - jakby to go ruszyło w ogóle 😂 był zaaferowany pakowaniem i nie miał ochoty na tulenie sie ze zła babka. I jeszcze na koniec „ uważajcie, bo mi sie tak zle śniło” 🤦♀️ Adios zła energio!!! Niechaj spływa razem z tym deszczem ! Ja mam zamiar miło spędzić czas z mezem i dzieckiem. To nasza pierwsza rocznica we troje i pierwszy wyjazd na dłużej niż kilka godzin 🥰Ptysio lubi tę wiadomość
-
Krokodylica, gratuluje pierwszych kroczków Malsa!
Dziewczyny, kupiła
Buciki Ameko, są śliczne i tak jak myślałam, bardzo podobne do emeli. Mówię o serii Kroczki i Roczki. Mam w domu jeszcze nowki 23 emeli (syn nie zdazyl założyć) i porownalam je sobie. Mysl, ze będę kupować te Ameko.
Ps a może któraś z was chciałaby kupić nowe emele rozmiar 23 chłopięce?Krokodylica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry, Bardzo proszę o wypełnienie ankiety zawierającej 10 krótkich pytań, które dotyczą pobytów rehabilitacyjno – odchudzających w sanatorium. Badanie ma na celu przygotowanie optymalnej oferty pobytowej. Dziękuję, https://forms.gle/Dgj2qQUTMxTEfQGV8
-
Jak myję włosy, sadzam Amele na podłodze i daje jej suszarkę 😆 w przeciwnym razie musiałabym myć tylko jak mąż jest w domu, a tak to robię to spokojnie. Oczywiście gniazdka są nunu i ona o tym wie, bo sama pokazuje 😆 ogólnie też mamy kable schowane, ale czasami zdarzy mi się dać właśnie ładowarkę od tel żeby posmakować tej ciszy 😂😂
Pogoda odpoczywajcie ❤️ eh te teściowe.. 😣 smutne, że nawet w dzień wyjazdu musi Ci psuć nastrój..Pogoda lubi tę wiadomość