!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai, ja jak się zapisywałam na wizytę to dostałam glukometr i jak mam go używać, a na drugi dzień byłam u dietetyczki. Robią to specjalnie w takiej kolejności żeby pani doktor miała już jakiś obraz jak dieta wpływa na cukry.
Ja mieszkam na osiedlu O nie wiem czy wiesz gdzie to jest😉 dosyć blisko lodowiska 🙂 a Ty gdzie?
Nie nie ja pracuję w Bielsku a Ty w Tychach? 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 20:03
-
Mam zgodę żeby publicznie podać nr tel do dietetyczki klinicznej
530868086 . Poważnie ona działa cuda
jedzenie jest bardzo dobre, a glukoza ze 100 w tydzień obniżona u mnie do 85
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Ja po wizycie, wszystko ok.
Kość nosowa jest, NT 1,55, a crl 6,17cm i wychodzi o 5 dni starszy.
Pappa wyszła w porządku.
No po prostu kamień z serca
Ptysio, Ounai, Mevr_A, Monia91:), Annia, Lola., darika, edka85, Chmurka, Natalii, Pogoda, Asia000, Jaśmina, pap86, Krokodylica, Totoro lubią tę wiadomość
-
Erre super ! Właśnie czekałam kiedy do nas napiszesz
dużo zdrówka ;-*
erre lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
MTHFR, PAI-1, Czynnik V (trombofilia): clexane, acard, prolutex, metyle : (B12 i kwas foliowy) , duphaston .
Endometrioza
-
Erre gratulacje! Synek?
Ktosiowa????erre lubi tę wiadomość
-
A mnie wlasnie co do wczorajszej wizyty martwi, ze dzidzia jest caly czas do tylu z wielkoscia.
Wczoraj 12+6 a dzidzia miala tylko crl 5,94.
Ktosiowa co sie stalo???
Erre gratulacje 🥰erre lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ktosiowa nic nie będę usuwać dopóki nie wyjaśnisz co się dzieje. Przecież wynik nifty masz dopiero na początku marca.
-
joana wrote:A mnie wlasnie co do wczorajszej wizyty martwi, ze dzidzia jest caly czas do tylu z wielkoscia.
Wczoraj 12+6 a dzidzia miala tylko crl 5,94.
Ktosiowa co sie stalo???
Erre gratulacje 🥰
Z innej beczki, dziewczyny bierzecie jakis komplet witamin? Czy sam kwas foliowy?
Bo ja najpierw suplementowalam te zestawy witamin, a później zaczęłam się zastanawiać czy to ma sens i czy nie wystarczy sam kwas foliowy/folian i witamina D? Jodu nie suplementije bo biorę Euthyrox. Doradźcie.Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Ja na Towarowej a mieszkam na H, więc nie tak daleko. Jestem koło Ciebie w piątki, bo młody chodzi na hokeja. Mamy też często szkolenia w Hotelu Arena z pracy
Jak dzieciaczki się urodzą, to możemy razem się umawiać na jakieś spacery
albo teraz zajęcia dla ciężarnych
A pracuję na Towarowej, więc mam bliziutko do pracy.
Fajna sprawa z tym hokejem 😊 będzie ekstra jak się wybuduje ten stadion lekkoatletyczny to może nasza gwiazda się na coś skusi 😉
Jasne ja jestem chętna na takie rzeczy zwłaszcza spacery uwielbiam 😊 jeszcze się musimy zapisać do klubu słodkich mam z cukrzycą 😂
Ktosiowa o co chodzi? -
Byłam wczoraj u mega hiper specjalistki od usg. Niestety wg niej jest niedomykalność zastawki serca, która tez jest markerem zespołu downa. Przezorność karkowa tez sie zwiększyła z 2,3 do 2,4, a ryzyko wzrosło do 1:39. Powiedziała mi, żebym wysłać jej dane z badania 1 trymestru poprzedniej ciąży, bo jest nowa wersja oprogramowania, która uwzględnia poprzednie ciazę. W domu skaplam sie jeszcze ze lekarka złe wpisała moja datę ur: wpisała 1 października, zamiast 10 stycznia, wiec policzyło dla 38 łatki, zamiast dla 39, domyśliłem sie, ze pewnie wynik byłby jeszcze gorszy. Dzisiaj lekarka oddzwoniła, ze po wprowadzeniu danych z poprzedniej ciąży (i pewnie poprawnej daty ur) ryzyko jest jeszcze większe i ze ona by zrobiła punkcję, nawet jak nifty wyjdzie Ok, bo nifty moze coś przeoczyć (czyli musi byc wg mnie zajebiscie złe).
Ogólnie straciłam nadzieje, to nie skonczy sie dobrze.
-
Ktosiowa nie zgadzam się żebyś opuściła wątek! Nawet niech będzie 1:10 to przed Tobą jest jeszcze 9 !!!! Wiem ... to wygląda beznadziejnie, ale postaraj się jakoś wytrzymać do wyników Nifty (myślisz, że kiedy powinny być? ) i wtedy zdecydujesz co dalej. Nikt Cię tu nie będzie osądzać. Jesteśmy po to żeby się wspierać... ja będę razem z Tobą wytrwale czekać na wynik i pewnie na punkcje... I przez te kilka dni jeśli Ty straciłaś nadzieję to będę mieć ją za Ciebie!
Ptysio lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza
-
No ale nifty wyłapia na pewno Downa. I te wszystkie choroby tego typu. I jaka jest twoja decyzja zdecydujesz się na amniopunkcje ?Mikołaj❤
3× aid nieudane abovo Lublin
Rok 2019 0% morfologia
InvimedWarszawa/1ivf.krotki/27lat
18.09-14pobranych-10dojrzalych/4oocyty
6 zapłodnionych-5 blastek
23.09 transfer ✊4AB 7tydz [*] 💔
Czekają ❄❄❄
10.01 transfer 4AB
5dpt kreska na teście
10dpt-472.5mIU/ml 12dpt-994mIU/ml 14dpt-1984mIU/ml17dpt6129mIU/ml 19dpt-10700mIU/ml
21dpt 0.25mm dzidzi i ❤
7.02-28dpt 0.62mm ❤
13.02- 7t4d 1.3cm😍
26.02- 9t3d 2.61cm😍 FHR 184❤
10.03-11t2d 4.13cm🥰 chłopak? 💙
MTHFR 6777C-T hetero
PAI- 1 4G homo -
Ktosiowa... Będę za Ciebie trzymała kciuki. Od kiedy możesz zrobić amniopunkcję?
U mojej mamy w pracy była podobna historia, choć dziewczyna była trochę młodsza od Ciebie, też była amniopinkcja wskazana mimo Nifty (czyli podejrzewam że ryzyka też były duże po USG i Pappie) i wszystko skończyło się dobrze. Jest zdrowe dzieciątko na świecie, trzymam kciuki żeby i u Ciebie jednak też tak wyszło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 22:05
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Lola myślę, że ktosiowa musi się przespać z decyzją. Prawdopodobnie to będzie najtrudniejsza decyzja w jej życiu. I którą z nich podejmie to obie popieram ...
Aniołek [*] 6 tc 2018,
Julia [*] 14 tc 2018
Endometrioza