!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja byłam na wczoraj na prenatalnych i to prawda, nikt nie mierzy wielkości kości nosowej. Jest tylko informacja, że jest. Też czekam na tą nieszczęsną Pappe, wyniki jutro, ale podjęliśmy z mężem i rodziną decyzję, że nie robimy ani amniopunkcji, ani innych badań.
Mam pytanie do dziewczyn, które jeżdżą samochodem osobowym. Jak robicie z pasami bezpieczeństwa. Czy kupujecie, kupowałyście adapter? Jeśli tak to jaki? Od kiedy używałyście? Będę wdzięczna za wasze opinie. -
Natikka123 wrote:Jak ja wam juz tych etapow zazdroszcze. Ja dopiero 9 tydz. A prenatalne dopiero 10 marca.
Za to w srode wizyta i jak bedzie ok to l4. A jutro pojde do rodzinnego by mi do tego czasu dal bo ciagle spie i do niczego jestem. I podbrzusze dostaje w kosc bo praca non stop przy biurku
Ja też 9tc
10 marca mam przyjść na usg i gin mi dopiero powie kiedy mam przyjść na prenatalne, mówił że prawdopodobnie tydzień później. -
Dziewczyny podczytuje Was cały czas ale nie mam weny by pisać. Miałam ostatnie dni zapalenie zatok, na szczęście bez gorączki za to splywala mi krew po gardle. Ucho też trochę pobolewalo ale włożyłam wate i przeszło.
Dziś byłam na badaniu krwii i moczu. Wszystkie wyniki ok poza glukoza bo 91,8 wyszło...Jutro wizyta, mam nadzieję że nie będzie mi kazał robić testu z glukoza.
Pytałam też o Nifty i na polnej robią.
Co do aminopunkcji to bym się nigdy na to nie zdecydowała. Moja koleżanka tak w zeszłym roku straciła córeczkę w 20 tc, zakazili wody plodowe...Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:20
-
Gratuluję udanych wizyt
Ktosiowa trzymam kciuki, żeby ostatecznie okazało się, że wszystko jest ok
Do mnie mieli dzwonić w ciągu dwóch dni, gdyby z pappy coś nie tak wyszło, nie dzwonili, więc liczę na to, że jest ok.
Mój termin porodu wg usg prenatalnego przesunął się na 28 sierpniaPowinnam przeskoczyć do sierpniowek, ale już się tutaj zadomowiłam...
I tak się zastanawiam właśnie... W dniu prenatalnych z usg wyszło, że jestem w 11+6, więc powinnam się kierować tym? Wg wcześniejszego pomiaru u mojego gina było 11+4. Niby tylko 2 dni różnicy, ale ciekawa jestem czym w takim razie powinnam się kierować 🤔 bo jeśli o miesiączkę chodzi, to w moim przypadku jest to zupełnie niemiarodajne.
-
Co do pasów to w pierwszej ciąży nie kupowałam adapterów, zapinałam jak Ounai.
Lililove o matko co za koszmar. Ja też zawsze powtarzałam, że nie poszłabym na amnio.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:31
Jaśmina lubi tę wiadomość
-
Natikka123 wrote:Jak ja wam juz tych etapow zazdroszcze. Ja dopiero 9 tydz. A prenatalne dopiero 10 marca.
Za to w srode wizyta i jak bedzie ok to l4. A jutro pojde do rodzinnego by mi do tego czasu dal bo ciagle spie i do niczego jestem. I podbrzusze dostaje w kosc bo praca non stop przy biurku
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Chmurka wrote:Ja się właśnie zapisałam na genetyczne na 16.03... mam nadzieję że dzidziuś będzie miał odpowiednią wielkosc
Ja mam genetyczne 17.03 A 13.02 też u mnie było 13 mm więc idziemy łeb w łebMikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ale Was dużo ma wizyte 10.03
To jest dzień moich urodzin więc mam nadzieję, że zrobicie mi prezent i będą same dobre wieści 😁❤️Ounai, Natikka123, skała, Dave87 lubią tę wiadomość
-
Ktosiowa trzymam kciuki, żeby finał był szczęśliwy. Nie znam się na tych badaniach genetycznych, więc nic nie podpowiem, ale warto pójść do innego lekarza z nim się zdecydujesz no na nifty.
-
Ja jestem dzisiaj w 9+1 także prawie ostatnia;) jeszcze ciąża wygląda na młodszą. Prenatalne mam dopiero 16.03
ktosiowa, a ile wyszła ta przezierność? Jest jeszcze opcja biopsji kosmówki w tym momencie i tu to już w ogóle wstępne wyniki z kariotypu mogą być po 24hktosiowa lubi tę wiadomość
-
Lola. wrote:Ja mam genetyczne 17.03 A 13.02 też u mnie było 13 mm więc idziemy łeb w łeb
Krokodylica, Lola. lubią tę wiadomość
-
Mam takie w sumie trywialne pytanie - jak liczycie w ktorym tygodniu ciazy jestescie?
Wg mojej aplikacji dzis mam 9t+0d i zaczelam 10 tydzien. Ale widze czasem, ze niektorzy np. 9t4d okreslaja jako 9 tydzien ciazy, a nie 10.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:33