!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda ja bym nie wydawała wyroków i poczekała co powie lekarz. Faktycznie, są pewne źródła, które mówią o normach po 2 godzinach do 153 (u Ciebie jest 145), a inne mówią o normie do 140.
https://www.mojacukrzyca.org/?a=text&id=141
tu masz tabelke, zerknij sobie jak się przeliczają te wartości.Pogoda lubi tę wiadomość
-
Krokodylica wrote:Ja mam jutro niespodziewaną, nadprogramową wizytę. Będziemy pobierać wymaz, bo globulki nic mi nie dały, swędzi jak swędziało. Masakra ile ja tych globulek już od początku ciąży wzięłam i nic nie pomogło.
Kroko, a jakie masz globulki i jak długa kuracja? Ja dostałam Gyno-Pevaryl (grzybica) na 15 dni. Już drugi raz, bo dziadostwo wróciło, ale czułam różnicę już po pierwszej. Na swędzenie spróbowałam podmywać się Tantum Rosa - przynosi ulgę.
Dlatego właśnie mój lekarz nie dobiera globulek na zasadzie ,,a wypiszemy, bo śluz mi się nie podoba" tylko zawsze zleca wymaz. Może masz globulki na grzyba, a infekcja bakteryjna bądź odwrotnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 23:17
-
Dzięki za odpowiedzi w sprawie czapeczek.
Maddelainen trzymam kciuki choć pamiętaj że dzisiejsza medycyna jest zdolna w tej dziedzinie. Życzę dużo siły i spokoju. Będzie dobrze!Maddelainen lubi tę wiadomość
Maluch - 14.09.2020
Starszak- 04.06.2017 -
Aaaaaa już nie czytam
poczekam na telefon od lekarki
Ptysio, Leeila26 lubią tę wiadomość
-
Maddelainen wrote:My także trafiliśmy niestety do szpitala. Dziś miałam wizytę u ginekologa i okazało się, że szyjka ma 0.70 ... Teraz mam wlewy z magnezu przez 48 godzin oraz zastrzyki sterydy na płuca. Ogólnie chyba sytuacja jest tragiczna, czy uda się uratować Ignasia nie mam pojęcia... Może jutro się dowiem cokolwiek na obchodzie porannym. Trzymajcie kciuki!
Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy,trzymam kciuki.
Ja używam kapsułek, bo je lubię i są od razu do kolorów i białego. Płynu nie używam.Maddelainen lubi tę wiadomość
-
Maddelainen matko nikt na poprzedniej wizyvie nie zauwazyl ze szyjka sie skraca? Mialas skurcze? Zeby chociaz do 30tc go zatrzymac w brzuszku.. niech lekarze zakladaja szew! A ty lezysz grzecznie. Szybko Cie nie wypuszczą.. mowili cos o rozwarciu czy tylko skroceniu?Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Maddelainen. Trzymam mocno kciuki! ✊
Jesteście pod dobrą opieką. Czekamy na informacje.
Dziewczyny. Czy któras z Was bierze ciągle luteinę? Ja biorę 3xpod język od 10 tygodnia. Myślałam , że po jakimś czasie zmniejszy się ilość, aż przestanę brać. Ale ciągle biorę. Mam wrażenie , że dla lekarza to tak na wszelki wypadek.. luteinę się bierze do końca?
Za tydzień wizyta, musze zapytać , ale pewnie znów usłyszę, żeby brać dalej, to nie zaszkodzi. -
Madeleine, jesteś pod dobrą opieką. Nie pozwolą, żeby twojemu szkrabowi coś się stało
Jeżeli szyjka jest tylko skrócona, ale nadal twarda i zamknięta, to nie musisz się martwić.
-
Witamy się z Amelką w 30 tygodniu
Ojj jak ja czekałam na ten tydzień ❣️ 30 tydzień ciąży - brzmi dumnie i bardzo poważnie 😉
Ata ja co prawda biorę Duphaston, ale mam to samo pytanie w głowie 🧐 wcześniej co wizytę mi mówił, że ostatnia recepta. A teraz: to jak już Pani tyle bierze, to do 36 tygodnia 😂 też mi się wydaje, że zapobiegawczo..
Krokodylica, joana, ancys85, Pogoda, Natalii, Chmurka lubią tę wiadomość
-
Ja bralam luteine a pozniej dupka ze wzg na poprzednie poronienie i plamienia. Ale chyba moj lekarz kazał brać mi do 23 tyg. Nie podam dokładnie ale jakoś tak. Sam mowil, ze to tak zapobiegawczo. Pozniej kazał już odstawic, bo nie widzial u mnie potrzeby.
Dziewczyny na moim etapie Wy tez kolejna wizyta za miesiac czy juz macie szybciej? Bo ja dopiero za miesiąc czyli prawie 34 tc.. to brzmi juz zaawansowanie 😅Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Leeila26 ja za trzy dni zaczynam 30 tydzień.
Teraz to już tylko oczekiwać, która zacznie wypakowywanie 😁
Zamawiała może któraś z Was topy do karmienia z lidla?
Niestety mój rozmiar został wykupiony w H&M i zastanawiam się czy kupować gdzie indziej czy się wstrzymać albo podjechać do stacjonarnego.
Dziś mam trzy paczki do odebrania 😁😀 -
Joana ja trochę mniej tygodni od Ciebie ale wizyty mam co miesiąc / 4 tygodnie.
Dzisiaj miałam nadprogramową wizytę, ale nawet bez usg, tylko mi dr pobrał ten wymaz.
Teraz czekam jak łoś pod laboratorium bo zrobiłam zakupy i nie chce mi się już nigdzie łazić a u nas w laboratorium zapisują teraz na godziny i zapisał mnie na 10:30 i koniec.nic nie pomogły tłumaczenia że tylko chcę zostawić wymaz.joana lubi tę wiadomość
-
Ancys odpukać póki co z tym wypakowywaniem, lepiej jeszcze nie 🙈 niech siedzą ile trzeba! 😁
Ja kolejną wizytę mam za 3 tyg, czyli będę kończyć 32 tydzień. Jak sobie pomyślę, że zostały jeszcze 3 wizyty.. 🤦😂 -
Joana ja zwykle też mam wizyty raz w miesiącu 😁
Zwykle pomiędzy wizytami widzę się z moją gin (akurat tak jakoś wypadały mi prenatalne) ale póki się nic nie dzieje to nie ma potrzeby częściej a jak coś mnie zaniepokoi to mam dzwonić.
Myślę, że pod koniec lipca wizyty mogą być częstsze.
Mój mały oczywiście znów pośladkowo ułożony, coś mi się wydaję że ta pozycja na tyle mu spasowała, że tak już zostanie do porodu 😜
-
Ja mam wizyty ustalone co 4 tyg. W międzyczasie mam prenatalne 3 trym i pod koniec mam wizyte po 2 tyg. Kolejne wizyty mam już zapisane z ktg... Szok 😁
-
Leeila26 wrote:Ancys odpukać póki co z tym wypakowywaniem, lepiej jeszcze nie 🙈 niech siedzą ile trzeba! 😁
Ja kolejną wizytę mam za 3 tyg, czyli będę kończyć 32 tydzień. Jak sobie pomyślę, że zostały jeszcze 3 wizyty.. 🤦😂
Leeila no wiadomo, niech bobasy zaczną się rodzić donoszone w bezpiecznym dla nich terminie ale wyprawki kończymy, większość pozapisywana albo po III prenatalnych, to co nam pozostaje...odliczanie do godziny 0 🤣🤪
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 10:17
Leeila26, Jaśmina, joana lubią tę wiadomość
-
pap86 wrote:Maddelainen matko nikt na poprzedniej wizyvie nie zauwazyl ze szyjka sie skraca? Mialas skurcze? Zeby chociaz do 30tc go zatrzymac w brzuszku.. niech lekarze zakladaja szew! A ty lezysz grzecznie. Szybko Cie nie wypuszczą.. mowili cos o rozwarciu czy tylko skroceniu?👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com] -
Maddelainen żeby mogli założyć pessar, szyjka musi mieć min. 1cm, więc pewnie czekają aż się wydłuży. Ten pessar się musi na czymś trzymać. Zaufaj im - wiedzą co robią. Dalej trzymam kciuki! Leżysz i nie masz skurczy - Ignaś nawet nie wie o szyjce i jest mu dobrze w brzuszku. Ostatnio na sierpniówkach jedna dziewczyna na podobnym etapie wylądowała w szpitalu, tylko właśnie ze skurczami i to dość regularnymi, magnez nie pomagał. Groziło jej rozwiązanie. Ale wyciszyli skurcze, poczekali aż szyjka przekroczy 1cm, założyli pessar. Teraz leży w domu i jest wszystko ok 👍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2020, 11:17