!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Katwie mega Ci współczuję. Na prawdę jesteś mega silną kobietą i bardzo Cię podziwiam. Trzymam razem z Tobą kciuki żeby mąż wrócił jak najszybciej. Na pewno dasz radę wszystko ogarnąć sama, ale domyślam się jakie to musi być trudne, przytłaczające i stresujące. Trzymaj się kochana ;*;*;*
-
Hello
ja siedzę właśnie na krzywej cukrowej. Drineczek pomarańczowy za mną, całkiem smaczny powiem Wam 😁 jeszcze 2 pobrania i wizyta.
N4dzieja, Chmurka, Dave87, Leeila26, Evva, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Kurczę, ale macie dorodne dzieci
Moja mała to liliput, miała tylko 1150g w 28+3. A niby mam stwierdzoną cukrzycę w ciąży 😒
-
Evva wrote:Ile masz szpitali w polsce gdzie sa pojedyncze sale porodowe i pojedyncze sale na ktorych sie lezy po porodzie?
Jest to w wiekszosci szpitali praktycznie nie osiagalne i o to wlasnie chodzi. Mieszkam w duzym miescie wojewodzkkm i nie masz takich warunkow w zadnym z 5 szpitali w mojej miejscowosci. Glownie dlatego jest zakaz.
Dave, ja korzystam codziennie. Wszystko robisz dobrze. Nie masz ketonów w moczu, jest ok. Szkoda że wczoraj nie pisałaś, bo miałam ketony to bym Ci pokazała jak wtedy pasek wygląda.
Btw, zazdroszczę takiej kolacji. Ja bym miała po czymś takim cukier ze 150 jak nic. Wczoraj zjadłam 2 kromki chleba i cukier 97 rano.maja2024 lubi tę wiadomość
-
W ogóle co do absurdów. Do tamtego tygodnia było tak, że jak ktoś pojechał za granicę do babci czy cioci to musiał potem odbyć 2-tygodniową kwarantannę. Ale jak pojechał w delegację to już nie. Bo wiecie. Nasz rząd odkrył, że ten wirus jest baaaardzo mądry. On wie że może atakować tylko tych co wyjeżdżają turystycznie, bo Ci co służbowo muszą pracować. Też nie wolno mu atakować gości weselnych albo ludzi w teatrze czy kinie ale żeby mu smutno nie było to ma się przerzucić na najbliższą rodzinę ciężarnej. I ten wirus tak robi, dlatego jedno nam wolno a drugie nie.
Chmurka też się zastanawiałam gdzie wynosiła ta położna dziecko skoro nie było żadnych odwiedzin bo był kategoryczny zakazChmurka, Totoro, AHope, Leeila26, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ale dorodne dzieciaczki, super!
Właśnie sprawdziłam, u mnie w pierwszej ciąży w 31tc mały miał niecałe 1200g.
Ancys, ja wizytuję dzisiaj z TobąMam dopiero na 17, z opóźnieniem pewnie o 18 wejdę.
Moja mama zaproponowała, że wezmą dziś młodego, a my mamy jechać do centrum handlowego, tylko ja nie wiem, co bym tam miała robić, co kupić
-
ata89 wrote:Dzień dobry 😊
Wchodzimy w 30 tydzień!
Oto Nasza Królewna 💓
1470g 😊
Doktor mówi, że duża dziewczyna się zapowiada. Rośnie i ja też rosnę 😉 miałam jeszcze szukać ubranek na 56 ale chyba już odpuszczę 😉
Moje twardnienia brzucha nie wpływają na szyjkę (4cm).
Wszytko jest w porządku 😊
Śliczne zdjęcia
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ounai wrote:Mieszkasz w mieście wojewódzkim gdzie jest 5 szpitali i we wszystkich kobiety rodzą za parawanem? Dziwne. Chyba, że to Wrocław bo to jedyne miasto w całej Polsce które ma tak zacofane porodówki. W reszcie miast rodzisz w osobnej sali najczęściej z łazienką. A nawet jeśli facet będzie z żoną za tym parawanem, to wątpię, żeby biegł za drugi parawan kichać na inną rodząca. Szpitale stosują wymówki które nie mają nic wspólnego z dbaniem o zdrowie. Nawet nie będę mówić że wiele położnych wykorzystuje ten fakt żeby móc się wyzywać na rodzącej i czasem jedynie ten mąż jeszcze to jakoś powstrzymuje. A jeśli jest tak niebezpiecznie jak mówisz, to niech minister zdrowia wyda oficjalny zakaz. A nie ze umywa ręce i zwala odpowiedzialność na szpitale.
Dave, ja korzystam codziennie. Wszystko robisz dobrze. Nie masz ketonów w moczu, jest ok. Szkoda że wczoraj nie pisałaś, bo miałam ketony to bym Ci pokazała jak wtedy pasek wygląda.
Btw, zazdroszczę takiej kolacji. Ja bym miała po czymś takim cukier ze 150 jak nic. Wczoraj zjadłam 2 kromki chleba i cukier 97 rano.
Starania od 2013 r
Za wysokie amh 13 i Pcos .
1 ciąża 💔 2017 r stymulacja(luteina, clostibegyt, ovitrelle) - ciąża martwa w 10 tyg z nieznanych przyczyn
2 ciąża pozamaciczna 2018r 💔 stymulacja clostibegyt, ovitrelle
Rok 2019- 2 nieudane inseminacje (IUI)
08. 2019 transfer in vitro świeżego zarodka 3 dniowego nieudany , 2 pozostałych nie udało się zamrozić
10.2019 punkcja 2zamrożone zarodki
12.2019 został zrobiony transfer z mrozaka ♥️ 4AA
10dpt beta 234 / 12 dpt beta 401😍
21/22.01 krwawienie
06.03 USG ♥️ krwiaka nie ma 😍
27.04 ❤️🧒
5.05 Połówkowe 👍
24.07 USG 3trymestru👍2300g 32tc
Walczymy dalej 💪 -
Ata śliczna dziewczynka ❤️ i jaka już duża ❤️
Moja w 27+0 miała 1020g, a na wizycie w poniedziałek nie miałam niestety usg 🙂 kolejną wizytę będę miała w 31+0, ciekawa jestem ile wtedy będzie ważyć
Edka to tylko się cieszyć, że cukrzyca nie ma wpływu na wagę
Ja zwiększyłam ilość węgli i póki co wszystko ok, na czczo miałam dziś 75. Robię podejście do owsianki na drugie śniadanie, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Kciuki za wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2020, 09:59
-
Edka mysle, ze te kilka dni to dzieciaczek napewno bylby i u Ciebie wiekszy. Ja mialam wizyte w 28+6.
Termin juz ustala mi sie na 27.08 poraz kolejny czy dzidzia jest ponad tydzien do przodu.
Dokladnie to samo mysle Qunai. Zreszta skoro nie ma koronawirusa i mozna biegac juz bez maseczek, normalnie funkcjonowac to co niby grozi mi i dziecku? Bo chyba gdyby bylo zagrozenie to powinny byc nadal zakazy?
No chyba ze to kwestia idzcie na wybory a pozniej znow wprowadzimy zakazy.
Kolejna kwestia u mnie akurat w szpitalu jest jedna sala taka rodzinna, nie wiem jeszcze na jakiej zasadzie bo wolalabym taka nawet za dopalata. Ale ogolnie porodowka to dwa lozka rozdzielone parawanem. I tyle.
Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
A ja siedze od 8 w szpitalu na tzw jednodniowym pobycie w zwiazku z cukrzycą. Jestem juz po badaniu gin i ktg (a dzis popokudniu mam swojego ginka tez-kaze mu usg zrobic i wage oszacowc bo tu nie bylo). Maja tu jeszcze szkolenie przeprowadzic chociaz ja wolala bym info o moich cukrach na czczo czy potrzeba insuSzymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Moj na 27 tydz i 5 dni wazy 1600 wiec spory jest
lekarz dzis na obchodzie powoedzial ze ktg jest ksiazkowe, ze sa drobne odchylenia ale jest ok. A mi maja zalozyc holtera ale czy dzis czy jutro to nie wiem czekam na razie.
Totoro, joana, Chmurka, Leeila26, erre, Natalii, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ja już po wizycie. Ta krzywa nie taka zła, oranżadka dobra, zero jakichs dziwnych objawów. Jedynie krew gęsta, ledwo się dało z żył wicisnac, więc jestem pokłuta w 3 miejscach.
Dzidzia ma się dobrze, waży 1180 g i leży główka w dółszyjka mi się nie skraca, więc na te twardnienia magnez i odpoczynek. Infenkcji żadnej nie mam, wydzielina gęsta przez hormony po prostu. Pokazywałam też to dziwne przebarwienie na sutku, ale mówi że to całkiem normalne i po porodzie powinno zniknąć.
pap86, Krokodylica, joana, Chmurka, edka85, Leeila26, erre, ancys85, maja2024 lubią tę wiadomość
-
Ptysio moj ginek prywatny powiedzial,ze ogarnie mi cukrzyce ale zapytalam czy moge do.diabetologa dla wlasnego spokoju i powiedzual,ze spoko wiec wzielam skiero i udalo mi sie zapisac do poradni cukrzycowej w wawie do szpitala na karową(dosc znany szpital w przypadku cukrzycy). Oni tu robia szkolenie itd przy tzw. Jednodniowym pobycoe znaczy siedze w ladnej poczekalni,bylam na ktg i badaniu gin i czekam na szkolenie z diety i mierzenia cukru co juz robie haha. Ale mam ndzieje porozmawiac o moich cukrach. Mysle,se kazda inna cukrzycowa ciezarowka bedzie miala inaczej prowadzona cukrzyce czy to przez gina czy diabetologa.Szymonek jest z nami od 11.09
3490gram, 57cm, 10pkt
-
Dziewczyny czy Wam też zalecono szczepienie na ksztusiec i błonicę? Mi doktorka kazała zrobić w najbliższym czasie, żeby na kolejną wizyte już być zaszczepiona.