X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień minął całkiem fajnie :) Julus drogę w większości przespał. Musieliśmy się zatrzymać po drodze w galerii, bo zostawiliśmy w sobotę bboxa u rodzinki 🙈 później ostatnie pół godziny trasy było takie se ale daliśmy rade. Skorzystaliśmy z groty solnej i chwilkę pospacerowalismy. A teraz Julus śpi w łóżeczku. Oby jak najdłużej, bo wino mi się chłodzi 😆

Ptysio lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Maks dzisiaj znowu zrobił dwa kroczki. Chyba zaczyna łapać o co chodzi. :)

Pogoda, Ounai, Ptysio, erre, Leeila26, Asia000 lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 23 sierpnia 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda kciuki za wino😉

Kroko 👏

My dzisiaj zrobiliśmy wycieczkę rowerową po Gdańsku I Sopocie było super nawet x
    Z ta nasza dzika dwojka. W przyczepce im się podobało i było szaleństwo na plaży także mimo pogody nieplazowej dzień się udał 😊

Pogoda, Ounai, Krokodylica lubią tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Która posyła teraz dziecko do żłobka?

Btw można jeszcze wbić na tego Waszego fejsa? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2021, 12:10

age.png

age.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai ja 1wrzesnia.. do pracy wracam 13tego wiec Szymo ma 10dni na adaptację
    Szczerze? Bedzie mega ryk bo on ma taką mamoze teraz..jak zamkne drzwi toety a on jest z bratem w pokoju to i tak idzie pod drzsi i histeryzuje..masakrito :(

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap u mnie jest to samo. Sikam z nią na kolanach. Ciągle chce na ręce. Dziś powiedziałam mężowi że jeśli pozwoli to ja sobie wyskoczę z okna bo już nie mogę słuchać tego wycia od rana do wieczora.

pap86 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica gratulacje dla Maksia, jakoś mnie nie dziwi że zaczął chodzić przed pierwszymi urodzinkami, toż to od początku był mały perszing 😂
    Paweł jeszcze nie zrobił pierwszych kroków ale jak stoi to coraz częściej odrywa łapki.
    Mój mamoze chyba ma od zawsze 😂🙈🙊🙉😂 ale jak się przebywa z maluchem cały czas to nie ma się co dziwić, dodatkowo nocne karmienia potęgują więź.
    Mój dodatkowo od jakiegoś czasu boi się innych ludzi (to też etap rozwoju malucha, który powinien przejść) a jak dziadek się pojawia to w ogóle jest ryk, tak na niego działają wąsy.
    Roczek robimy 12 września bodajże 🙊 zamówiłam mszę i nie zapisałam 🙈 jak pójdę płacić muszę się upewnić 🙉

My ostatni weekend wakacji spędzamy u znajomych pod Poznaniem.
    Wyprawka szkolna już przygotowana a ja nie mogę uwierzyć że wakacje się kończą.

Leeila jak tam wrocławskie krasnale?

Brzuchatki co u Was, jak samopoczucie pierwszego trymestru?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 07:46

Krokodylica lubi tę wiadomość

• pap86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai dobrze,se mąz nie wyrazil zgody 🤣 no taka mamoza teraz,ze szok. I tez tylko na rece i wszystko mu pokazywac i opowiadac. Szymo jakis czas temu wraz z ąbkowaniem przezyl chyba skok rozwojowy bo duuuzo nagle zacząl robic od rozwoju ruchowego po rozwoj intelektualny (ale dumnie to brzmi haha). Moja mama musi przykechac 30tego popilnowac dzieciakow bo mąz w robocie i ja tez na jakies 2-3godz musze jechac na rade pedagogiczną i sie boi jak sobie poradzi bo Szym bedzie plakal. Nie powienien bo bedzie ubsiebie i z bratem a babcie zna i lubi choc rzeczywiscie najczesciej to bywa u niej wiec jak ona przykedzie do nas to moze byc.zdziwko ale przeciez przyjedzie ze 2godziny zanim na wyjde. A od 1wrzesnia adaptacja do zlobka. Bedzie mi ciezko psychicznie jak bede go zostawiac i czekac albo wracacdo domu na te 2godziny ale jak juz wroce do pracy to nie bede miala czasu myslec (25rozbrykanych 4latkow nie da zatesknic za wlasnym haha).

Ounai lubi tę wiadomość

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A. Wazylam wczoraj Szyma na tej wadze co zawsze podczas szczepienia starszego i wazy 8600 :/ no zesz w @&#£& 🤬 i wuja nie potroi wagi na roczek. W 9miesiacu wazyl 7900 wiec w 2,5msca dobil te 700gram niby(moze troche mniej bo pieluszka i body a na wadze bylo dokladnie 8625) no co za chuderlak mi sie trafil. A je jak opetany! W sensie zjada chetnie,pije mleko w nocy.. ech. Caly czas na 3centylu. Taki nieduzy chuderlak. Za to starszy ma 5,5lat i wazy...24...90centyl. Haha. Starszy tez lubi jesc. Nie to,ze nadwaga ale taki ubity i mięsisty jest :) na szczescie taki nadpobudliwy i ruchliwy,ze duzo spala 🤣😜

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 09:01

f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rok temu już miałam mocno rozkręcone skurcze i wiedziałam że poznam swoją córkę. Ale jeszcze nie wiedziałem, że będzie to zaledwie za 2 godziny

Chmurka, Pogoda, pap86, Ptysio lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • erre Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany, to już! Wszystkiego najlepszego dla Martusi! :D

Ounai lubi tę wiadomość

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Marty.

My dzisiaj po szczepieniu. Maks waży 10kg

Ancys Maks jeszcze nie chodzi, zrobił po dwa kroczki dwa dni pod rząd ale wczoraj na przykład już nie. :)

Ounai lubi tę wiadomość

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze dla Marty 🎂🎈🎉

Krokodylica wiem wiem ale do 13 jeszcze sporo czasu a skoro się już odważył do samodzielnych kroków - to szykuj się matka 🤭🤪😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2021, 18:34

Krokodylica, Ounai lubią tę wiadomość

• Pogoda Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samych wspaniałości dla Marty 🥰🎂🥳

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2021, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny. Nie mogę uwierzyć, że moja kruszyna nie jest już niemowlakiem. Strasznie szybko to zleciało.

age.png

age.png
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dołączam się do życzeń dla pierwszych roczniaków 🥰🥰 Edka co u Ciebie?

Wrocławskie krasnale bardzo sympatyczne 😂 w ostatnich dniach trochę spacerów nadrobiłyśmy, bo wcześniej pogoda była średnia..

Kroko u nas też podobnie z tym chodzeniem.. są dni, że zrobi parę kroczków sama, a właśnie np. wczoraj nie 😃 ale mam pytanie apropo tych butów co polecałyście z Ounai.. czy one są antypoślizgowe? Zwykłych jeszcze nie kupuje, bo zanim zacznie chodzić stabilnie, może skoczyć rozmiar 🙈 ale muszę coś kupić, żeby móc ją postawić na dworze bo zaczyna się krzyk w wózku 😆

Jeej.. to już wrzesień za chwilę. Rok temu na tą porę to już wszystkie wypatrywałyśmy porodu, a ja zużywałam 10 pasków na dzień, żeby sprawdzić czy mi się wody nie sączą 🙈😂😂😂

Ounai lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szok jak ten czas leci 🙈

My wróciliśmy z „weekendu nie w weekend”. Wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, ze Juluś złapał tam katar już ba drugi dzień. Ale udało się skorzystać z basenu - na początku się bał, ale później już wręcz odpływał w błogostan 😁 fajnie, bo praktycznie zero ludzi na basenie. Byliśmy tez w grocie solnej. Akurat wtedy spał, ale jak się obudził, to chyba się wystraszył tej „jaskini” wiec trzeba było się ewakuować. Ale mieliśmy grotę tylko dla siebie. Kolejnego dnia już basenu nie było przez te gile, ale zaliczył bawialnia z kulkami i innymi ciekawymi zabawkami. W dniu wyjazdu z basenu skorzystaliśmy na zmianę z mezem. Pogoda się poprawiła, wiec można było troszkę pospacerować i wyskoczyć na płac zabaw. Karuzela zrobiła furorę 😍 a na koniec poszliśmy na zmianę na masaż gorącymi kamieniami 🥰 droga powrotna niestety była w płaczu, bo spał tylko jakieś pół godziny w aucie. Nie było szans go przetrzymac na drzemkę w aucie, wiec śpiącego go wkładaliśmy do auta. Ryk był okrutny jak się obudził. Jak już wyrzucił wszystkie zabawki, to zaczęłam opowiadać co jest na niebie (totalne głupoty o kolorowych, kwadratowych ptaszkach - ornitologiem nie jestem, wiec 5 nazw ptaków to trochę mało 😅), głaskałam go po rączce i jakoś dojechaliśmy. A to zaledwie niespełna 2h drogi 😳 nie wyobrazam sobie jazdy z nim gdzieś dalej… w samolocie mam nadzieje, ze będzie łatwiej, bo będzie na kolanach, a nie uwięziony w foteliku.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro wieczorem mam pierwszą wizytę. Nie sądziłam, że przy trzecim dziecku można tak się stresować.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila chodzi Ci o te paputki?
    One mają normalną skórzaną podeszwę ale Maks się w nich nie ślizga.

Maks po wczorajszym szczepieniu nawet ok, noc do d*py jak zawsze albo i bardziej ale gorączki nie miał.

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2021, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samych najlepszosci dla urodzinowych maluszków 😊🥳

Tez mi się wierzyć nie chce... jak to szybko zleciało. My w ta sobotę robimy imprezę roczkową... przy pierwszym dziecku miałam wszystko dopięte na ostatni guzik. Tutaj boje się że o czymś zapomnę...

Ounai lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
‹‹ 1460 1461 1462 1463 1464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ