!!!! Wrzesień 2020 !!!!
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie zrobiłam 1 pranie nowych ręczników prześcieradeł itp. I takie moje spostrzeżenie, że ręczniki akuku to bubel
dziura się zrobiła na szwie poza tym jest dziwny bo z zewnętrznej strony jest taki misiowaty a nie frotte... I kapturek to samo, nie wiem czy to takie fajne
chyba muszę dokupić jeszcze jakieś 100% bawełna frotte albo bambusowe. Co polecacie?
joana lubi tę wiadomość
-
Bambusowe polecam! Sa cudowne w dotyku nawet po praniu. Fakt ze cenowo duuuzo drozsze ale wystarcza 2 reczniki maluszkowi spokojnie na 1,5 rokuPogoda wrote:Właśnie zrobiłam 1 pranie nowych ręczników prześcieradeł itp. I takie moje spostrzeżenie, że ręczniki akuku to bubel
dziura się zrobiła na szwie poza tym jest dziwny bo z zewnętrznej strony jest taki misiowaty a nie frotte... I kapturek to samo, nie wiem czy to takie fajne
chyba muszę dokupić jeszcze jakieś 100% bawełna frotte albo bambusowe. Co polecacie?
Pogoda lubi tę wiadomość

02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Pogoda wrote:Właśnie zrobiłam 1 pranie nowych ręczników prześcieradeł itp. I takie moje spostrzeżenie, że ręczniki akuku to bubel
Mialam kliknac cytuj a wzielam polub...
Szczerze to ja rez mam te akuku, ale dwa mam tez innej firmy. Chyba musze sama wziac się za pranie i sprawdzenie jakości 🙄Adaś

Pcos, 13cs, 3cs po poronieniu
06-08.2019 stymulacja cykli, 09.2019 poronienie samoistne 7tc.
-
Co do ręczników, ja znalazłam taki i planuję go zamówić
https://allegro.pl/oferta/duetbaby-okrycie-kapielowe-bambus-100x100cm-roz2-7643689038?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=MDcxZDMwZGYtNzE3MS00NzBkLTg4ZGMtNGFhNWVlN2E3NTViAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2f840f0e-cb0d-4c9e-8606-b36dd0feff0c
ale, że póki co dzielę wyprawkę na rzeczy ważne i ważniejsze, to czeka w koszyku
Kotka ja też bym poszła w alkohol, ale jak dla faceta, to raczej coś wysokoprocentowego. Wino kojarzy mi się jako dodatek do prezentu dla kobiety lub na ślub. Chyba, że wiesz, że np. whisky nie pije, a wino owszem. Można też spojrzeć z drugiej strony: masz chłopie flaszke i ciesz się, że coś dostałeś
Nie rozdrabniać się czy lubi, czy nie lubi, ani czy to dobry pomysł
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Ja wiedziałam że te akuku są do bani. Szwagierka ma i to praniu jest okropny. Ja kupiłam od tego sprzedającego co raz podawałam. 1 sensillo frotte i q babyono bambusowy. Oba jakościowo super, bambus wiadomo, a ten frotte też bardzo miły. Tylko oba kosztowały coś w granicach 45 zł. Ten frotte różowy jest większy.Pogoda wrote:Właśnie zrobiłam 1 pranie nowych ręczników prześcieradeł itp. I takie moje spostrzeżenie, że ręczniki akuku to bubel

Ja używam u siebie w domu dla nas tylko bambusowych z home&you - warte swojej ceny.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 15:45
Pogoda lubi tę wiadomość
-
Trzymam kciuki, żeby to był błąd pomiarówEvva wrote:Jest tez oczywiscie mozliwosc ze to byl blad pomiarow bo 2 tyg temj mialam w innym miejscu na innym sprzecie usg.
Jezeli za tydzien okaze sie ze mala nie rosnie i cos jest nie tak z przeplywami rozwiazujemy ciaze na cito 😔
Takze trzymajcie kciuki zeby badania powychodzily ok bo inaczej 31tc+3 i mamy cc 😔
Moj lekarz bardzo sie przejal tym i naprawde widac ze chce zlecic jak najwiecej badan zeby posprawdzac wszystko i jezeli cokolwiek zlego sie okaze to zeby reagowac.
bardzo mocno, bo sama jestem w sumie w podobnej sytuacji - miałam badanie na nfz 2 tygodnie po badaniu u swojego lekarza i wychodziłoby, że malutka urosła tylko 150g za ten czas. W sumie się tym w ogóle nie przejęłam, bo od razu założyłam, że inne sprzęty to inaczej mierzą, bo zakres dokładności jest dość szeroki, a wiadomo, jakie sprzęty mają na nfz. A teraz jak tak piszecie to ziarno niepokoju się zasiało, ale mam wizytę za tydzień u swojego lekarza i jestem dobrej myśli
08.05.2020 - 24+1 - 620g
04.06.2020 - 28+0 - 1110g
02.07.2020 - 32+0 - 1800g
30.07.2020 - 36+0 - 2780g
20.08.2020 - 39+0 - 3300g

-
Dziewczyny a ja z takim pytaniem - była któraś z Was w ciąży u stomatologa? I jeśli tak, to z czym - co robilyscie?
Zapisałam się na jutro, na 10 (szok, że taki termin od razu 🙉). Wspomniałam Wam, że mnie boli, czasami nie mogę spać w nocy. Póki co jest spokój, ale on się tak odzywa co jakiś czas. Jak przyjdzie mi rodzić z takim bólem zęba to zwariuje
-
Leeila26 wrote:Dziewczyny a ja z takim pytaniem - była któraś z Was w ciąży u stomatologa? I jeśli tak, to z czym - co robilyscie?
Zapisałam się na jutro, na 10 (szok, że taki termin od razu 🙉). Wspomniałam Wam, że mnie boli, czasami nie mogę spać w nocy. Póki co jest spokój, ale on się tak odzywa co jakiś czas. Jak przyjdzie mi rodzić z takim bólem zęba to zwariuje
Ja była plombować, bez znieczulenia. Wyrywać chyba w 1 trymestrze niewoli i piaskować też. Lepiej zadzwoń do dentysty i się zapytaj bo trzeba leczyć zęby w ciąży. -
Leeila26 wrote:Co do ręczników, ja znalazłam taki i planuję go zamówić
https://allegro.pl/oferta/duetbaby-okrycie-kapielowe-bambus-100x100cm-roz2-7643689038?bi_s=ads&bi_m=listing%3Adesktop%3Acategory&bi_c=MDcxZDMwZGYtNzE3MS00NzBkLTg4ZGMtNGFhNWVlN2E3NTViAA&bi_t=ape&referrer=proxy&emission_unit_id=2f840f0e-cb0d-4c9e-8606-b36dd0feff0c
ale, że póki co dzielę wyprawkę na rzeczy ważne i ważniejsze, to czeka w koszyku
Kotka ja też bym poszła w alkohol, ale jak dla faceta, to raczej coś wysokoprocentowego. Wino kojarzy mi się jako dodatek do prezentu dla kobiety lub na ślub. Chyba, że wiesz, że np. whisky nie pije, a wino owszem. Można też spojrzeć z drugiej strony: masz chłopie flaszke i ciesz się, że coś dostałeś
Nie rozdrabniać się czy lubi, czy nie lubi, ani czy to dobry pomysł 
Powiem ci szczerze ze ja juz czasem sie wlasniw wykrecam dziecmi i ciaza. Takie, zycie. A wczoraj jeszcze moj syn mial operacje na migdalki. Do tego oni nie chodza do pkola plus ciaza i rwa kulszowa.... -
Audrey wrote:Ja była plombować, bez znieczulenia. Wyrywać chyba w 1 trymestrze niewoli i piaskować też. Lepiej zadzwoń do dentysty i się zapytaj bo trzeba leczyć zęby w ciąży.
O matko borowanie bez znieczulenia 😱. To ja wole rodzic 😄
Sarayu lubi tę wiadomość
-
KotkaPsotka3 wrote:O matko borowanie bez znieczulenia 😱. To ja wole rodzic 😄
Kotka, ja mam wysoki próg bólu 😉 nigdy do plombowania nie brałam znieczulenia bo nie nie czuję, dopiero jak dentysta dojeżdża wiertłem do samego środka to lekkie ukłucie 🤣 a jak teraz miałam robione na początku ciąży to w sumie nawet nie wiedziałam że jakieś maleństwo już tam mieszka 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2020, 16:29
-
U mnie waga jest dokladnie taka sama jak 2 tyg temu wiec wyvhodziloby ze nic nie urosla... 150g to super by bylo.to_tylko_ja wrote:Trzymam kciuki, żeby to był błąd pomiarów
bardzo mocno, bo sama jestem w sumie w podobnej sytuacji - miałam badanie na nfz 2 tygodnie po badaniu u swojego lekarza i wychodziłoby, że malutka urosła tylko 150g za ten czas. W sumie się tym w ogóle nie przejęłam, bo od razu założyłam, że inne sprzęty to inaczej mierzą, bo zakres dokładności jest dość szeroki, a wiadomo, jakie sprzęty mają na nfz. A teraz jak tak piszecie to ziarno niepokoju się zasiało, ale mam wizytę za tydzień u swojego lekarza i jestem dobrej myśli 

02.16 jest z nami nasze szczescie
wrzesień 2019 powrót po rodzeństwo beta 2,3
11.12.2019 punkcja 10 oocytów, zapłodniło się 7, 4 doszły do blastki. 16.12.2019 transfer 2AA, mamy 3 mrozaczki
5dpt beta 17,39,
8dpt beta 72,89
14dpt beta 1067, prog 73,9
19dpt mamy pęcherzyk 10mm i pęcherzyk żółtkowy 2,5m
27dpt jest ❤ -
Audrey to możemy sobie podać ręce 😁 ja znieczulenie tylko i wyłącznie biorę do wyrywania.
Leeila26 zalecana jest nawet wizyta u dentysty, ponieważ zęby w ciąży lubią się psuć, dzidziuś zabiera wszystko co mu potrzebne w pierwszej kolejności- w tym wapno.
Na pewno nie powinno się żadnych zdjęć rtg wykonywać ale znieczulenie można brać zarówno w ciąży jak i karmiąc piersią, należy jednak poinformować stomatologa, żeby odpowiednie podał.
Ja z synem w ciąży nawet kanałowo leczyłam zęba; niestety nigdzie nie informują, że w ciąży wszystkie zęby z takim leczeniem są refundowane!!
Dwa miesiące temu byłam u ortodonty ale w sumie to tylko przegląd był 😉 -
Dziewczyny spakowałam torbę do szpitala 😁😁 chyba jestem pierwsza ale skoro zakupione mam wszystkie higieniczne rzeczy to niech chociaż będą w jednym miejscu 🤪
Zostały do wrzucenia tylko rzeczy "na ostatnią chwilę": badania i kosmetyczka...
Uwaga!! Moja motylkowa torba wystarczyła i wszystko pomieściła 😁😀
Krokodylica, Leeila26, Pogoda, Audrey, joana, DarlAa, Chmurka, Asia000 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 15:18
Pogoda lubi tę wiadomość
-
To że bambusowe są super, to wiem. Będąc na wakacjach w Turcji zakupiliśmy takie za jakieś grosze i są meeega. Żałuję, że nie pomyślałam, żeby wtedy kupić na przyszłość dla dziecka 😂
Chcialabym od Was jakieś konkretne linki lub firmy, żeby nie trafić znów na jakiegoś bubla -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca, 15:18
Pogoda lubi tę wiadomość