!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Lililove wrote:Ha ha ale jaja 😊 telefon mi zmieniał i nawet nie zauważyłam 😉
To było takie urocze 😁😁
Dziewczyny które mają już jedno dziecko...
Mam pytanie nie macie obaw czy na pewno z dwójką sobie poradzicie?
I czy dla tego 1 będziecie mieć wystarczająco czasu?2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️ -
Patutka wrote:Spoko za każdym razem się z tego śmiałam, hahaha.
To było takie urocze 😁😁
Dziewczyny które mają już jedno dziecko...
I czy dla tego 1 będziecie mieć wystarczająco czasu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 10:29
-
Ja chodziłam do dwóch dżinów. Jeden na NFZ, aby dostawać skierowania i dodatkowe usg, a drugi prywatnie. Ten prywatny wiedział, że chodzę na NFZ i zawsze czekał na wyniki badań z przychodni. Pamiętam, że położna ciągle wzdychala jak kazałam jej drukowac te badania i pytała po co mi to, skoro lekarz (ten z NFZ) wszystko ma na kompie. Tam się nie przyznawałam, że chodzę też prywatnie. Generalnie miałam dwie karty ciąży,ale w szpitalu posługiwałam się tylko tą od prywatnego. Teraz zamierzam powielić ten schemat i zapisałam się do tych samych lekarzy. U prywaciarza mam wizytę jutro, a na NFZ we wtorek.4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Akinom 59 wrote:Nie wiedziałam że beta inaczej przyrasta z dziewczynkami a inaczej z chłopcami??4️⃣Córka 06.2023
3️⃣Synek 04.2022
2️⃣Córka 08.2020
1️⃣Synek 09.2018
"Potomstwo moje będzie Mu służyło, przyszłemu pokoleniu opowie o Panu" Ps 22,31 -
Lililove wrote:Też byłam zaskoczona jak się o tym niedawno dowiedziałam. Ale są o tym artykuły w necie więc coś w tym jest 😊2016 🩷
2020 🩵
Patutka tez mam dziecko z 2016 tylko pare meisiecy starsze. Na ta ciaze czekalam 2lata!! W momencie jak naprawdr pogodzilam sie,ze nic z tego, jak oddalam rzeczy po dziecku, wyrzucilam wozek to..dwie kreski 🤔 tego sie nie spodziewalam i do tej pory jestem zaskoczona..
Matko ale mnie odrzuca od mięsa.. jak bym miala zjesc jakiegos kotleta to chyba bym wymiotowala.. jedyne o czym marze to..zupy (a to do mnie nie podobne wiec to na pewno ciunza 😂😂😂). Dzisiaj po pracy musze ugotowac sobie kalafiorową. Teraz jak smazylam mezowi przed pracą kotleta bo chory w domu to myslalam,ze zejde..fuj. to do mnie nie podobne ale w ogole nie chce mi sie jesc.. bleh.
Co do ginów to temu na nfz nie mowi sie o prywatnym bo moze sie pogniewacSzymonek jest z nami od 11.09 3490gram, 57cm, 10pkt
-
Lililove wrote:Takie obawy są normalne. Tez czasem się zastanawiam jak to będzie tym bardziej że córka od 1 września do szkoły pójdzie.
Czy damy tak radę, czy ona na tym nie ucierpi....Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2024, 10:59
2016 🩷
2020 🩵
pap86 wrote:Patutka tez mam dziecko z 2016 tylko pare meisiecy starsze. Na ta ciaze czekalam 2lata!! W momencie jak naprawdr pogodzilam sie,ze nic z tego, jak oddalam rzeczy po dziecku, wyrzucilam wozek to..dwie kreski 🤔 tego sie nie spodziewalam i do tej pory jestem zaskoczona..
Matko ale mnie odrzuca od mięsa.. jak bym miala zjesc jakiegos kotleta to chyba bym wymiotowala.. jedyne o czym marze to..zupy (a to do mnie nie podobne wiec to na pewno ciunza 😂😂😂). Dzisiaj po pracy musze ugotowac sobie kalafiorową. Teraz jak smazylam mezowi przed pracą kotleta bo chory w domu to myslalam,ze zejde..fuj. to do mnie nie podobne ale w ogole nie chce mi sie jesc.. bleh.
Co do ginów to temu na nfz nie mowi sie o prywatnym bo moze sie pogniewac
Najgorsze te choroby które będą nam teraz przynosić z przedszkola 🤯🤣
No to pięknie, tylko teraz to rzeczy szkoda, co? ;p ja koło pół roku, udało się jak w grudniu i początku stycznia byłam skupiona na ślubie, bo 11.01 wyszłam za mąż i tu takie coś. W szoku byłam.bo to był pierwszy cykl bez żadnych testów owu, tempek itd. Nawet na śluz nie patrzyłam.
Ps. Ja właśnie mam inaczej, zupy uwielbialam, a teraz tylko mięsa.
A najchętniej to chodzi za mną kiełbasa myśliwska z musztarda 🤣🤣🤣 uwielbiam hahahaWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 10:39
2016 🩷
2020 🩵
Patutka jesli Cie to uspokoi to umow sie do lekarza.
Ja jestem z tych z pozna owulacja. Ale obie ciaze mam rozne.
Pierwsza byla z cyklu stymulowanego czyli owulacja byla 15dc. 28dc mialam bete pamiętam 14mlU/ml. I od wtedy od razu byl kontakt z lekarzem. Usg na ktorym pokazal się pecherzyk bylo następnego dnia po becie 290mlU/ml. Pamiętam, ze mimo ze wiedzialam kiedy byla owu to ciaza byla od razu do tylu.
Oczywiscie przyrost bety zaczynalam malymi wartosciami i tez przyrost byl oki. Takze male bety w dniu @ tez moga byc. Moja wynosila 34mlU/ml 😄
Ta ciaza jest inna.. cykl naturalny, owu napewno po 23dc. Test zrobilam dwa dni po @ bordowe kreski na 3 testach. Beta następnego dnia 1850mlU/ml. I tu dzis np mam 7+1 a tak naprawde jest 6+3. Bylam na badaniu w 6+6 i bylo serduszko. Ale wzg lekarza to bylo 6+1.
Co do lekarzy to ja trzymam sie tego tylko prywatnie. Wiem, ze bede musiala wiecej placic za badania. Ale czekanie w kolejnych poczekalniach na wizyty. Proszenie o recepte... wiem jak to wyglada u mnie w miescie, bo sama próbowałam tak robic w pierwszej ciazy. Po dwoch wizytach podziękowałam....Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2020, 10:45
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Ounai wrote:Patutka, nie obrażaj się. Jedna ma wczesne owulacje, druga późne. Jedna wczesne zagnieżdżenie druga późne. Do tego u dziewczynek inaczej przyrasta beta hcg a u chłopców inaczej. Jeśli dziecko będzie duże beta jest wysoka, przy mniejszych dzieciach jest mniejsza. Nie możesz się porównywać z innymi, bo każda ciąża jest inna. Dlatego też zakresy w lab są takie szerokie.
Jad się absolutnie nie obrażam! 🤣
To było w formie, że ja zawsze chyba że wszystkim odbiega od norm hahaha.
Dlatego napisałam że moje ciąże są dziwne. 💕2016 🩷
2020 🩵
Co do jedzenia mam tak... jeszcze niedawno bylam weganka.. a teraz? Wczoraj zrobilam zobie kanapke z chleba razowego plus pasta z awokado.. a na gore musialam przesmazyc boczek bo tak za mna chodzi mieso 😅
Mysle, ze takie odpuszczenie w glowie pomaga z zajsciem.
Ja sama staralam sie ponad rok. W tym dlugie leczenie plus poronienie. W grudniu odpuscilismy kompletnie, bo bralismy slub w święta. W sylwestra dostałam plamienie, więc juz skreslilam ten cykl.. a tu taka niespodzianka 😁Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Dziewczyny ja chodzę prywatnie, ale właśnie bylam u lekarza z męża pakietu u lekarza który głównie w ramach nfz przyjmuje i powiedziałam mu wprost e ja mam.lekarza prowadzacego i tutaj przyszłam tylko na USG. Ale nie wiem czy tam jeszcze pójdę. I tak myślałam iść do.mojego lekarza żeby się uspokoić. Ale chce wam napisać co do badań na nfz. Mój lekarz mnie zapisał do programu KOC jest wiele szpitali nic objętych tylko że to chyba zobowiązuje to porodu w tym szpitalu, nie wiem za bardzo. W każdym bądź razie mam w ramach tego programu panią koordynator do której mam dzwonic jak lekarz mój zleci mi badania i ona mi przygotuję skierowanie na badania w szpitalnym laboratorium w ramach nfz. Tak samo z receptami. Dzisiaj zrobiłam 14 badań w ramach tego programu.
-
Patutka wrote:Dziewczyny które mają już jedno dziecko...
I czy dla tego 1 będziecie mieć wystarczająco czasu? -
Asia000 wrote:Pewnie, że boję się trochę jak to będzie. Zwłaszcza, że moje pierwsze dziecko to też ciągle maluszek - jutro kończy 9 miesięcy. Początek na pewno będzie ciężki, ale oboje z mężem chcieliśmy, żeby różnica wieku była mała. Jakoś sobie poradzimy
Dziewczyny od wczoraj co jakiś czas mam biegunkę... Myślicie że to normalne może być czy może na IP pojechać wieczorem?2016 🩷
2020 🩵
Patutka wrote:Trzymam kciuki, fakt Ty masz trochę ciężej z różnica wieku.
Dziewczyny od wczoraj co jakiś czas mam biegunkę... Myślicie że to normalne może być czy może na IP pojechać wieczorem?Krokodylica lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:Katwie, w naszym woj nie ma takiego programu. Ale za to u nas w zamian prenatalne są za darmo
Ale zła jestem, właśnie mąż przyszedł i oznajmił, że leci sobie do Chin. Świetnie. A ja w ciąży, ledwo zipie po pracy i jeszcze z dzieckiem. Nie mam ochoty z nim gadać
O kurka, na długo do tych Chin? -
Annia wrote:Pij dużo elektrolitów, nie wiem czy w sezonie grypowym SOR to dobre miejsce dla ciężarnej... Poza tym z biegunka od 1 dnia na SOR?
A po prostu ze tak to źle nazwę to leje się ze mnie...
2016 🩷
2020 🩵
Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️