X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • erre Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My robiliśmy roczek 21.08, ale w domu :)

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2021, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edka super 😊 na bieżąco pisz co u Was fajnie się czyta takie wieści i wracają wspomnienia 😁

Najserdeczniejsze życzenia dla wszystkich maluszków - roczniaków 🎂🎈🤗

Krokodylica jak tam u alergologa, Maksiu zdrowy został z ciocią?!
    Moja córka przeżywa powrót do przedszkola, obawiam się że znów będzie musiała się zaklimatyzować🤦‍♀️ a jak Twoja Łucja?

Syn jutro rozpoczyna drugą klasę 😱😱 córa drugi rok przedszkola 😱😱 Paweł za kilka dni będzie roczniakiem 😱😱 gdzie te moje małe dzieci?!🤪🙉🙈
    Podsumowując-wakacje udane, sporo nowych miejsc zwiedzonych i odwiedzonych starych miejscówek. Teraz ogarniam zaległości, muszę również bardziej skupić się na wykończeniu domu bo chcielibyśmy się w przyszłym roku przeprowadzić.

Ptysio, Krokodylica, Pogoda lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję ciążowych brzuszków. Zdrówka życzę

U nas po roczku. Udało się suuuper wyprawialiśmy w domu. Prezenty super trafione aż szok. Malutki pięknie się zachowywał ale nic obaj mieli masakra chyba za dużo wrażeń...

U nas samodzielnych kroczków nie ma ale chętnie chodzi przy czymś.

Zębów nie ma ale górna jedynka ostro walczy.

Do żłobka nie daje. Wracam do pracy w październiku 2023 i wtedy Michu do przedszkola pójdzie.

Starszak jutro wraca do przedszkola.na ten moment bardzo się cieszy. Zobaczymy później.

Pogoda lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • pap86 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starszy dziarsko poszedl do przedszkola (chodzi tam juz pare lat wiec zaadaptowany) a Szymcio wlasnie jest na godzinnej adaptacji w zlobku a ja w aucie na parkingu zaplakana. I choc mam wprawe, choc wiem co i jak i jak to sie odbywa to...placze sobie za moja dzidzią. No ale i ja i on sie przyzwyczaimy.

Szymonek jest z nami od 11.09 :) 3490gram, 57cm, 10pkt
    f2wl9vvjamwjvsgw.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeja pap. Współczuję tych uczuć ale tak jak piszesz przyzwyczaicie się. Trzymam kciuki

U nas starszak na razie z uśmiechem na twarzy. Zobaczymy

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • edka85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pap, wiem co czujesz. Ja nie wyobrażam sobie oddawać teraz córki do żłobka. Ma taką mamozę, że pewnie zapłakałaby się do upadłego. Syn w jej wieku też miał taką mamozę, że jak tylko stracił mnie z oczu, to była rozpacz. Poszedł do klubu malucha mając dopiero dwa lata. Różnica diametralna, zero histerii i mamozy. Już był na tyle "dorosły", że rozumiał co i jak. Dlatego córkę poślę do tego samego klubu za rok. Jeszcze chcę, że dzieciaki razem pochodziły do tej samej placówki. Córce wtedy będzie lepiej się zaaklimatyzować jak będzie z bratem.

Piąte w drodze! 😁
    preg.png

4️⃣Córka 06.2023
    3️⃣Synek 04.2022
    2️⃣Córka 08.2020
    1️⃣Synek 09.2018
    "Ty utkałeś mnie w łonie mej matki. Dziękuję Ci, że mnie stworzyłeś tak cudownie, godne podziwu są Twoje dzieła" (Ps139)
  • erre Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, gdy starszak skończył roczek i akurat były drzwi otwarte w żłobkach w okolicy. Jeszcze nie planowaliśmy go oddać, ale poszłam na zwiady i się rozbeczałam przed wejściem i uciekłam ;(
    Natomiast teraz rozpoczął przedszkole, ale że ta sama placówka, to dzieci przez ostatnie dwa tygodnie chodziły ze swojej sali w żłobku do sali w przedszkolu, najpierw na godzinkę, potem na cały dzień. I ta sama grupa dzieci, więc na pewno tak jest raźniej.
    A małego właśnie wpisałam na listę od września 2022, bo dopiero się ocknęłam i już miejsc nie ma...

Z0rGp2.png
    8zs7p2.png
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio może podrzucisz jakieś zabawkowe pomysły na urodziny?
    Trzy osoby pytały i nie wiem co doradzić 🤷‍♀️ chętnie bym wzięła coś praktycznego.

Moje wstępne propozycje:
    Lampka super, znajomi mają, jest mega mięciutka.
    https://allegro.pl/oferta/lampka-nocna-dziecieca-mis-biala-led-312952-polux-10182344301?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DIO_pla_dom_o%C5%9Bwietlenie&ev_adgr=O%C5%9Bwietlenie&ev_campaign_id=1685908022&gclid=CjwKCAjwybyJBhBwEiwAvz4G74ao_EzGtaexBOOXIgHlqS3aqGIbi9KU491wZZkzHU61dgV_rRLaJRoCRX0QAvD_BwE

Ma któraś z Was taką kostkę, wydaje się fajna
    https://allegro.pl/oferta/fat-brain-toys-innybin-elastyczna-kostka-sorter-10784846832

https://senlove.pl/pl/p/Ochraniacz-jamnik-do-lozeczka-toffi-bez-groszki-20/483

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2021, 12:15

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys U nas największą furorę zrobiło autko Little tikes cozy cab. Tam jest wyjmowana podłoga. Maluch jeździ z podłoga a starszak sobie wyjmuje i jeździ odpychając się nogami jak we flinstonach. No U nas absolutny szał. Był jest mega pluszowy mis. Starszak ma i pełni rolę ozdoby w pokoju czasami do przytulania i teraz maluch ma swojego. Zjeżdżalnia dla kulek taka z kolorowych plastikowych kubełków vieszy się dużym zainteresowaniem. No i wozek Mast m4. Już przetestowaliśmy i jest ekstra. Lekki mocno się składa a jednocześnie dużo miejsca dla dziecka. Jest do 22 kg. No i duza torba na zakupy. Reszta to juz drobiazgi. Jakas choustka i rekawiczki, tradycyjnie pieniążki. To jeśli chodzi o roczek ale z innych pomysłów juz zrealizowanych bądź nie. To stolik i krzesełka, arka Noego, pchacz ale taki dk jednej ręki dla dzieci juz samodzielnie chodzących, hipcio co szumi gra i robi gwiazdki na suficie od Fischer price. Itp.

ancys85 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys Łucja raczej też przeżywa ale ona jest skryta i nic nie powie.
    U alergologa był płacz bo miała testy robione. Dr zmienił jej leki, zlecił inhalacje i tyle.
    Maks został z ciocią ale ma katar, dobrze wtedy widziałam że coś go bierze. Ale ciocia dała radę. :)

• Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys lampka jest ekstra ale dla starszych dzieci, nie dla naszych maluchów. Moje dziewczyny dostały dwa tygodnie temu takie bo starsza "boi się ciemności" haha :) i teraz śpią z tymi lampkami. A Maks to zgina i jak by mu dał to poniszczy.

Moja starsza córka miała wczoraj wyrywane dwa mleczaki bo z tyłu już jej wyszły stałe zęby a mleczaki ani myślały wypaść. Trochę było płaczu ale i tak była bardzo dzielna.
    A dzisiaj poszła zestresowana do przedszkola bo mają nową panią i sporo nowych dzieci w grupie.

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny 😁

Autko brałabym w ciemno bo nawet oglądałam je kiedyś w sklepie ale gdzie je trzymać 🙈 jak się przeprowadzimy to zakupie napewno do ogrodu.
    Krokodylica lampkę widziałam u znajomych syna, co on z nią wyrabiał 🙉 w każdym razie pomyślałam że teraz będzie stała na półce a potem przeniosę na stolik.

Ptysio, Krokodylica lubią tę wiadomość

• Ounai Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, mam kostkę i jamnika. Kostkę Marta dostała na dzień dziecka, ale teraz dopiero zaczęła się nią bawić. Bardzo ja lubi. Jamnika dostałam na chrzciny i tez jest super, można używać na wiele sposobów.

Marta dostanie drewniany wózek bo bardzo lubi pchać różne rzeczy I odkrywczy domek. To wiem na pewno bo sama zamawiałem babciom.

My dzisiaj 3 dzień wakacji. Marta nie zna strachu. Swiruje w wodzie. Ma totalną rodzicioze. Na 2m nie można odejść i to ani ja ani mąż. Ja mam zapalenie piersi więc zamiast odstawiać ją od piersi przystawiam jak najczęściej. Mąż uparl się, że mam iść na masaż i pilling całego ciała. Chyba skorzystam skoro tak nalega ;) mamy po 32 stopnie w dzień i jest cudownie:D

ancys85, Chmurka, Ptysio, Pogoda lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys, my mamy kostkę ale Agatę średnio obchodzi. U nas teraz zdecydowanie rządzą książeczki.

Pap, współczuję emocji.

Ja jestem na etapie organizacji raczkuje, mamy 19.09 bo 17 niestety zajęty. W knajpie na 25 osób.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 1 września 2021, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maks już cały dzień się puszcza do chodzenia, robi dwa - trzy kroczki po czym packa na tyłek. :)
    Dalej ma katar.

Jeszcze mojego męża choroba rozłożyła, nosz kufa żeby nas zaraz nie pozarażał bo skisnę.

Pogoda lubi tę wiadomość

• Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ❤️
    Powodzenia dla Waszych starszaków w nowym roku szkolno przedszkolnym 🥰 Booze.. pamiętam jak rok temu 1 września brakło nam prądu późnym wieczorem i pisałam Wam, że jaja by były jakbym teraz zaczęła rodzić 🙈 kiedy to zleciało, bo ja nie wiem..

U nas wszystko oki, w tym tygodniu pogoda nawet fajna, wiec dużo spacerujemy i byliśmy też w ZOO :) co tam słonie i żyrafy, na Ameli największe wrażenie zrobiły rybki 🙈😂 ale szczerze to już tęsknię trochę za domem i swoją wsią 😂 teście dzwonią praktycznie codziennie na videorozmowe, gadamy krótko bo zaraz ich zbiera na płacz jak widzi Amele i tak to wygląda 😆 jednak mimo wszystko nie ,aluje, że pojechałyśmy z mężem bo Wrocław jest piękny.. poza tym nie wiem jak przeżyłabym taką rozłąkę z Nim.

Amela dalej doskonali chodzenie, wygląda to dokładnie tak jak u Maksia - kilka kroczków i pac na pupę. Ale puszcza się już coraz częściej :)

Jedynie co mnie wkurza, to to, że ten Wrocław pokrzyżował nam trochę plany wyprawiania roczku.. nie wiem ile jeszcze tu będziemy, ale gdzieś 2-3 tygodnie. Także będzie niezłe opóźnienie 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2021, 12:35

Krokodylica lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ancys, mam kostkę i jamnika. Kostkę Marta dostała na dzień dziecka, ale teraz dopiero zaczęła się nią bawić. Bardzo ja lubi. Jamnika dostałam na chrzciny i tez jest super, można używać na wiele sposobów.

Marta dostanie drewniany wózek bo bardzo lubi pchać różne rzeczy I odkrywczy domek. To wiem na pewno bo sama zamawiałem babciom.

My dzisiaj 3 dzień wakacji. Marta nie zna strachu. Swiruje w wodzie. Ma totalną rodzicioze. Na 2m nie można odejść i to ani ja ani mąż. Ja mam zapalenie piersi więc zamiast odstawiać ją od piersi przystawiam jak najczęściej. Mąż uparl się, że mam iść na masaż i pilling całego ciała. Chyba skorzystam skoro tak nalega ;) mamy po 32 stopnie w dzień i jest cudownie:D

Biegiem do hammam 😍 lepszego spa nie zaznałam 🥰 jak lot ? Co Marta je?

Ounai lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokodylica wrote:
    Maks już cały dzień się puszcza do chodzenia, robi dwa - trzy kroczki po czym packa na tyłek. :)
    Dalej ma katar.

Jeszcze mojego męża choroba rozłożyła, nosz kufa żeby nas zaraz nie pozarażał bo skisnę.

Lubię za kroczki 😘

Nie za choroby, bo to już przesada 😖

Zdrówka !

Krokodylica lubi tę wiadomość

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila brawo za kroczki ❤️ Wrocław jest piekny 🥰 byłam tam tylko raz, ale chętnie bym wróciła.

My wyprawiamy roczek w ten weekend. W sobotę dla rodziny męża, a w niedziele do moich rodziców z moja rodzina. Nie pomieścimy się wszyscy w domu, a w knajpie jednak za duży koszt. Także będą dwa torty, Robię danie gorące, 2 sałatki, a ciasta zamawiam, bo przed urlopem maz musi pracować, teściowa zmiany popołudniowe, wiec nie mam kiedy piec.
    Julson ma turbo mamoze, wiec sama z nim co najwyżej makaron mogę ugotować 🤦‍♀️ Nawet jak ktoś z nim jest, to ciągnie do mnie 😏 Chodzi za jedna rękę i chodzi z krzesłem raz trzymając się jedna reka, raz dwoma. Katar go nadal meczy już ponad tydzień. Byliśmy u lekarki, ale jakaś taka dziwna była przymulony strasznie 🥴 osłuchała go i na szczęście jest czysto. Zaleciła dodatkowo fenistil skoro ma skłonności do alergii i jakieś inne krople do noska. Walczy strasznie przy odciąganiu gilków, do inhalatora sie przekonał i siedzi w miarę spokojnie bez płaczu.
    Coś miałam ostatnio znów gorszy nastrój, strasznie mnie nerwy ponosiły 🤬 czy znacie moze jakieś tabletki ziołowe na uspokojenie? Tak doraźnie w razie totalnego nerwa. Pije melisę, ale to czasem mało. Zastanawiam sie tez nad psychologiem, bo czasami sama siebie nie lubię przez to moje nerwowe zachowanie.

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda a może hydroksyzyna? Przy kp chyba można, musiałabyś doczytać - ale to już musi być po konsultacji z lekarzem, choćby rodzinnym. Psycholog to też dobry pomysł jeśli czujesz taką potrzebe.. ja też mam czasami takie dni, że aż sama na siebie się wściekam 🙈
    Ja nie powiem, bo od czasu co Amela zaczęła sama wstawać i chodzić trzymając się czegoś jedną ręką, mam trochę więcej luzu. Wiadomo - oczy mam nawet w dupie 😂😂 ale mogę posprzątać czy ugotować obiad. Chociaż najczęściej jak obieram ziemniaki to siada koło mnie i mi je podaje 🥰 czasami trochę wywali do pokoju jak za wolno odbieram od niej, więc później chodzimy i zbieramy 😂 jak robię mizerię albo np kroje pomidory to siedzi na blacie i mi wyżera 🙈

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
‹‹ 1462 1463 1464 1465 1466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ