!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Paputka,czekamy na wyniki. Daj znać.
Co do zwolnień to ja w każdej ciąży szłam od początku bo mam mega stres i czasem dźwignie, teraz jestem jeszcze na opiece bo mała chora a od pn 2 tyg urlopu żeby wczasy pod gruszą dostać i jak będzie serduszko to od 3 lutego L4. Kierownicze już powiedziałam wczoraj przez telefon.
-
Lililove wrote:Paputka,czekamy na wyniki. Daj znać.
Co do zwolnień to ja w każdej ciąży szłam od początku bo mam mega stres i czasem dźwignie, teraz jestem jeszcze na opiece bo mała chora a od pn 2 tyg urlopu żeby wczasy pod gruszą dostać i jak będzie serduszko to od 3 lutego L4. Kierownicze już powiedziałam wczoraj przez telefon.
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka w 5tc (5+1 itd) czyli w naszym przyadku w przyszlym tyg to lekarz zobaczy tylko czy jest pecherzyk ciazowy w macicy. Tydzien pozniej powinno byc juz serduszko. Ja owulacje mialam jakos kolo 2dnia swiat ok.14dzien cyklu przy cyklach 27-29dniowych i do gina ide ja bedzie 6+2.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
pap86 wrote:Patutka w 5tc (5+1 itd) czyli w naszym przyadku w przyszlym tyg to lekarz zobaczy tylko czy jest pecherzyk ciazowy w macicy. Tydzien pozniej powinno byc juz serduszko. Ja owulacje mialam jakos kolo 2dnia swiat ok.14dzien cyklu przy cyklach 27-29dniowych i do gina ide ja bedzie 6+2.
Generalnie apka wyliczyła mi owu na 25.12 ale wydaje mi się że to było 2 sylwestra...
Mi pokazuje apka 5t2d ale to jest przecież niemożliwe przy tak małej becie?
Więc totalnie zgłupiałam i nie mam pojęcia który to w sumie Tc ani nic. Czy określić to na 4t2d?
Czy ta ciąża nawet 4 Tc nie ma?
Nie wiem, zgłupiałam, serio..
Tymbadziej dlatego nie wiem na kiedy umówić się do gina....2016 🩷
2020 🩵
pap86 wrote:Patutka swietni lekarze sa w Bora-med i w na ul.łuckiej kolo Ronda ONZ. Ale cenowo to masakra... kupe kasy w ciazy prywatnie tam sie straci. Szukaj sobie gina na nfz i prywatnie tez.
Tylko szukam na NFZ żeby badania krwi mieć od niego itd. Bo nie będę tyle płacić jeśli będzie wszystko okej...
Także szukam kogoś normalnego na NFZ, kto nie będzie skompil na usg np.2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Kochana, problem w tym, że ja miałam cykle niby 28 dniowe. Z listopada na grudzień był 34 dniowy, pewnie przez masę antybiotykow.
Generalnie apka wyliczyła mi owu na 25.12 ale wydaje mi się że to było 2 sylwestra...
Mi pokazuje apka 5t2d ale to jest przecież niemożliwe przy tak małej becie?
Więc totalnie zgłupiałam i nie mam pojęcia który to w sumie Tc ani nic. Czy określić to na 4t2d?
Czy ta ciąża nawet 4 Tc nie ma?
Nie wiem, zgłupiałam, serio..
Tymbadziej dlatego nie wiem na kiedy umówić się do gina....
Teoretycznie w okolicy spodziewanej @ beta ma zazwyczaj ok. 100 lub wiecej. Jak u ciebie jest ponozej 100 to mysle, ze smialo mozesz spokojnie umowic sie za 2-3 tygodnie. Wtedy juz bedzie na pewno zarodek i lekarz bedzie mogl okreslic jaki jest wiek ciazy na podstawie jego wielkosci chyba ze masz jakies choroby przewklekle to aktualne badania i do lekarza prowadzacego dana chorobe aby leki ustawic jak nalezy👧🏼 wrzesień 2018
🧒🏼 sierpień 2020 -
Patutka a ja bym poki co liczyla ciaze od ostatniej mesiaczki. Nie kombinuj sama z liczeniem. Nawet jesli mialas pozniej owulacje. Idz do gina nak bedzie u Ciebie 6tc (nie 5+cos tylko 6+cos ). Wtedy jesli np. Pomiary beda wskazywac na mlodsza ciaze to powiesz lekarzowi o twoich domyslach.z pozniejszą owulacją.Szymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
tym_janek wrote:Teoretycznie w okolicy spodziewanej @ beta ma zazwyczaj ok. 100 lub wiecej. Jak u ciebie jest ponozej 100 to mysle, ze smialo mozesz spokojnie umowic sie za 2-3 tygodnie. Wtedy juz bedzie na pewno zarodek i lekarz bedzie mogl okreslic jaki jest wiek ciazy na podstawie jego wielkosci chyba ze masz jakies choroby przewklekle to aktualne badania i do lekarza prowadzacego dana chorobe aby leki ustawic jak nalezy
Mi apka wyliczył niby na 9.01 ale 13byl taki cień cienia na tych beznadziejnych testach, a 14.01 na pinku 10uml była już dość wyrazna. Z czego beta 15.01 była 41.14.
Ale wydaje mi się że ta beta 100 to za dużo trochę mówisz żeby było w dniu @2016 🩷
2020 🩵
pap86 wrote:Patutka a ja bym poki co liczyla ciaze od ostatniej mesiaczki. Nie kombinuj sama z liczeniem. Nawet jesli mialas pozniej owulacje. Idz do gina nak bedzie u Ciebie 6tc (nie 5+cos tylko 6+cos ). Wtedy jesli np. Pomiary beda wskazywac na mlodsza ciaze to powiesz lekarzowi o twoich domyslach.z pozniejszą owulacją.
Wiem że wtedy w 5i6 już widziałam i słyszałam to piękne serce 😍
Ale właśnie szukam wyników bety też z tamtego labo. Bo pamiętam że popołudniu powtarzała betę a potem pojechałam na usg 🤔 ja po prostu tak rozmyślam bo nie wiem na kiedy się zapisać 😂😂😂2016 🩷
2020 🩵
Ja wizytę u swojego gina mam dopiero 27mego. Myślę że powinno już być serduszko.
Teraz jeszcze chce się zapisać do innego gina na nfz bo mój przyjmuje tylko prywatnie i dwie ciąże płaciłam za wszystkie badania z własnej kieszeni więc chociaż teraz chciała bym mieć za darmo.