!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Pogoda wrote:Mam wyniki krzywej, ale są inaczej opisane niż Wasze. Na czczo 4,2 po godzinie 9,72 a po 2 godz 8,01. Ten ostatni pomiar jest za wysoki, norma jest do 7,8. Nie wiem jak mam to rozumieć.
Mąż mi odebrał kolejne paczki. Liczyłam na to, że te koszule dolce sono będą trochę lepszej jakości, ale za tą cenę nie ma co narzekać. Jeszcze jednej mi brakuje.
Smoczki Bibs są prześliczne. I te kolory takie cudne 😍
Czekam jeszcze na podkłady i szumisia. Miałam dylemat czy wziąć kurę babci Dany czy fasolkę ale w końcu zdecydowałam się na fasolkę motherhood. -
Ounai nawet mi nie mów bo mam zamiar zrobić ciasto na imieniny i robię zamówienie na Tesco.pl 😭😭😭
A dziś jeszcze w dodatku zjadłam lody i pancakesy z nutellachyba czułam, że czeka mnie dieta
jutro lekarka pewnie będzie dzwonić
-
Maddelaine napewno bedzie dobrze 😘 jestes bezpieczna w szpitalu. Lekarze wiedza co robią ❤ a medycyna jest tak do przodu, ze dzieci nawet teraz urodzone daja rade 😘 musisz byc silna i wierzyć w Ignasia 😘
Ja mam 3 koszule do karmienia z dziurami na piersi. Wiecie o co chodzi 😉 zamowilam z Italian Fashion i jakosc super.
Jedna mam z allegro rozpinana do porodu, dzis przyszla ale jakos slaba. Zamowie jeszcze jedna ale napewno juz inna na zatrzaski i drozsza.
Ja mam dwa kolory bibsa i cudenka 😊
Kochane wiem, ze temat juz byl.. ale..
Z lovelli bierzecie kapsulki , proszek czy mleczko do prania? Kolejne czy kupujecie oddzielnie do bialego i koloru? I czy plukacie w plynie z lovelli czy plynu nie dajecie?
Chce zamowic a nie wiem jaki 😅Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Maddelaine trzymam za Was kciuki, dobrze że w odpowiednim momencie trafiłaś do szpitala.
Maddelainen lubi tę wiadomość
-
Joana ja wzięłam mleczko do prania jedno do koloru jedno do białego. Płynu do płukania na początku raczej nie będę używać
joana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Maddelainen wrote:My także trafiliśmy niestety do szpitala. Dziś miałam wizytę u ginekologa i okazało się, że szyjka ma 0.70 ... Teraz mam wlewy z magnezu przez 48 godzin oraz zastrzyki sterydy na płuca. Ogólnie chyba sytuacja jest tragiczna, czy uda się uratować Ignasia nie mam pojęcia... Może jutro się dowiem cokolwiek na obchodzie porannym. Trzymajcie kciuki!
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Maddelainen trzymam za Was kciuki! To, że szyjka się skraca jeszcze wcale nie oznacza tragedii - reagują i robią co mogą, żeby to powstrzymać. Zapewne im się uda, podczas leżenia szyjka się trochę wydłuży, założą pessar i będzie wszystko dobrze. Zakładaj tylko dobry scenariusz. Trzymajcie się dzielnie!
Pogoda u mnie krzywa też była podana w takich jednostkach, na necie znajdziesz taki kalkulator-przelicznik. Wynik ostatniego pomiaru jest za wysoki
Ja mam jednego Bibsa i 2 z Philips, zobaczymy co się przyjmie. Dla niektórych dzieci Bibs jest za wielki, a inne korzystają tylko z niego, bo inne połykają w całości
Joana ja co prawda Jelp, ale tylko mleczko - bez płynu do płukania.
Ptysio czapeczki czasami mają rozmiar podany 56 lub 56/62, 0-3 miesiące albo 36/38. Przynajmniej na moich tak jestPodobno obwód główki noworodka to między 33 a 38.
Ptysio lubi tę wiadomość
-
Maddelainen wrote:My także trafiliśmy niestety do szpitala. Dziś miałam wizytę u ginekologa i okazało się, że szyjka ma 0.70 ... Teraz mam wlewy z magnezu przez 48 godzin oraz zastrzyki sterydy na płuca. Ogólnie chyba sytuacja jest tragiczna, czy uda się uratować Ignasia nie mam pojęcia... Może jutro się dowiem cokolwiek na obchodzie porannym. Trzymajcie kciuki!
Bardzo Ci współczuję stresu, oby było dobrze z szyjką i Ignasiem! -
Miałaś jakiekolwiek objawy, że coś jest nie tak, czy dopiero na wizycie wyszło?
Joana, ja kupiłam mleczko do kolorów, odplamiacz, płyn do płukania i kapsułki, bo akurat taki zestaw był na allegro w dobrej cenie. Nie mam tyle białych rzeczy, żeby uzbierać osobną pralkę, więc będę raczej prać z kolorami tylko włożę chusteczki do wyłapywania kolorów.
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Maddelaine mam nadzieję, że dzisiejsza medycyna utrzyma Ignasia jak najdłużej w brzuszku! Kciuki, kciuki i jeszcze raz kciuki!
Ja kupiłam odplamiacz i mleczko do prania lovela, płynu do pukania nie używam.
W mojej pralce jest program baby, czyli podwójne pukanie 😉 -
Maddelaine trzymam kciuki zeby wszustko bylo ok!
Podadza sterydy na rozwoj pluc zeby bardziej zabezpieczyc Ignasia. Lez i odpoczywaj. Jak dziewczyny pisza zaloza Ci pesar, albo podszyja. Pewnie tez luteine dopochwowo dostaniesz bo dziala ona dobrze na szyjke. I badz dobrej mysli, my kciuki trzymamy 🤞🤞🤞Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 22:39
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Maddelaine wspolczuje Ci wiem co czujesz ale dobrze ze jestes pod opieka a medycyna dziala teraz cuda. Wiadono ze sie martwisz i nie stresuj sie bo to pogarsza sprawe wiem ze latwo powiedziec ale musisz byc silna
Jest tu dziewcxyna ktora urodzila w 32 tyg a jutro juz do domu wychodzi mala jej ma 11 dni tylko a taka silna i samodzielna
-
Ej z tego co widzę, to mam normę przekroczona, ale inne normy są dla kobiet w ciąży. Jeśli norma dla kobiet w ciąży jest 8,5 to się mieszczę
-
Maddelaine grunt, że poza skróconą szyjką nic się nie dzieje
tak jak dziewczyny piszą - jesteś pod fachową opieką, na pewno opanują sytuację
Trzymam kciuki ❤️
My pierzemy cały czas w loveli i używamy płynu do płukania Dzidziuś. Tak się już utarło i tak pewnie zostanie i przy drugiej córeczceMaddelainen lubi tę wiadomość