!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
O to dzisiaj byl dzien wizyt bo ja tez wlasnie wrocilam od swojego gina. Szymonek wazy 1,1kg i ladnie waga pokrywa sie z wiekiem ciazy. Lekarz zadowolony z wynikow krwi i moczu,nad cukrami na czczo kazal jeszcze popracowac ale powiedzial,ze tragedii nie ma choc ostatnio mam 90-98
dzien dobrych wiadomosci
ancys85, edka85, Totoro, Chmurka, Ptysio, erre, Leeila26, maja2024, Jaśmina, Pogoda, Natalii, Evva, Krokodylica, Dave87, Asia000 lubią tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny to od kiedy jest 8? Bo ja się już pogubiłam, swój 7 zaczynałam w 28 tc 😂😂
P.S.
Zaraz wjedzie Ounai z rozpiską.. 😘😁
8 miesiąc zaczyna się w 31+0. Wow7, to znaczy że ja za tydzień będę już w 8 miesiącu 😱
Ptysio, Leeila26, AHope, maja2024, joana, Pogoda lubią tę wiadomość
-
Ja też po wizycie. Młody waży 1000g, wymiary idealnie z OM, tylko fiknął i jest miednicowo teraz. Lekarz aż zakrzyknął z radości, że mi hemoglobina poszła w górę 😂
Ounai, Totoro, Jaśmina, ancys85, Chmurka, joana, maja2024, AHope, Pogoda, Ptysio, Natalii, edka85, Leeila26, Krokodylica, Dave87, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Ja też niebawem 8 miesiąc 😱
Ounai motywujesz mnie 😁 czekam na ładną pogodę i biorę się za pranie i prasowanie 😁 na razie wczoraj mąż mi zniósł kartony z ciuchami córki i wszystko posortowalam rozmiarami 😵 najgorzej, bo nie możemy znaleźć akurat tego z najmniejszymi ciuszkami 😐
Erre super wieściWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 19:40
Ounai lubi tę wiadomość
-
Totoro, ja jeszcze nie sortowalam rozmiarami. Ruszam z tym w przyszłym tygodniu. Pranie zacznę od pieluszek i mam dwie chusty to one akurat na jedną pralkę będą, a potem ciuszki. Najpierw te typowo dziewczęce, a potem sprawdzę po synku. Ale dziś sprawdzałam że syn w 28+4 miał 1700g a córa w 29+4 ma 1480 więc będzie sporo mniejsza pewnie, więc u niej zaczniemy od ubranek 56 pewnie a u synka zaczynaliśmy od 62.
-
Gratki za udane wizyty 😘
Qunai 8 brzmi poważnie 😁😁😁
Ja tez dostalam ta karte.. ale jakies takie dziwne te liczenie. Bo tak..
Niby sa godziny jak mam zakreslic ta godzine jak dziecko zrobi 10 ruchow do niej. Czyli 10 ruchow mam do 9 to zakreslam i koniec.
Ale u mnie to juz 10 to dawno jest zaliczone o 6.30 jak maz mnie obudzi jadac do pracy 🙄 to juz niby reszte dnia mam olac ruchy?
I ze gdyby ktoregos dnia do 21 nie bylo 10 ruchow to mam zakreslic ile bylo, np mija 21 a ruchow bylo 8. To skreslam 8 i 21 godzine.
I nie wiem czy mi lekarz dobrze wytlumaczyl??
Bo jak mniej niz 10 ruchow na tym etapie? To mozliwe?
Bo ja caly czas myslalam, ze moje to jest i tak aniol i grzeczne.Ounai lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Totoro ja też byłam zaskoczona, jak mi wręczyła kartkę. Powiedziała, że od 30 tygodnia się liczy i wytłumaczyła co i jak. Nigdy nie zgłaszałam problemów z ruchami, no ale może to zależy od lekarza i jego podejścia do prowadzenia ciąży. Mój mały też jest jednego dnia bardziej ruchliwy, drugiego mniej. Zastanawia mnie też sposób liczenia. Mam liczyć od 9 rano, jak doliczę do 10 ruchów zapisuję godzinę. A co jak on o 9 umysli sobie iść spać. To mam tak cały dzień leżeć i czekać nana ruchy. Mój jest np bardziej ruchliwy po 9 ale wieczorem. Zobaczę jak to będzie wychodzić w praktyce, mam nadzieję, że nic nie pokrecę.
Ja ciuszki do prania dzieliłam kolorami, bo doszłam do wniosku, że rozmiarówka jest różna w zależności od sklepu. Więc dopiero przy układaniu do komody, segreguję mniej więcej wielkością.
Ounai dlaczego na tej rozpisce w niektórych miesiącach są 4 a w niektórych 5 tygodni?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 20:07
-
Jaśmina wrote:Totoro ja też byłam zaskoczona, jak mi wręczyła kartkę. Powiedziała, że od 30 tygodnia się liczy i wytłumaczyła co i jak. Nigdy nie zgłaszałam problemów z ruchami, no ale może to zależy od lekarza i jego podejścia do prowadzenia ciąży. Mój mały też jest jednego dnia bardziej ruchliwy, drugiego mniej. Zastanawia mnie też sposób liczenia. Mam liczyć od 9 rano, jak doliczę do 10 ruchów zapisuję godzinę. A co jak on o 9 umysli sobie iść spać. To mam tak cały dzień leżeć i czekać nana ruchy. Mój jest np bardziej ruchliwy po 9 ale wieczorem. Zobaczę jak to będzie wychodzić w praktyce, mam nadzieję, że nic nie pokrecę.
Ja ciuszki do prania dzieliłam kolorami, bo doszłam do wniosku, że rozmiarówka jest różna w zależności od sklepu. Więc dopiero przy układaniu do komody, segreguję mniej więcej wielkością.
Ounai dlaczego na tej rozpisce w niektórych miesiącach są 4 a w niektórych 5 tygodni?
To mamy te same kartki tylko na mojej notuje sie od 29tc. Dzis byl moj pierwszy dzień.
I 10 ruchow zaznaczylam do 9 bo dawno bylo juz po. A co dziwne to reszte dnia juz np nie jest az tak aktywny.
I rano to napewno nie byla czkawka.Jaśmina lubi tę wiadomość
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Krokodylica wrote:Wiesz, trzecią ciążę przechodzę i oczy jak 5zł na to szczepienie zrobiłam. Pierwsze słyszę.
Takie zalecenia weszły podobno w 2018 roku. Na zachodzie to już jest standard i jest refundowane. W ostatnich latach zauważono, że jest nawrót krztusca. -
Ounai wrote:Totoro, ja jeszcze nie sortowalam rozmiarami. Ruszam z tym w przyszłym tygodniu. Pranie zacznę od pieluszek i mam dwie chusty to one akurat na jedną pralkę będą, a potem ciuszki. Najpierw te typowo dziewczęce, a potem sprawdzę po synku. Ale dziś sprawdzałam że syn w 28+4 miał 1700g a córa w 29+4 ma 1480 więc będzie sporo mniejsza pewnie, więc u niej zaczniemy od ubranek 56 pewnie a u synka zaczynaliśmy od 62.
My zaczynaliśmy od 56 i mała we wszystkim pływała 🙈 żałowałam, że nie mam więcej 50 🙈
-
Mam wyniki krzywej, ale są inaczej opisane niż Wasze. Na czczo 4,2 po godzinie 9,72 a po 2 godz 8,01. Ten ostatni pomiar jest za wysoki, norma jest do 7,8. Nie wiem jak mam to rozumieć.
-
Z ciekawości poczytałam i rzeczywiście lekarze czasami mówią o możliwości szczepienia. Na niemieckiej grupie zapytałam, to było niewiele takich propozycji. Ale to ma zwolenników i przeciwników wśród lekarzy. Przeczytałam ulotkę i za nic nie dałabym sobie wstrzyknąć. Ja się boję panadolu, leki nie wszystkie można, a testy na kobietach ciężarnych są nieetyczne więc w sumie nie wiadomo czy to bezpieczne. -
maja2024 wrote:Z ciekawości poczytałam i rzeczywiście lekarze czasami mówią o możliwości szczepienia. Na niemieckiej grupie zapytałam, to było niewiele takich propozycji. Ale to ma zwolenników i przeciwników wśród lekarzy. Przeczytałam ulotkę i za nic nie dałabym sobie wstrzyknąć. Ja się boję panadolu, leki nie wszystkie można, a testy na kobietach ciężarnych są nieetyczne więc w sumie nie wiadomo czy to bezpieczne.
Musze wiecej poczytać na ten temat, ale to nie jest szczepionka w fazie testów. Za granicą jest stosowana od wielu lat... -
Pogoda poszukaj na necie norm cukru w ciazy w jednostkach bo ty masz wynik chyba w mmol a nie w mg/dl i nie umiem sie odniesc
w necie na bank znajdziesz normy obciazenia gluzkozą w ciazy w swoich jednostkach.
Pogoda lubi tę wiadomość
Szymonek jest z nami od 11.093490gram, 57cm, 10pkt
-
nick nieaktualnyZ tymi tygodniami ciąży to jakoś jest tak, ze liczy się miesiące księżycowe i dlatego niektore są dłuższe, albo coś namieszałam
Znacie sklep Elenstore? Ja to niedawno odkryłam i są tam super sukienki, które pasują na ciążę, ale można je później normalnie nosić. Na instagramie właśnie ta właścicielka chyba przymierza każdy model i opowiada, która jest na brzuszki, duże biusty, itp. zamówiłam 3 🙈
My wybieramy się w ten weekend nad morze, a po powrocie też zaczynam pranie, bo nie wiadomo, co bedzie z tą moją blizną. Wolę już być przygotowana.
Kurczę, dla synka miałam ciuchy od rozmiaru 56 i krótko nich chodził, zaraz wskoczył w 62. Teraz też mam od 56 i w sumie nie myślałam, żeby 50 kupować, ale teraz mnie nastraszylyscie, bo córcia w pomiarach wychodzi zawsze mniejsza niż syn. Może faktycznie coś kupię z tej 50.Jaśmina lubi tę wiadomość
-
My także trafiliśmy niestety do szpitala. Dziś miałam wizytę u ginekologa i okazało się, że szyjka ma 0.70 ... Teraz mam wlewy z magnezu przez 48 godzin oraz zastrzyki sterydy na płuca. Ogólnie chyba sytuacja jest tragiczna, czy uda się uratować Ignasia nie mam pojęcia... Może jutro się dowiem cokolwiek na obchodzie porannym. Trzymajcie kciuki!👩+🧔♂️+👱+🐶
2020 👶 💙
30.12.2024 ⏸️
https://www.tickerfactory.com]