X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy roczek 21.08, ale w domu :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka super 😊 na bieżąco pisz co u Was fajnie się czyta takie wieści i wracają wspomnienia 😁

Najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich maluszków - roczniaków 🎂🎈🤗

Krokodylica jak tam u alergologa, Maksiu zdrowy został z ciocią?!
    Moja córka przeżywa powrót do przedszkola, obawiam się że znów będzie musiała się zaklimatyzować🤦‍♀️ a jak Twoja Łucja?

Syn jutro rozpoczyna drugą klasę 😱😱 córa drugi rok przedszkola 😱😱 Paweł za kilka dni będzie roczniakiem 😱😱 gdzie te moje małe dzieci?!🤪🙉🙈
    Podsumowując-wakacje udane, sporo nowych miejsc zwiedzonych i odwiedzonych starych miejscówek. Teraz ogarniam zaległości, muszę również bardziej skupić się na wykończeniu domu bo chcielibyśmy się w przyszłym roku przeprowadzić.

Ptysio, Krokodylica, Pogoda lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ciążowych brzuszków. Zdrówka życzę

U nas po roczku. Udało się suuuper wyprawialiśmy w domu. Prezenty super trafione aż szok. Malutki pięknie się zachowywał ale nic obaj mieli masakra chyba za dużo wrażeń...

U nas samodzielnych kroczków nie ma ale chętnie chodzi przy czymś.

Zębów nie ma ale górna jedynka ostro walczy.

Do żłobka nie daje. Wracam do pracy w październiku 2023 i wtedy Michu do przedszkola pójdzie.

Starszak jutro wraca do przedszkola.na ten moment bardzo się cieszy. Zobaczymy później.

Pogoda lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy dziarsko poszedl do przedszkola (chodzi tam juz pare lat wiec zaadaptowany) a Szymcio wlasnie jest na godzinnej adaptacji w zlobku a ja w aucie na parkingu zaplakana. I choc mam wprawe, choc wiem co i jak i jak to sie odbywa to...placze sobie za moja dzidzią. No ale i ja i on sie przyzwyczaimy.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeja pap. Współczuję tych uczuć ale tak jak piszesz przyzwyczaicie się. Trzymam kciuki

U nas starszak na razie z uśmiechem na twarzy. Zobaczymy

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, wiem co czujesz. Ja nie wyobrażam sobie oddawać teraz córki do żłobka. Ma taką mamozę, że pewnie zapłakałaby się do upadłego. Syn w jej wieku też miał taką mamozę, że jak tylko stracił mnie z oczu, to była rozpacz. Poszedł do klubu malucha mając dopiero dwa lata. Różnica diametralna, zero histerii i mamozy. Już był na tyle "dorosły", że rozumiał co i jak. Dlatego córkę poślę do tego samego klubu za rok. Jeszcze chcę, że dzieciaki razem pochodziły do tej samej placówki. Córce wtedy będzie lepiej się zaaklimatyzować jak będzie z bratem.

Cztery szkraby, a najmłodszy ma:
    age.png
    Córka 06.2023
    Synek 04.2022
    Córka 08.2020
    Synek 09.2018
    "Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, gdy starszak skończył roczek i akurat były drzwi otwarte w żłobkach w okolicy. Jeszcze nie planowaliśmy go oddać, ale poszłam na zwiady i się rozbeczałam przed wejściem i uciekłam ;(
    Natomiast teraz rozpoczął przedszkole, ale że ta sama placówka, to dzieci przez ostatnie dwa tygodnie chodziły ze swojej sali w żłobku do sali w przedszkolu, najpierw na godzinkę, potem na cały dzień. I ta sama grupa dzieci, więc na pewno tak jest raźniej.
    A małego właśnie wpisałam na listę od września 2022, bo dopiero się ocknęłam i już miejsc nie ma...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio może podrzucisz jakieś zabawkowe pomysły na urodziny?
    Trzy osoby pytały i nie wiem co doradzić 🤷‍♀️ chętnie bym wzięła coś praktycznego.

Moje wstępne propozycje:
    Lampka super, znajomi mają, jest mega mięciutka.
    https://allegro.pl/oferta/lampka-nocna-dziecieca-mis-biala-led-312952-polux-10182344301?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_o%C5%9Bwietlenie&ev_adgr=O%C5%9Bwietlenie&ev_campaign_id=1685908022&gclid=CjwKCAjwybyJBhBwEiwAvz4G74ao_EzGtaexBOOXIgHlqS3aqGIbi9KU491wZZkzHU61dgV_rRLaJRoCRX0QAvD_BwE

Ma któraś z Was taką kostkę, wydaje się fajna
    https://allegro.pl/oferta/fat-brain-toys-innybin-elastyczna-kostka-sorter-10784846832

https://senlove.pl/pl/p/Ochraniacz-jamnik-do-lozeczka-toffi-bez-groszki-20/483

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 12:15

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys U nas największą furorę zrobiło autko Little tikes cozy cab. Tam jest wyjmowana podłoga. Maluch jeździ z podłoga a starszak sobie wyjmuje i jeździ odpychając się nogami jak we flinstonach. No U nas absolutny szał. Był jest mega pluszowy mis. Starszak ma i pełni rolę ozdoby w pokoju czasami do przytulania i teraz maluch ma swojego. Zjeżdżalnia dla kulek taka z kolorowych plastikowych kubełków vieszy się dużym zainteresowaniem. No i wozek Mast m4. Już przetestowaliśmy i jest ekstra. Lekki mocno się składa a jednocześnie dużo miejsca dla dziecka. Jest do 22 kg. No i duza torba na zakupy. Reszta to juz drobiazgi. Jakas choustka i rekawiczki, tradycyjnie pieniążki. To jeśli chodzi o roczek ale z innych pomysłów juz zrealizowanych bądź nie. To stolik i krzesełka, arka Noego, pchacz ale taki dk jednej ręki dla dzieci juz samodzielnie chodzących, hipcio co szumi gra i robi gwiazdki na suficie od Fischer price. Itp.

ancys85 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys Łucja raczej też przeżywa ale ona jest skryta i nic nie powie.
    U alergologa był płacz bo miała testy robione. Dr zmienił jej leki, zlecił inhalacje i tyle.
    Maks został z ciocią ale ma katar, dobrze wtedy widziałam że coś go bierze. Ale ciocia dała radę. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys lampka jest ekstra ale dla starszych dzieci, nie dla naszych maluchów. Moje dziewczyny dostały dwa tygodnie temu takie bo starsza "boi się ciemności" haha :) i teraz śpią z tymi lampkami. A Maks to zgina i jak by mu dał to poniszczy.

Moja starsza córka miała wczoraj wyrywane dwa mleczaki bo z tyłu już jej wyszły stałe zęby a mleczaki ani myślały wypaść. Trochę było płaczu ale i tak była bardzo dzielna.
    A dzisiaj poszła zestresowana do przedszkola bo mają nową panią i sporo nowych dzieci w grupie.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😁

Autko brałabym w ciemno bo nawet oglądałam je kiedyś w sklepie ale gdzie je trzymać 🙈 jak się przeprowadzimy to zakupie napewno do ogrodu.
    Krokodylica lampkę widziałam u znajomych syna, co on z nią wyrabiał 🙉 w każdym razie pomyślałam że teraz będzie stała na półce a potem przeniosę na stolik.

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, mam kostkę i jamnika. Kostkę Marta dostała na dzień dziecka, ale teraz dopiero zaczęła się nią bawić. Bardzo ja lubi. Jamnika dostałam na chrzciny i tez jest super, można używać na wiele sposobów.

Marta dostanie drewniany wózek bo bardzo lubi pchać różne rzeczy I odkrywczy domek. To wiem na pewno bo sama zamawiałem babciom.

My dzisiaj 3 dzień wakacji. Marta nie zna strachu. Swiruje w wodzie. Ma totalną rodzicioze. Na 2m nie można odejść i to ani ja ani mąż. Ja mam zapalenie piersi więc zamiast odstawiać ją od piersi przystawiam jak najczęściej. Mąż uparl się, że mam iść na masaż i pilling całego ciała. Chyba skorzystam skoro tak nalega ;) mamy po 32 stopnie w dzień i jest cudownie:D

ancys85, Chmurka, Ptysio, Pogoda lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, my mamy kostkę ale Agatę średnio obchodzi. U nas teraz zdecydowanie rządzą książeczki.

Pap, współczuję emocji.

Ja jestem na etapie organizacji raczkuje, mamy 19.09 bo 17 niestety zajęty. W knajpie na 25 osób.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks już cały dzień się puszcza do chodzenia, robi dwa - trzy kroczki po czym packa na tyłek. :)
    Dalej ma katar.

Jeszcze mojego męża choroba rozłożyła, nosz kufa żeby nas zaraz nie pozarażał bo skisnę.

Pogoda lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️
    Powodzenia dla Waszych starszaków w nowym roku szkolno przedszkolnym 🥰 Booze.. pamiętam jak rok temu 1 września brakło nam prądu późnym wieczorem i pisałam Wam, że jaja by były jakbym teraz zaczęła rodzić 🙈 kiedy to zleciało, bo ja nie wiem..

U nas wszystko oki, w tym tygodniu pogoda nawet fajna, wiec dużo spacerujemy i byliśmy też w ZOO :) co tam słonie i żyrafy, na Ameli największe wrażenie zrobiły rybki 🙈😂 ale szczerze to już tęsknię trochę za domem i swoją wsią 😂 teście dzwonią praktycznie codziennie na videorozmowe, gadamy krótko bo zaraz ich zbiera na płacz jak widzi Amele i tak to wygląda 😆 jednak mimo wszystko nie ,aluje, że pojechałyśmy z mężem bo Wrocław jest piękny.. poza tym nie wiem jak przeżyłabym taką rozłąkę z Nim.

Amela dalej doskonali chodzenie, wygląda to dokładnie tak jak u Maksia - kilka kroczków i pac na pupę. Ale puszcza się już coraz częściej :)

Jedynie co mnie wkurza, to to, że ten Wrocław pokrzyżował nam trochę plany wyprawiania roczku.. nie wiem ile jeszcze tu będziemy, ale gdzieś 2-3 tygodnie. Także będzie niezłe opóźnienie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 12:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ancys, mam kostkę i jamnika. Kostkę Marta dostała na dzień dziecka, ale teraz dopiero zaczęła się nią bawić. Bardzo ja lubi. Jamnika dostałam na chrzciny i tez jest super, można używać na wiele sposobów.

Marta dostanie drewniany wózek bo bardzo lubi pchać różne rzeczy I odkrywczy domek. To wiem na pewno bo sama zamawiałem babciom.

My dzisiaj 3 dzień wakacji. Marta nie zna strachu. Swiruje w wodzie. Ma totalną rodzicioze. Na 2m nie można odejść i to ani ja ani mąż. Ja mam zapalenie piersi więc zamiast odstawiać ją od piersi przystawiam jak najczęściej. Mąż uparl się, że mam iść na masaż i pilling całego ciała. Chyba skorzystam skoro tak nalega ;) mamy po 32 stopnie w dzień i jest cudownie:D

Biegiem do hammam 😍 lepszego spa nie zaznałam 🥰 jak lot ? Co Marta je?

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Maks już cały dzień się puszcza do chodzenia, robi dwa - trzy kroczki po czym packa na tyłek. :)
    Dalej ma katar.

Jeszcze mojego męża choroba rozłożyła, nosz kufa żeby nas zaraz nie pozarażał bo skisnę.

Lubię za kroczki 😘

Nie za choroby, bo to już przesada 😖

Zdrówka !

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila brawo za kroczki ❤️ Wrocław jest piekny 🥰 byłam tam tylko raz, ale chętnie bym wróciła.

My wyprawiamy roczek w ten weekend. W sobotę dla rodziny męża, a w niedziele do moich rodziców z moja rodzina. Nie pomieścimy się wszyscy w domu, a w knajpie jednak za duży koszt. Także będą dwa torty, Robię danie gorące, 2 sałatki, a ciasta zamawiam, bo przed urlopem maz musi pracować, teściowa zmiany popołudniowe, wiec nie mam kiedy piec.
    Julson ma turbo mamoze, wiec sama z nim co najwyżej makaron mogę ugotować 🤦‍♀️ Nawet jak ktoś z nim jest, to ciągnie do mnie 😏 Chodzi za jedna rękę i chodzi z krzesłem raz trzymając się jedna reka, raz dwoma. Katar go nadal meczy już ponad tydzień. Byliśmy u lekarki, ale jakaś taka dziwna była przymulony strasznie 🥴 osłuchała go i na szczęście jest czysto. Zaleciła dodatkowo fenistil skoro ma skłonności do alergii i jakieś inne krople do noska. Walczy strasznie przy odciąganiu gilków, do inhalatora sie przekonał i siedzi w miarę spokojnie bez płaczu.
    Coś miałam ostatnio znów gorszy nastrój, strasznie mnie nerwy ponosiły 🤬 czy znacie moze jakieś tabletki ziołowe na uspokojenie? Tak doraźnie w razie totalnego nerwa. Pije melisę, ale to czasem mało. Zastanawiam sie tez nad psychologiem, bo czasami sama siebie nie lubię przez to moje nerwowe zachowanie.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda a może hydroksyzyna? Przy kp chyba można, musiałabyś doczytać - ale to już musi być po konsultacji z lekarzem, choćby rodzinnym. Psycholog to też dobry pomysł jeśli czujesz taką potrzebe.. ja też mam czasami takie dni, że aż sama na siebie się wściekam 🙈
    Ja nie powiem, bo od czasu co Amela zaczęła sama wstawać i chodzić trzymając się czegoś jedną ręką, mam trochę więcej luzu. Wiadomo - oczy mam nawet w dupie 😂😂 ale mogę posprzątać czy ugotować obiad. Chociaż najczęściej jak obieram ziemniaki to siada koło mnie i mi je podaje 🥰 czasami trochę wywali do pokoju jak za wolno odbieram od niej, więc później chodzimy i zbieramy 😂 jak robię mizerię albo np kroje pomidory to siedzi na blacie i mi wyżera 🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ