!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie zrobiłam 1 pranie nowych ręczników prześcieradeł itp. I takie moje spostrzeżenie, że ręczniki akuku to bubel
dziura się zrobiła na szwie poza tym jest dziwny bo z zewnętrznej strony jest taki misiowaty a nie frotte... I kapturek to samo, nie wiem czy to takie fajne
chyba muszę dokupić jeszcze jakieś 100% bawełna frotte albo bambusowe. Co polecacie?
joana lubi tę wiadomość
-
Pogoda wrote:Właśnie zrobiłam 1 pranie nowych ręczników prześcieradeł itp. I takie moje spostrzeżenie, że ręczniki akuku to bubel
dziura się zrobiła na szwie poza tym jest dziwny bo z zewnętrznej strony jest taki misiowaty a nie frotte... I kapturek to samo, nie wiem czy to takie fajne
chyba muszę dokupić jeszcze jakieś 100% bawełna frotte albo bambusowe. Co polecacie?
Pogoda lubi tę wiadomość
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Pogoda wrote:Właśnie zrobiłam 1 pranie nowych ręczników prześcieradeł itp. I takie moje spostrzeżenie, że ręczniki akuku to bubel
Mialam kliknac cytuj a wzielam polub...
Szczerze to ja rez mam te akuku, ale dwa mam tez innej firmy. Chyba musze sama wziac się za pranie i sprawdzenie jakości 🙄Adaś
Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Co do ręczników, ja znalazłam taki i planuję go zamówić
https://allegro.pl/oferta/duetbaby-okrycie-kapielowe-bambus-100x100cm-roz2-7643689038?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=MDcxZDMwZGYtNzE3MS00NzBkLTg4ZGMtNGFhNWVlN2E3NTViAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2f840f0e-cb0d-4c9e-8606-b36dd0feff0c
ale, że póki co dzielę wyprawkę na rzeczy ważne i ważniejsze, to czeka w koszyku
Kotka ja też bym poszła w alkohol, ale jak dla faceta, to raczej coś wysokoprocentowego. Wino kojarzy mi się jako dodatek do prezentu dla kobiety lub na ślub. Chyba, że wiesz, że np. whisky nie pije, a wino owszem. Można też spojrzeć z drugiej strony: masz chłopie flaszke i ciesz się, że coś dostałeśNie rozdrabniać się czy lubi, czy nie lubi, ani czy to dobry pomysł
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Ja używam u siebie w domu dla nas tylko bambusowych z home&you - warte swojej ceny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 15:45
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Evva wrote:Jest tez oczywiscie mozliwosc ze to byl blad pomiarow bo 2 tyg temj mialam w innym miejscu na innym sprzecie usg.
Jezeli za tydzien okaze sie ze mala nie rosnie i cos jest nie tak z przeplywami rozwiazujemy ciaze na cito 😔
Takze trzymajcie kciuki zeby badania powychodzily ok bo inaczej 31tc+3 i mamy cc 😔
Moj lekarz bardzo sie przejal tym i naprawde widac ze chce zlecic jak najwiecej badan zeby posprawdzac wszystko i jezeli cokolwiek zlego sie okaze to zeby reagowac.bardzo mocno, bo sama jestem w sumie w podobnej sytuacji - miałam badanie na nfz 2 tygodnie po badaniu u swojego lekarza i wychodziłoby, że malutka urosła tylko 150g za ten czas. W sumie się tym w ogóle nie przejęłam, bo od razu założyłam, że inne sprzęty to inaczej mierzą, bo zakres dokładności jest dość szeroki, a wiadomo, jakie sprzęty mają na nfz. A teraz jak tak piszecie to ziarno niepokoju się zasiało, ale mam wizytę za tydzień u swojego lekarza i jestem dobrej myśli
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g
-
Dziewczyny a ja z takim pytaniem - była któraś z Was w ciąży u stomatologa? I jeśli tak, to z czym - co robilyscie?
Zapisałam się na jutro, na 10 (szok, że taki termin od razu 🙉). Wspomniałam Wam, że mnie boli, czasami nie mogę spać w nocy. Póki co jest spokój, ale on się tak odzywa co jakiś czas. Jak przyjdzie mi rodzić z takim bólem zęba to zwariuje -
Leeila26 wrote:Dziewczyny a ja z takim pytaniem - była któraś z Was w ciąży u stomatologa? I jeśli tak, to z czym - co robilyscie?
Zapisałam się na jutro, na 10 (szok, że taki termin od razu 🙉). Wspomniałam Wam, że mnie boli, czasami nie mogę spać w nocy. Póki co jest spokój, ale on się tak odzywa co jakiś czas. Jak przyjdzie mi rodzić z takim bólem zęba to zwariuje
Ja była plombować, bez znieczulenia. Wyrywać chyba w 1 trymestrze niewoli i piaskować też. Lepiej zadzwoń do dentysty i się zapytaj bo trzeba leczyć zęby w ciąży. -
Leeila26 wrote:Co do ręczników, ja znalazłam taki i planuję go zamówić
https://allegro.pl/oferta/duetbaby-okrycie-kapielowe-bambus-100x100cm-roz2-7643689038?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=MDcxZDMwZGYtNzE3MS00NzBkLTg4ZGMtNGFhNWVlN2E3NTViAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2f840f0e-cb0d-4c9e-8606-b36dd0feff0c
ale, że póki co dzielę wyprawkę na rzeczy ważne i ważniejsze, to czeka w koszyku
Kotka ja też bym poszła w alkohol, ale jak dla faceta, to raczej coś wysokoprocentowego. Wino kojarzy mi się jako dodatek do prezentu dla kobiety lub na ślub. Chyba, że wiesz, że np. whisky nie pije, a wino owszem. Można też spojrzeć z drugiej strony: masz chłopie flaszke i ciesz się, że coś dostałeśNie rozdrabniać się czy lubi, czy nie lubi, ani czy to dobry pomysł
Powiem ci szczerze ze ja juz czasem sie wlasniw wykrecam dziecmi i ciaza. Takie, zycie. A wczoraj jeszcze moj syn mial operacje na migdalki. Do tego oni nie chodza do pkola plus ciaza i rwa kulszowa.... -
Audrey wrote:Ja była plombować, bez znieczulenia. Wyrywać chyba w 1 trymestrze niewoli i piaskować też. Lepiej zadzwoń do dentysty i się zapytaj bo trzeba leczyć zęby w ciąży.
O matko borowanie bez znieczulenia 😱. To ja wole rodzic 😄Sarayu lubi tę wiadomość
-
KotkaPsotka3 wrote:O matko borowanie bez znieczulenia 😱. To ja wole rodzic 😄
Kotka, ja mam wysoki próg bólu 😉 nigdy do plombowania nie brałam znieczulenia bo nie nie czuję, dopiero jak dentysta dojeżdża wiertłem do samego środka to lekkie ukłucie 🤣 a jak teraz miałam robione na początku ciąży to w sumie nawet nie wiedziałam że jakieś maleństwo już tam mieszka 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 16:29
-
to_tylko_ja wrote:Trzymam kciuki, żeby to był błąd pomiarów
bardzo mocno, bo sama jestem w sumie w podobnej sytuacji - miałam badanie na nfz 2 tygodnie po badaniu u swojego lekarza i wychodziłoby, że malutka urosła tylko 150g za ten czas. W sumie się tym w ogóle nie przejęłam, bo od razu założyłam, że inne sprzęty to inaczej mierzą, bo zakres dokładności jest dość szeroki, a wiadomo, jakie sprzęty mają na nfz. A teraz jak tak piszecie to ziarno niepokoju się zasiało, ale mam wizytę za tydzień u swojego lekarza i jestem dobrej myśli
02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Audrey to możemy sobie podać ręce 😁 ja znieczulenie tylko i wyłącznie biorę do wyrywania.
Leeila26 zalecana jest nawet wizyta u dentysty, ponieważ zęby w ciąży lubią się psuć, dzidziuś zabiera wszystko co mu potrzebne w pierwszej kolejności- w tym wapno.
Na pewno nie powinno się żadnych zdjęć rtg wykonywać ale znieczulenie można brać zarówno w ciąży jak i karmiąc piersią, należy jednak poinformować stomatologa, żeby odpowiednie podał.
Ja z synem w ciąży nawet kanałowo leczyłam zęba; niestety nigdzie nie informują, że w ciąży wszystkie zęby z takim leczeniem są refundowane!!
Dwa miesiące temu byłam u ortodonty ale w sumie to tylko przegląd był 😉 -
Dziewczyny spakowałam torbę do szpitala 😁😁 chyba jestem pierwsza ale skoro zakupione mam wszystkie higieniczne rzeczy to niech chociaż będą w jednym miejscu 🤪
Zostały do wrzucenia tylko rzeczy "na ostatnią chwilę": badania i kosmetyczka...
Uwaga!! Moja motylkowa torba wystarczyła i wszystko pomieściła 😁😀Krokodylica, Leeila26, Pogoda, Audrey, joana, DarlAa, Chmurka, Asia000 lubią tę wiadomość
-
KotkaPsotka3 wrote:Dziewczyny jade w sobote na urodziny kolegi. 38l. Macie pomysl na prezent? Myslicie ze dobre wino dla faceta to dobry prezent???
Ja kupiłam ręcznik bambusowy za 120zl ale powiem Wam, że ten baby ono się chowa, taki mięciutki jest. I ma 100x100cm więc na baaardzo długo wystarczy. Chciałam wziąć szary żeby był unisex ale syn powiedział że jak dla siostry to musi być róż.Pogoda lubi tę wiadomość
-
To że bambusowe są super, to wiem. Będąc na wakacjach w Turcji zakupiliśmy takie za jakieś grosze i są meeega. Żałuję, że nie pomyślałam, żeby wtedy kupić na przyszłość dla dziecka 😂
Chcialabym od Was jakieś konkretne linki lub firmy, żeby nie trafić znów na jakiegoś bubla