!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaśmina wrote:Natikka bardzo mi przykro, trzymaj się.
Co do tygodni ciąży też zawsze mam problem z określeniem, który to tydzień. Więc po prostu podaje aktualny tydzień i dzień, na przykład dzisiaj mam 13 + 4 ( wg usg).Hematolog był zdziwiony, że liczę też dni, ale zażartowałam, że każdy kolejny dzień to zawsze bliżej porodu
Co do informacji, od kiedy zaczyna się drugi trymestr to nawet w Internecie są różne informację. Ja sama czuję po sobie, że weszłam w drugi trymestr. Ostatni raz wymiotowałam w poniedziałek, a potem mdłości ustąpiły. Dostałam takiej energii, że wczoraj nie wiedziałam co ze sobą zrobićco było dosyć dziwne po dwóch miesiącach spędzonych w łóżku. I gdyby nie bóle piersi i krzyża, plus powiększający się brzuszek to bym się martwiła, że coś jest nie tak i w ogóle nie czuła, ze jestem w ciąży.
Dlatego dziewczyny, które wymiotują, musicie to przetrwać, dacie radę, to mija
Boże, jak ja Ci zazdroszczę.
Ja od wczoraj mam tragedię, rzygam non stop i po wszystkim. -
Kroko współczuję... z coreczkami w ciąży do którego tygod ia trwały u Ciebie wymioty? Nie wyobrażam si ie jak dajesz rady funkcjonować tak przy dwójce dzieci... Dużo siły życzę
Krokodylica lubi tę wiadomość
-
Hej.Wspolczuje przykrych wiadomosci i grstuluje udabych wizyt.
Ja wczoraj sie przemoglam i zamowilam leginnsy i spodnie ciazowe.Brzuszek mam spory.
U mnie nie za ciekawie.Zdazaja sie nadal plamienia a od wczoraj non stop wymiotuje do tego stopnia ze juz nie mam czym i się duszę bo odruch jest actresci brak.Jalby bylo malo to jutro mam pappe a jestem choraobudzilam sie z ogromnym bólem miesni i kosci.Wzielam wolne i licze ze tylko mnie przewialo od chodzenia w spodnicach (bo w nic innego nie wchodze niz spodnica na gumce).Martwie sie jak to wplynie na dziecko
Jakby bylo malo to w pracy zero wsparcia,kazdy szepcze miedzy soba ze jestem w ciazy i zaraz pewnie skoncze bez pracy bo maja z tym problem.Ze wzgledu na moje cisnienie nawet nie reaguje na to.
13.01 - ||❤
10.03 💖🙏prenatalne
-
Ja niestety też mam cukrzycę ciążowa...
Na czczo w normie, po 1h o 9,1 podwyzszone, po 2 h w normie. Chyba nie jest tak źle... ale to poradni i tak musze iść. Za ktoś z Was kiedyś już był w ciąży na takiej wizycie? Jak to przebiega? Wiem tylko że na początek dieta i glukometr. Ale jak z tą dieta? Biorą pod uwagę inne choroby i upodobania? Są to propozycje posiłków jak u dietetyka czy raczej lista dozwolonych produktów? Co ile się chodzi na kontrolę?Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Dziękuję dziewczyny za kciuki. Ryzyka wad niskie (nawet po Pappie uff), USG bez zastrzeżeń, będzie chłopak. 😁
Lola., Asia000, Chmurka, Monia91:), Mevr_A, Pogoda, Krokodylica, Audrey, edka85, Ounai, Ptysio, Jaśmina, Lililove, erre, Eska89, darika, pap86, Freja000, Totoro, Lalia lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia ale super ❤ i fajnie, ze znasz juz plec 😊
Akinom my tez Cie sciskamy 😘 trzymaj sie dzielnie 😘😘😘
Ja dzis tez zamawiam ubranka z lidla..Annia lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Pytanko do dziewczyn, ktore maja cukrzyce - czujecie sie jakos inaczej przez to? Tzn czy przed badaniami czulyscie jakies spadki energii, zawroty glowy itp?
-
katwie27 wrote:Kroko współczuję... z coreczkami w ciąży do którego tygod ia trwały u Ciebie wymioty? Nie wyobrażam si ie jak dajesz rady funkcjonować tak przy dwójce dzieci... Dużo siły życzę
Przy pierwszej córce rzygałam pół roku a przy drugiej całą ciążę
Moja mama mi pomaga przy dzieciach, przychodzi wieczorami, sama nie dała bym rady, nie jestem w stanie im nawet kanapki zrobic.
Dzisiaj i jutro moja mama nie może przyjść więc przyjedzie teściowa, już mnie nerwy telepią na samą myśl no ale potrzebuje pomocy. -
Annia wrote:Dziękuję dziewczyny za kciuki. Ryzyka wad niskie (nawet po Pappie uff), USG bez zastrzeżeń, będzie chłopak. 😁
Takie wiadomości to ja lubięAnnia lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Też chcę do niej iść, podobno jest najlepsza, ale próbuję dostać się na Żwaków bo podobno krótsze terminy.
Ja mam wizyte na 10.03
Dostałam już glukometr i byłam u dietetyka
Też tak słyszałam że dobrze prowadzi cukrzyce w ciąży, zobaczymy -
Mevr_A wrote:Pytanko do dziewczyn, ktore maja cukrzyce - czujecie sie jakos inaczej przez to? Tzn czy przed badaniami czulyscie jakies spadki energii, zawroty glowy itp?
Jeśli chodzi o mnie to jak mam za wysoki cukier to strasznie jestem zamulona i strasznie chce mi się pić -
Ania super, gratuluję chłopczyka
Baletnica wrote:Hej.Wspolczuje przykrych wiadomosci i grstuluje udabych wizyt.
Ja wczoraj sie przemoglam i zamowilam leginnsy i spodnie ciazowe.Brzuszek mam spory.
U mnie nie za ciekawie.Zdazaja sie nadal plamienia a od wczoraj non stop wymiotuje do tego stopnia ze juz nie mam czym i się duszę bo odruch jest actresci brak.Jalby bylo malo to jutro mam pappe a jestem choraobudzilam sie z ogromnym bólem miesni i kosci.Wzielam wolne i licze ze tylko mnie przewialo od chodzenia w spodnicach (bo w nic innego nie wchodze niz spodnica na gumce).Martwie sie jak to wplynie na dziecko
Jakby bylo malo to w pracy zero wsparcia,kazdy szepcze miedzy soba ze jestem w ciazy i zaraz pewnie skoncze bez pracy bo maja z tym problem.Ze wzgledu na moje cisnienie nawet nie reaguje na to.
Też dzisiaj zamówiłam lidlowe leginsyMnie dzisiaj strasznie zatoki bolą, cały czas mnie mdli, a najgorsze jest to, że mam normalny odruch wymiotny ale nic mi ie leci
Moją szwagierkę w ciąży też tak przewiało że nabawiła się zapalenia pęcherza, z dzidzią wszystko ok
U mnie też nieciekawa sytuacja w pracy. Jako, że sama prowadzę biuro, jestem jedyną kobietą w firmie a oprócz mnie jeszcze 3 facetów, -25lat. Zawsze byli zazdrośni ale teraz wychodzi z nich chamstwo. Nie dość że Szef spanikował bo teraz ciąża i kto będzie firmę prowadził to na dodatek ostatnio jeden z chłopaków przyszedł do mnie żebym nic nie komentowała na fb. Bo kiedyś (jeszcze nie byłam i nie planowałam być w ciąży) w listopadzie dodałam komentarz na fb pod jakimś postem o pilnowaniu dzieci, to teraz szepczą że już wtedy na pewno byłam albo planowałam być w ciąży. Głupie chamskie teksty typu: -kiedy będziesz wiedziała co to? A drugi rechocze "no jak już będzie gruba" Albo rano zwykle mnie mdli to się śmieją i jeszcze oburzeni bo z nimi nie rozmawiam a na pewno źle się nie czuję.
Obiecałam szefowi że będę pracować tyle ile dam radę, chciałabym nawet do końca czerwca ale jak się wkurzę to rzucę im l4 i niech się wtedy śmieją.
-
Ptysio wrote:Ja niestety też mam cukrzycę ciążowa...
Na czczo w normie, po 1h o 9,1 podwyzszone, po 2 h w normie. Chyba nie jest tak źle... ale to poradni i tak musze iść. Za ktoś z Was kiedyś już był w ciąży na takiej wizycie? Jak to przebiega? Wiem tylko że na początek dieta i glukometr. Ale jak z tą dieta? Biorą pod uwagę inne choroby i upodobania? Są to propozycje posiłków jak u dietetyka czy raczej lista dozwolonych produktów? Co ile się chodzi na kontrolę? -
Monia91:) wrote:Tak, bierze pod uwagę choroby gorzej z tymi upodobaniami, dostałam schemat żywienia na 6 posiłków dziennie. Jasno jest powiedziane czego nie można jeść, co bez ograniczeń itd. Do tego trzeba się kłuć 4 razy dziennie: rano na czczo, godzinę po śniadaniu obiedzie i kolacji
Masakra, ja już na jeden raz się bałam. Może u mnie wystarczy raz? O matkooo....
Ja się boję że zabraknie mi pomysłów na obiady. Z resztą posiłków wierzę że sobie poradzę.Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017