X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne !!!! Wrzesień 2020 !!!!
Odpowiedz

!!!! Wrzesień 2020 !!!!

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 2 września 2021, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Biegiem do hammam 😍 lepszego spa nie zaznałam 🥰 jak lot ? Co Marta je?
    Lot trudny, bo to jednak były 3h. Marta dostała cyca przy starcie. Potem zaczęła być marudna. W końcu musiałam wziąć nosidło i skakać z nią aż zasnęła. Przy ladowaniu znowu płakała bo nie chciała piersi. Na szczęście pasażerowie byli bardzo wyrozumiałość i nawet mówili, że grzeczną była. Potem 3h transferu więc znowu marudziłam.
    Pierwsze 2 dni szukaliśmy swojego rytmu dnia i chyba wszyscy chodziliśmy padnięci. Ale teraz juz jest ok. Je wszystko plus duzo piersi bo mam stan zapalny, zrobił mi się zastój, pierś cała czerwona i przystawiam ją jak najczęściej byle nie wylądować u tureckiego lekarza. Na śniadanie je herbatniki, pankejki, omlety. Uwielbia arbuza i szynkę. Na obiad najczęściej frytki, trochę ziemniaków od nas, czasem kurczaka albo rybki. Na kolację podobnie jak obiad. Połowę oczywiście rozrzuca. Az mi wstyd przed tymi kelnerami. Dziś np jadła z radością makaron. Tu sporo rzeczy jest ostrych więc ciężko jej dawać ale zawsze coś tam dla dzieci udaje się znaleźć.

Pogoda, myślę, że psycholog to lepsze wyjście niż tabletki, bo tabletki przykryją problem zamiast go rozwiązać. Mi też pomagają zawsze wakacje i chill. Wracam zmęczona fizycznie i naładowana psychicznie:)

age.png

age.png
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny doradźcie. Mieszkamy w tym domu jakieś 1,5 roku. Po skosie od nas są sąsiedzi, oni raz tu są raz ich nie ma więc w sumie znamy ich na zasadzie dzień dobry dzień dobry. Wczoraj przyszli powiedzieć że w sobotę biorą ślub i że będzie u nich głośno.czy nie będzie to dla nas problem. Powiedzieliśmy ze nie, że ok. No cóż raz nie zawsze. Pogratulowaliśmy i tyle. Wnioskuję ze chyba jakieś wesele chcą w domu zrobić. I teraz się zaczęłam zastanawiać czy wypada coś zrobić lub dać?

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też wyjazd gdzieś, zmiana otoczenia bardzo dobrze działa. Tak jak qunai pisała wyżej. Wracam zmęczona fizycznie No bo siła rzeczy jest się z dziećmi, ale psychicznie jest znacznie lepiej.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na to liczę, ze wakacje mi pomogą. Jeśli nie to będę musiała się wybrać do psychologa. Wyprowadza mnie z równowagi Np to ze on nie chce jeść kaszki, albo nie chce spać 🤦‍♀️ Takie totalne pierdoly, a doprowadzają mnie do białej gorączki. Także to nie problem z dzieckiem tylko ze mną i z moimi emocjami, bo on jest absorbujący, ale radosny. Hormony pewnie tez nie pomagają :/

Ounai a brałaś swoje talerzyki? Bo Julson każdym talerzem rzuca wiec cetamicznego mu nie dam, a na blacie to raczej niezbyt higienicznie 😏 fajnie, bo Marta je to co Wy… my jednak większość słoiczki jeśli chodzi o obiadki. Omletów,placków, naleśników nie lubi. No nic zobaczymy co będzie na miejscu. Jak byliśmy teraz w tym Rytrze to ładnie zjadał z nami śniadania, wiec liczę, ze psychologia tłumu na niego zadziała 😁 ale żebym się nie przeliczyła

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    9.05.2019 - transfer 5dniowej blastki - 12tc [*] ;(
    Zostały 2 ❄️
    11.01.20 pozytywny test - naturalny cud ❤️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja tam nie wiem jak wypada, a jak nie.. ale na Śląsku jest tak, że idzie się do młodych trzaskać porcelanę pod drzwiami 😂 i jak ja wychodziłam za mąż, to obeszliśmy razem z mężem wszystkich sąsiadów z klatki (9 rodzin) z ciastem (przed ślubem). Sąsiedzi się poskładali i dostaliśmy ekspres do kawy. A znowu u męża na wsi (małopolska) prosi się wszystkich pobliskich sąsiadów na ślub i wesele. My prosiliśmy chyba 6 domów. I chodzi się prosić z wódką, a oni wtedy musieli się z nami napić i dają kasę za zaproszenie 50-100zl. Po weselu roznosilismy też ciasto - chyba na całą wieś 😂😂🙈 Ja bym chyba kupiła jakieś kubki mąż i żona, albo ręczniki.. jakiś drobiazg. Jak przyjdą z ciastem, to im dasz. Jak nie przyjdą, to sobie zostaw 😂😂

Ptysio lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Leeila26 Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też bardzo dobrze działa zmiana otoczenia na jakiś czas. Nawet wczoraj mówiłam do męża, że psychicznie bardzo odpoczywam w tym Wrocławiu. Mi chyba ludzi brakowało i ogólnie cywilizacji 🙈

Pogoda lubi tę wiadomość

DtJnp2.png

30.10.2014r. (6tc) [*]
    10.08.2015r. (8tc.) [*]

30.12.2019r - 2 kreseczki po raz trzeci <3
    07.09.2020r. - Nasze Największe Szczęście - Amelka <3
    26.07.2022r. - 8 Rocznica Ślubu i... 2 kreseczki 😍😍😍
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leeila ten zwyczaj tłuczenia tez znam No ale to w bloku. Tutaj to nie bardzo jest jak. Mi przeszło przez myśl zeby wino zanieść ale to tacy ludzie ze nie sądzę ze wino piją... No i druga sprawa nie chce tez do niczego zobowiązywać.

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda wrote:
    Na to liczę, ze wakacje mi pomogą. Jeśli nie to będę musiała się wybrać do psychologa. Wyprowadza mnie z równowagi Np to ze on nie chce jeść kaszki, albo nie chce spać 🤦‍♀️ Takie totalne pierdoly, a doprowadzają mnie do białej gorączki. Także to nie problem z dzieckiem tylko ze mną i z moimi emocjami, bo on jest absorbujący, ale radosny. Hormony pewnie tez nie pomagają :/

Ounai a brałaś swoje talerzyki? Bo Julson każdym talerzem rzuca wiec cetamicznego mu nie dam, a na blacie to raczej niezbyt higienicznie 😏 fajnie, bo Marta je to co Wy… my jednak większość słoiczki jeśli chodzi o obiadki. Omletów,placków, naleśników nie lubi. No nic zobaczymy co będzie na miejscu. Jak byliśmy teraz w tym Rytrze to ładnie zjadał z nami śniadania, wiec liczę, ze psychologia tłumu na niego zadziała 😁 ale żebym się nie przeliczyła
    Marta też w domu rzuca talerzami a tutaj nie. Je ze zwykłego albo z tacki. Tu kelnerzy odkażają po każdej rodzinie stół od razu.
    Je różnie. Dziś jadła pankejki na śniadanie i pomidorki, ogórka zielonego. Na obiad makaron, na kolację makaron. Często jadła frytki. Tu średnio jest z czego wybierać bo Turcy lubią ostre przyprawy.

Ptysio, myślę, ze to zależy jak chcesz z nimi żyć. Jeśli chcesz mieć dobre stosunki, zaprzyjaźnić się to drobny upominek będzie na pewno bardzo miły. A wina jeśli nie wypija to oddadzą komuś innemu w prezencie.

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ounai za relacje :) wezmę ze sobą słoiczki na wszelki wypadek. Szczególnie, ze w ciągu dnia cyc jest tylko raz i nie chciałabym przy tym zostać. No chyba, ze złapie mnie zapalenie tak jak Ciebie :( mam nadzieje, ze szybko Ci przejdzie, bo to nic miłego :/
    Udanego pobytu 🥰

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 września 2021, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pogoda, na szczęście już duzo lepiej. Pierś troszkę boli i jest jeszcze zaczerwieniona ale miałam zatkane ujscie kanalika i się odetkalo bo już nie widzę żadnych białych plamek a miałam dużą,tak na 2mm. Jedynie musiałam zacząć nosić trochę za duże bikini. No ale trudno, to dla zdrowia. Dobrze, że wrzuciłam je na wszelki wypadek do bagażu. Też zabrałam słodki i jeszcze żadnego nie otworzyłam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 września 2021, 22:22

Pogoda lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Pogoda Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie musiałam zamówić bikini, bo okazało się, ze mi cycki wypływają z tych co miałam 🙈 dobrze, ze się zorientowałam przed wyjazdem, bo bym miała zonka 😆 fajnie by było jakby taki rozmiar już został 😁

mhsvqtkf2ppd77xh.png

24.01.2019 - I IVF 0 ❄️
    11.04.2019 - II IVF 3 ❄️
    Zostały 2 ❄️
    6.09.20 Julianek 🥰👑
  • ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio ja bym kupiła jakiś prezent, myślę że to fajnie będzie rzutować na przyszłe Wasze relacje 😉

U mnie było i trzaskanie porcelany (mimo że blok), i kołacze, i robienie korony czyli pomieszanie z poplątaniem śląsko-zagłębiowskich zwyczajów 🙈🙈 🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2021, 13:01

• ancys85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawełcio o 10:20 równo rok temu przyszedł na świat 😊 jestem zakochana w nim po uszy 🥰😍🥰

Jedno co się nie zmieniło przez ten rok to cycowanie, które właśnie robimy 😁

erre, Ptysio, Krokodylica, Audrey, Pogoda, edka85 lubią tę wiadomość

• Ptysio Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ancys No właśnie w bloku tak a tutaj domy... No właśnie się zastanawiam czy coś robić... nawet nie wiem jak mają na imię. Jakby to powiedzieć... oni chyba po kimś ten domek odziedziczyli No i to taki typ ludzi hmmm... No w ciemnej ulicy to bym się tego faceta przestraszyła a jakbyś chciałaś drobnej sąsiedzkiej pomocy to za flaszkę. No powiedzmy taki trudny typ dlatego tak rozmyślam co robić...

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ptysio Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego co najlepsze dla Pawełcia.szybko ten czas leci... U nas jeszcze kilka dni do roku 😉

ancys85 lubi tę wiadomość

Maluch - 14.09.2020
    Starszak- 04.06.2017
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysio, nie rozmyślają. Po prostu zanieś prezent i już jeśli tak czujesz. A jeśli nie docenią to trudno

age.png

age.png
  • Krokodylica Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawełku sto lat :)

• Ounai Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiemu najlepszego dla Pawełka!!!

age.png

age.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Pawełka 🥳

Ptysio, zależy z jakiego regionu polski jesteś. Ja jestem z Kaszub, u nas jeden dzień lub tydzien przed w domu Pani młodej robi się polter- picie, grill i tańce, przyjść może dosłownie każdy. I wtedy przychodzi z podarunkiem.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
  • Audrey Autorytet

Wysłany: 4 września 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle, czy u was tez jest raka turbo mamoza? No masakra po prostu, istny cyrk🤦‍♀️ na dodatek Agata dalej ma kiepskie nice, dalej nie chce spać w łóżeczku, jak już śpi z nami to tez jest cyrk bo wierci się, przekręca na brzuch i spowrotem i podsuwa do góry i wtedy wali o wezgłowie łóżka, no co ona wyczynia w tym wyrze to się w głowie nie mieści 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

Z innych rzeczy to dalej chodzi przy wszystkim, nawet przy ścianie, za rączki, za jedną rękę, zaczyna się puszczać, zrobi 3 kroki i leży, ale chyba jej się to podoba bo się z tego śmieje 🤣 i ogólnie jest bardzo kumata.

3jgxyx8dhnwoaf6u.png

klz9px9ilxc2xyu4.png
‹‹ 1463 1464 1465 1466 1467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ